הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בריאות?

מאור-123

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
שאלה שאולי תזיז כמה גבות לאנשים....
כמה באמת חשוב לאכול בריא בתקפות חיטוב/מסה אם נצמדים לערכים הכוללים של חלבון שומן פחמימה וקלוריות.
כלומרת האם זה משנה אם ה 200 גרם פחמימה שאכלתי היא סוכרים או חיטה מלאה מבחינת התוצאות הסופיות שיהיו לי? (לא שובע, ולא אני לא עושה את זה:)

לשלב בתפריט היומי מאכלים שאתה אוהב כמו חטיפים ו"שטויות" אני אפילו ממליץ, אם זה עוזר לך לדבוק בערכים.
עדיף מאשר כאלה שאוכלים "בריא" לתקופה מסוימת ואז הורסים לעצמם, בד"כ תפריטים שבהם נמנעים ממזונות מסוימים לא מחזיקים מעמד לזמן רב.
כמובן שלשלב בגבול הטעם הטוב, תוך שמירה על הערכים, ושעיקר האוכל יגיע ממקורות אחרים.

• פותח/ת השרשור
אם כבר יש שרשור אז עוד שאלה...
יש טבלה עם גובה ומשקל סופי מומלץ עם נגיד 10% שומן או כל אחוז אחר? בשביל לדעת לאן השאיפה

מה יתן לך טבלה?
השאיפה היא להיראות כמו שאתה רוצה להיראות.
לפיתוח גוף ההמלצות הן בד"כ:
שומן - פי 0.6-1.0 ממשקל גוף
חלבון - פי 1.6-2.2 ממשקל גוף
פחמימה - כל השאר, בהתאם למכסת הקלוריות שלך

שאלה שאולי תזיז כמה גבות לאנשים....
כמה באמת חשוב לאכול בריא בתקפות חיטוב/מסה אם נצמדים לערכים הכוללים של חלבון שומן פחמימה וקלוריות.
כלומרת האם זה משנה אם ה 200 גרם פחמימה שאכלתי היא סוכרים או חיטה מלאה מבחינת התוצאות הסופיות שיהיו לי? (לא שובע, ולא אני לא עושה את זה:)
חיטוב זה דבר מאוד ספציפי, מטרתו לרדת בשומן, בלי קשר לבריאות הגוף. נראה לך לרדת ל2% שומן זה בריא? ברור שלא.
חיטוב מסתכל על איך להוריד שומן וזהו, אתה יכול לאכול זבל, אם זה נכנס לערכים שלך, אתה תצליח במטרה.
אותו דבר נכון לגבי מסה, אם תאכל לפי הערכים, לא משנה מה זה יהיה, אתה תעלה שריר.

בריאות זה לא איך אתה נראה, או כמה שרירים ושומן יש לך. זה איך המערכות של הגוף שלך עובדות.
יש אתלטים עם סרטן, סוכרת, קרוהן. להיות בריא לא אומר שרירי. זה אומר שאתה נותן לגוף שלך את מה שהוא צריך, ומונע ממנו את מה שמזיק לו כדי שיהיה בריא.

גוף בריא צריך את כל הוויטמינים ומינרלים השונים כדי לעבוד בצורה תקינה, חוסר סידן, והעצמות מתחילות להישבר, חוסר וויטמין C והשיניים בסיכון.
גם חומצות שומניות כמו אומגה 3,6,9 קריטיות.
סיבים תזונתיים הם מה שמפעילים את שרירי המעיים שלך, אין להם תחליף, בלעדיהם, אתה עלול לפתח עצירות בטווח הרחוק, שיגרום לעודף פסולת בגוף שמי יודע אם זה קשור לסרטן מעי הגס שנפוץ היום. סיבים תזונתיים גם דואגים שיהיה לך מספיק חיידקים במערכת העיכול, שזה מאוד חשוב. בצורה תקינה יש לך יותר חיידקים במעיים מתאי גוף.

ואחרון חביב, יש מאכלים מזיקים. אין להם מבנא שיכול להצטרף לאף תא בגוף, ורק יגרמו נזק. הנושא טעון, אך קח לדוגמה אלומניום, היום מוסכם שזה חומר מסוכן בגוף, וזה מתכת רעילה שרואים אותו אצל חולי אלצהיימר. מסתבר שלמעט את השימוש באלומניום לצורך בישול יכול לתרום לבריאות.

חוץ מזה, כנראה לא תגיע ל10% שומן אם אתה שוכב במיטה בבית החולים עם ירך שבורה, דלקת מעיים או התקף אפלפסיה או סכיזופרניה.
אם כבר יש שרשור אז עוד שאלה...
יש טבלה עם גובה ומשקל סופי מומלץ עם נגיד 10% שומן או כל אחוז אחר? בשביל לדעת לאן השאיפה
גם אם יש, זה לא שווה הרבה, כי כל אחד שונה.
אני 1.72 מטר גובה, אני מאמין שכדי להגיע ל15% שומן, לממוצע זה יהיה בערך ב68 ק"ג אני חושב.
אבל אני ב83.5 ק"ג על 15% שומן. כי זה תלוי גם במסת שריר, ואיך חישוב לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית