הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הבדל מבחינת היפרטרופיה בטווחי חזרות שונים

הברווזון המכוער

משתמש משקיע
3,222
2,324
נק' מוניטין:
3,331
3,222
2,324
אני עושה 24-25 חזרות מתח באימון.
יש יתרון להיפטרופיה ב3 סטים של 8 לעומת 5 סטים של 5?
מה לגבי זה שאני לא מצליח אותו משקל ביותר חזרות למרות שזה פחות סטים?
אם נגיד אני מצליח הכי טוב 3 סטים 5 חזרות, בא לידי ביטוי בעיקר במשקלים, שווה לשקול למרות שזה פחות נפח? מאמן גב פעמיים בשבוע, יש גם 3 סטים חתירה.
@kotzer
@OA

אני עושה 24-25 חזרות מתח באימון.
יש יתרון להיפטרופיה ב3 סטים של 8 לעומת 5 סטים של 5?
מה לגבי זה שאני לא מצליח אותו משקל ביותר חזרות למרות שזה פחות סטים?
@kotzer
@OA

עניין של נפח, בשביל היפרטרופיה אתה תרצה לעבוד בכל טווחי החזרות.

וכנראה שאתה רגיל לעבוד סטים קצרים ועצימים,
או שאתה נח מלא זמן בסטים העצימים.

• פותח/ת השרשור
אני עושה 8-10 אבל מנסה לעשות חזרות איטיות עם שליטה ולנסות להרגיש תשריר כמה שיותר עד כשל
עשיתי את זה אבל זה שווה לאתה יודע מה כי לאף אחד לא אכפת כמה הרגשת את השריר אלא כמה אתה מרים.
אני מרים בשביל אחרים, לא בשבילי.
אין טעם לעבוד מתחת ל6 וגם זה מעט
טוב.

למטרות היפוטרפיה מייק ישראטל אומר לא לרדת מ5-6. טעות שעשיתי הרבה. כי רציתי לדחוף את עצמי יותר ממה שהייתי יכול.
בכל אופן לרדת מ5-6 מעמיס על ההתאוששות הרבה יותר ממה שתורם להיפוטרפיה

• פותח/ת השרשור
למטרות היפוטרפיה מייק ישראטל אומר לא לרדת מ5-6. טעות שעשיתי הרבה. כי רציתי לדחוף את עצמי יותר ממה שהייתי יכול.
איפה רשמתי פחות מ5-6 חזרות?

• פותח/ת השרשור
יותר כתבתי את זה בתגובה לOA
זה שדחפת את עצמך יותר משאתה יכול זה לא קשור לכמה חזרות אתה עושה, גיבור.
גם אם זה מסוכן יותר במשקלים גבוהים לחזרות נמוכות.
OA נראה טוב וכנראה יש לו ידע, אולי שווה להקשיב לו.
אה ו, היכן oa אמר משהו על לרדת מ5 חזרות למטרות היפרטרופיה?

זה שדחפת את עצמך יותר משאתה יכול זה לא קשור לכמה חזרות אתה עושה, גיבור.
גם אם זה מסוכן יותר במשקלים גבוהים לחזרות נמוכות.
OA נראה טוב וכנראה יש לו ידע, אולי שווה להקשיב לו.
אה ו, היכן oa אמר משהו על לרדת מ5 חזרות למטרות היפרטרופיה?

הוספת פרשנות לדברים שלי, אבל כשאני מתכוון דחפתי את עצמי יותר ממה שאני יכול, התכוונתי שהייתי צריך לבצע 7-9 חזרות לסט מסויים, שמתי יותר משקל ממה שהייתי יכול ועשיתי 5-6 (אגב לא מבין מאיפה הבאת את הקטע של ״מסוכן״ אבל ניחא,)

בכל אופן צורת העבודה הזאת בחזרות נמוכות מאוד העמיסה לי על ההתאוששות ויצא שעשיתי התקדמות אחורה. בסופו של יום לגוף יש מצבור התאוששות מוגבל. מי שרוצה לאכול אותו עם דדליפט לחמישיות שיהנה. ובשום תרגיל למטרות היפוטרפיה אין סיבה לרדת מתחת ל5 חזרות. אפילו 5-6 חזרות נראה לי מיותר.

עכשיו בנוגע OA, אני לא מכיר אותו מלבד זה שהוא בילדר תחרותי. יכול להיות שהוא גאון יכול להיות שלא אין לי מושג. על כל פנים בעיני לא כדאי לך ללכת אחרי אלו ״שנראים טוב״ . יש כל כך הרבה בילדרים שאומרים שטויות.. ממש לא סיבה להקשיב דווקא למישהו על בסיס הגוף שלו.

ובנוגע לזה שOA לא אמר לרדת מ5 אז יכול להיות שפירשתי אותו לא נכון.

אין טעם לעבוד מתחת ל6 וגם זה מעט

• פותח/ת השרשור
ובנוגע לזה שOA לא אמר לרדת מ5 אז יכול להיות שפירשתי אותו לא נכון.
מישמיש אמר שאין טעם לרדת מ6 חזרות כאילו לא המון אנשים שהוא יכול לחלום להיות רבע מהם עושים וחוץ מזה זה תלוי מטרה.
הוא בכלל לא ציין היפרטרופיה, הוא אמר שאין טעם.
ואולי כן יש טעם גם בשביל היפרטרופיה, קטונתי, אני לא יודע.
אל תלך אחרי אלו ״שנראים טוב״
יותר קל לי להקשיב למי שהגיע לאן שאני רוצה.
אם אני ארצה לקנות פרארי אני אתייעץ עם מי שקנה פרארי, לא מאזדה(כמובן בהתחשב בעובדה ששלושתנו התחלנו מאותה נקודה ובעל המאזדה קנה מאזדה כי אינו יכול לממן פרארי).
מן הסתם שיש משתנים, רק אמרתי שיותר קל להקשיב.

מישמיש אמר שאין טעם לרדת מ6 חזרות כאילו לא המון אנשים שהוא יכול לחלום להיות רבע מהם עושים וחוץ מזה זה תלוי מטרה.
הוא בכלל לא ציין היפרטרופיה, הוא אמר שאין טעם.
ואולי כן יש טעם גם בשביל היפרטרופיה, קטונתי, אני לא יודע

באופן כללי אין קורלציה גבוהה בין רמת מסת השריר שיש לבן אדם לבין טיב העצות שהוא נותן.

יש כל כך הרבה משתנים בדרך, כמו שאמרת בעצמך. בין היתר חומרים, גנטיקה, הבחור מנסה למכור לך משהו, הבחור לא אומר לך את האמת וכו... בעיקר במדיות. יש כל כל הרבה שקרים.
תכנס לבודיבילדינג. com ותראה כמה שטויות של כמה אנשים שריריים.

אולי כדאי שתנסה ללכת אחרי היגיון והסברים מפורטים. לא אחרי ״גוף מטרה״

• פותח/ת השרשור
באופן כללי אין קורלציה גבוהה בין רמת מסת השריר שיש לבן אדם לבין טיב העצות שהוא נותן.

יש כל כך הרבה משתנים בדרך, כמו שאמרת בעצמך. בין היתר חומרים, גנטיקה, הבחור מנסה למכור לך משהו, הבחור לא אומר לך את האמת וכו... בעיקר במדיות. יש כל כל הרבה שקרים.
תכנס לבודיבילדינג. com ותראה כמה שטויות של כמה אנשים שריריים.

אולי כדאי שתנסה ללכת אחרי היגיון והסברים מפורטים. לא אחרי ״גוף מטרה״
מסכים.
רק אמרתי שיותר קל.
לא אקשיב לאדם שמן לאיך להיות חטוב, כנראה.
OA למיטב ידיעתי מתחרה בתחרות של טבעיים ואין לו שום אינטרס נראה לעין לשקר לי או מה להשיג ממני.
סתם נחמד, אני חושב.

קודם כל מכבד את דעתך ודעתו.
כשאתה רוצה לייצר היפרטרופיה המטרה הראשונית היא להרים כמה שיותר משקל בצורה לינארית כדי להעלות נפח.
אם יותר קל להתקדם לצורך העניין בבנץ׳ בטווחי חזרות של 5-6 ובשאר תרגילי העזר (לחיצה בשיפוע / פרפר וכו׳) להרים בטווחים של 8-12 אני חושב שזה בסדר גמור וזה לא יפגע בהיפרטרופיה בשום צורה, במקסימום אפשר להוסיף עוד סט של 6 חזרות לבנץ׳ כדי להעלות נפח.
זו רק דעתי בכל מקרה.

ולצורך העניין, לא טענתי לרגע שצריך או כדאי להגיע לטווחי חזרות כאלה, טענתי שזה לא אסון כמו שנרמז.

קודם כל מכבד את דעתך ודעתו.
כשאתה רוצה לייצר היפרטרופיה המטרה הראשונית היא להרים כמה שיותר משקל בצורה לינארית כדי להעלות נפח.
אם יותר קל להתקדם לצורך העניין בבנץ׳ בטווחי חזרות של 5-6 ובשאר תרגילי העזר (לחיצה בשיפוע / פרפר וכו׳) להרים בטווחים של 8-12 אני חושב שזה בסדר גמור וזה לא יפגע בהיפרטרופיה בשום צורה, במקסימום אפשר להוסיף עוד סט של 6 חזרות לבנץ׳ כדי להעלות נפח.
זו רק דעתי בכל מקרה.

ולצורך העניין, לא טענתי לרגע שצריך או כדאי להגיע לטווחי חזרות כאלה, טענתי שזה לא אסון כמו שנרמז.
אין פה עניין של דעה שאתה יכול לכבד זאת עובדה

הרבה יותר קל מלהוסיף 2.5 קילו לבנצ' זה להוריד 2.5 קילו ולהוסיף חזרה מה שיעלה הרבה הרבה יותר את הנפח

אז דעתך היא טעות

אין פה עניין של דעה שאתה יכול לכבד זאת עובדה

הרבה יותר קל מלהוסיף 2.5 קילו לבנצ' זה להוריד 2.5 קילו ולהוסיף חזרה מה שיעלה הרבה הרבה יותר את הנפח

אז דעתך היא טעות

תוריד 2.5 ק״ג ותוסיף חזרה, אני בטוח שאתה תראה אחרת לגמרי אחרי החזרה הזו.

זה כבר פילוסופי משהו.
מה אם אני אגיד לך שיותר קל לי להוסיף 2.5 מלהוסיף חזרה?

זה ממש תלוי תרגיל. כלומר כמה מהווים 2.5 קילו מתוך המשקל הכולל, כלומר אם בן אדם עושה 200kg דדליפט, אז להוסיף 2.5 קילו זה טיפה יותר מאחוז מהמשקל הכולל, אז 5 חזרות לפני הוספה מהוות נפח של 1000kg, ולאחר הוספה של 2.5 קילו, 5 החזרות הן 1012.5 kg.
אילו היית מוסיף חזרה ולא מעלה 2.5 קילו אז הנפח הכולל לסט היה 1200kg הבדל עצום!

לעומת זאת בתרגיל שבו 2.5 קילו מהווים 20-30 אחוז מהמשקל הכולל, להוסיף חזרה היא אופציה מעט יותר קלה.
בסוף הכל פה עניין של נפח - התאוששות.

* אגב פילוסופי זה ממש לא, הרוב מתמטי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית