הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צורך כמות אדירה של מזון ועדיין לא שבע

Metatron

משתמש פעיל
697
346
נק' מוניטין:
588
697
346
היי,
שמתי לב שאני צריך לצרוך כמויות אסטרונומיות של מזון בשביל לשבוע, בסביבות ה1 - 1.5 ק''ג מזון בארוחה, גם אם כל הארוחה מכילה סיבים וחלבון נקי.
אני ממש מיואש כבר, אני כל היום מתעסק באוכל ושלא נדבר על זה שעליתי 8 ק''ג במשקל גוף בחודשיים וחצי..
שקלתי לקנות אפדרין בשביל להוריד את כמויות הרעב אבל אני מעדיף לא לפתח תלות בכדור.
האם זה משהו שקשור לגודל קיבה? אולי משהו הורמונלי? שקלתי כבר לעשות ניתוח בריאטרי כלשהו אבל אף אחד לא מוכן להקשיב לי בגלל שאני לא שמן.
חשוב לי לציין שזה משתלט לי על החיים וזה גורם לי לסבל רב.

יכול להיות שאתה עושה בחירות "לא נכונות" בבחירת המזון או שמכין אותם עם הרבה קלוריות נסתרות כמו שמן ורטבים? איזה מאכלים אתה אוכל בדרך כלל? איך אתה מבשל?

• פותח/ת השרשור
לא מבין איך הקלוריות קשורות לזה כל כך.. אבל אני עושה בחירות נבונות מבחינה קלורית.
אני אוכל כל יום בערך 3 ק''ג של ירקות (קישוא, כרובית, פטריות, ברוקולי, לפעמים דלורית), חביתה מחלבוני ביצה עם עם תרד ועגבניות, סרדינים, טונה במים, שרימפס, חזה עוף\פרגיות וכו'.

אם אתה צריך לאכול כל כך הרבה על מנת לשבוע, כנראה שבחירת המזון שלך לא מושכלת, במיוחד אם עלית במשקל בתקופה כזאת קצרה.
תתחיל לספור קלוריות ואולי לבחור מזונות עם דחיסות קלורית נמוכה יותר.
זה טוב שאתה אוכל הרבה ירקות, אבל גם לירקות יש ערך קלורי.

• פותח/ת השרשור
אם אתה צריך לאכול כל כך הרבה על מנת לשבוע, כנראה שבחירת המזון שלך לא מושכלת, במיוחד אם עלית במשקל בתקופה כזאת קצרה.
תתחיל לספור קלוריות ואולי לבחור מזונות עם דחיסות קלורית נמוכה יותר.
זה טוב שאתה אוכל הרבה ירקות, אבל גם לירקות יש ערך קלורי.

מה עוד אפשר לעשות? יש אוכל פחות דחוס קלורית מחלבונים נקיים וקישואים? ק''ג קישוא עולה לי רק 170 קלוריות..

תתחיל מלספור קלוריות, כנראה אתה תקבל בסוף היום מספר גבוה מאוד.
תעבוד עם אקסל ותרכיב לך תפריט שיוביל אותך לכמות נורמלית של קלוריות לפי המשקל, הגובה והמטרה שלך.
וכמובן - תשתה הרבה מים.

האמת שכן, אבל זה היה מזמן.. הפסקתי את החיטוב בערך בסוף אוגוסט.

אותו הזמן שממנו אתה רק מעלה משקל?

וכמה קילו ירדתה בחיטוב ובכמה זמן

יכול להיות שפשוט הרעבת את עצמך לכמה חודשים להוריד כמה שיותר משקל, וברגע שאפשרת לעצמך לאכול יותר הגוף מיד ירצה לשאוף ל"חזרה לשגרה" כלומר משקל גוף רגיל. אני גם חושב שזה המקרה כי עלית 8 קילו ואתה עדיין במשקל תקין.

בדעה האישית שלי ההתעסקות הזו בתזונה (בקטע של מסה חיטוב, ספירות קלוריות) היא ממש חרא לרוב האנשים, ושאפו למי שמסוגל אבל כמו שאתה אומר, זה משתלט לך על החיים. פשוט שמור על משקל גוף תקין ותתאמן.

• פותח/ת השרשור
אותו הזמן שממנו אתה רק מעלה משקל?

וכמה קילו ירדתה בחיטוב ובכמה זמן

יכול להיות שפשוט הרעבת את עצמך לכמה חודשים להוריד כמה שיותר משקל, וברגע שאפשרת לעצמך לאכול יותר הגוף מיד ירצה לשאוף ל"חזרה לשגרה" כלומר משקל גוף רגיל. אני גם חושב שזה המקרה כי עלית 8 קילו ואתה עדיין במשקל תקין.

בדעה האישית שלי ההתעסקות הזו בתזונה (בקטע של מסה חיטוב, ספירות קלוריות) היא ממש חרא לרוב האנשים, ושאפו למי שמסוגל אבל כמו שאתה אומר, זה משתלט לך על החיים. פשוט שמור על משקל גוף תקין ותתאמן.

תודה על התגובה. כן, בערך מאז אני עולה במשקל, אבל לא האמנתי שאני אצטרך להגיע לכמויות כאלה של מזון בשביל לשבוע..
אני לא אשקר וגם אגיד שזה הכניס אותי לסוג של דכאון ואז גם אכלתי מזונות שלרוב הייתי נמנע מהם.
אני 1.69 וירדתי ל63 ק''ג. עכשיו אני שוקל 71.
אולי באמת אני צריך פחות להתעסק בקלוריות ויותר לאכול בקטע בריאותי.
אבל עדיין, עכשיו אני במשקל הכי גבוה שהייתי בו בשנים האחרונות ואני כל הזמן פאקינג רעב. אפילו הגעתי למצב שאני אוכל 100 גרם סיבים+160 גרם חלבון ביום =\

תודה על התגובה. כן, בערך מאז אני עולה במשקל, אבל לא האמנתי שאני אצטרך להגיע לכמויות כאלה של מזון בשביל לשבוע..
אני לא אשקר וגם אגיד שזה הכניס אותי לסוג של דכאון ואז גם אכלתי מזונות שלרוב הייתי נמנע מהם.
אני 1.69 וירדתי ל63 ק''ג. עכשיו אני שוקל 71.
אולי באמת אני צריך פחות להתעסק בקלוריות ויותר לאכול בקטע בריאותי.
אבל עדיין, עכשיו אני במשקל הכי גבוה שהייתי בו בשנים האחרונות ואני כל הזמן פאקינג רעב. אפילו הגעתי למצב שאני אוכל 100 גרם סיבים+160 גרם חלבון ביום =\

שמע כמי שהיה במצב הזה כמה דברים שעזרו לי.

ללמוד על תזונה - להבין שמזון זה דלק ולא האויב

לא לחשוב כל היום על מה לאכול.

להתאמן - לעשות אולי יותר אירובי בנוסף לאימוני כוח שלך.

להתייעץ עם תזונאי/ת, פחות בהקשר של תפריט אלא בנוגע לתפיסה שלך לגבי מזון.

אני לא יודע איך הרכב הגוף שלך או מה המטרות שלך, אבל בקצה אתה צריך לחשוב טוב טוב על אם כל זה שווה את זה.

אם אתה צריך לאכול כל כך הרבה על מנת לשבוע, כנראה שבחירת המזון שלך לא מושכלת
גם אני חשבתי כך בהתחלה אבל תראה מה הוא אוכל, נשמע שהוא עושה בחירות טובות וזה מאוד מוזר שהוא עד כדי כך רעב.
לא מבין איך הקלוריות קשורות לזה כל כך.. אבל אני עושה בחירות נבונות מבחינה קלורית.
אני אוכל כל יום בערך 3 ק''ג של ירקות (קישוא, כרובית, פטריות, ברוקולי, לפעמים דלורית), חביתה מחלבוני ביצה עם עם תרד ועגבניות, סרדינים, טונה במים, שרימפס, חזה עוף\פרגיות וכו'.
אפילו הגעתי למצב שאני אוכל 100 גרם סיבים+160 גרם חלבון ביום =\

כל כך נכון, כל ההתעסקות בmyfitnesspal ושקילת האוכל מטריפה לי השכל וגורמת לי כל הזמן לחשוב על אוכל, על הארוחה הבאה ובכללי להיות רעב כל הזמן כך שאני לגמרי מבין את @Metatron. אבל עדיין מוזר לי שהוא נשאר רעב כשהוא אוכל כל כך הרבה ממקורות שאמורים להיות מאוד משביעים.

• פותח/ת השרשור
גם אני חשבתי כך בהתחלה אבל תראה מה הוא אוכל, נשמע שהוא עושה בחירות טובות וזה מאוד מוזר שהוא עד כדי כך רעב.

כל כך נכון, כל ההתעסקות בmyfitnesspal ושקילת האוכל מטריפה לי השכל וגורמת לי כל הזמן לחשוב על אוכל, על הארוחה הבאה ובכללי להיות רעב כל הזמן כך שאני לגמרי מבין את @Metatron. אבל עדיין מוזר לי שהוא נשאר רעב כשהוא אוכל כל כך הרבה ממקורות שאמורים להיות מאוד משביעים.

יכול להיות באמת שהרעב הוא פסיכולוגי, למרות שכבר ניסיתי 'לבדוק' את זה והקיבולת שלי לאוכל פשוט מגוחכת.

יכול להיות באמת שהרעב הוא פסיכולוגי, למרות שכבר ניסיתי 'לבדוק' את זה והקיבולת שלי לאוכל פשוט מגוחכת.
תגיד ביום יום יש לך הרבה רגעי שעמום וקטעים בהם הזמן עובר לאט? אלה הרגעים שאני הכי נופל לאוכל ומתחיל לספור את הדקות עד הארוחה הבאה. כשאני עסוק ולא שם לב לזמן אני יכול להעביר כמה שעות טובות בלי לחשוב על אוכל.

• פותח/ת השרשור
תגיד ביום יום יש לך הרבה רגעי שעמום וקטעים בהם הזמן עובר לאט? אלה הרגעים שאני הכי נופל לאוכל ומתחיל לספור את הדקות עד הארוחה הבאה. כשאני עסוק ולא שם לב לזמן אני יכול להעביר כמה שעות טובות בלי לחשוב על אוכל.
כן, לצערי הקורונה שינתה לי את החיים לגמרי.

אם המשקל עלה - אז האדם נמצא בפלוס קלורי. אפשר להשמין גם מירקות.

כן, לצערי הקורונה שינתה לי את החיים לגמרי.
הבנתי אותך, יכול להיות שזה נובע מהשיעמום ומההימצאות בבית רוב הזמן. אולי תנסה לעשות meal-prep מראש. בחר לעצמך את הדברים שאתה רוצה לאכול בימים הקרובים (תגוון בבחירות על פני השבוע), תסדר את האוכל בקופסאות ותגדיר לעצמך באיזה שעות אתה אוכל. אולי כך תחשוב פחות על אוכל ותתעסק בו פחות. ותתחיל לזוז כמה שיותר, אתה יכול לצאת להליכות מאוד ארוכות ולהקשיב לספרי אודיו/פודקאסטים ככה אתה גם שורף קלוריות, גם פחות זמן של שיעמום בבית וגם לומד קצת על הדרך.
אם המשקל עלה - אז האדם נמצא בפלוס קלורי. אפשר להשמין גם מירקות.
ברור שהוא במאזן קלורי חיובי גדול. זו לא השאלה ולא על זה הוא מתלונן, הוא מתלונן על זה שהוא אוכל המון, וממקורות משביעים ובכל זאת נשאר רעב. אם הוא היה אוכל הרבה שטויות (מאכלים עתירי קלוריות שלא משביעים במיוחד) אז אני חושב שבחירות יותר נכונות של מזון היו פותרות לו את הבעיה אבל כבר עכשיו הוא אוכל ממקורות טובים, עם דחיסות קלורית נמוכה ושאמורים להיות משביעים. אז אני לא רואה פתרון חוץ מלאכול פחות ולסבול את הרעב.

יש הבדל גדול בין מה שאנשים מדווחים שהם אוכלים לבין מה שהם אוכלים באמת. זאת הסיבה שציינתי שצריך לספור קלוריות.
אין פה משהו מסתורי או מוזר.

יש הבדל גדול בין מה שאנשים מדווחים שהם אוכלים לבין מה שהם אוכלים באמת. זאת הסיבה שציינתי שצריך לספור קלוריות.
אין פה משהו מסתורי או מוזר.
נכון אבל אין פה שאלה לגבי הקלוריות, זו לא שאלה בסגנון "אני בקושי אוכל ולא יורד במשקל". בשאלות כאלו אכן צריך שהבן אדם יספור קלוריות יבין כמה הוא אוכל באמת ואז יפול לו האסימון למה הוא לא יורד.
במקרה הזה הבן אדם מודה שהוא אוכל המון, שהוא עולה מהר מאוד במשקל ושהוא בוודאות במאזן קלורי חיובי. הבעיה שלו היא שלמרות כל זה הוא נשאר רעב והוא שואל מה אפשר לעשות עם הרעב. אני מסכים איתך שבשורה התחתונה צריך לספור קלוריות ולסתום את הפה כשאתה מגיע למכסה שלך אבל אם הוא רעב כשהוא אוכל כל כך הרבה מה יהיה כשהוא ינסה לקצץ באוכל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית