הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט לגבי תוכנית אימונים אחרי חזרה של שנה

yarin150

משתמש מתחיל
100
22
נק' מוניטין:
52
100
22
היי , אז חזרתי להתאמן אחרי שנה בלי מכון כושר .לפני שהפסקתי להתאמן היתי על מחזור של מסה וחיטוב שארך כשנה שבו הגעתי ל 72 קילו על 14-15 אחוז שומן .( היתי ביעוץ אישי אצל מייק )
1.73
עכשיו מאז הקורונה ואפילו לפני לא התאמנתי בכלל ..
במהלך השנה הזאת אכלתי מלא , עליתי במשקל מ 72 קילו ל 83 קילו .
1. כמה לדעתכם ירדתי בשריר ? ( אני לא מרגיש שאיבדתי את כל השריר שצברתי לפני .
2. אני כרגע בחיטוב במאזן קלורי שלילי , התאמנתי כבר שבוע ומרגיש סבבה עם עם המשקלי עבודה , ממליצים להעלות כל אימון ?
המאמן אישי אומר שעדיף לא להגזים על ההתחלה כי המפרקים לא רגילים לעומס ובטח שאני במאזן קלורי שלילי יכול להיות יותר מידי סטרס .
אשמח לדעת איזה תוכנית אימונים תחזיר אותי למשלקי עבודה שהיתי הכי מהר שיש .

1. איך אנחנו אמורים לדעת? לא התאמנת תקופה ארוכה אפשר לשער שאיבדת הרבה מאוד, למזלך אם התאמנת לפני זה ברצינות יש לך זיכרון שריר ולכן החזרה לתלם תיהיה קלה יותר מאשר אדם שלא התאמן בכלל

2. לא כל אימון, אבל כן לעלות אם תשאר במקום לא תראה התקדמות - פרוגרסיב אוברלואוד.

3. יש תהליך שנקרא recomposition שבו שאתה מעלה במסת שריר בגרעון קלורי בהנחה ואתה באחוז שומן יחסית גבוהה (בוא נגיד יותר מ17) - וזה עובד למתאמנים חדשים בד''כ + מתאמנים חוזרים כך שאתה כן יכול לעשות את זה

המאמן שלך צודק ההתחלה צריכה להיות איטית ומבוקרת ולא קפיצה למים העמוקים ישר, אל תצפה שתגיע למשקלים שהגעת אחריי שנה של אימונים בעוד שבוע מהיום. אל תמהר לשום מקום.

אי אפשר לדעת האם וכמה שריר איבדת.
אם יש לך מאמן אישי, תקשיב לו, ואל תתעסק בתוכניות.

יש לך גישה למשקולות חופשיים? אם כן אין שום התלבטות: אחד כמוך צריך לעשות SS ולהתחזק מהר. כמובן שלהתחיל מנמוך, תוך דגש על טכניקה נקיה ולהתקדם בהדרגה.

1. די בטוח שאיבדת שריר. מדובר על תקופה מאוד ארוכה שלא התאמנת כלל, עם זאת קח בחשבון שזיכרון שריר הוא דבר אמיתי ולכן סביר להניח שאת הפערים של השנה אתה תשלים בזמן קצר יותר.
2. מבחינת עצימות האימון אם אתה מרגיש שאתה יכול אז תעלה את העצימות באופן מתון, רק חזרת להתאמן אין צורך להתאבד על ההתחלה. תתחיל רגוע ומשם תתקדם לאט לאט בצורה מבוקרת. דבר אחרון...אתה מתאמן ״רק״ שבוע ולא ״כבר״ שבוע 🙄.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית