הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיה, בריצה..

• פותח/ת השרשור Divon
  • פורסם בתאריך

Divon

משתמש פעיל
476
2
נק' מוניטין:
30
476
2
יש לי בעיה בריצה
אני מתעייף מהר מאוד (כבר אחרי 5דקות אפילו) אבל בדרך כלל מצליח להחזיק להרבה זמן (אם אני רץ עם חבר אז שעה וחצי, אם אני רץ לבד אז שעה)
הבעיה שכול הריצה אני ממש עייף כבר מההתחלה, וזה תמיד קורה לי
זה משהו עם החומצת חלב לא?
יש דבר לשפר את זה? שאני יתעייף פחות מהר? כי בסך הכול אני מצליח לרוץ הרבה

• פותח/ת השרשור
אתה בטוח שאתה מתעייף אחרי 5 דקות? אז איך אתה מצליח להמשיך לרוץ שעה שלמה?
בגדול אני פשוט מכריח את עצמי
כשאני עם חבר אז אי אפשר להספיק (אנחנו גם מדברים כול הזמן אז זה לא משעמם) אם נאי מפסיק, פגיעה באגו חחח

בדרך כלל אני אוכל בערך 3 שעות לפני (ארוחה של פחמימות וחלבונים)
ולא שותה בערך 45 דקות לפני הריצה

אתה צריך לשתות הרבה גם לפני הריצה וגם אחרי
אתה צורך מספיק סידן ומגנזיום ?

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לשתות הרבה גם לפני הריצה וגם אחרי
אתה צורך מספיק סידן ומגנזיום ?
שאלה טובה חחח
אם אני שותה לפני הריצה אז כואב לי בצד (ואני משתדל לשמור על נשימה סדירה)
בדקתי את המאכלים שיש בהם מגנזיום, ניראלי שאני בקושי, אם בגלל צורך מגנזיום..

נערך לאחרונה:
א. ריצה בנויה על המון פסיכולוגיה וזה מה שקורה לך עם המתעייף 5 דקות מההתחלה, ולעומת זאת כאשר אתה רץ עם חבר אתה מחזיק הרבה זמן.

ב. אתה כן צריך לשתות ולהגיע לריצה עם נוזלים כי זה יכול לפגוע בביצועים ותנסה אולי בננה/תפוח ממש לפני הריצה לי אישית זה נותן דחיפה.

שאלה טובה חחח
אם אני שותה לפני הריצה אז כואב לי בצד (ואני משתדל לשמור על נשימה סדירה)
בדקתי את המאכלים שיש בהם מגנזיום, ניראלי שאני בקושי, אם בגלל צורך מגנזיום..

אז תקנה מגנזיום ציטראט תקח 400 מ"ג ביום
לגבי סידן ליטר חלב יספיק בנוסף לאוכל

• פותח/ת השרשור
אז תקנה מגנזיום ציטראט תקח 400 מ"ג ביום
לגבי סידן ליטר חלב יספיק בנוסף לאוכל
יש דרך פשוטה להגיד לאמא לקנות את זה בלי שתקבל חום או תשאל 1029878 שאלות? :X
לגבי חלב, אני שותה בדרך כלל 200 מל חלב ביום ואוכל 2 מעדני חלב "יופלה"
כרגע אני בחיטוב, אז אני לא יכול להכניס עוד

אהלן,

אמנם ריצות ארוכות זה לא התחום שלי אבל אני חושב שנתנו לך עיצות טובות
הייתי מוסיף לא לאכול ארוחה עתירת חלבונים\שומן לפני ריצה, לנסות לאכול יותר פחמימה ופחות חלבון\שומן ולהשלים אחרי הריצה את החסר , 3 שעות לפני ארוחה נשמע לי סביר
חשוב לשתות , תקנה משקאות איזוטוניים על מנת לא להרגיש את ההרגשה בצד הבטן וככה תוכל לשתות גם תוך כדי הריצה , הייתי גם אוכל קצת פחמימה מורכבת חצי שעה לפני הריצה

יכול להיות שאתה לא בכושר, אז תשפר את הכושר על מנת להרגיש יותר טוב בריצה
ויכול להיות שאתה עם יותר סיבים לבנים מאשר אדומים(מבנה מורפולוגי של ספרינטר) ואז אתה תתקשה בריצות האלה כי עבורך הריצה תהיה בחלקה אנאירובית

איך מתבטאת העייפות שלך?

• פותח/ת השרשור
ka4ok אני עושה דקה ריצה דקה הליכה פעמיים, מתיחות ואז מתחיל לרוץ בקצת בינוני( אותו קצת כול הריצה בערך)

אלכס, אבל זה לא משנה מה שותים לפני הריצה, כי בסופו של דבר כן שותים וזה מכביד על הקיבה לא? גם אם זה משקאות איזוטוניים (לאבא שלי ישף פעם היה איזוסטאר וממש אהבתי את זה חחח)
העייפות מתבטאת בקח שכבר בהתחלה אני מרגיש כאילו אני בסוף הריצה, לא מוצא תיאור טוב יותר

זה לא כל כך מכביד על הקיבה (כמה כבר תשתה במהלך או לפני הריצה? ליטר? אז עלית בקילו 1. אתה תתמודד עם זה).
המטרה העיקרית של משקאות איזוטוניים היא שהנוזל לא יתפזר ויפריע לך בצורה של כאב חד בצד כמו שתיארת.

השאלה אם זאת עייפות שרירית או עייפות נשימתית("נחנק")
בכל מקרה, אם תשפר את הכושר שלך, תרגיש יותר טוב בריצות האלה

ka4ok אני עושה דקה ריצה דקה הליכה פעמיים, מתיחות ואז מתחיל לרוץ בקצת בינוני( אותו קצת כול הריצה בערך)

אלכס, אבל זה לא משנה מה שותים לפני הריצה, כי בסופו של דבר כן שותים וזה מכביד על הקיבה לא? גם אם זה משקאות איזוטוניים (לאבא שלי ישף פעם היה איזוסטאר וממש אהבתי את זה חחח)
העייפות מתבטאת בקח שכבר בהתחלה אני מרגיש כאילו אני בסוף הריצה, לא מוצא תיאור טוב יותר

הערכה שלי, אתה לא מתחמם מספיק...
לפני ריצות של 8-6 ק"מ אני עושה בערך ק"מ חימום שהוא מעין ריצת איטרוולים כדי להעלות את הדופק ולהכין את הגוף למאמץ.
אני לא רץ דגול, אבל מצאתי שזה החימום הכי אפקטיבי בשבילי לקראת ריצה (או כל פעילות אחרת).

אם אתה רץ שעה...זה עשר ק"מ בקצב בינוני..

ככה שתשקיע יותר בחימום...זה יכול הבחלט לעזור.

תנסה, אין לך מה להפסיד.

אני רץ כמעט כל יום 10 ק"מ אני גם עושה חימום כמו ש-Ka4ok אמר , אינטרוואלים לעלות דופק ולא להיכנס ישר לחוב חמצן.

יש דרך פשוטה להגיד לאמא לקנות את זה בלי שתקבל חום או תשאל 1029878 שאלות? :X
לגבי חלב, אני שותה בדרך כלל 200 מל חלב ביום ואוכל 2 מעדני חלב "יופלה"
כרגע אני בחיטוב, אז אני לא יכול להכניס עוד

להסביר לה שאתה מתאמן
להראות לה את הטבלא המוגזמת של צריכת ויטמינים ומינראלים של ביל סטאר (הוא אומר לצרוך גרם מגנזיום למשל עמוד 146 בספר שלו)

להסביר לה שכדי לא להיפצע וכדי שלא יהיו לך התכווצויות שרירים מתספים במגנזיום (מתספים בעוד דברים)

לא יכול להיות שזה פשוט אופי של בנאדם שלא אוהב לרוץ?
אני אחרי 2 דקות "עייף" ויכול למשוך חצי שעה.

(טוב זה היה לפני כמה חודשים עכשיו את המדרגות אני בלחץ עולה)

גם אני דיי ככה אבל מחזיקים אין ברירה, היום ניסיתי תפרוטוקול 3 של לייל.. לא מנסה יותר, אני גמור לגמרי מזה לא נושם, פרוטוקול 1 מספיק טוב :\

להסביר לה שאתה מתאמן
להראות לה את הטבלא המוגזמת של צריכת ויטמינים ומינראלים של ביל סטאר (הוא אומר לצרוך גרם מגנזיום למשל עמוד 146 בספר שלו)

להסביר לה שכדי לא להיפצע וכדי שלא יהיו לך התכווצויות שרירים מתספים במגנזיום (מתספים בעוד דברים)

יש קישור לספר של ביל סטאר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית