מבנה שריר

AVINOAM

משתמש מתחיל
154
54
נק' מוניטין:
66
154
54
היי, אני אקח לדוגמא את הרקטוס פמוריס. כל הרקטוס פמוריס זה מעטפת שריר אחת? כנל לגבי כל שם של שריר
ומה עם חזה עליון\ כתף קדמית\ טרפזים?

תחת מעטפת השריר יכולים להיות לך כמה שרירים עטופים ביחד. העטיפות הן לרוב לפי יחידות פונקציונליות של השריר.
אבל אולי אם תמקד יותר את השאלה שלך יהיה אפשר להסביר טוב יותר

• פותח/ת השרשור
תחת מעטפת השריר יכולים להיות לך כמה שרירים עטופים ביחד. העטיפות הן לרוב לפי יחידות פונקציונליות של השריר.
אבל אולי אם תמקד יותר את השאלה שלך יהיה אפשר להסביר טוב יותר
מעטפת שריר לא עוטפת רק אגודות?
320px-Illu_muscle_structure_heb.jpg

זה מה שאני מתכוון. שריר עם שם בלטינית, לדוגמא RECTUS FEMRIS, הוא מעטפת שריר אחת או שהוא מורכב ממלא מעטפות כאלה?
ומה לגבי השרירים שמחולקים לקדמי\עליון וכו?

מעטפת שריר לא עוטפת רק אגודות?
הבנתי, חשבתי שאתה מדבר על הפאשיה.
מעטפת השריר באמת עוטפת כל שריר בנפרד

זה מה שאני מתכוון. שריר עם שם בלטינית, לדוגמא RECTUS FEMRIS, הוא מעטפת שריר אחת או שהוא מורכב ממלא מעטפות כאלה?
ומה לגבי השרירים שמחולקים לקדמי\עליון וכו?
שריר יהיה אפשר להגדיר כיחידה שנמצאת בין מקור השריר לנקודת החיבור, אז שריר כמו הארבע ראשי שבנוי מ-4 שרירים שמתחברים לגיד אחד, לכל שריר יהיה לו מעטפת משלו שכנראה מתאגדת בגיד של נקודת החיבור.
חזה עליון או כתף קדמית הם רק סיבים שונים של אותו שריר, אז הם נכנסים תחת אותה מעטפת, יכול להיות שיש איזו חלוקה סיבית רצינית יותר בים החלקים, אבל המעטפת זהה.
אלה אבל דברים ממש ברמה גבוהה, אין לזה פרקטיקה

• פותח/ת השרשור
הבנתי, חשבתי שאתה מדבר על הפאשיה.
מעטפת השריר באמת עוטפת כל שריר בנפרד

שריר יהיה אפשר להגדיר כיחידה שנמצאת בין מקור השריר לנקודת החיבור, אז שריר כמו הארבע ראשי שבנוי מ-4 שרירים שמתחברים לגיד אחד, לכל שריר יהיה לו מעטפת משלו שכנראה מתאגדת בגיד של נקודת החיבור.
חזה עליון או כתף קדמית הם רק סיבים שונים של אותו שריר, אז הם נכנסים תחת אותה מעטפת, יכול להיות שיש איזו חלוקה סיבית רצינית יותר בים החלקים, אבל המעטפת זהה.
אלה אבל דברים ממש ברמה גבוהה, אין לזה פרקטיקה
תודה.
אז הCUTS שרואים אצל אדם חטוב מאוד זה האגודות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית