הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה הדעות שלכם על דילואד רק לפלג גוף תחתון/עליון או light sessions?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
הייתם אומרים שזה יעל לעשות דילואד רק לפלג גוף עליון/תחתון? כי הרי המטרה של דילואד היא בין היתר לתת מנוחה גם למערכות בגוף לדוגמא מערכת העצבים, אבל אם למשל הפלג גוף השני כן ממשיך להתאמן קשה במהלך השבוע היא לא באמת תקבל מנוחה מלאה.

בנוסף לגבי "לייט סשנס"- מהי הגישה שלכם אליהם? לחתוך את הסטים&חזרות בחצי ואת המשקל בערך ב1/3(שליש)? (כדי לשפר התאוששות אבל לא לקחת שבוע שלם בשביל זה), אחרי האימון הקל, האם חוזרים ישר למשקלי העבודה שעבדתי באימון הקודם?(כנראה משקלי שיא/0-1 rir), או לקחת קצת משקל למטה ולהתחיל מסטים בערך של 3rir?

אני אנסה לענות לך על חלק מהשאלות.
לפניי שאתה שואל את עצמך איך לבצע דילואוד, תברר מתי צריך לעשות ולמה. לדוגמה אם אתה מתחיל בלוק אימונים וקובע מראש שאחריי 6 שבועות אתה בדילואוד אין בזה באמת היגיון. מה אם אחריי 6 שבועות אתה יכול להמשיך להעלות משקלי עבודה? אני באופן אישי לא מתכנן מראש דילואוד אף פעם. מתי אני כן עושה? כשאני בחו״ל / בחופשה או כשאני לא מרגיש טוב, אבל עדין בוחר ללכת לחדר כושר.

לגביי דילואוד כפיצול לפלג גוף עליון / תחתון זה נשמע לי לא אידאלי כל כך. אם הגעת למסקנה שאתה צריך להוריד את הרגל מהגז אז תן לכל הגוף להתאושש (נניח בסקוואט יש אלמנטים של פלג גוף עליון). לגביי light sessions אני לא מגיע לכשל באף סט, תמיד עוצר חזרה או שתיים לפניי וזה מבחינתי יהיה אימון קליל, אני לא אוריד משקלי עבודה ולכן בשבוע שלאחר מכן אני אחזור להתאמן כמה שיותר חזק.

כן, לדעתי זה יעיל, ואני עושה את זה לפעמים.
לואי סימונס מסביר שכדי לשמור על הCNS ועדיין להרים כבד כל שבוע נדרש שני דברים בתוכנית.
אחד, להחליף את סוג ההרמה, נגיד פעם אחת בוקס סקוואט, ושבוע אחרי סקוואט עם רצועות או היי באר סקוואט.

בגלל שאתה משתמש בשרירים שונים הCNS לא נשחק.

והדבר השני, להתאמן די קל בהמשך השבוע.

אימונים קלים עוזרים להתאוששות יותר ממנוחה מוחלטת.

לייט סאשנס זה לא קסם, זה עוזר להתאוששות, אבל זה לא תחליף לדיאלוד טוב אם צריך.

לפעמים אני באמת אתכנן שבוע קל ואחתוך הרבה בנפח ומעט בעצימות, אבל אני אוהב יותר גישה שונה: לרווח את האימונים.

לדוגמא אם בתכנון המתאמח צריך לבצע 6 אימונים על שבועיים (3 בשבוע), אתכנן לו שישבצע את אותם אימונים על שלושה שבועות. ככה יהיה לו בין אימונים 5 ימי מנוחה פחות או יותר וזה יגרום לסטרס לרדת.

פחות אוהב שבועות דילואד קלאסים שההרגשה היא שצריך לסחוב את עצמך לחדר הכושר בשביל אימון שהוא "סתם", ולכן מעדיף את השיטה הנ"ל, בה גם מורידים סטרס וגם ממשיכים לעבוד מעניין.

ולמרות זאת, במצבים מסויימים עדיין אתכנן שבוע דילואד רגיל.

הייתם אומרים שזה יעל לעשות דילואד רק לפלג גוף עליון/תחתון? כי הרי המטרה של דילואד היא בין היתר לתת מנוחה גם למערכות בגוף לדוגמא מערכת העצבים, אבל אם למשל הפלג גוף השני כן ממשיך להתאמן קשה במהלך השבוע היא לא באמת תקבל מנוחה מלאה.

זה תלוי במה עשית עד עכשיו. בהנחה והדילואד לא היה מתוכנן ופשוט נתקעת בקבוצת שריר מסוימת ואתה ממשיך להתקדם לפי התכנון שלך בקבוצת שרירים אחרות. אז הייתי עושה דילואד ספציפית (או עוצר את ההתקדמות לתקופת זמן כלשהי זה תלוי) לאותה קבוצת שריר שאיתה "נתקעת".

בהנחה והדילאוד מתכונן הייתי מבצע לשניהם ביחד כי כמו שאמרת המטרה היא גם לתת מנוחה למערכת העצבית ולעבוד קשה בפלג הגוף התחתון ולבצע דילואד בפלג הגוף העליון זה לא בדיוק רעיון טוב.

בנוסף לגבי "לייט סשנס"- מהי הגישה שלכם אליהם? לחתוך את הסטים&חזרות בחצי ואת המשקל בערך ב1/3(שליש)? (כדי לשפר התאוששות אבל לא לקחת שבוע שלם בשביל זה), אחרי האימון הקל, האם חוזרים ישר למשקלי העבודה שעבדתי באימון הקודם?(כנראה משקלי שיא/0-1 rir), או לקחת קצת משקל למטה ולהתחיל מסטים בערך של 3rir?

בשבוע התאוששות אני מוריד את מידת המאמץ (RIR) מתחת ל-5 חזרות בכול השבוע. חותך את המשקל בחצי ובשבוע השני חותך את הסטים והחזרות בחצי.

אני לא רואה באמת סיבה למה לחזור ישר למשקלי העבודה שלך ב-0 עד 1 RIR בשבוע הראשון. תתחיל ממשקל קל יחסית ב-4 עד 3 RIR ותתקדם משם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית