הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתחסנים לקורונה?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך
לשנות את מה? סדרי עולם?
אני ההפך מלצפות שאנשים לא יאמינו למה שההורים שלהם מלמדים אותם.
בתי הספר אינם קשורים לזה. בית ספר לא אמור לעצב דעות של אנשים, זה מגיע מחינוך. בית ספר צריך לחנך דרכי ארץ והתנהגות ובזה הוא נכשל.
מי שנולד לאנשים הנכונים (מבחינתי) גם בית ספר הכי גרוע לא ישנה את העובדה שמהילד יצא בן אדם ולא בבון מצוי. אזי שהכל מתחיל ונגמר בחינוך וערכים מההורים. ראה את זה כמו גנטיקה טובה/לא טובה לפיתוח גוף.

מה קשור הבן של נתניהו? משפחת נתניהו מחזיקה בעמדות פרימיטיביות?
כנראה פספסנו אחד את השני
גם קיבלתי אלארט כזה שאומר לי שמישהו פה ממש רוצה למצוא ויכוח טוב, לא שזה רע סתם אין לי כוח לזה

לא מזמן ראיתי meme שמאוד הצחיק אותי
זה היה בסגנון:
עליך לכבד את דעתם של אנשים שאתה לא מסכים איתם.
דעתם של האנשים: 2+2=5.

בסה"כ במדינת העם הנבחר יש אנשים שמחזיקים בדעות הרבה יותר טיפשיות (לטעמי) משלך, ככה שלא נורא הכל יחסי.
מעריך, תודה.
הדוגמא הכי יפה לזה היא שהשנה 2020 ואנשים עדיין מאמינים באלים/כישופים/ישויות או סבורים שכדור הארץ קיים 5000 שנה.
אין מה להתרגש אבל זה מצחיק
ידעתי שזה יגיע לדת בסוף. כמו כל דבר:37mv:
הבנתי לצה התכוונת, מה שאני אומר זה שזאת המציאות, אנשים מאמינים בבולשיט. ולא משנה מה הוביל אותם להאמין לזה (כמו להיוולד להורים שמאמינים באותם הכישופים ואז גורלך נחרץ)
גם אני חשבתי ככה על דברים שהאמנתי בכל ליבי. לדוגמה יש המון דברים שעליהם הדעות חלוקות באימונים, לאט לאט למדתי שאני יכול עדיין להחזיק בדעתי, ומי שחולק עלי הוא לא אדיוט גמור.

הדוגמה של2+2=5, זה באמת הגזמה, ותתקשה למצוא אדם שבאמת מאמין בזה.
אבל אדם עם דעה חזקה, שגם אחרי דיון ארוך הוא מחזיק בדעתו, אני מתקשה לחשוב שהם באמת כל כך סתומים כמו שאתה מצייר, ואם תקשיב לדעה שלהם באמת, גם אם לא תסכים איתה, אתה תבין שיש סיכוי שהם צודקים למרות ההבנה שלך.

אני חושב שהומיופתיה זה שטויות, אבל מול מי שמאמין בזה, אני מכבד, זה לא פוגע בי.

כשיש למישהו ראיקציה חריפה למשהו, זה אומר דרשני.

דוחה:sick:

זה שריטה מוזרה, קשה להסביר אותה. אבל זה לא כאילו יש לך חלק חוקרים ורופאים שממליצים על מנטוס וחלק שלא.

יש עדיין הבדל לדעתי.

זה לא מוזר, זה טבע האדם כמו רוע, אכזריות וכו' גם טיפשות הינה חלק מזה.

אתה לא חושב שאתה טיפש, ועד שאמרת שלדעתך הרפואה לא יעילה בשימור חיים\הארכת תוחלת חיים אני באיזשהו מקום גם הבנתי אותך. אני גם לגמריי בעד בדיקה עצמית של עובדות ופקפוק בכל דבר גם אם הוא נתמך בידי אנשים עם "תעודות" == ראה ערך רופאים שממליצים לקחת תרופות קשות על פני קנאביס רפואי רק בגלל שחברות התרופות אמרו להם כך.

אבל להגיד שהחיסון מסוכן יותר מהווירוס עצמו (וכבר ציינתי שאני לא נמנה מאותם האנשים שחושבים שהווירוס הזה כל כך נוראי) ולהגיד שהרפואה לא מועילה, זה לטעמי בורות באותה מידה כמו לטעון ש2+2=5, או שלהאמין שיש מישהו שיכול להרים חולה סופני מהמיטה בעזרת כישוף\מנטוס וכיו''ב.

לא מתחסן(בן 15) אבל גם אם הייתי בן 16 הייתי מעדיף שלא
אני לא אכנס עכשיו לסיבות והכל כי כבר היה על זה דיון שלם...
רק אגיד שאני מסכים מאוד עם @elchonon כשהוא אומר שלא יודעים מה ההשפעות לטווח הארוך, מי ידע מה יקרה לי עוד שנה אם אני אקח את החיסון.
עריכה: לא בטוח שהוא אמר את זה, אבל אני זוכר שקראתי כאן...

אני מצטער להגיד, אבל אתם מדברים שטויות.
אנחנו גם לא יודעים את ההשפעות לטווח הרחוק של אכילת קורנפלקס, זה לא אומר שאני לא אוכל קורנפלקס כל בוקר.
מה אתם כן יודעים בכלל? או מה אתם יודעים על ההשפעות לטווח הרחוק של הקורונה עליכם? בכל תרחיש סביר הקורונה תשפיע לטווח הרחוק בצורה רעה יותר מהחיסון שבסה"כ מורכב מmRNA שדואג לייצור הנוגדנים. זו השפעה כל כך זניחה ביחס לוירוס שזה פשוט מגוחך לחשוב שמה שיגרום להשפעות לטווח הרחוק זה דווקא החיסון.

בכל מקרה, גם אם אתם לא מסכימים איתי עם זה, יש ארגון רפואה עולמי, פוליטיקאים רופאים וביולוגים שכולם אנשים מדע שמבינים בנושאים האלה וחקרו אותם, ולפקפק בדעה שלהם על סמך תחושות בטן זה לא פחות מגוחך מאשר לפקפק בדעה של מהנדס הרכב שלכם ולהחליט שאתם לא משתמשים בבלמים בו עד שיעברו שנה שנתיים ותהיו בטוחים שהם עובדים טוב.

ברוכים הבאים לאנושות, כאן כל אחד אחראי על משהו, וצריך להאמין בחברה כדי להמשיך לחיות בה.
צריך לסמוך על מהנדס הבניין שהבניין יחזיק(למרות שראיתם בבית מבנה ממש דומה שנפל, ויש המון אנשים שחיים באוהלים וסה"כ לא קרה להם כלום), צריך לסמוך על מהנדס הרכב שבנה לכם מכונית ומהנדס התוכנה שכתב את האתר הזה.
אני לא מבין את זה שהגיעה הקורונה וכולם החליטו לפקפק פתאום במדע ולהיצמד לכל מיני קונספירציות הזויות.

עריכה:
מצטער שכתבתי שפוליטיקאים הם אנשי מדע, לא יודע מה עבר עלי, לא שמתי לב. עליהם אתם לא חייבים לסמוך.

יש אנשים שמטפלים באלפי חולים, וכולם סובלים כתוצאה מכך, ולזה הוא קורה שנים של נסיון.
נכון, יש הרבה שרלטנים כמו אריה אבני או גיל יוסף שחר, אנשים שמנסים למכור שיטות במקום טיפול מומלץ ע"י מירב המומחים, ואנשים סובלים ללא ספק. אבל ברפואה מודרנית תמיד מחפשים איך לשפר את איכות ואורך החיים, ולומדים מטעויות

הנסיון שלי רלוונטי להחלטות שלי.
הוא רלוונטי רק כי החלטת שהוא יהיה רלוונטי,ההחלטות שלך יתבססו על מה שחשוב לך. אבל לא ממש חשוב לך דעות המומחים, מה שחשוב לך זה האג'נדה שלך, ואתה תקשיב רק לאנשי מקצוע שתומכים באותה אג'נדה ולניסיון שרלוונטי לאותה אג'נדה

כמו שאמרתי, התעלמות מראיות, לא תעלים אותם. אני מבין איזה ציבור קורא את הדיון, ולאן הרוח נושבת, אין טעם שאכנס לראיות, כמו שאתה אומר, בקעת דעה, ועכשיו אתה תחפש רק ראיות שמוכיחות אותה.
כמו שאמרתי, תביא ראיות רלוונטיות, אני אשמח לראות אותן. אבל רלוונטיות, לא איזה משהו על תרופה משנות ה-30, אלא דברים שבאמת יצביעו על נזקי חיסון שתמצא היום וספציפית לחיסון לקורונה

מאז החיסונים, סוגי המחלות הכפילו, אמנם גם המזון המהיר התחיל באותו זמן ועוד גורמים, אבל לפחות אני יכול לומר שכן יש סיבה לחשוש, גם אם אתה לא מסכים איתה. אני לא מגובש דעה נגד חיסונים כמו שאולי משתמע, אני פשוט סקפטי במידה בריאה ונכונה, ולא אהיה דפוק לחשוב שהפעם ההיסטוריה לא תשוב על עצמה, כי יש משהו שהיסטוריה מלמדת אותנו, שהיא תמיד חוזרת על עצמה.
ההשוואה הזאת היא סתמית וחסרת משמעות, אתה סתם זורק חיסונים לתערובת עם אפס בוכחה. התאמה=/=סיבתיות.
רוצה עוד הוכחה? יש התאמה ברורה (מעל ל-99%) שככל שאנשים צרכו יותר מרגרינה ככה יותר אנשים התגרשו במדינת מיין (ועוד התאמות מפגרות וחסרות 0 משמעות):
15 Insane Things That Correlate With Each Other

הפסקנו למות לא בגלל רפואה, אלא בגלל מניעה. ביוב, מקררים ואמצעי חימום. יש לנו את התנאים לחיות עד גיל מאוחר יותר. תרופות מאריכות חיים אצל חלק קטן מהמשתמשים שלה, וגם אז גורמת תופעות לואי שאולי גם שותף בעתיד במוות שלהם. אבל אצל רוב משתמשי התרופות היא מאיצה את המוות, סבל, ותופעות לואי, גלולות הריון, סטרואידים אצל ספורטאים, אנטיביוטיקה למי שלא צריך (אלא רק לפרוטוקול), ניתוחים מיותרים אך נחוצים בגלל סטיגמות. אז לא, רפואה לא אחראית לאריכות חיים שלנו.
גם שטויות.
הנה דוגמא לכמות האנשים שחלו בהמופילוס (אדמת) לפני ואחרי חיסון:
graph_hib_1991-20091.jpg

או חצבת:

E942B6A3-E236-472C-BE1C-97CBB2209F89.jpeg

וזה רק חיסונים למחלות ילדים.

מה לגבי אנטיביוטיקה?

ar1_wk1_fig3.tif.png

אלה רק דוגמאות כדי שתבין כמה הטענה שלך שטותית

ותזכיר לי איך חקרו את הנזקים של סגריות... אה... נכון, חיפשו קבוצת אנשים דומה כמה שיותר עם הרגלי חיים דומים, אך מעשנים. הפיתרון היה רופאים, כי הם היו המעשנים הגדולים, הבעיה הייתה שהיה קשה למצוא הרבה רופאים לא מעשנים למחקר.
על מה אתה מדבר?
עד 1950 היו בערך 50 מאמרים על סיגריות (כשהרוב לא מדעיים). עשור לאחר מכן היו מעל ל-300, ורק בשנות ה-70 המחקרים התחילו לזרום והיום יש לנו מעל ל-80,000 מחקרים בנושא.
לא מאמין לי? תסתכל בעצמך, ואתה יכול לסנן לפי שנים:
cigarette - Search Results - PubMed

חיידקים תוקפים תאים מתים, העובדה, חיידקים במעיים לא אוכלים אותנו. יש לנו בגוף יותר חיידקים מתאים. הם חיוניים לחיינו, הם לא אוייבים, אין חיידק רע. יש חיידק שממלא את התפקיד שלו, ואם הגוף שלנו חולה ומכיל תאים מתים בשפע, וחוסר הורמוניה בין הרכיבים החיוניים לנו, אז החיידק ימרר לנו את החיים.
זו בורות שגובלת בטירוף.
אין כזה דבר חיידקים רעים? אתה צוחק עלי?
שמעת פעם על סטרפטוקוק מסוג A? אולי אתה מכיר אותו בתור חיידק טורף.

7SZFG5TFCJEL5HZKLPZ6XDS27E.JPG

צודק, זה רק חיידק טוב שידע שאותו חולה רצה קעקוע שחור מגניב ונפוח. או שהוא רק רצה לנקות את הרגל. ותאמין שחסכתי פה מאנשים את התמונות הבאמת מגעילות.

לומר את מה שאמרת פה זה לא סתם להתעלם מראיות, זה לזרוק לפח כל מה שאנחנו יודעים על ביולוגיה, ביוכימיה, מיקרוביולוגיה, רפואה, והגיון בסיסי. רק מי שלא מכיר בכלל את הנושאים האלה יכול לומר מה שאמרת

התקפי אנפלקטיה, 2 התקפי לב מיד.
כאן בארץ.
אלרגיה זה משהו שאנחנו מצפים מכל תרופה, וקלוט קטע, מכל דבר שיש בעולם. יש אנשים אלרגים לבוטנים, יש אנשים אלרגים לפרחים, ויש אפילו מקרים נדירים מאוד של אנשים שאלרגים למים. אז לזרוק אלרגיה זה לחפש בכוח.
2 האנשים שמתו היו זקנים וחולים שמתו מסיבות טבעיות. גם אם מסתכלים על חצי מיליון מחוסנים בשבוע, 2 אנשים שימותו בשעות אחרי החיסון זה דווקא טוב כי זה נמוך יותר מכמות האנשים שהיינו מצפים שימותו בטווח הזמן הזה עם או בלי חיסון (הייתי מצפה לפחות ל-6 אנשים לפי הסטטיסטיקה).

ועל זה נאמר:

133841708_10224029448634778_4090884571332188755_n.jpg

לא מתחסן(בן 15) אבל גם אם הייתי בן 16 הייתי מעדיף שלא
אני לא אכנס עכשיו לסיבות והכל כי כבר היה על זה דיון שלם...
רק אגיד שאני מסכים מאוד עם @elchonon כשהוא אומר שלא יודעים מה ההשפעות לטווח הארוך, מי ידע מה יקרה לי עוד שנה אם אני אקח את החיסון.
עריכה: לא בטוח שהוא אמר את זה, אבל אני זוכר שקראתי כאן...
אתה מוזמן לחקור את עניין החיסונים, ולבדוק מה אחוז התמותה מחיסונים (כמעט אפסי), ללמוד קצת על הטכנולוגיה, ועל תרופות בכללי.
אתה תראה שאין שום סיבה להאמין שיהיה משהו בטווח הארוך, בגלל שהחיסון משפיע רק בטווח הקצר, ומה שלא תראה בחודשים הראשונים אתה לא תצפה לראות בהמשך

אנחנו גם לא יודעים את ההשפעות לטווח הרחוק של אכילת קורנפלקס, זה לא אומר שאני לא אוכל קורנפלקס כל בוקר.
מה אתם כן יודעים בכלל? או מה אתם יודעים על ההשפעות לטווח הרחוק של הקורונה עליכם? בכל תרחיש סביר הקורונה תשפיע לטווח הרחוק בצורה רעה יותר מהחיסון שבסה"כ מורכב מmRNA שדואג לייצור הנוגדנים. זו השפעה כל כך זניחה ביחס לוירוס שזה פשוט מגוחך לחשוב שמה שיגרום להשפעות לטווח הרחוק זה דווקא החיסון.

בכל מקרה, גם אם אתם לא מסכימים איתי עם זה, יש ארגון רפואה עולמי, פוליטיקאים רופאים וביולוגים שכולם אנשים מדע שמבינים בנושאים האלה וחקרו אותם, ולפקפק בדעה שלהם על סמך תחושות בטן זה לא פחות מגוחך מאשר לפקפק בדעה של מהנדס הרכב שלכם ולהחליט שאתם לא משתמשים בבלמים בו עד שיעברו שנה שנתיים ותהיו בטוחים שהם עובדים טוב.

ברוכים הבאים לאנושות, כאן כל אחד אחראי על משהו, וצריך להאמין בחברה כדי להמשיך לחיות בה.
צריך לסמוך על מהנדס הבניין שהבניין יחזיק(למרות שראיתם בבית מבנה ממש דומה שנפל, ויש המון אנשים שחיים באוהלים וסה"כ לא קרה להם כלום), צריך לסמוך על מהנדס הרכב שבנה לכם מכונית ומהנדס התוכנה שכתב את האתר הזה.
אני לא מבין את זה שהגיעה הקורונה וכולם החליטו לפקפק פתאום במדע ולהיצמד לכל מיני קונספירציות הזויות.

עריכה:
מצטער שכתבתי שפוליטיקאים הם אנשי מדע, לא יודע מה עבר עלי, לא שמתי לב. עליהם אתם לא חייבים לסמוך.
בהחלט תגובה במקום. היום כל אחד חושב שהוא מומחה רק כי הוא למד לקרוא ויש לו גישה לאינטרנט

זה לא מוזר, זה טבע האדם כמו רוע, אכזריות וכו' גם טיפשות הינה חלק מזה.

אתה לא חושב שאתה טיפש, ועד שאמרת שלדעתך הרפואה לא יעילה בשימור חיים\הארכת תוחלת חיים אני באיזשהו מקום גם הבנתי אותך. אני גם לגמריי בעד בדיקה עצמית של עובדות ופקפוק בכל דבר גם אם הוא נתמך בידי אנשים עם "תעודות" == ראה ערך רופאים שממליצים לקחת תרופות קשות על פני קנאביס רפואי רק בגלל שחברות התרופות אמרו להם כך.

אבל להגיד שהחיסון מסוכן יותר מהווירוס עצמו (וכבר ציינתי שאני לא נמנה מאותם האנשים שחושבים שהווירוס הזה כל כך נוראי) ולהגיד שהרפואה לא מועילה, זה לטעמי בורות באותה מידה כמו לטעון ש2+2=5, או שלהאמין שיש מישהו שיכול להרים חולה סופני מהמיטה בעזרת כישוף\מנטוס וכיו''ב.
אמרתי שעם האמצעים רפואיים שאכן מאריך את תוחלת החיים, הגיעו גם אמצעים רפואיים שמקצרים את תוחלת החיים. אתה לא מסכים עם זה?

הבסיס ברפואה, זה שכל תרופה, ורוב הטיפולים מזיקים, אך לפעמים הנזק שווה את התועלת, זה רפואה בשבילך חביבי.
אני לא אומר בוודאות שהחיסון מזיק וכמה, אני פשוט מעדיף לחכות מעט על סמך הדאגות שנשמעות גם מאנשי מדע.

החיסון עלול להיות יותר מסוכן מהווירוס, במיוחד לאדם בגילי, אני מעדיף לחכות. אם בכלל אתחסן.

עריכה:
אם היו קמים מדענים רבים עם הסברים המניחים את הדעת על כך שקורנפלקס מזיק, אולי הייתי חושש.

אתה מתעלם מכך שהמדע חלוק בדעותיו בתחום החיסונים.

הגיעו גם אמצעים רפואיים שמקצרים את תוחלת החיים
לדוגמא?

החיסון עלול להיות יותר מסוכן מהווירוס, במיוחד לאדם בגילי, אני מעדיף לחכות. אם בכלל אתחסן.
זה לא נכון. הראיות היום מראות שבערך 1 מכל 5 בני 18-34 סובל מסימפטומים ממושכים גם אחרי ההחלמה מהוירוס, לעומת זאת 0 אנשים סבלו מסימפטומים שנמשכו יותר מכמה ימים אחרי החיסון. אז מי באמת יותר מסוכן?

.

הרבה אנשים נמנעים מאוכל מעובד בדיוק כי לא ידועות ההשפעות שלו לטווח הארוך. זה בסדר אם סדר העדיפויות שלך שונה, אבל זה לא שחור או לבן כמו שאתה מנסה להציג את זה.

מהנדסים עובדים עם מערכת סגורה שעובדת לפי חוקים ידועים וברורים. אני יודע מה התאוצה g על כדהצ, אני יודע שהמסה האינרציאלית שווה למסה הכובדתית, ולפי זה אני יכול לנסח את חוקי ניוטון ולדעת בדיוקים בעלי שגיאות אפסיות איך יתנהג גשר שבניתי למשך עשרות שנים. כנ"ל תוכנה שכתבתי או רכב שייצרתי.

לעומת זאת, רפואה זה מדע שמתבסס בעיקרו על סטטיסטיקות מאשר תאוריות מנוסחות ומאוששות, מהסיבה הפשוטה שאנחנו רחוקים במאות ואולי אלפי שנים מלהבין בדיוק איך הגוף האנושי עובד. זה כמו קופסא שחורה, אתה זורק לתוכה דברים, ומתעד תוצאות. אתה לא יודע בדיוק מה ההשפעה הכלל מערכתית למעט הרכיב הספציפי שבדקת.

יש חשדנות לגיטימית ואף הייתי אומר בריאה לרפואה מודרנית. ההשוואה להנדסה פשוט לא נכונה.

הנה דוגמא לכמות האנשים שחלו בהמופילוס (אדמת) לפני ואחרי חיסון:
לא טענתי שחיסונים לא עובדים, אני טוען שיש נזקים שחלק סבורים שעולה על התועלת.
וספציפית לגבי חיסון הקרונה, אני בספק לגבי היעילות שלה, במיוחד לאור המוטציה.
על מה אתה מדבר?
עד 1950 היו בערך 50 מאמרים על סיגריות (כשהרוב לא מדעיים). עשור לאחר מכן היו מעל ל-300, ורק בשנות ה-70 המחקרים התחילו לזרום והיום יש לנו מעל ל-80,000 מחקרים בנושא.
לא מאמין לי? תסתכל בעצמך, ואתה יכול לסנן לפי שנים:
אני מדבר על המחקר בשנות ה50.
זו בורות שגובלת בטירוף.
אין כזה דבר חיידקים רעים? אתה צוחק עלי?
שמעת פעם על סטרפטוקוק מסוג A? אולי אתה מכיר אותו בתור חיידק טורף.

7SZFG5TFCJEL5HZKLPZ6XDS27E.JPG

צודק, זה רק חיידק טוב שידע שאותו חולה רצה קעקוע שחור מגניב ונפוח. או שהוא רק רצה לנקות את הרגל. ותאמין שחסכתי פה מאנשים את התמונות הבאמת מגעילות.

לומר את מה שאמרת פה זה לא סתם להתעלם מראיות, זה לזרוק לפח כל מה שאנחנו יודעים על ביולוגיה, ביוכימיה, מיקרוביולוגיה, רפואה, והגיון בסיסי. רק מי שלא מכיר בכלל את הנושאים האלה יכול לומר מה שאמרת
כן, זה חיידק עם תפקיד, אזור נקי לא מזדהם, זה מלמד אותנו שהחיידק ניזון מהליכלוך. העולם צריך חיידקים מסוימים כאלו, אחרת תפוח יפול מהעץ ולא יתרקב, ולא יצמיח עץ נוסף, או לא יחזור לצורה הכימית שלו.
אני לא דפוק, אני יודע שבלי חיידק אין את הסימפטומים, אך הגוף מזוהם וחולה גם לפני שהחיידק הופיע.
Screenshot_20201231-232112.png

אנטיביוטיקה, סמים, סיליקון, סטרואידים, משככי כאבים, קרינה.

אנחנו גם לא יודעים את ההשפעות לטווח הרחוק של אכילת קורנפלקס

אני לא מבין את ההשוואות האלה. אכלתי קורנפלקס לפני 20-25 שנה. זה לא טווח ארוך?

לא טענתי שחיסונים לא עובדים, אני טוען שיש נזקים שחלק סבורים שעולה על התועלת.
ואותם נזקים שאתה מדבר עליהם זה או נזקים שנטענו אבל הוכחו כשקריים, או נזקים אמיתיים אבל כל כך נדירים שהסיכו לחלות במחלה ולהינזק ממנה בצורה חמורה יותר או למות הם משמעותית גבוהים יותר, וכאן זה חישוב סיכונים פגום מיסודו

וספציפית לגבי חיסון הקרונה, אני בספק לגבי היעילות שלה, במיוחד לאור המוטציה.
כי אתה לא מכיר את המחקר.
החיסון הציג יעילות של 97% לפחות לכמה חודשים, ועל בסיס הידע שיש לנו אמור לספק חיסון לפחות לשנה, והיום לפי מירב החוקרים המוטציה לא אמורה להשפיע על יעילות החיסון

אני מדבר על המחקר בשנות ה50.
אתה מדבר על אותם 50 מאמרים שרובם לא מחקרים ורק חלקם באנגלית?
איך רופאים אמורים להביע דעה מושכלת כשאין מחקר בנושא?
גם על מה אתה מדבר על מחקר על רופאים?

כן, זה חיידק עם תפקיד, אזור נקי לא מזדהם, זה מלמד אותנו שהחיידק ניזון מהליכלוך
זה שטויות, החיידק הספציפי הזה יכול להיכנס דרך חתך ביד ולאכול את כל היד, על איזה לכלוך אתה מדבר?
אבל זו רק דוגמא אחת, למיליון חיידקים אחרים אנחנו יודעים איך הם פוגעים בגוף ברמה המולקולרית, איך אתה יכול להתעלם מהמידע הזה?

העולם צריך חיידקים מסוימים כאלו, אחרת תפוח יפול מהעץ ולא יתרקב, ולא יצמיח עץ נוסף, או לא יחזור לצורה הכימית שלו.
הטבע רוצה לחסל אותך, הוא רוצה אותך מת בגיל 40 ולחסל 8 מתוך 10 הילדים שלך, זו ההגדרה שלך לבריאות? יש חיידקים שטובים לך, ויש חיידקים שרעים לך, יש גם חיידקים שטובים לך בכמות מסויימת אבל רעים בכמויות אחרות, ויש כאלה שטובים במקום אחד אבל מסוכנים במקום אחר. לומר שאין חיידקים רעים זה שטויות כי זה להתעלם מהעולם עצמו

אנטיביוטיקה
איך אנטיביוטיקה פוגעת יותר משהיא מועילה?

סמים זה תרופות? לא ידעתי שאני יכול לקחת הרואין לשפעת
והתרופות שאפשר להשתמש בהן כסמים, יש להן שימוש ומינון מסויים, אם מישהו משתמש בהן מחוץ לאותן הנחיות זה על אחריותו ולא קשור לתרופות

איזה נזק הוא גורם?

סטרואידים
איזה נזק הם גורמים בשימוש נכון?

משככי כאבים
אותה שאלה גם כאן

זה טיפול שמיועד להרוג חלק ממך בצורה ממוקדת, הוא לא מיועד לעשות לך נעים, אבל האופציות זה או קרינה או למות מסרטן, תבחר

מחוסנים בארץ דיווחו על נימול בפה | ישראל היום

אופס?

מסתבר שהניסויים של פייזר לא היו מספיק מקיפים אם לפתע צצות תופעות לוואי חדשות שלא דווחו במחקר שלהם.
האמת שזה ממש משהו שאנחנו מצפים לו, תופעות לוואי נדירות וחסרות משמעות רצינית, זה למה יש רישום של הדברים האלה אחרי שתרופה יוצאת לשוק.
אם יש בערך 100 אנשים כאלה בישראל על מיליון מתחסנים, זו תופעה שנראה אחד כזה כל 10,000 מתחסנים, כלומר נדיר מאוד, וגם במחקר הקליני של החיסונים עם 30,000 מתחסנים היינו מצפים לבערך 3 כאלה, נפל הגורל ולא היה אפילו אחד כזה

ואותם נזקים שאתה מדבר עליהם זה או נזקים שנטענו אבל הוכחו כשקריים, או נזקים אמיתיים אבל כל כך נדירים שהסיכו לחלות במחלה ולהינזק ממנה בצורה חמורה יותר או למות הם משמעותית גבוהים יותר, וכאן זה חישוב סיכונים פגום מיסודו
בדומה לרשלנות רפואית, רוב המקרים לא מדווחים, וממה שמדווח, מהרבה מתעלמים.
אתה מדבר על אותם 50 מאמרים שרובם לא מחקרים ורק חלקם באנגלית?
איך רופאים אמורים להביע דעה מושכלת כשאין מחקר בנושא?
גם על מה אתה מדבר על מחקר על רופאים?
מחקר הרופאים המפורסם שהביא את המודעות לסכנות העישון Mortality in relation to smoking: the British Doctors Study
מצאו את המעשנים הגדולים ביותר עם אורח חיים דומה, הלוא הם היו הרופאים.
איך אנטיביוטיקה פוגעת יותר משהיא מועילה?
קרוהן, וכבר רוב מחלות מעיים היום מוכרים על ידי הקהילה הרפואית הקשור באופן מובהק לשימוש באנטיביוטיקה. הנזקים עוד גדולים בהרבה מזה, אני חשבתי שמתוקף תפקידך אתה אמור לדעת, זה רק הרופאים בארץ שמודעים לזה? עוד לא פגשתי רופא שמתעלם מזה, כנראה שכולם מאותם רופאים שלא יודעים את האמת.
איזה נזק הוא גורם?
סרטן
איזה נזק הם גורמים בשימוש נכון?
נזק לכליות, כבד, למוח...
אותה שאלה גם כאן
כליות, כבד, מעיים. אספרין קשור לכיבים, במערכת העיכול.
האמת שזה ממש משהו שאנחנו מצפים לו, תופעות לוואי נדירות וחסרות משמעות רצינית, זה למה יש רישום של הדברים האלה אחרי שתרופה יוצאת לשוק.
אם יש בערך 100 אנשים כאלה בישראל על מיליון מתחסנים, זו תופעה שנראה אחד כזה כל 10,000 מתחסנים, כלומר נדיר מאוד, וגם במחקר הקליני של החיסונים עם 30,000 מתחסנים היינו מצפים לבערך 3 כאלה, נפל הגורל ולא היה אפילו אחד כזה
upload_2021-1-1_15-29-57.png

בדומה לרשלנות רפואית, רוב המקרים לא מדווחים, וממה שמדווח, מהרבה מתעלמים.
זו טענה חמורה מאוד שללא הוכחות זה לשון רע והשמצה, אז כדאי שתביא ראיות משכנעות

מחקר הרופאים המפורסם שהביא את המודעות לסכנות העישון Mortality in relation to smoking: the British Doctors Study
מצאו את המעשנים הגדולים ביותר עם אורח חיים דומה, הלוא הם היו הרופאים.
אם תקרא את מה שפרסמת, אז אתה תראה משהו מעניין. הסיבה שהם בחרו רופאים זה בגלל שקל לעקוב אחרי התמותה שלהם (שהיה יחסית קשה באותו זמן) ובגלל שיש להם גישה לרפואה באיכות גבוהה, אז קל לשלול גורמים אחרים כסיבת המוות. בעצם רופאים הייתה אוכלסיה נוחה מאוד לבקר אחריה

הקשר בין קרוהן ואנטיביוטיקה לא ממש ברור ומעט מחקרים בדקו את העניין, וכרגע אין שום וודאות בנושא

וכבר רוב מחלות מעיים היום מוכרים על ידי הקהילה הרפואית הקשור באופן מובהק לשימוש באנטיביוטיקה
ואותו דבר נכון גם פה, לא ברור לי מאיפה אתה מביא את כל הביטחון בנושא כי אפילו החוקרים עצמם לא מכירים קשר ברור כזה

נכון להיום המחקר לא חד משמעי בנושא האם יש קשר ישיר בין סיליקון לסרטן. חלק מהמחקרים הראו קשר אפידימיולוגי וחלק לא, ואין מחקר שהראה קשר ישיר.
להזכירך גם, סיליקון הוא לא טיפול למחלה, אלא טיפול אסתטי

נזק לכליות, כבד, למוח...
בשימוש נכון? לא

כליות, כבד, מעיים
גם כאן, אותו הדבר

אספרין קשור לכיבים, במערכת העיכול.
נוגדי דלקת יכולים בהחלט להעלות את הסיכון לכיבי קיבה, אבל במקרה יש דרך למנוע את זה עם מעכבי חומצה פשוטים.
אבל גם כאן, לנוגדי דלקת יש את התפקיד שלהם ואין סיבה לקחת אותם אם אין צורך, והנזק האפשרי, שניתן למניעה, בהחלט לא משתווה לתועלת שלהם.

לגבי התמונה, זו סתם דמגוגיה חסרת ערך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית