הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לקראת סוף מסה-

• פותח/ת השרשור Ohad625
  • פורסם בתאריך

Ohad625

משתמש מתחיל
237
53
נק' מוניטין:
114
237
53
אהלן, אני לקראת סוף מסה-, התחלתי אותה לפני בערך שישה חודשים במשקל 81 ק"ג (אני 1.85 ס"מ) ועכשיו אני 95 ק"ג.. אני יודע שזה עלייה קצת מהירה בערך 2.5 קילו בחודש אבל לא היה לי כח וסבלנות לעשות מסה עם פלוס של 200 קלוריות ולסיים עוד שנה.. השאלה לפי מה שאתם חושבים אם העלייה בשריר היא בסדר? עליתי הרבה בשומן או שזה סביר? בכל מקרה מה דעתכם עכשיו לעשות חיטוב או להמשיך עוד קצת מסה?? ומה נראה לכם האחוז שומן שלי? (יש קצת עודפי עור אל תתייחסו הייתי פעם ממש שמן וירדתי בלי ספורט)
זה מסה ראשונה שלי, עשיתי קודם חיטוב ואז מסה.
(שלושת התמונות הראשונות זה מעכשיו, שלושת האחרונות זה מסוף החיטוב..)
נ.ב רוב המסה התאמנתי בבית אחרי שסגרו את החדרי כושר, יש לי מוט דאבל יו ומשקולות אבל אני בטוח שבחדר כושר הייתי עושה את זה בצורה יותר טובה, עדיין זה מה יש ועם זה ננצח ):

קבצים מצורפים

• IMG_20210107_152026.jpg
    IMG_20210107_152026.jpg
    KB 89.7 · צפיות: 416
  • IMG_20210107_152057.jpg
    IMG_20210107_152057.jpg
    KB 90.4 · צפיות: 418
  • IMG_20210107_152131.jpg
    IMG_20210107_152131.jpg
    KB 89.5 · צפיות: 440
  • IMG_20200804_095634.jpg
    IMG_20200804_095634.jpg
    KB 60.5 · צפיות: 432
  • IMG_20200804_095601.jpg
    IMG_20200804_095601.jpg
    KB 82.7 · צפיות: 405
  • IMG_20200804_095616.jpg
    IMG_20200804_095616.jpg
    KB 62.2 · צפיות: 359
נערך לאחרונה:
דיי קשה לתת דעה בגלל הצילום, באחריי הכל חשוך וקשה לראות ובלפניי צילמת רק את הבטן
ממה שכן אפשר לראות שכן יש עלייה יפה במסת שריר למשל בחזה, עלייה בשומן "סבירה" באופן יחסי, 2.5 קילו בחודש זה אומר שלפחות קילו כל חודש הלך לשומן ולא לשריר ותכלס לא באמת "חסכת" לעצמך כי בסופו של דבר זה יתקזז בזמן שתצטרך לחיטוב.
ובאופן כללי לדעתי מסה רצינית בזמן שיש לך מעט ציוד זה לא אידיאלי בכלל..
אחוז שומן לא יודע למה זה משנה אבל קשה להעריך עם האיכות של הצילום (ממה שאפשר לראות אז הייתי אומר בסביבות ה20%)

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
דיי קשה לתת דעה בגלל הצילום, באחריי הכל חשוך וקשה לראות ובלפניי צילמת רק את הבטן
ממה שכן אפשר לראות שכן יש עלייה יפה במסת שריר למשל בחזה, עלייה בשומן "סבירה" באופן יחסי, 2.5 קילו בחודש זה אומר שלפחות קילו כל חודש הלך לשומן ולא לשריר ותכלס לא באמת "חסכת" לעצמך כי בסופו של דבר זה יתקזז בזמן שתצטרך לחיטוב.
ובאופן כללי לדעתי מסה רצינית בזמן שיש לך מעט ציוד זה לא אידיאלי בכלל..
אחוז שומן לא יודע למה זה משנה אבל קשה להעריך עם האיכות של הצילום (ממה שאפשר לראות אז הייתי אומר בסביבות ה20%)

בהצלחה

וביד גם רואים עלייה נחמדה במסת שריר לא? ולגבי הציוד יש לי מוט דאבל יו, אני עושה מתח לגב, במקום מכשירי חזה אני עושה שכיבות סמיכה, יד קדמית ויד אחורית וכתפיים אני עושה כמעט בדיוק מה שהייתי עושה בחדר כושר אז נראה לי שזה עוד בסדר..

וביד גם רואים עלייה נחמדה במסת שריר לא? ולגבי הציוד יש לי מוט דאבל יו, אני עושה מתח לגב, במקום מכשירי חזה אני עושה שכיבות סמיכה, יד קדמית ויד אחורית וכתפיים אני עושה כמעט בדיוק מה שהייתי עושה בחדר כושר אז נראה לי שזה עוד בסדר..

אין לי מול מה להשוות את היד.. בלפני לא צילמת את הידיים

אין ספק שמה שאתה עושה יותר טוב מכלום ואפשר להתקדם ולגדול והכל טוב ויפה.
עם זאת אימוני משקלים גוף + המוט שיש לך לא יכולים להחליף מבחינת עצימות והתקדמות תרגילים כמו בנץ' סקוואט דדליפט וכו
כמובן שזאת דעתי בלבד, יש אנשים שמתאמנים קלסטניקס וטוענים שלא צריך יותר כלום ועשו מזה קריירה.

• פותח/ת השרשור
אין לי מול מה להשוות את היד.. בלפני לא צילמת את הידיים

אין ספק שמה שאתה עושה יותר טוב מכלום ואפשר להתקדם ולגדול והכל טוב ויפה.
עם זאת אימוני משקלים גוף + המוט שיש לך לא יכולים להחליף מבחינת עצימות והתקדמות תרגילים כמו בנץ' סקוואט דדליפט וכו
כמובן שזאת דעתי בלבד, יש אנשים שמתאמנים קלסטניקס וטוענים שלא צריך יותר כלום ועשו מזה קריירה.
ברור שעדיף את כל המכשירים אבל אני חושב שאפשר כמו שאתה אומר לגדול סבבה ולהתקדם גם עם מה שיש לי, כמובן שעדיף לחזור לחד"כ כמה שיותר מהר אבל ביינתים זה מה יש

קודם כל אני מסכים עם הבחור שמעליי, מסה חצי שנה בסגר ללא אפשרות להתאמן כמו שצריך זה לא אידאלי.
עלית 14 קילו בתקופה די קצרה, לא יודע להגיד כמה מזה שריר, אבל אין לי שום ספק שחלק לא קטן זה שומן ונוזלים ועם זאת אכן רואים שהחזה גדל וגם הידיים, השאלה כמה שריר העלאת וכמה מזה גליקוגן.
לגביי אחוזי שומן קשה להגיד. תנסה להעלות תמונות ברורות יותר במצב רפוי, בלי קשר מה שחשוב זה האם אתה אוהב את המראה או לא. לדעתי תיכנס לתקופה קצרה של נטרלי ואז חיטוב, אולי חדרי הכושר יפתחו לקראת מרץ או אפריל ותוכל לתת בראש.

• פותח/ת השרשור
קודם כל אני מסכים עם הבחור שמעליי, מסה חצי שנה בסגר ללא אפשרות להתאמן כמו שצריך זה לא אידאלי.
עלית 14 קילו בתקופה די קצרה, לא יודע להגיד כמה מזה שריר, אבל אין לי שום ספק שחלק לא קטן זה שומן ונוזלים ועם זאת אכן רואים שהחזה גדל וגם הידיים, השאלה כמה שריר העלאת וכמה מזה גליקוגן.
לגביי אחוזי שומן קשה להגיד. תנסה להעלות תמונות ברורות יותר במצב רפוי, בלי קשר מה שחשוב זה האם אתה אוהב את המראה או לא. לדעתי תיכנס לתקופה קצרה של נטרלי ואז חיטוב, אולי חדרי הכושר יפתחו לקראת מרץ או אפריל ותוכל לתת בראש.

דווקא בחיטוב נראה לי יותר קל להסתדר בלי החדר כושר, תכלס יש לי את רוב הציוד חוץ מהמכשירים וזה, ובחיטוב גם לא מעלים שריר רק שומרים על הקיים אז נראה לי יותר קל לעשות בבית מאשר מסה

דווקא בחיטוב נראה לי יותר קל להסתדר בלי החדר כושר, תכלס יש לי את רוב הציוד חוץ מהמכשירים וזה, ובחיטוב גם לא מעלים שריר רק שומרים על הקיים אז נראה לי יותר קל לעשות בבית מאשר מסה
בדיוק מה שאמרת, רק הפוך.

אנסה להסביר בשפה הכי פשוטה שיש למה אתה טועה

במסה המטרה שלך היא לעלות מסת שריר נכון? אתה דוחף יותר אוכל מבדרך כלל על מנת שהגוף ינצל אותו לבניית שריר.
בשביל ששריר יגדל הוא צריך טראומה ועם הזמן הטראומה שאתה נותן לשריר צריכה לגדול, אחרת השריר לא יתפתח מפני שהוא יתרגל לטראומה. לכן אם תיקח כל תרגיל לכל קבוצת שריר, ולא תגדיל את הטראומה (משקל שאתה מרים\כמות חזרות) השריר יפסיק להתפתח בשלב מסויים כי העומס שאתה מפעיל עליו כבר לא פוצע אותו.
בחדר כושר קל הרבה יותר לנהל את התהליך הזה של העמסה על השרירים מפניי שהמשקולות והתרגילים המורכבים בהישג יד.
כאשר אתה מתאמן במשקל גוף מהר מאוד אתה ממצה את היכולת שלך לתת לשרירים את העומס המתאים.

אתן דוגמא על עצמי, אני מוצא את עצמי באימונים כרגע סופר דופר יצירתי כדי להצליח להעמיס על השרירים על מנת לספק להם את הטראומה הדרושה. ועדיין, אין לי מנוס מתרגילים מסויימים רק להעלות בכמות החזרות מה שגורם לפחות פיתוח השריר מבחינת "גודל" אלא עבודה על הסיבולת שלו.

ככול שהטראומה העומס והעבודה על השרירים עולה, כך גם הגוף דורש מאיתנו יותר קלוריות על מנת שתיהיה לו אנרגיה לביצוע העבודה ואנרגיה לבניית השרירים.
כהעומס יחסית קטן (מה שאתה עושה כרגע) אין צורך להכניס כל כך הרבה אוכל ולעלות מעל קילו בחודש.

מקווה שמספיק מובן

החבר׳ה פה ענו לך כבר וענו נכון.
אתה צריך לחשוב על זה ככה- כשאשר אתה בגרעון קלורי הגוף מחפש ממה הוא יכול להיפטר ועודף שריר זה משהו שהגוף לא חייב ולכן יש חשיבות לאימוני משקולות לדחוף כמה שיותר חזק על מנת לאותת לגוף ״הלו אל תיפטר מהשריר, אתה צריך אותו!״ כמובן צריך להתחשב בצריכת החלבון ולא להיות בגרעון קלורי גדול מידי.
לגביי המסה @Biggg כתב לך נכון, במסה אתה רוצה להעלות משקלים לאורך הזמן על מנת לנצל את העודף הקלורי לבניית מסת שריר וכמה שפחות לצבירת שומן.

• פותח/ת השרשור
החבר׳ה פה ענו לך כבר וענו נכון.
אתה צריך לחשוב על זה ככה- כשאשר אתה בגרעון קלורי הגוף מחפש ממה הוא יכול להיפטר ועודף שריר זה משהו שהגוף לא חייב ולכן יש חשיבות לאימוני משקולות לדחוף כמה שיותר חזק על מנת לאותת לגוף ״הלו אל תיפטר מהשריר, אתה צריך אותו!״ כמובן צריך להתחשב בצריכת החלבון ולא להיות בגרעון קלורי גדול מידי.
לגביי המסה @Biggg כתב לך נכון, במסה אתה רוצה להעלות משקלים לאורך הזמן על מנת לנצל את העודף הקלורי לבניית מסת שריר וכמה שפחות לצבירת שומן.
כן גם בבית שהייתי במסה אני משתדל או לעלות את המשקלים כל כמה זמן או שאם אין לי משקלים אז להוסיף חזרות.. ולגבי הגירעון כן אני לא מתכוון להיות בגירעון גדול מדי, 500 קלוריות בערך ביום כדי לאבד כמה שפחות שריר בירידה במשקל..

הגרעון הזה עמוק מידי, תכוון ל300
קח בחשבון שאולי לא תראה עלייה בשריר בגרעון אז תצטרך לעבור לנייטרלי.

אימוני אירובי וגירעון 500 קל׳?
בלי אופציה לשמור על נפח אימון בגלל אימונים ביתיים?
נשמע לי כמו דרך מעולה לאבד מסת שריר בקצת מסחרר.

לא מצליח לצטט את ההודעה שלך משום מה @Ohad625

הייתי ממליץ לך להיות בנטרלי, אם אתה ממש רוצה אז גרעון קטן של כ200 קלוריות. מאזן שלילי גדול ללא אימוני משקולות עצימים נשמע כמו מתכון לאבד מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
אימוני אירובי וגירעון 500 קל׳?
בלי אופציה לשמור על נפח אימון בגלל אימונים ביתיים?
נשמע לי כמו דרך מעולה לאבד מסת שריר בקצת מסחרר.

לא מצליח לצטט את ההודעה שלך משום מה @Ohad625

אז מה לעשות חיטוב של ירידה בערך של עד קילו בחודש?? ייקח לי 8-10 חודשים לסיים אותו.. אבל אני לא רוצה לאבד שריר אז זה מה שאני יעשה נראה לי

אז מה לעשות חיטוב של ירידה בערך של עד קילו בחודש?? ייקח לי 8-10 חודשים לסיים אותו.. אבל אני לא רוצה לאבד שריר אז זה מה שאני יעשה נראה לי

תעשה את השיקולים שלך, גם גירעון של 200 בשילוב אירובי כנראה יהיה יותר עדין ונכון לעשות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית