הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה 4 חודשים - אשמח לחוות דעת - 14 קילו

• פותח/ת השרשור R00Ri
  • פורסם בתאריך
דיברתי על הפעולה הזאת שאתה בניטרלי ושורף שומן קצת ועושה במסת שריר. בכל זאת אוסיף סטים ומצחיק כי לקחתי חלקים מהפורטל ועשיתי משהו דומה.
הרעיון הוא להעלות במסת השריר מבלי לצבור שומן מה שיתרום לירידה באחוז השומן גם מבלי שיהיה שינוי בכמות השומן שעליך.
כן, אתה יכול לנסות גם חיטוב תוך כדי התקדמות באימונים מה שכנראה יוביל לעוד מסת שריר למרות שבמקרה אחר זה אולי לא אפקטיבי,
אבל אתה, אני מאמין, לא ברמה שזה מופרך.

עצם זה שעלית 14 קילו ב 4 חודש אומר שעלית יותר מידי בשומן.
הייתי ממליץ לך לעשות גרעון של כמה חודשים ואחר כך להתחיל מסה מאחוז שומן טוב יותר תוך כדי שאתה מתקן את התזונה בעיקר

בתמונות על פניו נראה שעלית הרבה בשומן ונוזלים אבל יכול להיות שהכל זוית של צילום, תצלם שוב תמונות יותר ברורות
גב, ידיים, רגליים
מדוייק אח יקר
אהלן, במסה כבר ארבעה חודשים, נשאר לי עוד חודש ואז אעשה חיטוב ארוך יחסית עד הקיץ בגלל שהייתי בפלוס די גדול ועליתי הרבה במשקל יחסית אבל אני לא חושב שכ"כ רואים הבדל קיצוני למרות שהמשקל גבוהה. בנוסף לפלוס הלא קטן כנראה (לא תמיד הייתי עקבי על התפריט והתפרעתי במסה בגלל החופש שיש לי לאחר שנים של חיטובים בלתי פוסקים ולא מסודרים) השתמשתי בקריאטין שכנראה הקפיץ לי את המשקל גם כן.
בתמונות לפני: 85.6
בתמונות אחרי: 99.2

אשמח לחוות דעת, האם העלתי כמות משמעותית של מסת שריר אפילו שהעלתי לא קצת בשומן? האם יש שינוי משמעותי? על איזה א"ש בערך אני עומד ?
תודה רבה! 😃
אש לא רלוונטי בכלל.
מה שאני אומר לך תיקח רק ברוח חיובית כי זו הכוונה.
לא ככה עושים מסה יאח ומכאן רק תלמד,
אין טעם לעלות 14 קג.
הנקודת התחלה שלך לא הייתה טובה למסה,הייתי מתאמן ניטרלי במקומך.
תחטב ותחשב מסלול מחדש,תסתכל על התזונה ועל האימונים תבדוק איפה הבעיה.
תהנה מזה ותדע שהכל פתיר והכל טוב,קח הכל בכיף זה דרך!

• פותח/ת השרשור
הרעיון הוא להעלות במסת השריר מבלי לצבור שומן מה שיתרום לירידה באחוז השומן גם מבלי שיהיה שינוי בכמות השומן שעליך.
כן, אתה יכול לנסות גם חיטוב תוך כדי התקדמות באימונים מה שכנראה יוביל לעוד מסת שריר למרות שבמקרה אחר זה אולי לא אפקטיבי,
אבל אתה, אני מאמין, לא ברמה שזה מופרך.
אני רק לא מצליח להבין מאיזה אנרגיה הגוף יבנה שריר שאתה בניטרלי... מעניין
עצם זה שעלית 14 קילו ב 4 חודש אומר שעלית יותר מידי בשומן.
הייתי ממליץ לך לעשות גרעון של כמה חודשים ואחר כך להתחיל מסה מאחוז שומן טוב יותר תוך כדי שאתה מתקן את התזונה בעיקר
חד משמעית עליתי הרבה בשומן אין לי ספק, אך לדעתי הנבתי תוצאות לא רעות לארבעה חודשים מבחינת מסת שריר (עם כל השומן שנכלל כמובן)
מדוייק אח יקר

אש לא רלוונטי בכלל.
מה שאני אומר לך תיקח רק ברוח חיובית כי זו הכוונה.
לא ככה עושים מסה יאח ומכאן רק תלמד,
אין טעם לעלות 14 קג.
הנקודת התחלה שלך לא הייתה טובה למסה,הייתי מתאמן ניטרלי במקומך.
תחטב ותחשב מסלול מחדש,תסתכל על התזונה ועל האימונים תבדוק איפה הבעיה.
תהנה מזה ותדע שהכל פתיר והכל טוב,קח הכל בכיף זה דרך!
לוקח הכל ברוח טובה לשיפור, הנקודת התחלה שלי הייתה לא טובה, לא היה לי למה להמשיך לחטב שאין עליי מסת שריר. לדעתך אין לי למה להתאמן עוד חודש שאני מעלה נפח כדי לנסות לגדול כמה שיותר ואז לחטב בערך חמישה חודשים +/- ?
חייב להגיד עוד פעם שלדעתי התמונות לא ממש מחמיאות, אני שם לב לגדילה בגוף לעומת מה שהיה לי לפני... מה דעתך

חייב להגיד עוד פעם שלדעתי התמונות לא ממש מחמיאות, אני שם לב לגדילה בגוף לעומת מה שהיה לי לפני... מה דעתך
בסוף זה אתה שצריך להיות מרוצה מעצמך.
לא תנסה, לא תדע.
רק תוודא שבאמת התזונה והשינה והאימונים במקום.

חד משמעית עליתי הרבה בשומן אין לי ספק, אך לדעתי הנבתי תוצאות לא רעות לארבעה חודשים מבחינת מסת שריר (עם כל השומן שנכלל כמובן)

לוקח הכל ברוח טובה לשיפור, הנקודת התחלה שלי הייתה לא טובה, לא היה לי למה להמשיך לחטב שאין עליי מסת שריר. לדעתך אין לי למה להתאמן עוד חודש שאני מעלה נפח כדי לנסות לגדול כמה שיותר ואז לחטב בערך חמישה חודשים +/- ?
עושים מסה שאתה חטוב.
הלופים האלה של מסה חיטוב מזה חיטוב לא טובים בכלל מניסיון.
במידה וכן עושים מסה עדינה

• פותח/ת השרשור
עושים מסה שאתה חטוב.
הלופים האלה של מסה חיטוב מזה חיטוב לא טובים בכלל מניסיון.
במידה וכן עושים מסה עדינה
אבל אם לא היה לי מסת שריר כמעט, למה היה לי למה לחטב ולא להרביץ במסה ? אני זוכר שהתייעצתי עם הרבה חברה בפורום ורובם תמכו בזה שאתחיל מסה ולא אמשיך בחיטוב כי זה בזבוז זמן

אבל אם לא היה לי מסת שריר כמעט, למה היה לי למה לחטב ולא להרביץ במסה ? אני זוכר שהתייעצתי עם הרבה חברה בפורום ורובם תמכו בזה שאתחיל מסה ולא אמשיך בחיטוב כי זה בזבוז זמן
תעשה חיטוב ואז ניטרלי.

אני שמח שאתה מרוצה אבל לדעתי זה רחוק מלהיות אופטימלי. שתעשה חיטוב אני מניח שתתחיל להסכים איתי

לא מסכים עם החברה פה שאמרו שחיטוב זה מה שאתה צריך כמו שהבנת, אני בטוח שאם תעמיס על עצמך מסת שריר בניטרלי אתה תראה הרבה יותר טוב.

דוגמה מושלמת למה מסה ״לא נקייה״ ומפוזרת פשוט לא עובדת ותמשיך לא לעבוד עבור רוב האנשים.
14 קילו ב4 חודשים זה המון! הרוב זה שומן ונוזלים לדעתי, מצד שני זה נראה כאילו החזה שלך גדל מעט והכתפיים גם כן, אבל כל זה היה היתן להשיג גם בפלוס קלורי הרבה יותר נמוך ולחסוך 10+ ס״מ בהיקף הבטן. כאשר אתה מעלה כמה קילו שריר זה משהו שצריך לראות ישר ולא משנה מאיזו זווית זה צולם. לאור העובדה במצב שלך צריך להסתכל שוב ושוב ושוב ולנסות להבין איפה בדיוק יש או אין שריר מעיד על כך שבתהליך לא צברת הרבה.
שאלה נוספת, אמרת שאתה עייף מכל החיטובים שעשית אז למה הלכת על התהליך הזה? עכשיו מחכה לך תהליך חיטוב ארוך ומייגע שבו אתה תאבד המון מהכוח שצברת. אתה לא חושב שהיה חכם יותר להיכנס לנטרלי / מאזן חיובי של 100-200 קלוריות ולהיות היום במצב אידאלי?

חשוב רק להדגיש שלא באתי לרדת עליך חלילה, לדעתי חשוב שאנשים יראו ויבינו שיש אפס יתרונות למסה כזו. אתה רוצה להתפרע? קח יום ותתפרע, סופ״ש עם החברה ותתפרע, אבל לאורך 4 חודשים? מוגזם.

• פותח/ת השרשור
דוגמה מושלמת למה מסה ״לא נקייה״ ומפוזרת פשוט לא עובדת ותמשיך לא לעבוד עבור רוב האנשים.
14 קילו ב4 חודשים זה המון! הרוב זה שומן ונוזלים לדעתי, מצד שני זה נראה כאילו החזה שלך גדל מעט והכתפיים גם כן, אבל כל זה היה היתן להשיג גם בפלוס קלורי הרבה יותר נמוך ולחסוך 10+ ס״מ בהיקף הבטן. כאשר אתה מעלה כמה קילו שריר זה משהו שצריך לראות ישר ולא משנה מאיזו זווית זה צולם. לאור העובדה במצב שלך צריך להסתכל שוב ושוב ושוב ולנסות להבין איפה בדיוק יש או אין שריר מעיד על כך שבתהליך לא צברת הרבה.
שאלה נוספת, אמרת שאתה עייף מכל החיטובים שעשית אז למה הלכת על התהליך הזה? עכשיו מחכה לך תהליך חיטוב ארוך ומייגע שבו אתה תאבד המון מהכוח שצברת. אתה לא חושב שהיה חכם יותר להיכנס לנטרלי / מאזן חיובי של 100-200 קלוריות ולהיות היום במצב אידאלי?

חשוב רק להדגיש שלא באתי לרדת עליך חלילה, לדעתי חשוב שאנשים יראו ויבינו שיש אפס יתרונות למסה כזו. אתה רוצה להתפרע? קח יום ותתפרע, סופ״ש עם החברה ותתפרע, אבל לאורך 4 חודשים? מוגזם.
קודם כל תודה על המענה,
אני לא אומר שאני עשיתי את הדרך נכונה, התכנון המקורי היה לעשות מסה נקייה, התחלתי אותו באמת נקי אבל התחלתי להתפזר ולהנות מהחופש לאחר שהייתי "כלוא" סוג של בחיטובים ונהנתי מזה מאוד ולא דפקתי חשבון, מאמין שזה גם לימד אותי לקח.
ברור שהיה עדיף לעשות מסה נקייה לכל אורך הדרך אבל בסוף זה הרבה ניסוי וטעייה. בחודש פברואר אתחיל חיטוב ארוך עד א"ש נמוך מאוד, ואני בטוח שלא אראה כמו בתמונה מתחילת המסה, הרבה יותר טוב, לאחר מכן, אעשה מסה נקייה ממש כי אני מאמין שאפיק את הלקחים שלי.

קודם כל תודה על המענה,
אני לא אומר שאני עשיתי את הדרך נכונה, התכנון המקורי היה לעשות מסה נקייה, התחלתי אותו באמת נקי אבל התחלתי להתפזר ולהנות מהחופש לאחר שהייתי "כלוא" סוג של בחיטובים ונהנתי מזה מאוד ולא דפקתי חשבון, מאמין שזה גם לימד אותי לקח.
ברור שהיה עדיף לעשות מסה נקייה לכל אורך הדרך אבל בסוף זה הרבה ניסוי וטעייה. בחודש פברואר אתחיל חיטוב ארוך עד א"ש נמוך מאוד, ואני בטוח שלא אראה כמו בתמונה מתחילת המסה, הרבה יותר טוב, לאחר מכן, אעשה מסה נקייה ממש כי אני מאמין שאפיק את הלקחים שלי.

זאת הגישה הנכונה. שיהיה בהצלחה ותן בראש.

נזכרתי בסרטון טוב של גרג בנושא, ממליץ לך לראות
ובכללי לדעתי הגישה שלו רלוונטית כלפיך וזה יכול לתרום לך לשבת קצת על סרטונים שלו בנושא

תודה על התגובה, מעלה תמונות מהבוקר גם כן מאותה זווית. אני ממש נראה שמן בתמונות ואני מפחד שזה תאורה אבל כן זה המצב:

לא רואים עלייה במסת שריר אפילו עם השומן הרב(שלא חסר 😃 😃 )

אני חייב להיות כן, כנראה שעלית הרבה בנוזלים ושומן.
משהו ממה שאתה עושה לא טוב.
הייתי שוקל ייעוץ מקצועי במקומך, לפחות לתקופה קצובה.

• פותח/ת השרשור
אני חייב להיות כן, כנראה שעלית הרבה בנוזלים ושומן.
משהו ממה שאתה עושה לא טוב.
הייתי שוקל ייעוץ מקצועי במקומך, לפחות לתקופה קצובה.
תודה על הרצון הטוב, אבל אני לא רוצה ללכת לייעוץ מקצועי, אני חושב שאתה קצת מגזים עם המצב שלי אבל הכל טוב מעריך. תודה רבה
עריכה: כמובן להתייחס למצבי הפיזי שהיה לי והתהליך שעברתי וזה שלא יכולתי להעמיס יותר מידי אבל זה השתפר עם הזמן

תודה על הרצון הטוב, אבל אני לא רוצה ללכת לייעוץ מקצועי, אני חושב שאתה קצת מגזים עם המצב שלי אבל הכל טוב מעריך. תודה רבה
עריכה: כמובן להתייחס למצבי הפיזי שהיה לי והתהליך שעברתי וזה שלא יכולתי להעמיס יותר מידי אבל זה השתפר עם הזמן

אני דווקא נוטה להסכים איתו. רוב העלייה היא נוזלים ושומן. אכלת הרבה מעבר למה שאתה צריך + מאמין שלא התאמנת בחדר כושר אלא משקל גוף עצמי וכו׳. אחד מהם (תזונה) אתה יכול לשפר וזהו, אין מה לדאוג יותר מידי. כנס לדיאטה טובה ותתאמן חזק ואתה פיקס רק קח בחשבון שהתהליך יקח זמן

• פותח/ת השרשור
אני דווקא נוטה להסכים איתו. רוב העלייה היא נוזלים ושומן. אכלת הרבה מעבר למה שאתה צריך + מאמין שלא התאמנת בחדר כושר אלא משקל גוף עצמי וכו׳. אחד מהם (תזונה) אתה יכול לשפר וזהו, אין מה לדאוג יותר מידי. כנס לדיאטה טובה ותתאמן חזק ואתה פיקס רק קח בחשבון שהתהליך יקח זמן
אין לי ספק שרוב העלייה היא נוזלים ושומן כי בארבעה חודשים אי אפשר לעשות כל כך הרבה שריר, והעלתי 14 קילו, בכל מקרה התאמנתי בחדר כושר כנראה בלי מספיק גירוי באימונים. כן אני בהתלבטות אם למשוך עוד קצת במסה בניטרלי או להיכנס לחיטוב

חודש ניטרלי לפני שאני מתחיל את המסה? אגב כמה לדעתך אני אצטרך להוריד פלוס מינוס כדי להגיע לא"ש נמוך נגיד 12% ? אני רוצה לתת מפברואר עד יולי חיטוב ארוך וטוב.
אימונים AB
A:
חזה: בנץ 3X5, בנץ שיפוע 2X12
כתפיים: מיליטרי פרס 3X5, הנפה לצדדים 2X12
יד אחורית מכונה 2X12

B: בטן 2 תרגילים משקל גוף / עם פלטה
יד קדמית 2X12 משקולות יד
גב: מתח שלילי, דדליפט 2x5 או BOR וחתירה משקולות יד 2X12
רגליים סקוואט / מכונה (לא יודע איך קוראים למכונה הזאת ) 3X10 למכונה ו3X8 סקוואט

חשוב לציין שאני העלתי לאט לאט עצימות ותרגילים במטרה ממש לחזק לאט לאט את הגוף כי היו לי הרבה אזורים חלשים ודלקות בעקבות זה. עכשיו בB אני עושה את שני התרגילים ביחד כדי שיהיה יותר נפח.
יכול לצלם את עצמך עושה חלק מהתרגילים בסרטון?
זה נראה מהצד (דעתי בלבד) שאתה לא מבצע נכון את התרגילים כמו שצריך. הייתי רוצה רק לשלול את האפשרות הזאת עם כמה סרטונים..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית