הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הימורים פתיחת ענף הכושר

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך
למה? אם אתה מדבר על ההודעה של משרד היח''צ של בני גנץ אז כן מסכים זה חרטא בפיתה.
אבל
בוא ניקח תרחיש שלא מתגלות מוטציות שעמידות לחיסון
3.2 מיליון כבר חוסנו מנה 1, 2 מיליון כמעט חוסנו מנה 2.
תוך זמן לא ארוך מידי אפשר להגיע ל4 מיליון מחוסנים מנה שנייה. ואז אנחנו בחדר כושר.
כן אני אני מדבר על הצהרה הזאת

בקשר לחיסון זה גם יקח זמן המוטציות עדיין קיימות באופק, אני מאוד מקווה שתוך חודש חודשים מחזירים את החדר כושר לפחות עם הגבלות
אבל אני ראלי ויודע שבכול רגע משהו יכול לקרות, גם אני בטוח שהפתיחה כאשר תהיה תהיה הדרגתית והמכונים יכנסו אחרונים לרשימה.

אני מאוד מעריך את בני גנץ עד כמה שזה לא פופולרי בקרב מצביעיו שטופי השנאה, הבנאדם היחיד בפוליטיקה הישראלית שהוכיח במעשים שטובת ישראל מעל הכול בשבילו והוא הקריב עשרות מנדטים למען המטרה הזאת, אם שותפיו הפוליטיים לא היו כל כך רחוקים מהשקפת העולם שלי גם הייתי מצביע לו.
ועדיין, אני אישית כבר שבעתי לגמרי ממילים. גם יולי אדלשטיין דיבר ככה על חדרי הכושר, גם ביבי דיבר ככה על חדרי הכושר, אני כבר לא קונה אף מילה של אך אחד, רק מעשים ידברו מבחינתי.
תנו לנו כבר לנשום חבורה של חלאות אדם, מילא הצעדים שננקטים היו עוזרים להוריד את התחלואה!

הצעדים שננקטים מורידים את התחלואה, בסגר התחלואה יורדת.
יכלה לרדת יותר עם ציבור נורמאלי בלי אנשים שחיים בחוקים מלפני הספירה ובלי השאר שלא מצייתים ואכיפה על זה אין ויכוח.

הצעדים שננקטים מורידים את התחלואה, בסגר התחלואה יורדת.
יכלה לרדת יותר עם ציבור נורמאלי בלי אנשים שחיים בחוקים מלפני הספירה ובלי השאר שלא מצייתים ואכיפה על זה אין ויכוח.

הסגר השלישי נכנס לתקופו ב-28.12, באותו יום שיעור החיוביים עמד על 5815 על פי גוגל.
היום אנחנו על 5531 על פי מאקו אחרי חודש של סגר וזה אחרי שבשיא הסגר מספר המאומתים הגיע לאזור ה-9 אלף. הצלחה חסרת תקדים.
וזה בלי לדבר על המחיר הנפשי והכלכלי שהאזרח הקטן משלם, לא מי שקובע את החוקים האלה.
בסגר התחלואה יורדת? מה אתה אומר, חבל רק שמה שעולה זה מספר האנשים שחיים מתחת לקו העוני, המובטלים, הפגועים נפשית וגופנית ועוד ועוד נתונים לא מעודדים. תגולל אחורה ותראה שאני הייתי מהמצדדים בסגר כי השיקול הכי חשוב הוא הורדת התחלואה, אבל כשאנחנו גם משלמים מחיר באמת לא שפוי וגם אין שום תפוקה מהמחיר הזה משהו פה לא עובד.
סגר אפקטיבי זה מה שהולך בניו זילנד, מדינת אי עם אוכלוסייה לא גדולה במיוחד כמונו, מה שהולך פה זה מוות איטי ומייסר של מדינה שלמה.
אגב, גם אם אני אירה לך ולכל אזרחי ישראל בראש התחלואה תרד, למעשה היא תעמוד על אפס עגול. זה פיתרון מדהים לפי הלוגיקה שלך, אבל מזל שיש מישהו שחושב שיש גם דברים מעבר לעקומת התחלואה.

הסגר השלישי נכנס לתקופו ב-28.12, באותו יום שיעור החיוביים עמד על 5815 על פי גוגל.
היום אנחנו על 5531 על פי מאקו אחרי חודש של סגר וזה אחרי שבשיא הסגר מספר המאומתים הגיע לאזור ה-9 אלף. הצלחה חסרת תקדים.
וזה בלי לדבר על המחיר הנפשי והכלכלי שהאזרח הקטן משלם, לא מי שקובע את החוקים האלה.
בסגר התחלואה יורדת? מה אתה אומר, חבל רק שמה שעולה זה מספר האנשים שחיים מתחת לקו העוני, המובטלים, הפגועים נפשית וגופנית ועוד ועוד נתונים לא מעודדים. תגולל אחורה ותראה שאני הייתי מהמצדדים בסגר כי השיקול הכי חשוב הוא הורדת התחלואה, אבל כשאנחנו גם משלמים מחיר באמת לא שפוי וגם אין שום תפוקה מהמחיר הזה משהו פה לא עובד.
סגר אפקטיבי זה מה שהולך בניו זילנד, מדינת אי עם אוכלוסייה לא גדולה במיוחד כמונו, מה שהולך פה זה מוות איטי ומייסר של מדינה שלמה.
אגב, גם אם אני אירה לך ולכל אזרחי ישראל בראש התחלואה תרד, למעשה היא תעמוד על אפס עגול. זה פיתרון מדהים לפי הלוגיקה שלך, אבל מזל שיש מישהו שחושב שיש גם דברים מעבר לעקומת התחלואה.
אם אנשים באמת היו מקפידים על הסגר, ואם הייתה אכיפה רצינית בכל הערים אז המצב לא היה נראה כמו שהוא נראה עכשיו

אני לא רואה פה עלייה, הסגר צריך לבלום את העלייה בתחלואה והוא בלם.
אם הסגר היה נאכף בצורה שוויונית ובלי פשרות, והציבור היה ממושמע כמו בניו זילנד - הירידה במאומתים הייתה הרבה יותר גדולה. מה גם שההתנהלות של הממשלה הורידה את ההיענות של הציבור. מזכיר לך שבסגר הראשון כולם ישבו בבית ושטפו בגינה עם צינור קניות מהסופר.

אמרת "הצעדים שננקטים לא מורידים את התחלואה" - הם כן אבל בצורה לא אידיאלית.

סגר אפקטיבי זה מה שהולך בניו זילנד

ואם היה לי כנפיים הייתי עף לניו זילנד להעביר שם את הסגר.

בידיוק, לתת את ניו זילנד כדוגמא מול ישראל זה כמו להשוות מרצדס לדייהטסו.

אני לגמרי מסכים איתך שהסגר מיותר. אולי אפילו הסגר הזה פסיכולוגית גורמת לאנשים להרגיש חנוקים, ויש יותר מפרי סגר, מאשר אם זה היה סגר מתון וחכם יותר.

אבל אני חייב לציין שבגלל תקופת הדגירה של הווירוס, לא מצפים שהתחלואה תרד מיד מהסגר, רק כמה שבועות אחרי. האינדקציה שסגר עזר זה כנראה שבועיים אחרי שבוע רצוף של סגר.

אין ספק שסגר גורמת להרבה פחות יציאות ומפגשים מאשר שוק פתוח, אי אפשר לחלוק על זה. וההגיון אומר שזה יעזור. רק שאני סבור שהמחיר הכלכלי והנפשי לא שווה את התועלת של הצורה שעשו את הסגר.

אני לא רואה פה עלייה, הסגר צריך לבלום את העלייה בתחלואה והוא בלם.

מאז המספר הספיק להתעדכן ל7168 מאובחנים אתמול. העיקר שכבודו לא רואה עליה.
אני לגמרי מסכים איתך שהסגר מיותר. אולי אפילו הסגר הזה פסיכולוגית גורמת לאנשים להרגיש חנוקים, ויש יותר מפרי סגר, מאשר אם זה היה סגר מתון וחכם יותר.

אבל אני חייב לציין שבגלל תקופת הדגירה של הווירוס, לא מצפים שהתחלואה תרד מיד מהסגר, רק כמה שבועות אחרי. האינדקציה שסגר עזר זה כנראה שבועיים אחרי שבוע רצוף של סגר.

אין ספק שסגר גורמת להרבה פחות יציאות ומפגשים מאשר שוק פתוח, אי אפשר לחלוק על זה. וההגיון אומר שזה יעזור. רק שאני סבור שהמחיר הכלכלי והנפשי לא שווה את התועלת של הצורה שעשו את הסגר.

אנחנו כבר מעל חודש בסגר וכמעט חודש בסגר מלא והתחלואה לא יורדת במילימטר.

אנחנו כבר מעל חודש בסגר וכמעט חודש בסגר מלא והתחלואה לא יורדת במילימטר.
מה לדעתך ההסבר?
ההגיון אומר שסגר יעצור התפשטות, אולי הגיע הזמן לחשוב מחוץ לקופסה.
אולי יש מוטציה עמידה בפני סגרים.
ואיך לשחרר את הסגר יוריד את המספרים?

לצערי, אני מתחיל לחשוב שאמנם הסגר לא עשה את מה שמצופה ממנה, רק בגלל שמדובר בנגיף מאוד מדבק. אני מתחיל לחשוב שבלי סגר המצב יהיה מפחיד בהרבה. אבל אני עדיין אופטימי, כל אדם שנדבק בלי תופעות לואי אחרי, או חלילה מוות, מוביל אותנו לחסינות עדר מסוימת, אולי יותר מהחיסון.

אחוז הנדבקים שנית נמוך בהרבה מאחוז הנדבקים אחרי מנה שניה של החיסון אני חושב.

מעצבן כל המצב, אבל זה המצב. אני לא רואה פתרון טוב יותר כרגע מלבד שהממשלה תפסיק להיות מושחתת ועם אינטרסים, אבל זה לא הולך להשתנות.

הסגר לא אפקטיבי כי אין סגר..
הכל פתוח, הכל מוחרג.
שהלכתי להתחסן, מתחם החיסונים היה בתוך קניון.. וראיתי שכל בתי הקפה היו פתוחים, כי אפשר לקחת T. A. , היו גם סתם חנויות שהיו פתוחות בלי קשר..
ככה סגר לא נראה, למשטרה אין יכולת לאכוף סגר אמיתי..
רק סגר צבאי יעזור או לחילופין שהאזרחים באמת יקיימו את הסגר מתוך הבנה ואמון באפקט של סגר אמיתי.

מה לדעתך ההסבר?

לצערי, אני מתחיל לחשוב שאמנם הסגר לא עשה את מה שמצופה ממנה, רק בגלל שמדובר בנגיף מאוד מדבק. אני מתחיל לחשוב שבלי סגר המצב יהיה מפחיד בהרבה. אבל אני עדיין אופטימי, כל אדם שנדבק בלי תופעות לואי אחרי, או חלילה מוות, מוביל אותנו לחסינות עדר מסוימת, אולי יותר מהחיסון.

מעצבן כל המצב, אבל זה המצב. אני לא רואה פתרון טוב יותר כרגע מלבד שהממשלה תפסיק להיות מושחתת ועם אינטרסים, אבל זה לא הולך להשתנות.

לשחרר במתינות את הסגר לא בהכרח יוריד את המספרים אבל יבלום את המשבר הכלכלי, מספר המובטלים והאנשים שנמצאים מתחת לקו העוני, יסגל לאנשים התחלה של שגרה וחיים נורמטיביים במידת האפשר ויעזור לאנשים שמצבם הגופני והנפשי החמיר במהלך הסגר.
שוב, אם הסגר הזה היה מוכח כמשטח של עקומת ההדבקה הייתי אומר שאין מה לעשות, אבל להרוג מדינה שלמה בשביל צעד קיצוני שאין לו שום אפקט בשטח זה פשע.
לא מעט מדינות באירופה כבר הבינו שסגר מלא זה לא פיתרון שיכול להחזיק לאורך זמן ועברו לסגר דיפרנציאלי, מצב שבו יותר מדי אנשים בריאים באזורים עם תחלואה אפסית סגורים בבתיהם על לא עוול בכפם זה פשוט לא הגיוני.
הכול שאלה של עלות מול תועלת, לשחק עם עקומת שיווי המשקל עד שמגיעים למדיניות שכן גובה מהאזרחים מחיר על מנת להוריד את התחלואה ומאידך לא גורמת להם לנבול בכל אספקט בחיים שלהם ואני אפילו כבר לא מדבר על מכון, זה הרבה מעבר לזה. המדיניות הנוכחית היא לא לחלוטין לא כזאת, וגם אם הסגר ההרמטי זה "הפיתרון היחיד" בלי מערך הסברה רציני שיצליח להרוויח את אמון הציבור אין לו שום סיכוי להצליח מלכתחילה, זה למה הסגר הראשון כן הצליח ומאז כל סגר היה בדיחה.

מה לדעתך ההסבר?

אלחנן אין סגר , כול בן אדם ששהה חמש דקות בחוץ רואה התאספות וחנויות פתוחים , מעבר לכך לא נדיר שתראה ניידת עוברת לאותה התאספות ולא עושה כלום

מאז המספר הספיק להתעדכן ל7168 מאובחנים אתמול. העיקר שכבודו לא רואה עליה.

כבודו נכנס לפה קורונה - לוח בקרה
הולך לאחוז בדיקות חיוביות עד עכשיו, ורואה שב2 הסגרים הראשונים (שהייתה היענות יחסית) יש ירידות דרסטיות באחוז החיוביים, כשאין סגרים זה עולה.
בסגר הנוכחי יש בלימה ללא ירידה, אולי נראה ירידה בשבועיים הקרובים.

אתה צריך להבין, אני לא חושב שהסגר מתנהל כמו שצריך, אני חושב שבלי סגר התחלואה הייתה יותר גרועה. והדעה שלי מבוססת על הנתונים.
אם בסגר יש X חולים, אז באין סגר יש X+Y חולים. X+Y>X.

כמובן שבהינתן מדינה כמו ניו זילנד, סגר שם הרבה יותר יעיל.
כרגע העולם לא מכיר דרכים אחרות להתמודד חוץ מסגרים. תציץ לחדשות של מדינות באירופה.

אז מה עדיף בשביל בלימת התחלואה? סגר מחורר כמו זה שעכשיו או הכל פתוח? סגר מחורר כמו זה שעכשיו.

כבודו נכנס לפה קורונה - לוח בקרה
הולך לאחוז בדיקות חיוביות עד עכשיו, ורואה שב2 הסגרים הראשונים (שהייתה היענות יחסית) יש ירידות דרסטיות באחוז החיוביים, כשאין סגרים זה עולה.
בסגר הנוכחי יש בלימה ללא ירידה, אולי נראה ירידה בשבועיים הקרובים.

אתה צריך להבין, אני לא חושב שהסגר מתנהל כמו שצריך, אני חושב שבלי סגר התחלואה הייתה יותר גרועה. והדעה שלי מבוססת על הנתונים.
אם בסגר יש X חולים, אז באין סגר יש X+Y חולים. X+Y>X.

כמובן שבהינתן מדינה כמו ניו זילנד, סגר שם הרבה יותר יעיל.
כרגע העולם לא מכיר דרכים אחרות להתמודד חוץ מסגרים. תציץ לחדשות של מדינות באירופה.

אז מה עדיף בשביל בלימת התחלואה? סגר מחורר כמו זה שעכשיו או הכל פתוח? סגר מחורר כמו זה שעכשיו.

אני לרגע לא אמרתי לפתוח הכול, אל תוציא את דבריי מהקשרם, אמרתי דבר פשוט וזה שבהינתן המציאות הנוכחית שבה אני אזרום עם דעתך ואגיד שהתחלואה במקרה הטוב ביותר נבלמת כשבכל שאר תחומי החיים המדינה הזאת נגמרת על כל יושביה יותר הגיוני לשחרר מעט את הרסן איפה שאפשר כי המציאות הנוכחית לא מועילה ביחס לכמה שהיא מזיקה.
אפשר לעשות סגרים דיפרנציאליים, אפשר לפתוח מסעדות לאיסוף עצמי, אפשר לפתוח מועדוני כושר ובריכות בערים ירוקות למנויים בלבד כדי למנוע התקהלות בין עירונית ותוך הקפדה על כללי התו הסגול כדי למנוע תחלואה, אפשר לנסות רק להתחיל להחזיר לשגרה מקומות שבהם אין צורך בסנקציות מיוחדות וזה גם יהיה תמריץ בפני יישובים עם תחלואה גבוהה לצמצם אצלם את התחלואה ולהישמע יותר להוראות על מנת להגיע לשגרת חיים כמו בערים ירוקות, אבל למה שמישהו יתאמץ? נחנוק את כולם בבתים וזהו. הרי מי שמחליט את ההחלטות האלה לא נמצא בסגר, הוא מסתובב בחופשיות במסווה של "עובד חיוני", המשכורת השמנה שלו דופקת כמו שעון והאוכל שלו מונח על השולחן.

אני לרגע לא אמרתי לפתוח הכול, אל תוציא את דבריי מהקשרם,

אמרת- "הצעדים שננקטים לא מורידים את התחלואה"
מה שניסיתי להסביר- הם כן מורידים את התחלואה (כרגע בולמים, תוצאות של סגרים רואים רק אחריי לא מייד) אבל לא בצורה אידיאלית.

אפשר לפתוח מועדוני כושר
לדעת רופאים ומומחים שלוקחים חלק בהחלטות אי אפשר, כי אז התחלואה תעלה עוד יותר ממה שהיא שהכל סגור.

בלי קשר אם אתה שואל אותי, השאלה מה יותר מסוכן הנגיף עצמו או כל ההשלכות של הסגרים של הנגיף לדעתי התשובה לא חד משמעית לפה או לפה.
אני מתחיל לחשוב שאמנם הסגר לא עשה את מה שמצופה ממנה, רק בגלל שמדובר בנגיף מאוד מדבק
אתה לא צריך לשער שנגיף מאוד מדבק, הוא מאוד מדבק.

הסגר לא עשה מה שמצופה ממנו בגלל התמונות שרואים מהטיילת בתל אביב + התמונות במגזר החרדי + ההפגנות + הזריקה במגזר הערבי, וכך האלה הבנת את הנקודה.

היחיד שלא רציוני פה זה אתה. אתה ממשיך להגן בכל הכוח על ראש ממשלה פושע שהוכיח מעבר לכל ספק בשלל פעולות שלא אכפת לו ממני, ממך, מהציבור, ממהבטחות שהוא מחלק ומה לא. אתה כנראה בוחר ליכוד ולא משנה מה ולכן ביבי מבחינתך צדיק וכל השאר רעים. ברור לי שאתה מקרה אבוד לחלוטין ובכל זאת אשמח להעמיד אותך על הטעויות שלך, ככ קל להתווכח עם אנשים שהידע שלהם נובע מביטחון נטו וסיפורים שהם מספרים לעצמם.

התכוונתי שכתבת בציניות לקשר בין הסגר של אירופה לדחיית המשפט של ביבי, כנראה שזה היה קשה בשבילך להבין ועכשיו בןא תקשיב, אתה מציג שטויות! אתה יודע שבזמן הסגר בבריטניה בתי ספר, גנים ואונ׳ המשיכו לעבוד? הספורט היחדני והקבוצתי לא נעצר? תדייק במה שאתה מביא.
אתה דוגמה מושלמת לאדם שהולך בצורה עיוורת אחריי מה שביבי / הממשלה מוכרת ולא מנסה בכלל ללמוד מה עומד מאחורי הפרסומים. ממליץ לך בתוקף לראות שיש לא מעט מדינות שההגדרה שלהן לסגר שונה לגמריי מישראל, וגם אלו שבהן יש סגר דומה נותנות כסף לתושביה.
לא קראתי את כל השיחה סתם נכנסתי ויצא שזו ההודעה הראשונה שראיתי

אצא טוקסיק ואגיד שזה בסיסי לא צריך להיות גאון כדי להבין את מה שרשמת קבל ממני לייק סאחי אדון צדיק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית