הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צמצום נפח ריצה מבלי ללכת אחורה

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
אהלן,

בשבוע שעבר אחרי ריצה רגילה, התחילו לי כאבים בעקב, מפה לשם האורטופד הפנה לMRI (לא בגלל העקב אלא בגלל קרע חלקי ברצועה וקרע במיניסקוס שלא טיפלתי).

בכל מקרה, נאמר לי לטפל דחוף ברגליים ועד אז להפחית בריצות ובקצבים..

היום רץ 5 פעמים בשבוע, 12 ק"מ +-, בקצב של 3.9-4.2 דק' לק"מ

בקצבים אני לא מתכוון להפחית אבל אני רוצה להוריד בנפח לשלוש ריצות של 12 ק"מ ותוהה האם זה יכול לקחת אותי אחורה מבחינת סיבולת לב הריאה והקצב שלי, נניח בעוד חצי שנה מהיום כשכבר אהיה רגיל לשלושה אימונים בשבוע במקום חמישה.

תוהה כי גם קראתי כאן בעבר בדיון אקראי ששתי ריצות שבועיות הן לא אפקטיביות בכדי לבנות סיבולת לב ריאה, להשתפר וכו'

תודה

אני נדחף לאשכול שלך שוב, בתור אחד שרץ המון איך הסדרת עד עכשיו עם המינסקוס? לא היה לך כאבי ברכיים?

אני עם פציעה כלשהי במינסקוס כבר מעל חצי שנה מפציעת סקי וכשאני רץ ריצות ארוכות אחריי 2-3 ק"מ הברך כבר צועקת הצילו. מה שמוזר אצלי שאימוני ספרינטים אני לא מרגיש כלום
שבוע הבא הולך לאורטופד סוף סוף

• פותח/ת השרשור
אני נדחף לאשכול שלך שוב, בתור אחד שרץ המון איך הסדרת עד עכשיו עם המינסקוס? לא היה לך כאבי ברכיים?

אני עם פציעה כלשהי במינסקוס כבר מעל חצי שנה מפציעת סקי וכשאני רץ ריצות ארוכות אחריי 2-3 ק"מ הברך כבר צועקת הצילו. מה שמוזר אצלי שאימוני ספרינטים אני לא מרגיש כלום

הברך לא כואבת לי בריצה אלא אם אני רץ במהירות מוגזמת, ברמה שהעקבים נוגעים לי בישבן (במצב כזה הרגל תתקפל כשקיפול בברך עם הקרע מכאיב, לא יכול לקפל אותה עד הסוף).

באופן כללי, למיטב הבנתי משני אורטופדים מומחים, אין בעיה לרוץ, עם זאת, ריצה בקצבים גבוהים זה מצב לא אידיאלי בכלל, בגלל הזעזוע לברך שהוא עוצמתי יותר בקצבים הגבוהים..

תעמוד על זה שהאורטופד יפנה אותך לmri, הם לא ממהרים לתת ואצלי לפני הmri הראשון קיבלתי לפחות 2 אבחנות שגויות אחרי ששלחו אותי לאולרסאונד ורנטגן.

אגב, אצלי הקרע הוא במיניסקוס המדיאלי, יכול להיות (אין לי שמץ) שאצלך הוא בליטראלי לצורך הדוגמא, אז הריצה אולי מכאיבה יותר או פחות, הנקודה שלי היא שלא כל קרע במיניסקוס הוא זהה.
הניתוח אגב מאוד קל..

בהצלחה!

אין שום בעיה לקחת צעד אחורה בשביל להחלים, לפעמים אין ברירה.
בכל מקרה ממליץ להתייעץ עם פיזיותרפיסט

תעמוד על זה שהאורטופד יפנה אותך לmri, הם לא ממהרים לתת ואצלי לפני הmri הראשון קיבלתי לפחות 2 אבחנות שגויות אחרי ששלחו אותי לאולרסאונד ורנטגן.
לרוב לא רצים לתת MRI בגלל שאבחנה מדויקת לא תשנה את מהלך הטיפול ובמידה ואין חשד לצורך בניתוח זה סתם בזבוז משאבים על אבחנה מיותרת

אני יכול לשתף מהניסיון האישי שלי:
אני קרעתי את המניסקוס בברך ימין לפני כמעט שנתיים. ממש בהתחלה הדלקות והכאבים היו חוזרים לעתים תכופות ולא יכולתי לרוץ יותר מכמה דקות רצוף. אז הייתי עושה רק אליפטיקל ובאימוני כוח מתקדם ממש ממש לאט בסקוואט ודדליפט. (אחרי שלא נגעתי בהם 8 חודשים).

לפני חודשיים החלטתי לחזור לנסות לרוץ בגלל הקורונה ומה שהייתי מנסה לעשות זה לחרוש את אותו המרחק ולנסות לרוץ אותו יותר ויותר מהר מה שלא כל כך עבד וגם פחדתי שאני עושה משהו טיפשי אז החלטתי לקחת מאמן אונליין.

המאמן לקח בחשבון את הפציעה שלי ובנה לי תכנית שהכניסה אותי לאט לאט לריצה, עדיין יש קצת כאבים פה ושם וגם היה איזה אימון שהייתי חייב לסיים עם קרח על הברך. אבל בגדול אני כבר חודשיים בתכנית והגעתי ל5 ק"מ ב24 דקות. לא מרשים במיוחד אבל כמעט בלי כאבים וזה הכי חשוב לי.

אז כנראה אני לא אחדש לך שום דבר אבל בקיצור אל תעשה דברים שכואבים לך, תן לזה זמן מנוחה כמה שרק צריך ותשקול לקחת ייעוץ מקצועי בבניית תכנית ריצה.

החלמה מהירה!

אני יכול לשתף מהניסיון האישי שלי:
אני קרעתי את המניסקוס בברך ימין לפני כמעט שנתיים. ממש בהתחלה הדלקות והכאבים היו חוזרים לעתים תכופות ולא יכולתי לרוץ יותר מכמה דקות רצוף. אז הייתי עושה רק אליפטיקל ובאימוני כוח מתקדם ממש ממש לאט בסקוואט ודדליפט. (אחרי שלא נגעתי בהם 8 חודשים).

לפני חודשיים החלטתי לחזור לנסות לרוץ בגלל הקורונה ומה שהייתי מנסה לעשות זה לחרוש את אותו המרחק ולנסות לרוץ אותו יותר ויותר מהר מה שלא כל כך עבד וגם פחדתי שאני עושה משהו טיפשי אז החלטתי לקחת מאמן אונליין.

המאמן לקח בחשבון את הפציעה שלי ובנה לי תכנית שהכניסה אותי לאט לאט לריצה, עדיין יש קצת כאבים פה ושם וגם היה איזה אימון שהייתי חייב לסיים עם קרח על הברך. אבל בגדול אני כבר חודשיים בתכנית והגעתי ל5 ק"מ ב24 דקות. לא מרשים במיוחד אבל כמעט בלי כאבים וזה הכי חשוב לי.

אז כנראה אני לא אחדש לך שום דבר אבל בקיצור אל תעשה דברים שכואבים לך, תן לזה זמן מנוחה כמה שרק צריך ותשקול לקחת ייעוץ מקצועי בבניית תכנית ריצה.

החלמה מהירה!

תודה חבר
הקטע אצלי קצת מוזר, הכאב נובע ממקום מאוד מסויים בברך וכל הזמן מתנהג שונה. זאת אומרת אני יכול לרוץ ספרינטים בעליה ולא יכאב כלום, ואז אני רץ ריצה קלה חזרה הבייתה והברך פתאום מתפרקת. ריצות ארוכות הכאב מתחיל בקילומטרים הראשונים, מפסיק אחריי זמן מסויים וחוזר לקראת סוף הריצה. לעיתים בכלל כל הריצה לא כואבת הברך, ואז יום אחריי אני לא מסוגל לרדת במדרגות (עד כדי כך) - כל קיפול הכי קטן כואב כמו שבר. ואז בסוף היום הכל עובר ואין זכר לזה שהיה כאב. בנוסף גם טכניקה של ריצה מכריעה פה, אם אני לאורך כל הריצה שם דגש על לרוץ על קצות האצבעות הכאב אוטומטית פוחת, וכשאני רץ על אמצע כף הרגל הכאב בוודאות יגיע.

לאחרונה התחילו אחריי ריצות גם כאבים מטורפים בכף הרגל עשיתי מחקרון בגוגל והכאב כנראה בגלל הצורה של הרגל (יש לי פלטפוס בדרגה קלה) שאינה אידאלית לריצה. הכאב מגיע תמיד לאחר הריצה כשאני הולך לישון כאב פשוט מטורף בקשת של כף הרגל ובחלק העליון של כף הרגל (איפה שיש מעיין חיבור של כל העצמות הקטנות של האצעות)

בקיצור, סרט.
אחריי הזחנה ו"יהיה בסדר" הכאבים בכף רגל כבר לא הותירו לי ברירה ונרשמתי לאורטופד. הכאב בברך 100% פציעה נגררת כי כואבת רק הברך שנפצעתי בה הברך השנייה פיקס.
נראה איך יתקדם עם האורתופד בנתיים הורדתי הילוך עם הריצות משתדל אחת לשבועיים בכל זאת כן לרוץ על מנת לשמר את הסיבולת.

תודה חבר
הקטע אצלי קצת מוזר, הכאב נובע ממקום מאוד מסויים בברך וכל הזמן מתנהג שונה. זאת אומרת אני יכול לרוץ ספרינטים בעליה ולא יכאב כלום, ואז אני רץ ריצה קלה חזרה הבייתה והברך פתאום מתפרקת. ריצות ארוכות הכאב מתחיל בקילומטרים הראשונים, מפסיק אחריי זמן מסויים וחוזר לקראת סוף הריצה. לעיתים בכלל כל הריצה לא כואבת הברך, ואז יום אחריי אני לא מסוגל לרדת במדרגות (עד כדי כך) - כל קיפול הכי קטן כואב כמו שבר. ואז בסוף היום הכל עובר ואין זכר לזה שהיה כאב. בנוסף גם טכניקה של ריצה מכריעה פה, אם אני לאורך כל הריצה שם דגש על לרוץ על קצות האצבעות הכאב אוטומטית פוחת, וכשאני רץ על אמצע כף הרגל הכאב בוודאות יגיע.

לאחרונה התחילו אחריי ריצות גם כאבים מטורפים בכף הרגל עשיתי מחקרון בגוגל והכאב כנראה בגלל הצורה של הרגל (יש לי פלטפוס בדרגה קלה) שאינה אידאלית לריצה. הכאב מגיע תמיד לאחר הריצה כשאני הולך לישון כאב פשוט מטורף בקשת של כף הרגל ובחלק העליון של כף הרגל (איפה שיש מעיין חיבור של כל העצמות הקטנות של האצעות)

בקיצור, סרט.
אחריי הזחנה ו"יהיה בסדר" הכאבים בכף רגל כבר לא הותירו לי ברירה ונרשמתי לאורטופד. הכאב בברך 100% פציעה נגררת כי כואבת רק הברך שנפצעתי בה הברך השנייה פיקס.
נראה איך יתקדם עם האורתופד בנתיים הורדתי הילוך עם הריצות משתדל אחת לשבועיים בכל זאת כן לרוץ על מנת לשמר את הסיבולת.
מבין אותך בכל מה שקשור לברך. כמו שאמרתי בהתחלה הדלקות והכאבים היו חוזרים לעתים תכופות אחרי זה היה יותר טוב אבל למשל היה כואב לי קצת בחימום, אחרי זה במשקלי עבודה פתאום הרגיש ממש ממש טוב ואחרי האימון הכאבים פתאום היו חוזרים בגדול. כשניסיתי לעשות אופניים במקום אליפטיקל לפעמים היה מרגיש אחלה ולפעמים על הפנים וכו'. בקיצור צריך ללמוד לחיות עם זה ולדעת מתי אפשר לדחוף ומתי צריך לקחת צעד אחורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית