הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בכמות אבות המזון בתפריט

Bulking1

משתמש מתחיל
162
44
נק' מוניטין:
62
162
44
שוקל 74
בן 19
1.74 בערך
כרגע אני כמעט על 4000 קלוריות(3700-3900 בערך)
פחמימות: 400-450
חלבון: 230-270 (150 לפחות חלבון מלא, כל השאר נספר מפיתות, פסטות, חטיפים ושטויות כאלה)
שומן:80 גרם(הרוב משמן זית, טחינה, מוצרי חלב..)

הבעיה שלי היא כמות פחמימות
בגלל כמות יחסית גדולה אני מרגיש מלא, שמן ונוזלי במהלך היום שלא נדבר על זה שבקושי ויש לי זמן לאכול
השאלה שלי היא אם יש ״הגבלה״ או המלצה לכמות שומן בתפריט

ואם נגיד אני יהיה על 100 גרם שומן ביום יהיו השלכות לטווח הארוך?

שוקל 74
בן 19
1.74 בערך
כרגע אני כמעט על 4000 קלוריות(3700-3900 בערך)
פחמימות: 400-450
חלבון: 230-270 (150 לפחות חלבון מלא, כל השאר נספר מפיתות, פסטות, חטיפים ושטויות כאלה)
שומן:80 גרם(הרוב משמן זית, טחינה, מוצרי חלב..)

הבעיה שלי היא כמות פחמימות
בגלל כמות יחסית גדולה אני מרגיש מלא, שמן ונוזלי במהלך היום שלא נדבר על זה שבקושי ויש לי זמן לאכול
השאלה שלי היא אם יש ״הגבלה״ או המלצה לכמות שומן בתפריט

ואם נגיד אני יהיה על 100 גרם שומן ביום יהיו השלכות לטווח הארוך?
יש המון אנשים שהתזונה שלהם היא 60% שומן.

אני חושב שמייק ישראטל מדבר על כמויות של מאקרוס באחת מההרצאות שלו ביוטיוב של nutrition for muscle gain
בערוץ renassiance periodization

אני חושב שמייק ישראטל מדבר על כמויות של מאקרוס באחת מההרצאות שלו ביוטיוב של nutrition for muscle gain
בערוץ renassiance periodization
הוא ממליץ לשמור על שומן במינימום לצורכי חיטוב, נראה שידידינו שבמסה אין הרבה הבדל ממה הוא משלים ערכים.

אין דבר כזה הגבלה של שומן. כל עוד אתה צורך מספיק חלבון, כל יתר הקלוריות שלך יכולות להגיע משומן.
יש דבר כזה מינימום שומן, שזה איפשהו באיזור ה35-40 גרם שחיוניים לתפקוד תקין של הגוף.
האם ואיך זה ישפיע עליך בטווח הארוך/קצר זה קודם כל תלוי בקלוריות, אח"כ מאקרו וכל היתר.

The-Pyramid-Of-Nutrition-Priorities.png

אין דבר כזה הגבלה של שומן. כל עוד אתה צורך מספיק חלבון, כל יתר הקלוריות שלך יכולות להגיע משומן.
יש דבר כזה מינימום שומן, שזה איפשהו באיזור ה35-40 גרם שחיוניים לתפקוד תקין של הגוף.
האם ואיך זה ישפיע עליך בטווח הארוך/קצר זה קודם כל תלוי בקלוריות, אח"כ מאקרו וכל היתר.

צפה בקובץ המצורף 62200

אם אבקת חלבון זו תוספים, איך היא הכי למעלה?
תוספים = calories

• פותח/ת השרשור
יש המון אנשים שהתזונה שלהם היא 60% שומן.
אם אבקת חלבון זו תוספים, איך היא הכי למעלה?
תוספים = calories

יש לי שאלה- איך אתה מגיע לכמות חלבון יומית שלך?
בטח מחזה עוף, מוצרי חלב, ,דגים, בשר ורק אז אבקת חלבון אם לא הגעת לכמות היומית שלך, נכון?

התכוונתי יותר לפן הבריאותי, נגיד האם יותר מידי שומן יכול לגרום לעלייה בלחץ דם, לפצעים...

צפה בקובץ המצורף 62200

הוא ממליץ לשמור על שומן במינימום לצורכי חיטוב, נראה שידידינו שבמסה אין הרבה הבדל ממה הוא משלים ערכים.
לדעתי הוא ממליץ לשמור על שומן במינימום בגלל שזה יאפשר לו לצרוך יותר פחמימות. לפיו, אם צורכים יותר פחמימות יש יותר "דלק"(מאגרי גליקוגן) לגוף, משמע יותר אנרגיה, משמע יכולת לעשות אימונים טובים יותר

אז זה כן משהו שאפשר לשקול ולחשוב אם עדיך לעשות זאת.

צפה בקובץ המצורף 62200

כנראה זה יהיה רעיון מאוד גרוע לצרוך רק חלבון והשאר הקלוריות משומן, לא רק בגלל שהפחמימה מספקת אנרגיה, אם אתה תאכל הרבה שומן בבת אחת(בלי כמות סבירהסיבים תזונתיים), בוא נגיד יהיה לל ביקור ארוך בשירותים חחחח

כנראה זה יהיה רעיון מאוד גרוע לצרוך רק חלבון והשאר הקלוריות משומן, לא רק בגלל שהפחמימה מספקת אנרגיה, אם אתה תאכל הרבה שומן בבת אחת(בלי כמות סבירהסיבים תזונתיים), בוא נגיד יהיה לל ביקור ארוך בשירותים חחחח
תספר את זה לכל הסוכרתיים וכל אלה שעושים דיאטה קטוגנית, ותגיד לי מה הם אמרו לך

תספר את זה לכל הסוכרתיים וכל אלה שעושים דיאטה קטוגנית, ותגיד לי מה הם אמרו לך
שמע אין ממש צורך, לא יודע לגבי סוכרתיים, אבל לגבי דיאטה קיטו, אתה לא מסכים איתי שלאחד שבדיאטת קיטו והשני שצורך כמות גדולה מכל אבות המזון כולל פחמימה יהיה יותר אנרגיה באימונים, ואולי גם ביום יום?

שמע אין ממש צורך, לא יודע לגבי סוכרתיים, אבל לגבי דיאטה קיטו, אתה לא מסכים איתי שלאחד שבדיאטת קיטו והשני שצורך כמות גדולה מכל אבות המזון כולל פחמימה יהיה יותר אנרגיה באימונים, ואולי גם ביום יום?

הבחור כאן מכניס 400-450 גרם פחמימה ביום ושאל אם יש בעיה עם שומן, תזונה קטוגנית בכלל לא רלוונטית כאן.
בכל מקרה לשאלתך, אני לא כ"כ מסכים.
אלה שעושים את הדיאטה הקטוגנית הכניסו את גופם למצב של קטוזיס - מצב קטבולי בו הגוף משתמש בשומן כמקור אנרגיה,
והוא עושה את זה ביעילות יוצאת דופן.
לגבי מתאמנים בתזונה הזו, הם מבצעים התאמות בהתאם לאימונים שלהם.
כמו למשל להוסיף פחמימה מסביב לאימון ולצרוך יותר חלבון ממה שמקובל בקטוגנית קלאסית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית