הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המכון סגר ולא מחזיר כסף

• פותח/ת השרשור
הקורונה פשוט גרמה לכולם לפשיטת רגל. זה לא שבכוונה לא ממחזירים

בכל מקרה במכון שלי חייבו על אוקטובר וכנראה שזה גם על נובמבר. עשיתי חסימת הוראת קבע אז ככה שאני ממליץ לכולם לחסום לבינתיים כדי לחסוך תשלומים.
מקסימום תמיד אפשר להחזיר תשלומים במידה והמכונים יחזרו.
בשורות טובות לכולם

זה בדיוק העניין אדיר, הם לא פשטו רגל

אוקיי, בתור סטודנט למשפטים (לא בדיוק בר סמכא אבל מכיר טיפה את התחום) מצב די מסריח. אם הוא מגיע להליך פשיטת רגל לא תראה את הכסף. אתה תהיה האחרון לקבל מה שמגיע לך, לא ברור מתי, ואם בכלל

זה בדיוק העניין אדיר, הם לא פשטו רגל
כנראה הוא היה צריך למכור מכשירים במכון אחד על מנת לשמר את השני. אז סביר להניח שהוא לא בםשיטת רגל כי יש לו שניים. ( לא יודע אני לא עורך דין) אבל משער שזה משהו כזה בערך. היה צריך להחזיר כסף לאנשים/שכירות

אני אוסיף בהמשך למה שכתוב פה שזה שיש סניף נוסף לרשת לא אומר שהוא לא פשט רגל (אפילו אם זה אותו בעלים).
לצורך העניין בעלים של רשת חדרי כושר (לדוגמה 2 סניפים) יכול לפתוח חברה עבור כל חדר כושר שיש לו (בדוגמה שלנו- 2 חברות, חברה א' וב').
במצבים בהם יש סיכון גבוה באחד הסניפים קיים יתרון ברור: ניתן להכריז על פשיטת רגל ופירוק החברה (לדוגמה חברה א') רק בסניף הכושל מבלי להפיל גם את הסניף המצליח (בדוגמה- חברה ב').

אם המקרה הוא כמו שמתואר למעלה (2 חברות), גם אם תלך ותתבע בתביעות קטנות אתה צריך לתבוע את מי שיש לך חוזה (מנוי) מולו- במקרה הזה זה המכון כושר שכנראה מאוגד בתור חברה, אם החברה בפשיטת רגל ללכת לבית משפט רק יעלה לך אגרות וזמן כי אין מאיפה לשלם לך.

אם המקרה הוא לא כמו שמתואר למעלה (אלא יש חברה אחת זהה ל-2 הסניפים ואז בעצם אין באמת פשיטת רגל אלא סגירה של סניף), יש טעם ללכת לתביעות קטנות ואתה תקבל את הכסף ששילמת.

לך תוודא בדיוק למי שילמת (השם של החברה לפי חוק צריך להופיע בקבלה/חברת אשראי כשעשית את המנוי) והאם זו אותה חברה בסניף השני, אם כן- לך לתביעות קטנות. לפי כל הסיפור שתיארת אני מניח שאין לך את מי לתבוע.

• פותח/ת השרשור
אני אוסיף בהמשך למה שכתוב פה שזה שיש סניף נוסף לרשת לא אומר שהוא לא פשט רגל (אפילו אם זה אותו בעלים).
לצורך העניין בעלים של רשת חדרי כושר (לדוגמה 2 סניפים) יכול לפתוח חברה עבור כל חדר כושר שיש לו (בדוגמה שלנו- 2 חברות, חברה א' וב').
במצבים בהם יש סיכון גבוה באחד הסניפים קיים יתרון ברור: ניתן להכריז על פשיטת רגל ופירוק החברה (לדוגמה חברה א') רק בסניף הכושל מבלי להפיל גם את הסניף המצליח (בדוגמה- חברה ב').

אם המקרה הוא כמו שמתואר למעלה (2 חברות), גם אם תלך ותתבע בתביעות קטנות אתה צריך לתבוע את מי שיש לך חוזה (מנוי) מולו- במקרה הזה זה המכון כושר שכנראה מאוגד בתור חברה, אם החברה בפשיטת רגל ללכת לבית משפט רק יעלה לך אגרות וזמן כי אין מאיפה לשלם לך.

אם המקרה הוא לא כמו שמתואר למעלה (אלא יש חברה אחת זהה ל-2 הסניפים ואז בעצם אין באמת פשיטת רגל אלא סגירה של סניף), יש טעם ללכת לתביעות קטנות ואתה תקבל את הכסף ששילמת.

לך תוודא בדיוק למי שילמת (השם של החברה לפי חוק צריך להופיע בקבלה/חברת אשראי כשעשית את המנוי) והאם זו אותה חברה בסניף השני, אם כן- לך לתביעות קטנות. לפי כל הסיפור שתיארת אני מניח שאין לך את מי לתבוע.

תודה על ההסבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית