הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

PR 255 KG דדליפט "קונבציונלי"

• פותח/ת השרשור Whale
  • פורסם בתאריך
לא יודע אם אני מאמן PL איכותי אבל כבר נתתי לו דגשים בפרטי 🤩

כעיקרון הטענה היחידה שלי היא אם היית רואה פה סרטון של 240 כנראה שהיו לך היות על הטכניקה אבל לא היית מסוגל לאבחן באופן אבסולוטי את הנקודות החלשות.
עם ה255 פה אפשר לראות בקלות מה הליקויים הקיימים ולעבוד לעבר 260 שגם יהיה שיא אישי וגם לא יעלה בטכניקה הזאת (ייתכן שיהיו כשלים טכניים אחרים שאז יצטרכו גם דגשים חדשים).

יש אנשים שמתקדמים בבלוקים לינאריים פשוטים של פשוט להתחיל מנפח גבוהה ועצימות נמוכה ועד נפח נמוך ועצימות גבוהה.
זה דבר טוב למתחילים, למתאמנים בינוניים פלוס זה בדרך כלל צריך להיות מלווה בשיפורים מחוץ לתחום האימונים (תזונתיים, התאוששות, עלייה במ. ג., העלאה במינונים וכו).
נטו לפי סרטון של הרמה קשה לתת דגשים להמשך תכנון אימונים כי יש לייפסטייל מסביב וצריך גם לדעת את המטרות של הבן אדם.

שיערתי לעצמי שזרקת לו כמה עצות ובגלל זה אתה ככה מעורה בפרטים.

מקבל את מה שאתה אומר, לא מספיק מבין כדי לחלוק יותר נכון.

אם זו הדרך הנכונה - שא ברכה, בכל מקרה המשקל מרשים מאוד, בשיא הדדליפט משכתי 150 ל5X5 וכמעט התעלפתי 🤣
(למרות שהייתי עדיין מתאמן פישר עם ותק של שנה+ ובלי ידע כמעט בכלל)

שיערתי לעצמי שזרקת לו כמה עצות ובגלל זה אתה ככה מעורה בפרטים.

מקבל את מה שאתה אומר, לא מספיק מבין כדי לחלוק יותר נכון.

אם זו הדרך הנכונה - שא ברכה, בכל מקרה המשקל מרשים מאוד, בשיא הדדליפט משכתי 150 ל5X5 וכמעט התעלפתי 🤣
(למרות שהייתי עדיין מתאמן פישר עם ותק של שנה+ ובלי ידע כמעט בכלל)
אם המטרה שלך זה לא פאוורליפטינג המשקל לא משנה בכלל, אפשר להראות טוב מאוד ובחיים לא להרים מעל 2 פלטות בשום תרגיל ✌️

גם כלב וגם חתול?🤯

כל הכבוד על ההישג שלך.

בעניין הטכניקה, אתה כבר יודע את דעתי, ועכשיו גם דעות רבות נוספו.

הגב העגול מאפשר לך להרים יותר כרגע, אבל המאבק על הנעילה, זה תוצאה ישירה של הגב העגול.

אם מדברים על דגשים, לדעתי זה הגב.
פשוט לעשות חתירה ומסור עם גב ישר יכול לעזור. וגם קוואדס.

בתוכנית כמו שלך, מאוד קל להכניס את התרגילים הנוספים האלו.

לדעתי, נעילה של בית השחי עם הגב, לא רק תשפר את הגב בדדליפט שלך, אלא גם את הבנץ' שלך.

אני חושב שגם דדליפט עם עצירה לשתי שניות, שני סנטימטר מהריצפה, לפני שאתה נועל, גם יעזור להתמקד בגב.

דדליפט מתחלק לשני תנועות:
1. משיכת המוט בקו ישר עד הברך.
2. דחיפת המותן פנימה, כדי לנעול את המשקל.

הבעיה שלך, שאתה מדלג על השלב הראשון.
אתה מתחיל עם דחיפת המותן פנימה, וכשהוא מגיע לברך, בשביל לנעול, תצטרך ליישר את הגב, הבעיה שליישר את הגב הרבה יותר קשה מלהכניס את המותן.
לכן אתה נתקע שם, ומשתמש בתנופות קטנות כדי להמשיך להרים את המוט.

זה וודאי לא אפקטיבי, ובגלל שאני לא מבין מספיק בגורמי פציעות, קשה לומר בוודאות, אבל קשה להאמין שהברייס מספיק חזק כדי לעמוד בזה ולשמור על החוליות שלך.
היצ'ינג נראה לי דרך מאוד לא בטוחה להרים.
מה המשקל גוף שלך?

קראתי את כל התגובות ועדיין לא הבנתי למה זה טוב להרים בטכניקה לקויה?,
זה לא טוב או רע.
המשקל עלה.
למען ההישג האישי, הבחור הרים 255 ק"ג לנעילה ואף אחד לא יכול לקחת את זה ממנו.
הוא לא מתחרה, אז לא משנה אם זה דגל לבן.

הוא לא מתאמן ככה, אלא רק בוחן את הכוח שלו. לכן הרלוונטיות של הטכניקה כאן לא גבוה.

השאלה לא אם זה טוב או רע.
אלא מדוע הגוף חזק יותר ככה? ואיך מתקדמים הלאה כדי להרים משקל כבד יותר?

• פותח/ת השרשור
מה המשקל גוף שלך?

קראתי את כל התגובות ועדיין לא הבנתי למה זה טוב להרים בטכניקה לקויה?,

מי אמר שזה לקוי?

כמה שזה מטומטם להגיד ככה אני יכול להרים בנקודה זו את המשקל המירבי שלי. אם אני ירצה להתקדם - אני יצטרך לעבוד על חולשות שלי, שהם משתקפות בצורה שבא אני מרים.

שוקל 90 קילו אגב.
גם כלב וגם חתול?🤯

כל הכבוד על ההישג שלך.

הגב העגול מאפשר לך להרים יותר כרגע, אבל המאבק על הנעילה, זה תוצאה ישירה של הגב העגול.

לדעתי, נעילה של בית השחי עם הגב, לא רק תשפר את הגב בדדליפט שלך, אלא גם את הבנץ' שלך.

אני חושב שגם דדליפט עם עצירה לשתי שניות, שני סנטימטר מהריצפה, לפני שאתה נועל, גם יעזור להתמקד בגב.

אתה מתחיל עם דחיפת המותן פנימה, וכשהוא מגיע לברך, בשביל לנעול, תצטרך ליישר את הגב, הבעיה שליישר את הגב הרבה יותר קשה מלהכניס את המותן.

זה וודאי לא אפקטיבי, ובגלל שאני לא מבין מספיק בגורמי פציעות, קשה לומר בוודאות, אבל קשה להאמין שהברייס מספיק חזק כדי לעמוד בזה ולשמור על החוליות שלך.

מסכים איתך וזה בעבודה, בסופו של יום זה לא משהו שקורה בלילה מque נכון או חימום X Y Z. ולגבי העבודת גב אני הולך לשלב לתכנון. זה משהו שעד היום לא עשיתי בכלל. אולי חתירה פה ושם אבל לא ראיתי תועלת מזה.

נקווה שעד הPR הבא כבר יראה סביר ויעבור בתנאי תחרות.

גם כלב וגם חתול?🤯

כל הכבוד על ההישג שלך.

זה לא טוב או רע.
המשקל עלה.
למען ההישג האישי, הבחור הרים 255 ק"ג לנעילה ואף אחד לא יכול לקחת את זה ממנו.
הוא לא מתחרה, אז לא משנה אם זה דגל לבן.

הוא לא מתאמן ככה, אלא רק בוחן את הכוח שלו. לכן הרלוונטיות של הטכניקה כאן לא גבוה.

השאלה לא אם זה טוב או רע.
אלא מדוע הגוף חזק יותר ככה? ואיך מתקדמים הלאה כדי להרים משקל כבד יותר?

תודה על התשובה
הבנתי, אבל גם להרים פעם ב משקל כזה בדדליפט עם גב מעוגל גורם לנזק לעמוד שדרה לא?

אני משער כי יותר שרירים מעורבים בתנועה הזאת מאשר בתנועה נקיה?

תודה על התשובה
הבנתי, אבל גם להרים פעם ב משקל כזה בדדליפט עם גב מעוגל גורם לנזק לעמוד שדרה לא?

אני משער כי יותר שרירים מעורבים בתנועה הזאת מאשר בתנועה נקיה?
אני לא יודע מה גורם נזק.
אבל הבחור כאן זה עדות שזה לא כזה נורא.

לא יותר שרירים מעורבים, פשוט יש סטרס גדול יותר על שרירים אחרים מאשר עם גב ישר.

אבל הבחור כאן זה עדות שזה לא כזה נורא.
זה לא עדות לזה
יש מצב שיש לו פציעה שלא יושבת על עצב אז הוא לא מרגיש אותה
יכול להיות שהפציעה עוד תגיע אם הוא ימשיך ככה
יכול להיות שספציפית המבנה הגנטי שלו מאפשר לו לא להפצע מזה ושל אחרים כנראה לא

אני אישית לא חושב שיש כל סיבה שהיא להרים ככה (במיוחד אם לפי מה שהבנתי פה מתגובות זה גם לא עובר בתחרות)

• פותח/ת השרשור
זה לא עדות לזה

אני אישית לא חושב שיש כל סיבה שהיא להרים ככה (במיוחד אם לפי מה שהבנתי פה מתגובות זה גם לא עובר בתחרות)
אם אין מגבלות אז אין פציעה? מבחינתי כל הגב פריצות דיסק קרע בכל שריר מה זה מעניין אם אין מגבלה או כאב. כל המטרה של להתאמן זה לייצר עומס ובכך לגרום לאדפטציה, בין עם זה החזה או החוליות, bicep וכך הלאה.

לרוב האוכלסייה יש פריצות דיסק גם ככה, לחלק יש כאב וחלק אין, בלי קשר לאם נוגע בעצב או לא.

כאב זה דבר סובייקטיבי, ולנסות ולנבא פציעה זה סתם מיותר לדעתי.

בסופו של דבר עם כל הbro science שקשור לנושא של גב עגול ודדליפט יש לך 0 מחקרים שמעידים על כך.

ורוב מי שאני הכרתי שטען שדדליפט מסוכן עם גב עגול לא באמת מכיר מישהו שנפצע בדדליפט עם גב עגול, ולא יכול אפילו לקבוע שזה הגב העגול ולא היבטים אחרים של החיים שלו שגרמו לכך.

זה לא עדות לזה

אנחנו אותו מבנא גוף, לכולנו יש אותו מבנה עצמות ושרירים.
תמיד יש אנשים שיגידו שדדליפט או סקוואט זה מסוכן.
שלהרים כבד מסוכן, שהגוף מתבלה עם הזמן.

הבעיה בכל הטענות האלו, שהם הולכים חזיתית נגד מחקרים ומה שקורה בשטח.
הגוף לא מתבלה, הוא מתאים את עצמו ונהיה חזק יותר.

פציעות מגיעות מתכנון תוכנית גרועה, תזונה ושינה לקויה, חוסר ריכוז.
טכניקה זה הדבר האחרון שגורם פציעה, אני מסכים שטכניקה גרועה מניחה יותר לחץ על אזורים מסוימים בגוף, שאם הם לא מפותחים מספיק עלולים להניב דלקת וכאב.

אבל ידידינו מרים כבר שנים עם גב חתול, והוא לא פצוע.
אני לא חושב שנסיון אישי זה הכול, אבל אם רואים עובדה בשטח אי אפשר להתווכח עם זה, כל מה שניתן לעשות הוא להבין ולהסביר את זה.

אם הדדליפט המדובר גורם פציעות, ידידנו אמור כבר להיות פצוע.

(יכול להסתכם באימון אחד עם כפיפות ברכיים 10 על 10 להאמסטרינג חלש בחלק שליד הברך ואתה התקדמת יותר מ10 שבועות של נפח סקוואט).
טוב אני בחיים לא שמעתי טענה כזאת מאף מאמן,
על מה אתה מבסס את זה?
הלוואי וזה נכון, אשמח לראות את הקסם קורה כזאחזור למשקלי עבודה. אם תמצא משהו שיחסוך לי חודשים של עבודת נפח, זה באמת יהיה הזיה

טוב אני בחיים לא שמעתי טענה כזאת מאף מאמן,
על מה אתה מבסס את זה?
הלוואי וזה נכון, אשמח לראות את הקסם קורה כזאחזור למשקלי עבודה. אם תמצא משהו שיחסוך לי חודשים של עבודת נפח, זה באמת יהיה הזיה
אם יש הזנחה פושעת של נקודה חלשה שפועלת כגורם מגביל מספיקה עבודה מסיבית לתקופה קצרה על מנת להתקדם מעבר לשיא ואז צריך למצוא את הנקודה החלשה הבאה.

הבעיה שזה הימור כי החלק הדיאגנוסיטי מסובך מאוד, אבל כמו תמיד עם יחס כזה של סיכון ורווח הרווח הרבה יותר גדול.

לדוגמא פה יכול להיות שמספיק לעשות חתירה כבדה 3 פעמים בשבוע למשך 3 שבועות, מנוחה של שבוע ואז יעלה 260 וגם יותר חלק.

אחת מהשיטות של הבולגרים הייתה עבודת בליטז על חולשה למשך 3 4 ימים ואז מנוחה.
לצורך העניין 3 4 ימים רצופים של אימונים ארוכים ומייגעים רק על יד אחורית ואז מנוחה של שבועיים מכל עבודה ישירה על יד אחורית.

אחת מהשיטות של הבולגרים הייתה עבודת בליטז על חולשה למשך 3 4 ימים ואז מנוחה.
יחס העלות-תועלת כנראה נדפק בצורה כזאת. למה לא לפזר את העומס על תקופה ארוכה?

יחס העלות-תועלת כנראה נדפק בצורה כזאת. למה לא לפזר את העומס על תקופה ארוכה?
זה כבר גולש לתחום הברו-סיינס של מפתחי הגוף, אבל ברגע שאתה מספק "שוק" גדול שכזה הוא יגרור אדפטציה מסיבית לעומס ואז חייב מנוחה גם כדי ליצור הזדמנות לחזור על התהליך וגם כדי בסופו של דבר להתאושש.

עוד אימון ללא פריצות דיסק.

החימום היה בכלל לסומו, ומשם פשוט קפצתי לקונבציונלי לצחוקים

סחטיין על ההתאבדות,
אבל לדעתי ממש מיותר למשוך ככה.
הגב עגול בלי טיפת פרופורציה והיגיון, וזה מביא אותך לנעילה כמעט בלתי אפשרית ללא היצ'ינג.

• פותח/ת השרשור
סחטיין על ההתאבדות,
אבל לדעתי ממש מיותר למשוך ככה.
הגב עגול בלי טיפת פרופורציה והיגיון, וזה מביא אותך לנעילה כמעט בלתי אפשרית ללא היצ'ינג.
בקצה המטרה שלי בנסיון הזה זה לראות אם יש לי עדיין את היכולת לטחון חזרות ככה. זה היה אחרי 2 נסיונות כשל במשקל הזה כי פשוט שיחררתי את המוט.
השאיפה היא כמובן לא להגיע למצב הזה, אבל מקסימום אם לא הולך תמיד יש לי סומו לרוב זז הרבה הרבה יותר חלק:37mv:

למשל 250 קילו לפני שבועיים ככה.

הגיע הזמן להגיד לך את האמת.
נראה רע,מה זה ההרמה האיומה הזאת? זה מסוכן!!!!!
לא הולך להגיד לך כל הכבוד על המשקל,כי זה פאקינג בדיחה הטכניקה!!
תשפר אותה
תשפר אותה
אתה בחור חזק,תוריד משקלי עבודה לתקופה מסויימת ותעבוד נקי,טכניקה אף פעם לא מושלמת אבל שלך פשוט נוראית!
לא חשבת אולי להוריד טיפה משקלים ולחזק שרירי עזר?
לשפר טכניקה? לעבוד יותר מבוקר ונקי?
נראה כאילו כל הגוף שלך קורס לתוך עצמו.

חבל על הנזק שיגרם לך לעתיד, גם אם הסיכוי לא גבוה הוא קיים והוא לא שווה את זה.
סיכוי לא גבוה?
לא מבין מה אנשים מושכים עם גב עליון עגול,אבל פה זה עגול בצורה יוצאת דופן שנשבר לי הרשתית של העין מלהסתכל על זה.
הבריאות יותר חשובה באמת..

• פותח/ת השרשור
תשפר אותה

אתה בחור חזק,תוריד משקלי עבודה לתקופה מסויימת ותעבוד נקי,טכניקה אף פעם לא מושלמת אבל שלך פשוט נוראית!

סיכוי לא גבוה?
לא מבין מה אנשים מושכים עם גב עליון עגול,אבל פה זה עגול בצורה יוצאת דופן שנשבר לי הרשתית של העין מלהסתכל על זה.
הבריאות יותר חשובה באמת..

אתה אומר שזה מסוכן אבל בוא תוכיח לי, מעבר לbro science של חדרי כושר שגב עגול זה רע

רקמה מגיבה לעומס לא משנה איזה סוג. תעבוד עם גב עגול ואתה תתחזק בהתאם לסוג העומס.

ואני יודע שזו טכניקה פח, לא היה פה אפילו חימום. אם כבר זה מעיד על איך שטכניקה זה לא הדבר הכי חשוב בעולם מבחינת פציעות או משקלי עבודה אפילו, אלה תכנון ובקרת עומסים.

עד היום לא הייתה לי פציעת גב אחת, ואני מושך 1RM אחרי 1RM על בסיס שבועי, למשך כבר שנה.

והדיבור הזה שלך ובכללי של אנשים בנוגע לגב עגול מייצר ממש פחד מכשל טכני, כאילו סטייה של מעלה אחת מ"מושלם" תשבור לך את הגב.

מה שבפועל קורה הוא שמתאמנים חדשים לא מתקדמים במשקלים שלהם בגלל שהם מפחדים מפציעות, ולא רוצים לעבוד עם "טכניקה רעה", וכל הרעשי רקע האלו של דעות לא מבוססות על מה בריא ומה לא מייצרים מעין אפקט נוצבו, כלומר "אם כולם אומרים לי שגב עגול יפצע אותי אז אני יפצע בטוח"
והכל בפועל בראש. תוצר סופי הוא שאנשים לא רוצים לעשות דדליפט או לעבוד כבד, מתוך ציפייה לכאב וציפיות לא הגיוניות ליכולת שלהם ללמוד טכניקה "נכונה" .

אתה אומר שזה מסוכן אבל בוא תוכיח לי, מעבר לbro science של חדרי כושר שגב עגול זה רע

רקמה מגיבה לעומס לא משנה איזה סוג. תעבוד עם גב עגול ואתה תתחזק בהתאם לסוג העומס.

ואני יודע שזו טכניקה פח, לא היה פה אפילו חימום. אם כבר זה מעיד על איך שטכניקה זה לא הדבר הכי חשוב בעולם מבחינת פציעות או משקלי עבודה אפילו, אלה תכנון ובקרת עומסים.

עד היום לא הייתה לי פציעת גב אחת, ואני מושך 1RM אחרי 1RM על בסיס שבועי, למשך כבר שנה.

והדיבור הזה שלך ובכללי של אנשים בנוגע לגב עגול מייצר ממש פחד מכשל טכני, כאילו סטייה של מעלה אחת מ"מושלם" תשבור לך את הגב.

מה שבפועל קורה הוא שמתאמנים חדשים לא מתקדמים במשקלים שלהם בגלל שהם מפחדים מפציעות, ולא רוצים לעבוד עם "טכניקה רעה", וכל הרעשי רקע האלו של דעות לא מבוססות על מה בריא ומה לא מייצרים מעין אפקט נוצבו, כלומר "אם כולם אומרים לי שגב עגול יפצע אותי אז אני יפצע בטוח"
והכל בפועל בראש. תוצר סופי הוא שאנשים לא רוצים לעשות דדליפט או לעבוד כבד, מתוך ציפייה לכאב וציפיות לא הגיוניות ליכולת שלהם ללמוד טכניקה "נכונה" .
אחי,אל תמציא את הגלגל,הדדליפט שלך לא אידיאלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית