הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה במסה - קורס.

• פותח/ת השרשור AvivOz
  • פורסם בתאריך

AvivOz

משתמש מתחיל
59
8
נק' מוניטין:
-15
59
8
שבת שלום לכולם,

אני כרגע בקורס מאוד אינטנסיבי, גם ריצות פעמיים בשבוע, קרב מגע והרבה שעות על הרגליים,
בד״כ ב-17:00 יום ואז יש איזה שעה להתאמן במכון כושר שיש במקום בו אני מבצע קורס,

עד כה הייתי עושה FBW ולאחרונה אני לא עולה במשקלי עבודה ומרגיש שמתחלש קצת,
אני אוכל קצת יותר מבדכ כמובן ומתסף באבקת חלבון כשחסר לי חלבון,
אני מנסה מצד אחד לשמור גם על אחוז שומן טוב ולעלות מסה נקייה כמו עד עכשיו ומצד שני מרגיש שאני לא מצליח לבנות את הגוף..

הייתי מתאמן עד כה 4 אימונים בשבוע, תוכנית FBW,
אני שוקל האם לעבור לתוכנית אחרת?
מסה וכוח זה הדבר החשוב,
וכמובן יכולת אירובית.. (רץ פעמיים בשבוע אינטרוולים),
כרגע יש לי זמן למקסימום 3 אימונים בשבוע,
אין אפשרות לעשות דדליפט במכון שאני מתאמן בו.

איזה תוכנית כדאי לדעתכם?
כיצד אפשר לשפר את נושא המסה? אני לא סופר אוכל, בד״כ אוכל לפי העין ויש לי כבר וותק מבחינת קלוריות וערכים, אך מאז הקורס מרגיש תקוע,
כמובן שאני גם אוכל בד״כ בקורס ולא בבית (קורס סגור)..
זקוק קצת להכוונה..
אני מאוד רוצה להמשיך לבנות מאסה ומרגיש שאני מתחיל לאבד קצת..

תודה ..

תעקוב אחרי המשקל שלך ככה תוכל להבין איפה אתה עומד. שמת לב שיש ירידה במשקל במשך שבוע-שבועיים ? אתה לא אוכל מספיק אז תשתדל לאכול מעט יותר.
מבחינת אימונים כל הריצה והאינטיסיביות משפיעה ללא ספק על האימונים שלך.
גם אני הייתי בקורס סגור במשך חודש, פשוט צריך לאכול יותר וכשאתה בבית לשים לב שאתה לא יורד במשקל.

כשאתה בשיגרה חדשה קח בחשבון שזה עומס חדש על הגוף ולוקח זמן להתרגל.
סביר להניח שבהתחלה תרד קצת במשקל. אם זה מפריע לך באימונים אז תוסיף קלוריות, במיוחד פחמימות.
לגבי תוכנית אימונים, פול בודי 3-4 פעמיים בשבוע זה מעולה.
ספציפית במצבך, בזמן הקורס לא הייתי ממליץ להוסיף HIT, הרי אתה גם ככה במסה נקייה. אבל כל אחד והמטרה שלו.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם..
האם כדאי להמשיך FBW או לעבור ל-AB שנותן דגש לקבוצת שרירים וככה בעצם אני מאמץ (פוצע) יותר את השריר?
נגיד שיומיים אחרי האימון לא אוכל להתאמן, אך האימון הראשון (A) יהיה חזק על קבוצת שרירים מסויימת כך שעדיין יש אפקט מסויים.. לאחר יומיים אעשה B ואשתדל לעבוד ABXABXX..

תודה לכולם..
האם כדאי להמשיך FBW או לעבור ל-AB שנותן דגש לקבוצת שרירים וככה בעצם אני מאמץ (פוצע) יותר את השריר?
נגיד שיומיים אחרי האימון לא אוכל להתאמן, אך האימון הראשון (A) יהיה חזק על קבוצת שרירים מסויימת כך שעדיין יש אפקט מסויים.. לאחר יומיים אעשה B ואשתדל לעבוד ABXABXX..
נראה לי שהכי בולט אצלך זה חוסר תכנון באימונים.
אתה מבקש חלוקה טובה, אבל חלוקה זאת לא תוכנית.
אם אגיד לך לעשות AB לעומת FBW, לא נתתי לך תוכנית.
אם אומר לך לעשות X סטים X חזרות בכל אימון, נתתי לך נפח עבודה, אבל לא תוכנית.

תוכנית היא מעבר לפיצול ונפח, הוא תכנון התקדמות מאימון לאימון ומשבוע לשבוע.

החלוקה והנפח תצטרך להתאים את עצמה להיגיון של התכנון שלך.

אם יש לך סבלנות ללמוד ולהעמיק בנושא של תכנון, יש לך הרבה ללמוד ולקרוא, אחרת אולי עדיף שתיקח מאמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית