הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם כדאי לוותר על החתירה ולהחליף את זה במתח?

Soviet Onion

משתמש מתחיל
76
1
נק' מוניטין:
-6
76
1
זאת התוכנית (FBW) שאני עובד איתה כרגע:

A1
מתח 5X4
דדליפט 6X3
לאנג'ים 12X3
בנץ' פרס 8X4
לחיצות כתפיים 8X3
ג'קסונים 12X3
כפיפות מרפקים עם מוט 10X3

A2
סקוואט 8X4
בנץ' פרס 8X4
חתירה במוט 8X4
הרחקות כתפיים לצדדים 12X3
ג'קסונים 12X3
פטישים 10X3
בטן סטטית (3 סטים של מקסימום)

אני שוקל להחליף את החתירה במוט במתח, במקום לשלב ביניהם. מצד אחד אני נהנה יותר ממתח ואוהב לראות את כמות החזרות שאני מסוגל לעשות (שעומדת כרגע על 7-8, אבל כדי לסיים את ארבעת הסטים בצורה נורמלית אני עושה 5 חזרות לכל סט) עולה. חוץ מזה שקראתי קצת נושאים ישנים בפורום הזה וראיתי שברוב המקרים מתעדפים מתח על פני חתירה.

מצד שני, יכול להיות שלצורך עבודה מגוונת על השריר עדיף לעשות את מה שאני עושה עכשיו, שזה לשלב. גם אם כתרגיל בודד מתח אולי יהיה עדיף.

מה אתם ממליצים לי לעשות?
תודה

אני שוקל להחליף את החתירה במוט במתח, במקום לשלב ביניהם.

אני יוצא מנקודת הנחה שהמטרה שלך היא נטו היפרטרופיה.
לפי mike israetel, צריך לשלב בין המשיכה האנכית (מתח,פולי עליון) והמשיכה האופקית (כול סוג של חתירה) במטרה לפתח את הגב בצורה מקסימלית. ולכן מומלץ לבצע את 2 התנועות. אתה יכול להתמקד מספר חודשים במשיכה האופקית ואז לאחר מכן להתמקד במשיכה אנכית.
כול עוד אתה מבצע את 2 התנועות. (שוב פעם אני יוצא מנקודת הנחה שהמטרה שלך היא היפרטרופיה, ואין שום מטרה אחרת לתרגילים האלה)

חוץ מזה שקראתי קצת נושאים ישנים בפורום הזה וראיתי שברוב המקרים מתעדפים מתח על פני חתירה.

אין דבר כזה תרגיל לא טוב, פשוט צריך לבחור את התרגיל שמתאים לך.

אם נדבר רגע על התוכנית באופן כללי
איך אתה מתקדם? והייתי מוסיף עבודה להאמסטרינג (לא בהכרח דדליפט רומני או משהו גם כפיפות רגליים יעבדו טוב)
והייתי מוסיף פייס פול או פרפר הפוך כלשהו בשני הa

האמת אני רואה איך אתה יכול להכניס מתח וחתירה בשניהם. אולי בשביל להוריד עומסים הייתי עושה בכבל או באיזה מכונת hammer strength של חתירה אם אתה גם עושה סקוואט שזה יתיש את הגב התחתון שלך מאוד מהר אם גם תהיה לך חתירה חופשית באותו יום. וגם מתח ועוד בנץ, אז תעשה חתירה כלשהי או בכבל או אפילו טיבאר במכונה

ובa האחר תעבוד חופשי בחתירה
אני יוצא מנקודת הנחה שהמטרה שלך היא נטו היפרטרופיה.
לפי mike israetel, צריך לשלב בין המשיכה האנכית (מתח,פולי עליון) והמשיכה האופקית (כול סוג של חתירה) במטרה לפתח את הגב בצורה מקסימלית. ולכן מומלץ לבצע את 2 התנועות. אתה יכול להתמקד מספר חודשים במשיכה האופקית ואז לאחר מכן להתמקד במשיכה אנכית.
כול עוד אתה מבצע את 2 התנועות. (שוב פעם אני יוצא מנקודת הנחה שהמטרה שלך היא היפרטרופיה, ואין שום מטרה אחרת לתרגילים האלה)

אין דבר כזה תרגיל לא טוב, פשוט צריך לבחור את התרגיל שמתאים לך.
מחזק

• פותח/ת השרשור
אם נדבר רגע על התוכנית באופן כללי
איך אתה מתקדם? והייתי מוסיף עבודה להאמסטרינג (לא בהכרח דדליפט רומני או משהו גם כפיפות רגליים יעבדו טוב)
והייתי מוסיף פייס פול או פרפר הפוך כלשהו בשני הa

האמת אני רואה איך אתה יכול להכניס מתח וחתירה בשניהם. אולי בשביל להוריד עומסים הייתי עושה בכבל או באיזה מכונת hammer strength של חתירה אם אתה גם עושה סקוואט שזה יתיש את הגב התחתון שלך מאוד מהר אם גם תהיה לך חתירה חופשית באותו יום. וגם מתח ועוד בנץ, אז תעשה חתירה כלשהי או בכבל או אפילו טיבאר במכונה

ובa האחר תעבוד חופשי בחתירה

מחזק
אני מתאמן בבית כי חדרי הכושר סגורים. מה שיש לי מסתכם במתח, מוט, דאמבלים וספסל בנץ'. תודה על התשובה בכל מקרה.

אני מתאמן בבית כי חדרי הכושר סגורים. מה שיש לי מסתכם במתח, מוט, דאמבלים וספסל בנץ'. תודה על התשובה בכל מקרה.
אם יש לך דאמבלים שיכולים להגיע למשקל שאתה עושה בחתירה רגילה ויותר שניהם ביחד תעשה על ספסל עם תמיכה של החזה

אתה יכול לעשות כפיפות רגליים עם דאמבל
ופרפר הפוך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית