הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתחסנים לקורונה?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך
תגידו, אולי לעוד מישהו זה קורה מאז החיסון - אני שומע קולות חלשים בראש, בעיקר בלילה כשיש שקט, אני חושד שזה ביל גייטס חופר לי דרך הצ'יפ. זה מתחזק אחרי המנה השניה? ויש אפשרות לשים אותו על השתק?
סיפור אמיתי, זה קרה לי לפני שנים כשנכנס לי זחל לאוזן, הייתי הולך להיבדק 😆

סיפור אמיתי, זה קרה לי לפני שנים כשנכנס לי זחל לאוזן, הייתי הולך להיבדק 😆
זה לא היה זחל, זה היה רובוט זעיר שביל גייטס שלח שישתלט לך על המוח. כנראה שהוא הצליח כי בסוף גם אתה חייל במשחק החולני של בילי להשתלט על העולם בעזרת ה"מדע" ובפרט ה"רפואה"

אני כבר אחרי החיסון השני, ויש רק שאלה אחת שמעסיקה אותי.
למה לא נותנים לכל בנאדם שלא רוצה להתחסן לא להתחסן ?
אם אני מחוסן ואני לא יכול להדבק, אז מה זה משנה לי שהוא מדביק אם אני לא יכול להדבק ?
אם הטענה שהוא יכול להדביק אנשים שלא יכולים להתחסן, הרי גם אני בתור בנאדם שהתחסן יכול להדביק לא ?

@kotzer אולי תשפוך אור ?

אם אני מחוסן ואני לא יכול להדבק, אז מה זה משנה לי שהוא מדביק אם אני לא יכול להדבק ?
אם הטענה שהוא יכול להדביק אנשים שלא יכולים להתחסן, הרי גם אני בתור בנאדם שהתחסן יכול להדביק לא ?

@kotzer אולי תשפוך אור ?
הסיבה פשוטה
אין 100% יעילות לחיסון, יש בין 7-5% סיכוי שתוכל להדבק/להדביק לחלות בצורה קשה.
הסיבה השנייה והעיקרית היא שיש עוד אחוז לא קטן באוכלוסיה שלא התחסן. אם הם ידביקו אחד את השני מקדם ההדבקה יעלה. לכן לא ניתן לתת להם אפשרות ללכת למקומות שלמחוסנים מותר כי יוכלו להדביק את הלא מחוסנים מעבר להדבקה של אותם אנשים מחוסנים שיפלו בתוך ה7-5%.

@kotzer אולי תשפוך אור ?
אבל זה לא נכון שלא נותנים למי שרוצה לא להתחסן לא להתחסן.
כרגע יש מצב חירום והכל סגור, ומי שמתחסן נותנים לו כרטיס יציאה מהכלא, שיוכל לחזור לשגרה מסויימת, מי שלא מתחסן מוזמן להישאר באותו מצב חירום כי הוא לא עושה מה שצריך כדי לצא ממצב החירום. מההתחלה אמרו שלא נחזור לשגרה עד שיהיו חיסונים, לא יודע מה כולם מופתעים פתאום.
מי שמחוסן מוגן, אבל לא ב-100%, ועוד יותר חשוב, הוא לא בהכרח מגן על לא מחוסנים (ההשערה לפי המחקרים היא ירידה ב-70%-80% ביכולת ההדבקה של מחוסנים, אבל דרוש עוד מחקר בנושא). אם מחוסנים יבואו במגע קבוע עם לא מחוסנים, כמו למשל לאפשר ללא מחוסנים להתאמן עם מחוסנים, אז הסיכוי להדביק אחרים, עם כמה שהוא נמוך, יהיה עדיין קיים, כי הם יהיו בקבוע במצב שהם מעבירים את הוירוס לאחרים.
ע"י הפרדה של המחוסנים מהלא מחוסנים במצבים עם סיכון גבוה להדבקה מגנים גם על מי שקרוב למתחסנים

152867931_10159127416429559_4641455881989288669_n.jpg

אבא שלי פונה היום בבוקר לבית חולים בעקבות הפרעות קצב לב ואיבוד הכרה, כרגע הוא במצב טוב. התחסן לפני שבועיים. מבדיקה שלי הפרעות קצב לב היא תופעת לוואי נדירה של החיסון של פייזר (מקור בעברית מאתר כללית-נמצא בחלק "האם החיסון בטוח"). הוא חולה אוטואימוני כמוני, ללא רקע של בעיות בלב ובכושר טוב, בן 59.

ביטלתי את התור לחיסון הראשון שקבעתי לעצמי. גם נמצא קשר בין קורונה לבעיות בלב. גם תועדו תופעות לוואי שקשורות בלב בעקבות החיסון של פייזר. וגם אבא שלי חווה כרגע תופעת לוואי כזאת, חולה אוטואימוני שמאוד דומה אלי גנטית.

אגב, לאמא שלי התנפחו בלוטות לימפה אחרי החיסון. נראה שאת כל התופעות לוואי הנדירות המשפחה שלי חווה.

* לא ממליץ בעד או נגד החיסון, רק משתף את השיקולים האישיים שלי. אני מודע לכך שהמקרה של אבא שלי יכול להיות צירוף מקרים ותו לא. אם כי, אני לא אשקר, מתחיל לבעבע בי כעס רב כנגד האישור המואץ של החיסון, וכנגד רופאים שממליצים לאנשים עם מחלות רקע להתחסן ללא יוצא מן הכלל.

אבא שלי פונה היום בבוקר לבית חולים בעקבות הפרעות קצב לב ואיבוד הכרה, כרגע הוא במצב טוב. התחסן לפני שבועיים. מבדיקה שלי הפרעות קצב לב היא תופעת לוואי נדירה של החיסון של פייזר (מקור בעברית מאתר כללית-נמצא בחלק "האם החיסון בטוח"). הוא חולה אוטואימוני כמוני, ללא רקע של בעיות בלב ובכושר טוב, בן 59.

ביטלתי את התור לחיסון הראשון שקבעתי לעצמי. גם נמצא קשר בין קורונה לבעיות בלב. גם תועדו תופעות לוואי שקשורות בלב בעקבות החיסון של פייזר. וגם אבא שלי חווה כרגע תופעת לוואי כזאת, חולה אוטואימוני שמאוד דומה אלי גנטית.

אגב, לאמא שלי התנפחו בלוטות לימפה אחרי החיסון. נראה שאת כל התופעות לוואי הנדירות המשפחה שלי חווה.

* לא ממליץ בעד או נגד החיסון, רק משתף את השיקולים האישיים שלי. אני מודע לכך שהמקרה של אבא שלי יכול להיות צירוף מקרים ותו לא. אם כי, אני לא אשקר, מתחיל לבעבע בי כעס רב כנגד האישור המואץ של החיסון, וכנגד רופאים שממליצים לאנשים עם מחלות רקע להתחסן ללא יוצא מן הכלל.
גם אחות של גיסי שבוע אחרי החיסון חוותה בעיות בלב, היא עברה ניתוח מורכב עקב הסיבוך. היא בסביבות גיל ה35, ללא מחלות רקע. הרופאים מיד הכחישו כל קשר לחיסון, אותי באופן אישי זה מדאיג ומקומם.

אבל השאלה שלי, מה היה קורה לאותם אנשים רגישים אם הם לא היו מתחסנים, והיו מקבלים קורונה? האם אפשר לשער שהנזק מהנגיף אצל אותם אנשים שרגישים לחיסון עדיין יותר גבוה מהחיסון? אם כן, החיסון עדיין עדיף.
אני לא בטוח אם יש דרך לגלות.

אני בהחלט לא מתנגד לחיסון, רואים בשטח שזה עוזר. אך מדאיג אותי הסגידה לחיסון, וההטפה נגד מתנגדי החיסון הרציונאלים.

יש שיגידו שתופעות הלואי של החיסון עדיין נמוכות יותר מהקורונה, ואולי זה נכון, אבל לך תספר את זה למי שמכיר את אותם סובלים מהחיסון אישית, ולא מכיר סובלים מקורונה. ומה איכפת לרופא להודות שהחיסון יכל לגרום לסיבוך?

יכול להיות שאתחסן, אבל יש לי סיבה טובה להמתין מעט לפני שאחליט.

למי שלא מתחסן, וחושש מהקורונה, אני מציע לשמור על משנה זהירות עכשיו. השוק די פתוח, אנשים פחות נזהרים, להקפיד על מה שאפשר כדי למנוע הדבקה.

גם אחות של גיסי שבוע אחרי החיסון חוותה בעיות בלב, היא עברה ניתוח מורכב עקב הסיבוך. היא בסביבות גיל ה35, ללא מחלות רקע. הרופאים מיד הכחישו כל קשר לחיסון, אותי באופן אישי זה מדאיג ומקומם.

אבל השאלה שלי, מה היה קורה לאותם אנשים רגישים אם הם לא היו מתחסנים, והיו מקבלים קורונה? האם אפשר לשער שהנזק מהנגיף אצל אותם אנשים שרגישים לחיסון עדיין יותר גבוה מהחיסון? אם כן, החיסון עדיין עדיף.
אני לא בטוח אם יש דרך לגלות.

אני בהחלט לא מתנגד לחיסון, רואים בשטח שזה עוזר. אך מדאיג אותי הסגידה לחיסון, וההטפה נגד מתנגדי החיסון הרציונאלים.

יש שיגידו שתופעות הלואי של החיסון עדיין נמוכות יותר מהקורונה, ואולי זה נכון, אבל לך תספר את זה למי שמכיר את אותם סובלים מהחיסון אישית, ולא מכיר סובלים מקורונה. ומה איכפת לרופא להודות שהחיסון יכל לגרום לסיבוך?

יכול להיות שאתחסן, אבל יש לי סיבה טובה להמתין מעט לפני שאחליט.

למי שלא מתחסן, וחושש מהקורונה, אני מציע לשמור על משנה זהירות עכשיו. השוק די פתוח, אנשים פחות נזהרים, להקפיד על מה שאפשר כדי למנוע הדבקה.
השוק פתוח בגלל החיסון, מה היה קורה אם עדיין לא היה חיסון? אנשים היו נשארים בבית למשך כמה שנים? ומה עם המשק והגירעון הכלכלי? ומיליארדים דמי אבטלה כל חודש? אה רגע, אבל בוא נתן לקבוצת אנשים להתחסן ואני אחכה לראות מה קורה איתם, אני אחכה שהשוק יפתח כי *הם* חוסנו ואהנה מהפירות, כי אני בן אדם שמסתכל רק על עצמי ולא רואה מישהו אחר.
ומה לגבי הצוותים הרפואיים שעובדים במשמרות כפולות ויושנים ימים בבתי החולים? ואת האחיות שלא מצליחות לעקוב אחר מטופלים עקב העומס ניתן להם בסוף טיפול פסיכולוגי? כי ככה הכי טוב.

השוק פתוח בגלל החיסון, מה היה קורה אם עדיין לא היה חיסון? אנשים היו נשארים בבית למשך כמה שנים? ומה עם המשק והגירעון הכלכלי? ומיליארדים דמי אבטלה כל חודש? אה רגע, אבל בוא נתן לקבוצת אנשים להתחסן ואני אחכה לראות מה קורה איתם, אני אחכה שהשוק יפתח כי *הם* חוסנו ואהנה מהפירות, כי אני בן אדם שמסתכל רק על עצמי ולא רואה מישהו אחר.
ומה לגבי הצוותים הרפואיים שעובדים במשמרות כפולות ויושנים ימים בבתי החולים? ואת האחיות שלא מצליחות לעקוב אחר מטופלים עקב העומס ניתן להם בסוף טיפול פסיכולוגי? כי ככה הכי טוב.
קוגם כל, תירגע אחי.

ציינתי עובדה שיש אנשים שנפגעים מהחיסון. תהיתי אולי בכל זאת החיסון עדיף, כי הנזק של אותם אנשים מהקורונה אולי תהיה חמורה יותר.

הבעתי דאגה על כך שחלק מהרפואה מתעלמים מהנזקים, בזמן שפייזר בעצמם מודים עליהם.

המלצתי לאנשים שחוששים בריאותית מהחיסון בגלל הסיבות שלהם כמו מחלות רקע אוטואימיונית וכדומה לנהוג במשנה זהירות בתקופה בה נפתחת השוק והם לא מתחסנים.

קוגם כל, תירגע אחי.

ציינתי עובדה שיש אנשים שנפגעים מהחיסון. תהיתי אולי בכל זאת החיסון עדיף, כי הנזק של אותם אנשים מהקורונה אולי תהיה חמורה יותר.

הבעתי דאגה על כך שחלק מהרפואה מתעלמים מהנזקים, בזמן שפייזר בעצמם מודים עליהם.

המלצתי לאנשים שחוששים בריאותית מהחיסון בגלל הסיבות שלהם כמו מחלות רקע אוטואימיונית וכדומה לנהוג במשנה זהירות בתקופה בה נפתחת השוק והם לא מתחסנים.
אני רגוע, הכתיבה שלי היא בנוסח ביקורתי לאור התגובות שלך בנושא החיסונים

אני רגוע, הכתיבה שלי היא בנוסח ביקורתי לאור התגובות שלך בנושא החיסונים
תגיב בבקשה למה שכתבתי.
אם מפריע לך הדעה הכללית שלי על חיסונים, אתה מוזמן לכתוב לי על כך בפרטי, נוכל לקיים דיון ענייני יותר ככה.

לא נשמע לכם מוזר כל מה שהולך פה?
הביאו חיסונים ואנשים אחרי 2חיסונים אומרים להם תמשיכו ללכת עם מסכות?, אם החיסון עובד למה צריך מסכה?
אם יש כלכך הרבה מתחסנים למה עושים עוד פעם סגר בפורים בשביל מה??
הכל חרטא אף אחד לא ידוע מה האמת בנוגע לחיסון הזה אם היו יודעים שהוא עובד ב 1000% לא היה את כל הספקות האלו.
והכל היה נפתח ותאמת לפי מה שזה נראה פייזר עושים ניסוי על ישראל.
עובדתית ברוב העולם אף מדינה לא מתחסנים כמו בישראל מוזר שרק פה מתחסנים ככה.
ועוד משהו מצחיק שאני שם לב שמקדם ההדבקה פה "עולה" למרות החיסונים ובעולם הוא יורד שלא מתחסנים בו?
בקיצור כל הקורונה לדעתי זה פאקינג בלוף אחד גדול מחלה שלא יותר מסוכנת משפעת וסתם ניפחו אותה( וכן עשיתי חיסון)
פשוט הכל נראה לי מוגזם ומנופח, עובדתית יש חיסונים ועדיין לא יודעים אם הם עובדים >אומרים להמשיך ללכת עם מסכות, ממשיכים להדבק ומקדם ההדבקה עולה למרות המתחסנים בקיצור אין לאף אחד מושג מה הולך פה והכל מתנהל פה כמו ניסוי מעבדתי באזרחי ישראל.

הביאו חיסונים ואנשים אחרי 2חיסונים אומרים להם תמשיכו ללכת עם מסכות?, אם החיסון עובד למה צריך מסכה?
עם יש כלכך הרבה מתחסנים למה עושים עוד פעם סגר בפורים בשביל מה??
הכל חרטא אף אחד לא ידוע מה האמת בנוגע לחיסון הזה אם היו יודעים שהוא עובד ב 1000% לא היה את כל הספקות האלו.
עובדתית ברוב העולם אף מדינה לא מתחסנים כמו בישראל מוזר שרק פה מתחסנים ככה.
ועוד משהו מצחיק שאני שם לב שמקדם ההדבקה פה "עולה" למרות החיסונים ובעולם הוא יורד שלא מתחסנים בו?
בקיצור כל הקורונה לדעתי זה פאקינג בלוף אחד גדול מחלה שלא יותר מסוכנת משפעת וסתם ניפחו אותה( וכן עשיתי חיסון)
פשוט הכל נראה לי מוגזם ומנופח, עובדתית יש חיסונים ועדיין לא יודעים אם הם עובדים >אומרים להמשיך ללכת עם מסכות, ממשיכים להדבק ומקדם ההדבקה עולה למרות המתחסנים בקיצור אין לאף אחד מושג מה הולך פה והכל מתנהל פה כמו ניסוי מעבדתי באזרחי ישראל.
מתי בפעם האחרונה הייתה בבית חולים? תגובה של חוסר מודעות סביבתית.

מתי בפעם האחרונה הייתה בבית חולים? תגובה של חוסר מודעות סביבתית.
גבר הכל חרטא אף אחד לא יודע מה הולך כל הפרופסורים
לא ברבש ולא ממונה הקורנה לאף אחד אין מושג מה קורה פה
המוטציה הבריטית, המוטציה האפריקאית כן עובד החיסון עליה לא עובד עליה כל פעם אומרים משהו אחר,
דיי אף אחד לא מבין מה קורה פה, כל הקורנה זה לדעתי בלוף אחד גדול שיש פה אינטרס מאחורי זה כלכלי
אני מוכן להתערב שגם אם לא היה חיסון ולא היה מסכות והכל היה מתנהל רגיל אף אחד לא היה יודע שקיים הקורנה ויש מחלה בכלל.
זה דעתי ועשיתי חיסון שוב, הכל חרטא חוקים לא הגיונים רגע ללכת לקניון מותר אבל אם אני יישב בבית קפה או מסעדה אז אני ידבק בקורנה?,
פורים לסגור אותנו בלילה כי אנשים יהיו צמודים אחד לשני -ובקניו ןהם לא צמודים? בחנויות במקום סגור?
מספיק הכל בלוף אף אחד לא יודע כלום כל הפרופסורים בעצמם לא יודעים מה קורה פה,ואף אחד לא יודע מה האמת
שתבין אם כל הגאונים היו מבינים מה הולך פה מה שהיה צריך לקרות אחרי החיסון זה הורדת המסכות לתמיד,פתיחה של כל המשק בישראל
אבל הם אפילו לא יודעים אם אתה עדיין יכול להדבק ולהדביק אחרים אחרי שעשית 2חיסונים, אז אומרים לך תמשיך ללכת עם מסכות
אם זה לא ניסוי אז מה ניסוי? זה ניסוי מעבדתי בישראלים זה האמת ויש מאחורי כל הקונרה הזאת אינטרס כלכלי עוד כמה שנים יתגלה הבלוף הזה

לא, ואני חייב לומר שזו אחת התגובות היותר שטויות פה, ואני מנסה להתנסח יפה

זה נקרא מודל הגבינה המחוררת.

08SCI-cheese-graphic-REV2-superJumbo.png

נכון לכרגע החיסונים לא מספקים כדי להגן עלינו, זה דורש יותר מתחסנים לחסינות עדר וזמן עד שכמות החולים תרד משמעותית לפני שאפשר להיפטר מכל אמצעי הזהירות. רק בגלל שיש לך כריות אויר לא אומר שאתה יכול לנהוג בפרעות.
חיסונים זה לא מתג שברגע שיש לנו אפשר לכבות את השאלטר על הוירוס, זה לוקח זמן

אם יש כלכך הרבה מתחסנים למה עושים עוד פעם סגר בפורים בשביל מה??
כי זו הזדמנות להדבקות המוניות, רוצים למנוע את זה, לא נשמע לי מסובך מאוד

לא, מה שאתה אומר זה חרטא. החיסונים מוכיחים את עצמם כיעילים ובטוחים. 1000% זה מספר שטותי. אנחנו יודעים שהחיסון יעיל במעל ל-90%, שזה יעיל מאוד לטיפול תרופתי כלשהו, מה עוד אתה רוצה? רוצה להמציא את הביולוגיה מחדש?

חכה טיפה, כמו שאמרתי, זה לוקח זמן ומאמץ

אני מוכן להתערב שגם אם לא היה חיסון ולא היה מסכות והכל היה מתנהל רגיל אף אחד לא היה יודע שקיים הקורנה ויש מחלה בכלל.
כן..... זו שטות מוחלטת

אם זה לא ניסוי אז מה ניסוי? זה ניסוי מעבדתי בישראלים זה האמת ויש מאחורי כל הקונרה הזאת אינטרס כלכלי עוד כמה שנים יתגלה הבלוף הזה
אני מקווה שכובע נייר האלומיניום לא לוחץ לך יותר מדי על הראש

נכון לכרגע החיסונים לא מספקים כדי להגן עלינו, זה דורש יותר מתחסנים לחסינות עדר וזמן עד שכמות החולים תרד משמעותית לפני שאפשר להיפטר מכל אמצעי הזהירות. רק בגלל שיש לך כריות אויר לא אומר שאתה יכול לנהוג בפרעות.

לא, מה שאתה אומר זה חרטא. החיסונים מוכיחים את עצמם כיעילים ובטוחים. 1000% זה מספר שטותי. אנחנו יודעים שהחיסון יעיל במעל ל-90%, שזה יעיל מאוד לטיפול תרופתי כלשהו, מה עוד אתה רוצה? רוצה להמציא את הביולוגיה מחדש?

כן..... זו שטות מוחלטת

זה שאתה רופא לא אומר שאתה מבין ויודע הכל בנתיים אני יכול להגיד שאני רואה את הפרופסורים וכל השאר בטלויזיה מגמגמים כל יום ולא יודעים להסביר מה קורה. פה זה אומר הכל לאף אחד אין מושג לשבת במסעדה אסור אבל ללכת הקניון מותר? אב ואם אני יישב במסעדה אז א י ידבק הבנתי אוקיי, חוקים הזויים שטיפת מוח וגם אגיד שוב אם החיסון עובד לא צריך מסכות עצם זה שאפילו לא יודעים להגיד אם אנשים אחרי שהם מתחסנים הם יכולים להדביק אחרים אומר משהו אחד לא יודעים כלום והכל פה זה ניסוי זה דעתי וזהו ואני אומר את הדעה הזאת אחרי שכל יום אני רואה בטלויזיה את כל הפרופסורים "הגאונים" בראיונות ב ynet מגמגמים ולכ יודעים להסביר כלום בעצמם ציטוט מהיום" לא יודע אם החיסון יעיל למוטציה הדרום אפריקאית" די הכל ניסוי פה, מה כל העולם מפגרים? בכל העולם לא מתחסנים חוץ מפה ומחכיפ לתוצאות הניסוי של ישראל זה לא מוזר לכם?

כן..... זו שטות מוחלטת

תכלס, עם מליוני מחוסנים במנה שניה, אנחנו לא אמורים כבר לראות שיפור משמעותי?

@Biggg צירף כאן פעם את כמות המתחסנים בארץ, זה היה נראה כמו שרוב הישראלים מתחסנים. אבל בוא נגיד שרק שליש התחסן בשני מנות, זה לא אמור להוריד דרמטית את המספר החולים?

אני לא מפקפק ברמת היעילות של החיסון. אומרים לנו שכמות הנדבקים אחרי החיסון נמוך בהרבה משאר האוכלוסיה. אני פשוט לא מבין מדוע זה לא משתקף במספרים.

ובנוסף, יש דברים משמעותיים שהרפואה אומרת שהיא לא יודעת על החיסון, בהחלט מדאיג ומסביר את חוסר האמון בה. האם אפשר להידבק ולשאת את הנגיף אחרי חיסון, או לא? (הרי לכן לובשים עדיין מסיכה אחרי החיסון). לכמה זמן החיסון מספיק?

היית חושב שימשיכו לחקור את החיסון ויגלו את התשובות לשאלות האלו לפני שמשחררים את החיסון.

סגר אחרי שיש כביכול פיתרון בשם "החיסון", גורם לעוד יותר חוסר אמון. האזרח אומר "הנה הוכחה שהחיסון לא עובד".

אני לא אתפלא עם רוב המתחסנים עשו את זה רק כדי בשביל תעודה ירוקה והפריווילגיות שלה, קערת צ'ולנט, ובגלל שהרבנים אמרו. ובלי באמת להאמין בחיסון.

שלא ישמע שאני מתנגד לחיסון, כי אני לא. אמנם בהתחלה רציתי להמתין לראות ולשמוע יותר על החיסון לפני שאהיה מוכן להתחסן, ולכן הצטיירתי כפנאטי. ואולי גם בגלל הדעות האלטרנטיביות שלי בכללי. אבל אני מוכן להתחסן ברגע שארגיש שרמת היעילות מספיק גבוה, ורמת הנזק מספיק נמוך, וכרגע, אני עדיין לא רואה את זה בבירור מספיק, בין היתר בגלל השאלות שציינתי למעלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית