הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוצאות כולסטרול בבדיקות דם ואכילת ביצים

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
אז בעבר התייעצתי כאן לגבי צריכה מופרזת של ביצים מדי יום, כ-10 ביצים, ובגדול נאמר פה שאין סיבה לדאגה בהינתן אדם בריא וכו'

אז בחודשיים האחרונים כבר עליתי ל 15-20 ביצים מדי יום, כל יום, כולל החלמון (הסיבה היא עצלנות למי שמעניין אותו)

צרפתי תוצאות כולסטרול מהיום והופתעתי שאין שום חריגה בכולסטרול, איך זה?

קבצים מצורפים

• Screenshot_20201217-162447.jpg
    Screenshot_20201217-162447.jpg
    KB 73.8 · צפיות: 102
אני פה כדאי לשאול איך אתה מצליח???? אני אוכל 2 ביצים כל יום וזה הרגע הכי אומלל שלי ביום
(רק קשות מתוך עצלנות)

אתה בן 26? אמרת שבחודשיים האחרונים אתה אוכל 15-20 ביצים ביום, ובמשך כמה זמן אכלת 10 ביצים ביום?
מסקרן אותי אם זה הרבה זמן, אם זה חודשים בודדים אולי זה הספיק לעלות ברמב של חריגה, או שזה באמת לא משפיע אצל אדם בריא.
אני פה כדאי לשאול איך אתה מצליח???? אני אוכל 2 ביצים כל יום וזה הרגע הכי אומלל שלי ביום
(רק קשות מתוך עצלנות)
אם אתה סובל מזה אז בשביל מה? למה לא לאכול משהו אחר שיותר טעים לך?

אתה בן 26? אמרת שבחודשיים האחרונים אתה אוכל 15-20 ביצים ביום, ובמשך כמה זמן אכלת 10 ביצים ביום?
מסקרן אותי אם זה הרבה זמן, אם זה חודשים בודדים אולי זה הספיק לעלות ברמב של חריגה, או שזה באמת לא משפיע אצל אדם בריא.

צחקתי, זה נסבל בולע את זה בדקה וחצי פשוט מתוך 4 ארוחות +2 ביניים זה הארוחה היחידה שאני לא אוהב.
לגבי למה כי זה בריא וזה מקור טוב לחלבון ושומנים , אני עושה את זה כבר כל כך הרבה זמן כל יום שזה כבר הרגל וסוגר לי תמיד פינה

• פותח/ת השרשור

לפני כן אכלתי במשך חודשיים 10 ביצים ביום ואז כבר עליתי ל15-20

(רק קשות מתוך עצלנות)

3 חביתות מ6-7 ביצים כל אחת
אני רץ 50-70 בשבוע אז השומן שם גם סוגר לי את הקלוריות שצריך להשלים על הדרך..

לפני כן אכלתי במשך חודשיים 10 ביצים ביום ואז כבר עליתי ל15-20
אז סה"כ 4-5 חודשים אתה על כמות ביצים גבוהה? מעניין אותי מה יהיה נגיד עוד חצי שנה + אם תמשיך עם הכמות הזאת. אם הכולסטרול יהיה בנורמה תוכל לסתום הרבה פיות 😁

• פותח/ת השרשור
מה הגובה המשקל והגיל שלך?

26, 181/67

אז סה"כ 4-5 חודשים אתה על כמות ביצים גבוהה? מעניין אותי מה יהיה נגיד עוד חצי שנה + אם תמשיך עם הכמות הזאת. אם הכולסטרול יהיה בנורמה תוכל לסתום הרבה פיות 😁

סה"כ 4 חודשים, ירדתי עכשיו חזרה ל10, בוא נראה, עושה בדיקות דם כל שלושה חודשים

כי זה חארטה, כל עוד אתה בריא ועושה פעילות גופנית, תאכל כמה ביצים שאתה רוצה...ֿ שומן מהחי זה מצויין.

(רק קשות מתוך עצלנות)
אומללל? איךך? ביצים זה החיים.
26, 181/67

סה"כ 4 חודשים, ירדתי עכשיו חזרה ל10, בוא נראה, עושה בדיקות דם כל שלושה חודשים
תעדכן 😃
הייתה עלייה אבל מהפעם האחרונה שבדקת כולסטרול?

• פותח/ת השרשור
אומללל? איךך? ביצים זה החיים.

תעדכן 😃
הייתה עלייה אבל מהפעם האחרונה שבדקת כולסטרול?

עלייה מינורית בldl, צרפתי
אעדכן בכיף

יש לך לדל יחסית גבוה למישהו בן 26 בתת משקל שרץ מעל 50 קילומטר שבועי
לא חסר מקורות להשלים קלוריות

לא ביקשתי טיפים למקורות אחרים, גם לא פידבק בעניין המשקל שלי

קבצים מצורפים

• Screenshot_20201219-000150.jpg
    Screenshot_20201219-000150.jpg
    KB 76.3 · צפיות: 46
אני רץ 50-70 בשבוע
רץ מעל 50 קילומטר
ק"מ או דקות?
יש לך לדל יחסית גבוה למישהו בן 26 בתת משקל שרץ מעל 50 קילומטר שבועי
לא חסר מקורות להשלים קלוריות
תראה את התוצאות שהוא שם של כמה בדיקות אחרונות, לא נראה שהביצים זה מה שגרם לעליה של ldl

צרפתי תוצאות כולסטרול מהיום והופתעתי שאין שום חריגה בכולסטרול, איך זה?
לצריכה של כולסטרול מהתזונה אין המון השפעה על הכולסטרול בדם (למרות שיש פה תגובה אינדיבידואלית די מגוונת).
הייתי ממליץ לך לגוון קצת יותר במקורות החלבון אבל זו המלצה שהיא יותר אמונה\חשש מאשר מבוססת.

איך לא נמאס לך לאכול כלכך הרבה ביצים בכללי נראה לי תשלים קלוריות מחטיפים וכו, אלא אם ריצות זו המטרה העיקרית בפער (או היחידה:P:) ושפטתי מהר

• פותח/ת השרשור
לצריכה של כולסטרול מהתזונה אין המון השפעה על הכולסטרול בדם (למרות שיש פה תגובה אינדיבידואלית די מגוונת).
הייתי ממליץ לך לגוון קצת יותר במקורות החלבון אבל זו המלצה שהיא יותר אמונה\חשש מאשר מבוססת.

תודה על התשובה.
כיצד ניתן לצרוך כולסטרול שלא דרך התזונה?

איך לא נמאס לך לאכול כלכך הרבה ביצים בכללי נראה לי תשלים קלוריות מחטיפים וכו, אלא אם ריצות זו המטרה העיקרית בפער (או היחידה:P:) ושפטתי מהר

זה גם עניין של נוחות, מעדיף לזרוק 7 ביצים למחבת לקשקש חצי דקה וסגרתי פינה.. לא רוצה ולא יכול לבזבז זמן על בישולים

היה תקופה מאוד ארוכה שאכלתי כל יום 12-20 ביצים ביום.
אני מקווה שאתה גם אוכל מאכלים אחרים כדי שחלילה לא תגיע לחסרים תזונתיים חלילה.

אבל לגבי הכולסטרול, יש בביצים לציטין, שזה מוריד כולסטרול בצורה טבעית לכן זה לא משמעותי כל כך הכולסטרול משם.

גם הגוף בצורה טבעית דואגת לרמות נורמליות של כולסטרול בגוף. אם אוכלים הרבה כולסטרול, הגוף מפריש אותו מהגוף. הכולסטרול מופרש מהכבד לכיס המרה, ומשם למעיים, הם משמנים את המעיים ועוזרים להתפנות. הם גם אחד האבני יסוד של הורמונים שונים כמו טסטוסטרון לדוגמה.
אצל אנשים עם עצירות, הכולסטרול לפעמים נספג בחזרה לדם אחרי שהוא מופרש למעי, לכן חלק מהתרופות להורדת כולסטרול מטרתם לחסום את המעיים מלספוג כולסטרול שוב.

אבל כולסטרול גבוה לא מגיע רק מצריכה גבוה של שומן, אלא בשילוב עם בעיות בכבד או מעיים או דברים אחרים.

כיצד ניתן לצרוך כולסטרול שלא דרך התזונה?
לא ניתן, אבל הכבד יכול לייצר כולסטרול עצמאית

אם אוכלים הרבה כולסטרול, הגוף מפריש אותו מהגוף. הכולסטרול מופרש מהכבד לכיס המרה, ומשם למעיים, הם משמנים את המעיים ועוזרים להתפנות.
ליתר דיוק, הכוסלטרול הופך למיצי מרה. האם הוא יוצא החוצה בכל פעם? לא בהכרח, אפשר למחזר מיצי מרה שלא רק בעצירות.

אחת ההנחיות להורדת כולסטרול היא צריכה של מאכלים עם סיבים מסוימים (כמו בטא גלוקן שיש בשיבולת שועל) שמסוגלים לספוח את מיצי המרה אליהם ולהוציא אותם החוצה, בכך הגוף נאלץ להפוך עוד כולסטרול למיצי מרה והרמות בדם יורדות.

לא ניתן, אבל הכבד יכול לייצר כולסטרול עצמאית
מה זה יכול? הכבד הוא האחראי הבלעדי על ייצור הכולסטרול.
רוב הכולסטרול מיוצר בכבד, והוא שמספק לגוף את הכמות הנדרשת, שאלה כמויות גדולות.

אם אוכלים הרבה כולסטרול, הגוף מפריש אותו מהגוף
זה לא בדיוק ככה, עודפים לא מתפנים.
ככל שאתה צורך יותר כולסטרול ממזון, כך הכבד מפצה ומייצר פחות ממנו.
בכל מקרה כולסטרול מופרש מהגוף דרך מלחי מרה, ויש אפילו כמויות מאוד זניחות שיוצאות בצואה, אבל זה לא באמת מספיק למקרה של עודף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית