הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש חשיבות מיוחדת לאיזון בין לחיצות ומשיכות?

Soviet Onion

משתמש מתחיל
76
1
נק' מוניטין:
-6
76
1
אם לצורך העניין יש לי באימון 8 סטים של לחיצות ו-5 סטים של משיכות, זה בעייתי? בהנחה שאני בכל זאת עובד מקפיד לעבוד על השרירים באופן פרופורציונלי. הבנתי שרצוי שלא יהיה חוסר איזון כזה, אך לא הבנתי מדוע.

אם לצורך העניין יש לי באימון 8 סטים של לחיצות ו-5 סטים של משיכות, זה בעייתי? בהנחה שאני בכל זאת עובד מקפיד לעבוד על השרירים באופן פרופורציונלי. הבנתי שרצוי שלא יהיה חוסר איזון כזה, אך לא הבנתי מדוע.

אתה יכול להתייחס אל זה לפי סטים לשריר.
לחיצות - משיכות זו בסך הכל צורת חלוקה לאימון.

הבנתי שרצוי שלא יהיה חוסר איזון כזה, אך לא הבנתי מדוע.
פעם שמעתי דעה שאומרת שאם יש איזשהו חוסר איזון גדול בין הדחיפות למשיכות אז זה יכול לפגוע בפוסטר.
פעם גם שמעתי שאסור לאכול יותר מ2 ביצים ביום,
אז קח את זה בערבון מוגבל.
עוד סיבה ללמה לקחת את זה בערבון מוגבל זה כי שמעת על הבעיה הזאת ממישהו ששמע ממישהו ששמע איפשהו.

יש כאלה שטוענים שצריך למשוך לפחות כמו שלוחצים, ויש כאלה שלא נותנים לזה חשיבות גדולה כל עוד בכל מקרה גם לוחצים וגם מושכים.
אין דעה חד משמעית ושתי הדעות לגיטימיות כל עוד לא מתחילות לצוץ בעיות

לא יודע עד כמה זה נכון, אבל אני דווקא שמעתי שכדאי למשוך בנפח הרבה יותר גדול מדחיפה, כי בחיי היום יום שלנו, ישיבה שעות מרובות מול מסכים, שריריי המשיכה עובדים מעט מאוד ביחס לשריריי הדחיפה.

לא יודע עד כמה זה נכון, אבל אני דווקא שמעתי שכדאי למשוך בנפח הרבה יותר גדול מדחיפה, כי בחיי היום יום שלנו, ישיבה שעות מרובות מול מסכים, שריריי המשיכה עובדים מעט מאוד ביחס לשריריי הדחיפה.
אני תמיד כשאני יושב מול מסך אני דוחק 100 קילו בנץ'

בישיבה לא עובדים לא שרירי המשיכה ולא שרירי הדחיפה

אני חושב שהכוונה היא שיש צורך גדול יותר בשביל שמירה על ה"פוסטר" שציינתי מקודם בשרירי משיכה חזקים יותר.
סתם דעה לא שלי.
מה הקשר בין שרירי דחיפה לישיבה במחשב איך לי מושג.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה יכול להתייחס אל זה לפי סטים לשריר.
לחיצות - משיכות זו בסך הכל צורת חלוקה לאימון.
אז אין לכך חשיבות מיוחדת (מעבר לשמירה על עבודה פרופורציונלית על הגוף בלי קשר כמובן)?

יש כאלה שטוענים שצריך למשוך לפחות כמו שלוחצים, ויש כאלה שלא נותנים לזה חשיבות גדולה כל עוד בכל מקרה גם לוחצים וגם מושכים.
אין דעה חד משמעית ושתי הדעות לגיטימיות כל עוד לא מתחילות לצוץ בעיות
על מה הטענות האלה מבוססות?

אז אין לכך חשיבות מיוחדת (מעבר לשמירה על עבודה פרופורציונלית על הגוף בלי קשר כמובן)?

לא רואה כל יתרון בחישוב נפח לפי תנועה על פי חישוב נפח על פי שריר.

אם מישהו יביא רפרנס שיסתור את זה אשמח לראות.

סבסטיאן אורב הוא אחד המאמנים הכי טובים בעולם והוא חסיד מאד גדול של לתת נפח שווה ללחיצות ומשיכות בכל המישורים

אני תמיד כשאני יושב מול מסך אני דוחק 100 קילו בנץ'

בישיבה לא עובדים לא שרירי המשיכה ולא שרירי הדחיפה

בישיבה בשולחן עבודה הידיים דוחפות את משטח העבודה כדי לאפשר לנו לרכון קדימה על מנת להקליד/להביט במסך. באופן כללי חיי היומיום שלנו מערבים הרבה יותר את ה- anterior chain מאשר posterior chain, לכן יש המלצה מוכרת להגדיל בנפח של תרגילי משיכה כדי לרכך את החוסר איזון הזה.

עד כמה ההמלצה נכונה? לא יודע. פותח האשכול שאל על יחס בין תרגילי משיכה לדחיפה וזה הדבר הראשון שקפץ לי לראש. מגיגול קצר יש על הנושא הזה כמה מאמרים, יכולים לקרוא.

הטענות בעד הן בעיקר למען יציבה נכונה ואיזון כוח הכתפיים כדי למנוע פציעה, בפועל אלה טענות לא מבוססות במיוחד על ראיות ויותר על אינטואיציה

נניח שזה נכון - אז מה?

אני חושב שהכוונה היא שיש צורך גדול יותר בשביל שמירה על ה"פוסטר" שציינתי מקודם בשרירי משיכה חזקים יותר.
העבודה שהשרירים שלך מבצעים כדי לשמר את הפוסטורה שלך היא מינימלית (ובטח בהשוואה לתרגילים כמו חתירות, סקוואט או דדליפט למיניהם, שמבוצעים כנגד משקל).

פוסטורה is about הרגלים, נוחות או תשומת לב.

וגם אז, האגדות על "פוסטורה נכונה" שייכות לתקופה מבאסת שבה התחום הזה במדע לא ידע לתקף את עצמו, וסבל משורה של הנחות לא מבוססות שבטעות התקבעו כעובדות.

בכ"א: זה יהיה ממש מטופש לחשוב שיש פוסטורה אחת שהיא טובה (לכולם? ובכל מצב?) תמיד.

פוסטורה היא" טובה" אם היא משרתת את המטרות שלך.

אף אחד לא רוצה להראות כמו גובלין.
אני רקדן, ואני יכול להחזיק יום שלם עם קשת בגב מבלי להתרגש.

אבל אין לי שום סיבה לשמור על הגב מוקשת, או אפילו "ניטרלי", כשאני מרים עפרון מהרצפה, יושב מול מחשב בעבודה, או שוכב על הצד במיטה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית