הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש או אין אלוהים, מהכי הדעה הכי חזקה שלכם

בקיץ זכור לי (שכמעט) בכל עיר מעורבת היה קו אחד,שלדוגמא היה יוצא לים.
ולא היה עם זה בעיות,אולי קומץ קטן התנגד.

אם אתה מתכון לקווים הסדירים של היום יום,מעולם לא פעלה בשבת

לא נראלי הוא משלם על כל עמותות הצדקה והעזרה. כמעט כל פעם שגוף מסויים עוזר בחינם ובאהבה, זה גוף דתי - חרדי
זה לא קשור למה שאמרתי, אמרתי אספקטים של הדת, צדקה ועזרה זה לא מונופול של הדת.

עד כמה שאני מתנגד לדת אני מעדיף לתת לצד השני את ה benefit of the doubt
עם מישהו יש מקור לכך שזאת אכן המדיניות שלנו אשמח שיספק
לא יודע אם זה עונה לך על השאלה, אבל יש לך את זה:
http://din-online.info/pdf/shn4.pdf
עמודים 84-88
אם אתה מתכון לקווים הסדירים של היום יום,מעולם לא פעלה בשבת
זו גם בעיה

זו גם בעיה
מסכים איתך.
במיוחד לקהל שאין ברשותו רכב/רשיון
אבל
היית רוצה שגם ביום המנוחה(בכוונה לא קורה לו שבת)שיהיה רעש וציפצופים ומחנק בכל ימות השבוע?

*להזכיר שבערב עוד לפני צאת השבת הם לוזרים לעבוד

מסכים איתך.
אבל
היית רוצה שגם ביום המנוחה(בכוונה לא קורה לו שבת)שיהיה רעש וציפצופים ומחנק בכל ימות השבוע?

יפה! אני לא מתיימר להוכיח חד משמעית שיש פה צד צודק. יש טענות מאוד חזקות לשני הצדדים, לי יש דעה בנושא, אבל בכל אופן רק רציתי לעמוד על כך ש ״חיה ותן לחיות״ ממש לא פותר את המחלוקות הקשות.

זאת סיסמא שלא אומרת כלום משמעותי,..
זה לא קשור למה שאמרתי, אמרתי אספקטים של הדת, צדקה ועזרה זה לא מונופול של הדת.

זה היה קצת בציוניות.. אמנם יש לציין את ההבדל העצום בתוך ״קהילת הדתיים״ בכל הנושא לשימוש בכספיים. יש חרדים מתנגדי ציוניות ,חרדים תומכי ציונות, דתיים לאומיים וכו..

אני בטוח שהקבוצה האחרונה יותר תומכת כלכלית במדינה מאשר נטל. לא רק כלכלית - אם תוציא את אחוזי המתגייסים לקרבי בצה״ל מכל מגזר תראה שגם בתחום הביטחוני הדתיים הם מתגייסים לקרבי באחוז הגבוה ביותר.

מה שכתבת ״אל תחשוב שיש אספקט שעליו אתה לא משלם״ זה ללא ספק אחד המשפטים הכי מסיטים ומפלגים ששמעתי

מסכים איתך.
אבל

מה מחניק ועושה יותר רעש? אוטובוס אחד או 50 רכבים? ואם אין אוטובוס בשבת יותר אנשים צריכים להחזיק רכב, וזה גורם ליותר בלאגן גם במהלך השבוע

מה שכתבת ״אל תחשוב שיש אספקט שעליו אתה לא משלם״ זה ללא ספק אחד המשפטים הכי מסיטים ומפלגים ששמעתי
בוא ננתח רגע את המשפט:
אתה מממן בצורה ישירה או עקיפה בתי כנסת, מקוואות, ישיבות, לימודי תורה, אברכים, רבנים, כשרות, רבנות. יש משהו שאני מפספס?

קווים סדירים לוקחים אנשים לעבודה ולסידורים היומיומיים שלהם (לא רק אבל במידה רבה), נראה לי הגיוני שהקווים יהיו מצומצמים ביום מנוחה.
מצומצם סבבה, אבל למה לחלוטין כלום? וכמו שאמרו מעלי, יש גם אנשים שצריכים לעבוד או פשוט להיות במקומות גם בשישי ושבת

אוטובוס בהרבה יותר מזהם בוודאות!
לרוב אנשים שעובדים בשבת,הם עובדים הכרחיים
(ידוע לי שיש הסעות). כגון עובדי ח.חשמל,שדה התעופה...

ומתי בכלל תיהיה מנוחה לנהגי האוטובוס,נהגים שחוקים=תאונות.
הם סך הכל בלחץ 10 שעות לא בכבישים

בוא ננתח רגע את המשפט:
אתה מממן בצורה ישירה או עקיפה בתי כנסת, מקוואות, ישיבות, לימודי תורה, אברכים, רבנים, כשרות, רבנות. יש משהו שאני מפספס

הקצאת שטח לבתי כנסת זה ממש לא מימון בית כנסת, הקצאת שטח הינה אחד מהשירותים שהעירייה מספקת לתושבים.

העירייה גם מקצה שטחים לגינות ציבוריות, מרכזי קשישים, תנועות נוער כבישים וכו אז למה בתי כנסת מצטרף לקונוטציה של ״שאיבת כספים מהמדינה״?

*מקוואת ממומנים ע״י עירייה יש רק באזורים שבהם הרוב המוחלט דתיים, לדוגמא אצלנו יש מעל 270000 תושבים, כ19000 דתיים, ויש 2 מקוואת סה״כ.

רבנות ראשית היא משהו שכלל ישראל משתמש ונהנה ממנו, הרוב לא היה רוצים ללכת לסופר בלי שהיה לו מושג לגבי כשרות של מוצרים.

רבנים מקבלים גרוש וחצי כנל תלמודי תורה ואברכים.
ודרך אגב, אני מת שמישהו יוצא סטטיסטיקה שלהאוכלוסייה שמשלמת יותר מס
דתיים לאומיים או חילונים. מת לראות את הנתון הזה

עד כמה שאני מתנגד לדת אני מעדיף לתת לצד השני את ה benefit of the doubt
עם מישהו יש מקור לכך שזאת אכן המדיניות שלנו אשמח שיספק
בדיוק כמו שמקצים קרקע למגרשי ספורט, ולחנויות וקניונים, כך גם לבתי כנסיות.
בבית שמש לדוגמה הוקצו קרקע לבילוי.
התושבים בחרו לבנות בית כנסת במקום קלאב.
תמיד זה יהיה בידיים של התושבים, זה דמוקרטיה.
ולמרות כל זאת, זה עדיין לא חינם. זה שהקצו לא אומר שלא צריך לשלם.
גם מקצים קרקע לבניני דיור.
ואני רואה ש @Yonatann

אך לדיון המרתק הזה, נראה לי אוותר.
כבר דננו בזה אני חושב מעל 70 עמודים, אז מיציתי.

אך אם מישהו מחפש נושא שיכאיב ליותר אנשים מחברי הפורום מאשר להתבטאויות על אלוקים ודת.
פשוט תפתחו דיון "האם השואה בכלל קרתה?".
אני באמת לא מבין איך לכתוב על אלוקים ודת בצורה כל כך מזלזלת בפורום ציבורי לא נמחק על ידי המנהלים... רגע ... נכתב על ידי מנהל!

מצומצם סבבה, אבל למה לחלוטין כלום? וכמו שאמרו מעלי, יש גם אנשים שצריכים לעבוד או פשוט להיות במקומות גם בשישי ושבת
טוב בזה אני לא חולק עליך, אני בעד תחבורה ציבורית כלשהי בשבת, פשוט יצא לי לשמוע כאלה שרוצים שכל הקווים כולם יפעלו כרגיל 7 ימים בשבוע וזה נראה לי פשוט מיותר.
חוץ מזה בשנים שהשתמשתי בתחבורה ציבורית גרתי בחיפה ושם דווקא יש בשבת וכמעט תמיד הסתדרתי

אוטובוס בהרבה יותר מזהם בוודאות!
לא בהשוואה לכמות הרכבים שהוא מחליף.
גם למשל פה באיטליה בתוך העיר יש רשת חשמלית שהאוטובוסים מתחברים אליה ועובדים בצורה היברידית

לרוב אנשים שעובדים בשבת,הם עובדים הכרחיים
(ידוע לי שיש הסעות). כגון עובדי ח.חשמל,שדה התעופה...
אני לא חושב שהייתי אומר הרוב. יש לך המון חנויות פתוחות בשבת, קניונים, מוכרי אוכל למיניהם. יש הרים של עבודה בשבת, במיוחד של מקבלי שכר מינימום, אותם אנשים שלא יכולים לממן לעצמם רכב

ומתי בכלל תיהיה מנוחה לנהגי האוטובוס,נהגים שחוקים=תאונות.
כמו בכל מקום אחר בעולם, יהיו להם ימי מנוחה גם במהלך השבוע

הקצאת שטח לבתי כנסת זה ממש לא מימון בית כנסת
שטח זה משהו שאחרים משלמים עליו. ואני לא יודע מה המצב היום (אני מניח יותר גרוע), אבל בשנת 2011 המדינה השקיעה 342 מיליון שקל לבניית ושיפוץ בתי כנסת, בנוסף לעוד 100 מיליון מהרשויות המקומיות, ועוד 233 מיליון על מקוואות ובתי קברות.
ברור שהרבה יותר מגיע מכיסים פרטיים, אבל למה בכלל קיים לנו תקציב כל כך גדול רק בשביל זה?

העירייה גם מקצה שטחים לגינות ציבוריות, מרכזי קשישים, תנועות נוער כבישים וכו אז למה בתי כנסת מצטרף לקונוטציה של ״שאיבת כספים מהמדינה״?
בגלל כשכמעט בכל מדינה נאורה דת זה מגזר פרטי שלא מקבל תמיכה מהמדינה

רבנות ראשית היא משהו שכלל ישראל משתמש ונהנה ממנו, הרוב לא היה רוצים ללכת לסופר בלי שהיה לו מושג לגבי כשרות של מוצרים.
אני לא חושב שיכולת לבחור מילה גרועה יותר מ"נהנית". הרוב המוחלט בציבור סובל מהרבנות סבל נוראי. עשרות אלפי ישראלים הם פסולי חיתון בגללם, נשים סובלות בגירושין בגללם, ובתחום הכשרות הם מאפיה במלוא מובן המילה כולל סחיטה באיומים.
אפשר לפתוח את התחומים האלה לתחרות, אפשר לייעל את כל הנושא, אבל במקום זה יש את ההפך

רבנים מקבלים גרוש וחצי כנל תלמודי תורה ואברכים.
ועדיין הם מקבלים כסף על דברים שבכל תחום אחר אתה צריך לשלם עליו, בטח לא לקבל כסף

אני באמת לא מבין איך לכתוב על אלוקים ודת בצורה כל כך מזלזלת בפורום ציבורי לא נמחק על ידי המנהלים... רגע ... נכתב על ידי מנהל!
כמו שיש חופש דת במדינה, יש גם חופש מדת וחופש ביטוי, ודת לא חסינה לביקורת. סליחה אם אתה נעלב, אבל זה לא ממקומי להגן על הדת שלך

בדיוק כמו שמקצים קרקע למגרשי ספורט, ולחנויות וקניונים, כך גם לבתי כנסיות.
בבית שמש לדוגמה הוקצו קרקע לבילוי.
התושבים בחרו לבנות בית כנסת במקום קלאב.
תמיד זה יהיה בידיים של התושבים, זה דמוקרטיה.
ולמרות כל זאת, זה עדיין לא חינם. זה שהקצו לא אומר שלא צריך לשלם.
גם מקצים קרקע לבניני דיור.
ואני רואה ש @Yonatann

אך לדיון המרתק הזה, נראה לי אוותר.
כבר דננו בזה אני חושב מעל 70 עמודים, אז מיציתי.

אך אם מישהו מחפש נושא שיכאיב ליותר אנשים מחברי הפורום מאשר להתבטאויות על אלוקים ודת.
פשוט תפתחו דיון "האם השואה בכלל קרתה?".

אלחנן כול פעם שאני עושה דדליפט אני רואה את אלוהים מביט עליי וצועק
''קדימה ! לא סתם נתתי לך אגודלים!''
ואז בגלל שאני אתאיסט אני עושה suicide grip

@kotzer
ביום שבת נהגי האוטובוס יוכולו גם להנות ממנוחה וגם להנות מחיק המשפחה,מה שלא יקרה ביום חופש רגיל.

גם לקניונים ולמכרזי קניות יש הסעות לעובדים של המרכז/קניון

ואוטובוס חשמלאי תרשה לי לגחח,בקושי את הקו הסגול הם מסוגלים להרים...

@kotzer
ביום שבת נהגי האוטובוס יוכולו גם להנות ממנוחה וגם להנות מחיק המשפחה,מה שלא יקרה ביום חופש רגיל.

גם לקניונים ולמכרזי קניות יש הסעות לעובדים של המרכז/קניון

ואוטובוס חשמלאי תרשה לי לגחח,בקושי את הקו הסגול הם מסוגלים להרים...
אז למה נהגי אוטובוס כן יהנו משבת עם המשפחה וכל מקצוע נחוץ אחר לא?
זה מקצוע נחוץ, ככה שאי אפשר להשתמש בטיעון הזה

פה אנחנו נכנסים לעוד תת קטגוריה
מי שעובד בשישיבת במודע או בעל כורחו
יודע שיש לזה השלכות כמו לוותר על חיי משפחה בסופש,ולכן מפצה על כך בשאר ימי השבוע.
אבל יש גם את התגמול שמתורגם למזומן כגון 150-200%.

כמו שאתה אומר אזי לקפל את כל המדינה בשבת?
(אגב אני בעד)
אך יש כאלו שמתפרנסים בימים אלו

פה אנחנו נכנסים לעוד תת קטגוריה
מי שעובד בשישיבת במודע או בעל כורחו
יודע שיש לזה השלכות כמו לוותר על חיי משפחה בסופש,ולכן מפצה על כך בשאר ימי השבוע.
אבל יש גם את התגמול שמתורגם למזומן כגון 150-200%.

כמו שאתה אומר אזי לקפל את כל המדינה בשבת?
(אגב אני בעד)
אך יש כאלו שמתפרנסים בימים אלו
אין כאן שום דבר בעל כורחו, מי שנכנס למקצוע שידע שזה כולל עבודה בסופ"ש, היחידים שעלולים להידפק יהיו מי שכבר עובד בתקופת המעבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית