עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בכל מזון שמכיל חלבון יש את כל חומצות האמינו, לא רק באבקת חלבון
כן בכל מזוןחלבון מן החי כמו בשר ודגים הוא חלבון מלא, bcaa נועד לכאלה שרוב החלבון שהם צורכים אינו מלא (בעיקר חלבון מן הצומח, קטניות למשל).
אז אם רוב החלבון שאתה אוכל הוא מלא, אין שום צורך לתסף. שמור את הכסף הזה לדירה
לא בכל מזון, הלוואי
כן בכל מזון
תן לי מזון חוץ מג'לטין/קולגן(וגם פה חסרה רק חומצה אחת) שאין בו
זה פשוט לא נכוןכתבתי בתגובה שציטטת.
בחלבון מן הצומח חסרה חומצה אחת ויותר, לאפונה למשל חסרה חומצה בשם מתיונין, וזה מספיק כדי להוות מקור לחלבון שאינו מלא, מאחר שגופנו זקוק לחומצות האמינו האלה ולא יכול לייצר אותן בעצמו.
זה פשוט לא נכון
זה הפרופיל חומצות אמינו של 25 גרם חלבון מאפונה:
צפה בקובץ המצורף 60709
כמו שאתה יכול לראות יש פה מספיק מכל חומצת אמינו שיש
אין חלבון שחסרות לו חומצות מסוימות ושהוא לא מכיל אותן בכלל חוץ מדברים כמו BCAA או קולגן
כמו שכתוב בתמונה שהעלית.זה פשוט לא נכון
זה הפרופיל חומצות אמינו של 25 גרם חלבון מאפונה:
צפה בקובץ המצורף 60709
כמו שאתה יכול לראות יש פה מספיק מכל חומצת אמינו שיש
אין חלבון שחסרות לו חומצות מסוימות ושהוא לא מכיל אותן בכלל חוץ מדברים כמו BCAA או קולגן
אני לא הבנתי מה עשיתם פה, אתם חושבים שהדרך לקבוע אם חלבון הוא מלא או לא זה לחבר את כל סך חומצות האמינו ולראות כמה יוצא?כמו שכתוב בתמונה שהעלית.
יש שם 25.8 גרם חלבון.
אבל רק 13% מזה חלבון מלא.
זאת אומרת, שתקבל פחות מ3.5 גרם חלבון שיש בה את כל החומצות אמינו.
אתה לא יכול לספור 25 גרם חלבון, זה פשוט לא נחשב.
זה רק 3.5.
אלא אם כן תשלים את החומצות החסרות מדגנים או גרעינים.
אני לא הבנתי מה עשיתם פה, אתם חושבים שהדרך לקבוע אם חלבון הוא מלא או לא זה לחבר את כל סך חומצות האמינו ולראות כמה יוצא?
ובן אמר בהתחלה שבאפונה חסרה לחלוטין חומצה אחת או יותר, וזה פשוט לא נכון.
בוא ניקח חלבון מחזה עוף נגיד, חלבון "סופר" מלא לא כך?
בוא נראה,
אלו הערכים של 25 גרם חלבון מחזה עוף טרי ללא עצמות:
צפה בקובץ המצורף 60710
אם אני הולך לפי הלוגיקה שלכם ומחבר את כל סך חומצות האמינו אז יוצא לי 12 גרם חלבון, מה קרה? איפה נעלמו 13 גרם? מה גם חזה עוף זה לא מלא?
ואני רואה שבן נטפל למתיונין, כמו שאפשר לראות ב25 גרם חלבון מאפונה יש 0.4 גרם מתיונין וב25 גרם חלבון מחזה עוף יש 0.6 גרם מתיונין, סהכ הפרש של 0.2 גרם.
נו באמת, אתה יודע בכלל מה ה threshold של מתיונין שממנו לא רואים תועלת נוספת?
ולא הבנתם את האחוזים, 13 אחוז הכוונה ש13 אחוז מסך צריכה היומית של חלבון שהגדרתי לעצמי באפליקציה, הגדרתי לעצמי 200 אם אני לא טועה(סתם כי אני אוהב חלבון) אז זה כתב לי 13 אחוז, לחומצות אמינו לא הגדרתי מטרה אז זה שם אחוזים של אדם ממוצע כנראה
אני שואל כי לא כל כך הבנתי. ידוע שהחומצות אמינו שבתמונה ששמת זה מתוך החלבון, אבל חסר איזה 10ג מהחלבון, זה חומצות אמינו שלא נרשמו בטבלה נכון?אני לא הבנתי מה עשיתם פה, אתם חושבים שהדרך לקבוע אם חלבון הוא מלא או לא זה לחבר את כל סך חומצות האמינו ולראות כמה יוצא?
ובן אמר בהתחלה שבאפונה חסרה לחלוטין חומצה אחת או יותר, וזה פשוט לא נכון.
בוא ניקח חלבון מחזה עוף נגיד, חלבון "סופר" מלא לא כך?
בוא נראה,
אלו הערכים של 25 גרם חלבון מחזה עוף טרי ללא עצמות:
צפה בקובץ המצורף 60710
אם אני הולך לפי הלוגיקה שלכם ומחבר את כל סך חומצות האמינו אז יוצא לי 12 גרם חלבון, מה קרה? איפה נעלמו 13 גרם? מה גם חזה עוף זה לא מלא?
ואני רואה שבן נטפל למתיונין, כמו שאפשר לראות ב25 גרם חלבון מאפונה יש 0.4 גרם מתיונין וב25 גרם חלבון מחזה עוף יש 0.6 גרם מתיונין, סהכ הפרש של 0.2 גרם.
נו באמת, אתה יודע בכלל מה ה threshold של מתיונין שממנו לא רואים תועלת נוספת?
ולא הבנתם את האחוזים, 13 אחוז הכוונה ש13 אחוז מסך צריכה היומית של חלבון שהגדרתי לעצמי באפליקציה, הגדרתי לעצמי 200 אם אני לא טועה(סתם כי אני אוהב חלבון) אז זה כתב לי 13 אחוז, לחומצות אמינו לא הגדרתי מטרה אז זה שם אחוזים של אדם ממוצע כנראה
אני יודע אנגלית תודה, המקורות שלך לא מעודכנים ולא מדויקים בשיט.אתה מביך את עצמך כשאתה מתווכח עם עובדות ("אין חלבון שאינו מלא") ומציג תמונות עם נתונים לא רלוונטיים.
מכיוון שאתה אוהב צילומי מסך, סידרתי לך אחד:
צפה בקובץ המצורף 60711
לא ממשאני שואל כי לא כל כך הבנתי. ידוע שהחומצות אמינו שבתמונה ששמת זה מתוך החלבון, אבל חסר איזה 10ג מהחלבון, זה חומצות אמינו שלא נרשמו בטבלה נכון?
אני יודע אנגלית תודה, המקורות שלך לא מעודכנים ולא מדויקים בשיט.
מה שאני לקחתי זה מקונומטר מהצלבה של יותר מ70 מקורות שונים שזה ה NCCDB
"If your priority is to use the most detailed information for a food, we recommend choosing entries from the NCCDB (Nutrition Coordinating Center Food & Nutrient Database) or USDA SR28 (United States Department of Agriculture National Nutrient Database for Standard Reference) in the Common Foods Tab. These entries along with those found from the CNF (Canadian Nutrient File) and IFCDB (Irish Food Composition Database) have compiled results from lab analyses and research papers to provide us with a comprehensive nutrient profile. "
"Curated by The University of Minnesota, this is the most comprehensive set of food data we use and makes up the bulk of foods in our database. This data set contains over 17000 food entries with comprehensive data on 70 nutrients."
לא ממש
פשוט אני חושב שהלוגיקה של לנסות לחבר את כל החומצות אמינו ולראות כמה יוצא זו דרך שגויה לחלוטין.
למה שגויה? חומצות אמינו זה אבני הבניין של החלבונים. וגרם זה גרם.
לא רק אני חושב ככה, אתה באמת חושב שכל הטבעוניים שמתאמנים חיים על סויה וקינואה או ווטאבר? אין שום סיכוי בעולם שאין יותר מ0.3 גרם מכל חומצת אמינו בכל המזונות שהם לא מהחי(או סויה וקינואה) לא יודע מאיפה הקרצת את הטבלה הזו אבל היא פשוט לא נכונהאנחנו לא נצא ראש, לא נורא. בהצלחה לשכנע את כל העולם שהם טועים
לכל מאכל יש את כל חומצות האמינו.אוקיי עכשיו כשאני בודק יכול להיות שזה נכון, אבל גם אם כן זה ממש לא רלוונטי,
יש מעל 300 חומצות אמינו בטבע ממה שהבנתי אבל מתוכם רק 20+- יש תפקידים בגוף האדם.
מה שרלוונטי זה להסתכל על הthreshold של חומצות אמינו מסוימות ולראות כמה רחוק מזה יש במנת חלבון מכל מוצר
לא רק אני חושב ככה, אתה באמת חושב שכל הטבעוניים שמתאמנים חיים על סויה וקינואה או ווטאבר? אין שום סיכוי בעולם שאין יותר מ0.3 גרם מכל חומצת אמינו בכל המזונות שהם לא מהחי(או סויה וקינואה) לא יודע מאיפה הקרצת את הטבלה הזו אבל היא פשוט לא נכונה
אוקיי, פה ספציפית דיברנו על אפונה וחזה עוף אז יותר קל יהיה להתייחס ספציפית אליהםלכל מאכל יש את כל חומצות האמינו.
פשוט לכל אחד יש פחות מחומצות ספציפיות.
השריר צריך את החיוניות כדי להיבנות.
כשלמזון יש שפע של חומצות אמינו אבל קצת מחומצה בודדת או יותר, אי אפשר לבנות שריר.
זה כמו להקליד סיפור, כשאחד הקלידים במקלדת לא עובדת, אי אפשר להשלים משפט עם אחד האותיות לא יכולה להיות בשימוש.
לאפונה יש מלא חלבון, אבל בגלל שהמתיונין נמוך, אין כאן חלבון מלא כדי לבנות שריר.
אם תשלים את החסר עם מזון עם הרבה מתיונין כמו דגנים, נפתרה הבעיה.
ומכאן הגיע ההנחיה לטבעונים להשלים את החלבון שלהם על ידי שילובים. כמו פחמימה או גרעינים עם קטניות.
מלבד סויה, כל החלבון מהצומח לא מספיק מלא לצרכים של בני אדם.
פרות ובעלי חיים בעלי גנטיקה שונה, והם צריכים כמויות שונות מכל חומצת אמינו, והגוף שלהם מפרק את המזון אחרת, הם יכולים לקבל את כל הצרכים שלהם בלי להשלים.
חלבון מן החי לעומת זאת הרבה יותר מלא ומאוזן מבחינה כמות חומצות אמינו כדי להתפרק בגוף אנושי ולבנות שרירים.
אני בעד טבעונות, אני לא טוען שחלבון מהחי בריא יותר, כי זה לא הדיון.
הדיון נטו מבחינת חלבון מלא ממזון.