הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ירידה בכוח בין סטים

DaniDam

משתמש מתחיל
12
1
נק' מוניטין:
1
12
1
היי,

התרגילים שונים כאשר אני מבצע מספר חזרות מסויים הבא הראשון הכוח שלי יורד בין הסטים. לדוגמא, כאשר שאני עושה הרחקות לצדדים סט ראשון עשיתי 18 חזרות, השני 15 והשלישי 11.
אני נח בלי סטופר ומחכה עד שאני מרגיש טוב, אבל מאמין שאני מגיע לדקה - דקה וחצי בערך.

אני לא מתאמן לכשל הגישה.

רציתי לדעת, האם זה מצב נורמלי / רצוי. או שכנראה אני לא נח מספיק / דוחף את עצמי מעבר למה שאני חושב בסטים (כלומר מגיע קרוב לכשל או מתחיל לרמות בתרגיל כשפועל הגעתי לכשל כבר)

מה שאתה מתאר הגיוני,
המטרה היא שלא תעבוד בסט הראשון בRPE שלא יאפשר לך לסיים את הסטים הנותרים.

במקומך הייתי חושב או להוריד טיפה משקל ולסיים סטים כמו שצריך או להאריך מנוחה.

תוריד חזרות סט ראשון.
תעבוד עם שעון.
בגדול זה תלוי בתוכנית שלך אבל...
לעבוד עם שעון זה לא כל כך הכרחי, אני כן הייתי ממליץ לתת לזה פקטור לאנשים שחדשים בתחום, אבל כשאתה לאט לאט מכיר את הגוף שלך, עדיף לא להסתמך על הזמן ולעבוד לפי דקה- דקה וחצי זה לא בידיוק יקדם אותך.

מה שאתה מתאר הוא דבר די הגיוני אם תחשוב עליו ,בסהכ הגוף מתאמץ ומתעייף. הייתי ממליץ לך לעבוד עם יומן /מחברת ,לעבוד לפי פרוגרסיב אובלוד ,טווח חזרות ומשקל שמרגיש לך נכון . כי אם אתה מתחיל עם 18 .. אין דלק בסט 3 4.. קח תזמן תלמד time under tension .. שתי דקות מנוחה בין סט לסט ואתה בסדר.

לגיטימי לחלוטין.
תחשוב על זה ככה, אם אתה מצליח לבצע עם משקל מסויים 3 סטים של נניח 15 חזרות, זה אומר שסט ראשון ושני סביר להניח לא היו כל כך קשים עבורך.

דרך אגב דקה - דקה וחצי מנוחה זה לא כזה הרבה.

אולי שווה לשקול להשתמש בשעון עצר על מנת לאמוד את זמן המנוחה כהלכה במקום להסתמך על תחושה. שנית, אל תיתן את המקסימום בכל סט, תזכור שאתה רוצה שלושה סטים עם מספר חזרות דומה. תוריד קצת משקל בשביל לסגור שלושה סטים אותו דבר ותעלה בהדרגה.

• פותח/ת השרשור
מה שאתה מתאר הוא דבר די הגיוני אם תחשוב עליו ,בסהכ הגוף מתאמץ ומתעייף. הייתי ממליץ לך לעבוד עם יומן /מחברת ,לעבוד לפי פרוגרסיב אובלוד ,טווח חזרות ומשקל שמרגיש לך נכון . כי אם אתה מתחיל עם 18 .. אין דלק בסט 3 4.. קח תזמן תלמד time under tension .. שתי דקות מנוחה בין סט לסט ואתה בסדר.

אני עובד לפי תוכנית שמתקדמת בווליום ובעצימות לאורך כמה שבועות עד לדילואוד. ככה שאני מוסיף סטים ומבצע חזרות יותר קרוב לכשל ככל שאני מתקרב לסיום ה"סייקל" של האימונים עד לדילאוד. זה אומר שיש פרוגרסיב אוברלואוד, נכון?
השאלה אם כדאי יותר שאוריד משקל ואשאר באותו טווח חזרות?

אני עובד לפי תוכנית שמתקדמת בווליום ובעצימות לאורך כמה שבועות עד לדילואוד. ככה שאני מוסיף סטים ומבצע חזרות יותר קרוב לכשל ככל שאני מתקרב לסיום ה"סייקל" של האימונים עד לדילאוד. זה אומר שיש פרוגרסיב אוברלואוד, נכון?
השאלה אם כדאי יותר שאוריד משקל ואשאר באותו טווח חזרות?

כן בהגדרה זה עומד בתנאי הפרוגרסיב אוברלוד . באופן אישי ממליץ על התמקדות במספר חזרות נמוך יותר מ18 לצורך העניין . קח לך משקל שתוכל לבצע טווח של 10-15 ל4 סטים לצורך העניין בלי כשל טכני .

האם אפשרי ככה להתקדם עם המשקלים?
כדי לבצע 10-15 חזרות ל 4 סטים
צריך ממש משקל נמוך לא?
שמע אני מסכים לכל הדעות שלקחת סט ל15 חזרות ל4 סטים זאת משימה לא פשוטה מבחינת העלאת משקל , ובטח ובטח לעשות אימון שלם ככה. אך ההגדרה שאני מאמין שהיא התקדמות.. היא תוספת חזרה פה,פחות זמן מנוחה,עוד סט, עוד חזרה עם פורמה טובה . ובעיקר לעמוד בtut של 30 שניות 40. את ההתחזקות שלי אני משיג בעיקר מהימים הכבדים ,שכן אני עובד יומיים כבד יומיים קל וההתחזקות בימים הכבדים גוררת מן הסתם התחזקות בימים ה"קלים"

האם התאוששות לא נפגעת?
כי לאחר ימים ״כבדים״ אתה נכנס ליום קל(שבו
את מעמיס יותר חזרות וישנה התשה עצומה)
אז יוצא שאין ״מנוחה כלל״?

האם התאוששות לא נפגעת?
כי לאחר ימים ״כבדים״ אתה נכנס ליום קל(שבו
את מעמיס יותר חזרות וישנה התשה עצומה)
אז יוצא שאין ״מנוחה כלל״?

אה סליחה לא הסברתי את עצמי טוב . מדובר על 4 ימים . (לדוגמא) כאשר הסקווט כבד ..למחרת הבנץ קל..חלקי גוף הפוכים בימי כבד וקל , כאילו.. לא יקרה שיום סקווט כבד ואז יום או יומיים למחרת 8x5 של 100 " קל" אני יקרוס .רוב התכנית עובדת על טהרת מורכבים והתחזקות משם לשאר הגוף .. הידיים שלי חלק חלש אצלי אז אני נותן יותר נפח . אתה צודק שבכל זאת לא קל לנוח ולכן לא הייתי ממליץ על התכנית בחיטוב . וגם גג 3 חודשים.. המערכת עצבים על הקצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית