הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המכון סגר ולא מחזיר כסף

פנקייק

משתמש פעיל
989
1,077
נק' מוניטין:
4,023
989
1,077
המכון שהתאמנתי בו הודיע אתמול על סגירה, מסתבר שכל הציוד כבר נלקח משם והמקום עומד ריק. נשלחה הודעת סמס למנויים ובין השאר כתוב בה שהפיצוי האפשרי היחיד הוא הפסקת תשלומי אשראי שעדיין לא נגבו. זאת אומרת שלא רק שעל החודשים בהם המכון היה סגור בגלל הקורונה ודמי המנוי עליהם כבר שולמו לא יינתן שום החזר, אלא גם שתשלומים ששולמו מראש עבור התקופה שאחרי סגירת המקום לא יוחזרו. הפסקת התשלומים צריכה להתבצע ע"י המנויים ואם היא לא תבוצע התשלומים ימשיכו לרדת. בנוסף, ההודעה מבקשת ממי שעדיין משלם שלא להפסיק את התשלומים מתוך התחשבות במצב. המכון היה שייך לרשת קטנה של שני סניפים (אותם בעלים בשניהם), הסניף השני לא נסגר ולא הוכרזה פשיטת רגל.

הפסקת התשלומים צריכה להתבצע ע"י המנויים ואם היא לא תבוצע התשלומים ימשיכו לרדת.

שמע לגבי הכל זה חרא אבל ממה שאני מכיר נפוץ.

מרחם על כל מי שלא קיבל את ההודעה ועתיד לקבל תשלומים למנוי חודשי שלא קיים

נשמע לא חוקי בעליל.

תצטרף למודעון הhomegym 😃 אין יותר מנויים חודשיים ושעות פתיחה. או בעלי חדכ גנבים.

• פותח/ת השרשור
שמע לגבי הכל זה חרא אבל ממה שאני מכיר נפוץ.

מרחם על כל מי שלא קיבל את ההודעה ועתיד לקבל תשלומים למנוי חודשי שלא קיים

נשמע לא חוקי בעליל.

תצטרף למודעון הhomegym 😃 אין יותר מנויים חודשיים ושעות פתיחה. או בעלי חדכ גנבים.

אני גם חושב שזה לא חוקי.
לשמחתי אני חבר בהום-ג'ים עוד מפברואר
כישרון כזה

אבל שטויות,תחשוב מה גלית תעשה בלי ספורט..😲
היא בטח כבר מאושפזת בפסיכיאטרית
תתאגדו בתביעה יצוגית אם
הוא לא מחזיר את הכסף
זה כיוון הגיוני

המכון שהתאמנתי בו הודיע אתמול על סגירה, מסתבר שכל הציוד כבר נלקח משם והמקום עומד ריק. נשלחה הודעת סמס למנויים ובין השאר כתוב בה שהפיצוי האפשרי היחיד הוא הפסקת תשלומי אשראי שעדיין לא נגבו. זאת אומרת שלא רק שעל החודשים בהם המכון היה סגור בגלל הקורונה ודמי המנוי עליהם כבר שולמו לא יינתן שום החזר, אלא גם שתשלומים ששולמו מראש עבור התקופה שאחרי סגירת המקום לא יוחזרו. הפסקת התשלומים צריכה להתבצע ע"י המנויים ואם היא לא תבוצע התשלומים ימשיכו לרדת. בנוסף, ההודעה מבקשת ממי שעדיין משלם שלא להפסיק את התשלומים מתוך התחשבות במצב. המכון היה שייך לרשת קטנה של שני סניפים (אותם בעלים בשניהם), הסניף השני לא נסגר ולא הוכרזה פשיטת רגל.

מצהיר מראש: אני לא עורך דין, לא למדתי קורסים בעריכת דין ולא מתיימר להיות- מה שאכתוב היא דעה על בסיס הידע שלי.

נשמע שלבעלים לא כ"כ אכפת מהלקוחות שלו. עקרון מוביל בעולם המשפט הכלכלי ובתחום המיסוי הוא שהמהות גוברת על הצורה- כלומר שלא משנה אם צרכן חילק עסקה ל12 תשלומים או שילם הכל מראש, הוא לא אמור לשלם על חלק משירות שלא סופק לו.

ככל הנראה המכון ידע שהוא פושט את הרגל, התחיל בתהליך פשיטת הרגל בשבועות האחרונים ולא סיפר ללקוחות כדי שכל כסף שייכנס לחשבון כבר לא יהיה באחראיותו אלא באחראיות כונס נכסים/בימ"ש (כנראה שאם היה לו מספיק כסף להחזיר לכולם- לרשויות, לספקים, ללקוחות וכד' כולם היו מקבלים חזרה את הכסף וזה לא המקרה).
הבעיה שלך בתור מנוי הוא שאתה לא גבוה בסולם סדר הנושים שקובע כונס הנכסים, במילים אחרות הוא קודם כל צריך לשלם משכורות לעובדים, רשויות המס, ספקים, חוזים (שכר דירה) ולרשויות (ארנונה/מים/חשמל) ורק אח"כ ממה שנשאר (כנראה שלא יישאר אחרת לא היה סוגר) לחלק למנויים.

מה לעשות תכלס:
1. לפנות לרשות להגנת הצרכן- יש פה חיוב יתר על שירות שלא סופק לך, לשאול מה אפשר לעשות ולאן לגשת.

2. לא לשלם בחיים לחדרי כושר (מנויים שנתיים באופן כללי) בתשלום אחד מראש: או בעסקת אשראי של תשלומים או בצ'קים דחויים למוטב בלבד, כי רק כך ניתן לבטל
.
מקווה שתקבל חלק מהכסף חזרה- הכל תלוי כמה חדר הכושר מסובך.
לצערי ראיתי לפחות 3 מקרים דומים והמנויים לא קיבלו כלום חוץ מאדם לשנוא.

אז אני מבין שאתה מתאמן בספורטיב. לא ידעתי שהם עשו ככה. מצער לשמוע...

• פותח/ת השרשור
נשמע שלבעלים לא כ"כ אכפת מהלקוחות שלו. עקרון מוביל בעולם המשפט הכלכלי ובתחום המיסוי הוא שהמהות גוברת על הצורה- כלומר שלא משנה אם צרכן חילק עסקה ל12 תשלומים או שילם הכל מראש, הוא לא אמור לשלם על חלק משירות שלא סופק לו.

ככל הנראה המכון ידע שהוא פושט את הרגל, התחיל בתהליך פשיטת הרגל בשבועות האחרונים ולא סיפר ללקוחות כדי שכל כסף שייכנס לחשבון כבר לא יהיה באחראיותו אלא באחראיות כונס נכסים/בימ"ש (כנראה שאם היה לו מספיק כסף להחזיר לכולם- לרשויות, לספקים, ללקוחות וכד' כולם היו מקבלים חזרה את הכסף וזה לא המקרה).
הבעיה שלך בתור מנוי הוא שאתה לא גבוה בסולם סדר הנושים שקובע כונס הנכסים, במילים אחרות הוא קודם כל צריך לשלם משכורות לעובדים, רשויות המס, ספקים, חוזים (שכר דירה) ולרשויות (ארנונה/מים/חשמל) ורק אח"כ ממה שנשאר (כנראה שלא יישאר אחרת לא היה סוגר) לחלק למנויים.

מה לעשות תכלס:
1. לפנות לרשות להגנת הצרכן- יש פה חיוב יתר על שירות שלא סופק לך, לשאול מה אפשר לעשות ולאן לגשת.

2. לא לשלם בחיים לחדרי כושר (מנויים שנתיים באופן כללי) בתשלום אחד מראש: או בעסקת אשראי של תשלומים או בצ'קים דחויים למוטב בלבד, כי רק כך ניתן לבטל
.
מקווה שתקבל חלק מהכסף חזרה- הכל תלוי כמה חדר הכושר מסובך.
לצערי ראיתי לפחות 3 מקרים דומים והמנויים לא קיבלו כלום חוץ מאדם לשנוא.

המכון אמנם נסגר אבל לא בפשיטת רגל, אני מעריך שהסניף השני לא ייסגר. זה בדיוק מה שלקוי פה, הרשת עדיין פעילה אבל לא מוצעים החזרים.
כמו שהצעת, אני שילמתי מדי חודש בחודשו וכבר הגשתי בקשה לביטול העיסקה בטענה של תמורה חלקית, מה שאומר שאולי אפסיד את התשלום על התקופה שבה המכון היה סגור בגלל הקורונה אבל לא את התשלומים העתידיים (לא מעט כאלה אגב).
לברר להיכן עבר הציוד,ולקחת ציוד שווה ערך לתשלום.
כמו שעושות חברות לפירוק וכו
נמכר למישהו בדרום הארץ, כנראה בעל מכון
אז אני מבין שאתה מתאמן בספורטיב. לא ידעתי שהם עשו ככה. מצער לשמוע...
ממש הפתיעו עם הקטע הזה, הם אנשים נחמדים והוגנים בדרך כלל
בנינו די אבוד לך. אבל תנסה..
היית במצב דומה?

פעם הבא גבר קח אשראי דירקט, אל תגיד שזה דירקט. תן אותו. במקרה שנסגר החדכ תבטל את הכרטיס. 🤩

המכון אמנם נסגר אבל לא בפשיטת רגל, אני מעריך שהסניף השני לא ייסגר. זה בדיוק מה שלקוי פה, הרשת עדיין פעילה אבל לא מוצעים החזרים.
כמו שהצעת, אני שילמתי מדי חודש בחודשו וכבר הגשתי בקשה לביטול העיסקה בטענה של תמורה חלקית, מה שאומר שאולי אפסיד את התשלום על התקופה שבה המכון היה סגור בגלל הקורונה אבל לא את התשלומים העתידיים (לא מעט כאלה אגב).

לא מכיר את הרשת שהיית מנוי בה, אבל גם כשיש סניפים לרשת יכול להיות שהם עובדים בשיטת זכיינות. במילים אחרות יכול להיות שהסניף שהתאמנת בו למעשה עסק עצמאי לחלוטין ורק משלם דמי זיכיון בשביל להשתמש באותו שם ותשתית (ספקים, תוכנות וכו') של הסניף השני (אפילו אם החדרי כושר שייכים לאותו בעלים, זו דרך קלה לפזר סיכון).

אם מדובר בעסק שרק סגר סניף אבל עדיין קיים לא צריכה להיות בעיה לקבל חזרה את הכסף, אבל כל מה שסיפרת פה לא מסתדר עם זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית