הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצות במקום סקוואט

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
היי, אני נמצא בתהליך מסה נקייה.
שוקל 66 גובה 1.81.

אני רץ 60 ק"מ בשבוע בחמישה ימים ובשני ימי המנוחה עושה צעידה של 15 ק"מ בעצימות מאוד נמוכה.

יש לי קרע במיניסקוס וקרע חלקי ברצועה הצולבת (לפי MRI שביצעתי) כבר כמה שנים טובות (מעל עשר), האבחנה מלפני 3 שנים לא טיפלתי.

קשה לי עם סקוואטים (גם בלי משקל) מרגיש שזה מפרק לי את הברך ויוצר חיכוך לא נעים (הטכניקה טובה וידאתי לא פעם).

אני רוצה לחטב את הרגליים ומרגיש שהריצות עושות יופי של עבודה ובכל זאת תוהה האם מעצם הויתור על הסקווטים ובהינתן אימוני הריצה אני מפסיד כאן פוטנציאל חיטוב משמעותי לפלג הגוף התחתון.

תודה לעוזרים.

אתה במסה ורוצה לחטב את הרגליים? לא כ"כ מסתדר.
לא ציינת אם אתה עושה אימוני כוח ומה המטרה שלך. אתה עובד על כל הגוף?

בקשר לרגליים - ריצות זה אחלה אבל הן לא תחליף לסקוואט, זאת לא השוואה.
אם סקוואט לא נוח לך אל תעשה סקוואט.
אפשר לנסות וראיציות אחרות של סקוואט (לפעמים רק פיסוק הרגליים משפר את המצב) או לעשות תרגילים אחרים, לא חסר.
פתחו פה בעבר כמה אשכולות של אימון גוף בלי מכון כושר, תוכל לראות שם תרגילים

אם אתה באמת מעונין לצבור מסת שריר אתה חייב להוריד את כמות הריצות מכמה סיבות:
1. הן לא תורמות למסת שריר בפלג גוף תחתון כמו אימוני כח.
2. ברגע שתוסיף אימוני כח יהיה לך קשה להתאושש ולבצע אימון כח אפקטיבי כשאתה רץ כמעט כל יום .
3. יהיה לך קשה להשלים את הקלוריות ולהגיע לעודף קלוריות כדי לצבור מסת שריר (כפי שאמור להיות במסה)

לגבי תרגילים הייתי ממליץ לך לבקר אצל פיזיוטרפיסט ולהסביר לו את המטרות שלך כדי שיוכל להתאים לך תרגילים.

• פותח/ת השרשור
אתה במסה ורוצה לחטב את הרגליים? לא כ"כ מסתדר.
לא ציינת אם אתה עושה אימוני כוח ומה המטרה שלך. אתה עובד על כל הגוף?

בקשר לרגליים - ריצות זה אחלה אבל הן לא תחליף לסקוואט, זאת לא השוואה.
אם סקוואט לא נוח לך אל תעשה סקוואט.
אפשר לנסות וראיציות אחרות של סקוואט (לפעמים רק פיסוק הרגליים משפר את המצב) או לעשות תרגילים אחרים, לא חסר.
פתחו פה בעבר כמה אשכולות של אימון גוף בלי מכון כושר, תוכל לראות שם תרגילים

אני במסה נקייה, משמע חותר לעלות במשקל בצורה ממושכת ומתונה (1-1.5 קילו בחודש) למשך חצי שנה בשאיפה למקסימום עלייה בשריר ומינימום עלייה בשומן.

כשרשמתי לחטב התכוונתי לעלות שריר ברגליים.

מבחינת אימונים, אני עושה 100 שכיבות סמיכה רחבות (בכדי לעבוד על החזה), 8 פלאנקים למשך דקה כ"א, כפיפות יד, תרגיל יד אחורית שאין לי מושג איך קוראים לו.
בהמשך אשלב מתח.
אני עושה את התרגילים האלה 5-6 פעמים בשבוע.

רואה תוצאות פנטסטיות עד כה ורק תוהה אם הריצות יספיקו כדי לחזק את הרגליים, עד היום הייתי עושה 3 סטים של סקוואטים 15 חזרות אבל כפי שציינתי זה כואב..

אחפש תחליפים לסקוואט אם מישנו פה יוכל לרשום יהיה נחמד..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית