זה בהחלט יכול להיות צירופי מקרים, אבל חשוב שהממסד הרפואי ירשום את זה, כי הרבה צירופי מקרים זה דבר מדאיג.
נכון, הפסקנו למות לא בגלל הרפואה. לא היא אחראית על הארכת תוחלת החיים. במקרים מסוימים כן, אך באופן כללי, לא.
איך אני רחוק מאובייקטיביות וביקורתיות?
כמו ש @kotzer כתב, יש לי אג'נדה, ואני מחפש הוכחות בשבילה. אני חושב שזה מה שאם עושים, הרי "אין אדם מדבר, אלא מהרהורי ליבו".
קבעת שדעתי לא נכונה, אני קובע שהיא נכונה, לא הצגת דבר, ואין לך מה להציג, כי זה נושא שלא יכול להיבדק. דברים כאלו ניתנים לשיקול דעת של כל אחד לעצמו. אני אחליט מה יותר מסוכן עבורי, וזה לא עניינים של אף אחד. אם אני בוחר להידבק ולהתבודד, או להתחסן, זה לא משנה לאף אחד.
וחיידקים ונגיפים לא גורמים מחלות, וזה הוכח פעם אחר פעם. למה באותו כיתה חלק נדבקים, וחלק לא? מה זה A סיפטומתי? אין להם הסבר למה זה ככה, אבל אנחנו רואים שהנגיף לא תוקף את כולם באותה צורה, זה ברור שיש דברים אחרים שמעורבים, כמו בריאות הגוף עצמה. אם זה משנה אמצא לך את המחקרים שבהם מנסים להדביק אנשים בנגיף מסויים, והם לא נדבקים. אבל כמו שאמרתי, זה לא נראה לי ישנה משהו.
מה שכתבת על הדת שלי מפריע לי באותה מידה כמו מה שכתבתי על הדת שלך, הרפואה.
לא הצגתי דבר ואין לי מה להציג - הוכחות במקרה שלך הם רק עוד חומר לחיזוק הדעה שלך. קוצר נתן לך אין ספור הוכחות לאין ספור טענות וראינו כמה זה עזר.
באותה מידה, אני יכול לתת לך אין ספור הוכחות שהעולם בן יותר מ5000 שנה (לצורך העיניין) אך ניסיוני מלמד שאדם שמשוכנע בדבריו שום דבר לא יעזור. כמו שכתבתי בתגובתיי הקודמות - אלו סדרי עולם. לכן גם הטיעון המופרך התלוש והקטן ביותר בשביל האדם ה"משוכנע" הוא מספיק חזק בשביל לנצח את כל ההוכחות והטיעונים שהם שחור ולבן ואינם ניתנים לוויכוח או פרשנות.
אם ה"דת שלי" היא רפואה, אז לפחות לדת שלי יש מספיק קבלות כדי שאאמין בהם.
תשאיר את המושג דת לדתות. רפואה היא לא הדת שלי, כמו שפיזיקה היא לא הדת שלי. אני לא סוגד לה, ואני יודע להעביר עלייה ביקורת ואני יודע שאותה הרפואה שאני כה מאמין בה עדיין בחיתולים לעומת לאן שהיא צועדת ולאיך שהיא תראה בעוד עשרות ומאות שנים.