אמרת- "הצעדים שננקטים לא מורידים את התחלואה"
מה שניסיתי להסביר- הם כן מורידים את התחלואה (כרגע בולמים, תוצאות של סגרים רואים רק אחריי לא מייד) אבל לא בצורה אידיאלית.
בולמים זה לא מורידים, שתי מילים שונות לגמרי. גם התיאוריה שהסגר "בולם" את התחלואה לא מבוססת על שום דבר חוץ מהשערות, אני דווקא חושב שסגר דיפרנציאלי יכול גם הוא לבלום את התחלואה אבל לתת גם אוויר לנשימה למאות אלפי אנשים בריאים שמצייתים להנחיות וזה מגובה בשיעורי התחלואה בקהילה שלהם. אתה יכול להפריך את זה? ברור שלא, אז עם כל הכבוד להשערה שלך שסגר מלא בולם את התחלואה מלעלות בכל מצב אחר זאת השערה ותו לא.
גם הקטע של "תוצאה של סגרים רואים רק אחרי לא מיד" זה פשוט בולשיט, אני אחזור על זה שוב ואזכיר שאנחנו נמצאים כבר חודש בסגר מלא ונתונים התחלואה לא יורדים במילימטר לעומת הסגר הראשון שבו בתוך שבועיים של סגר ירדנו מאזור ה-5-6 אלף מאובחנים ביום ל-50 ביציאה מהסגר. כל המהות של סגר זה פיתרון כואב ומהיר, כשזה רק כואב ולא מהיר (בעיני לא רק שזה לא מהיר זה כבר הפך ללא רלוונטי) זה מכת מוות.
אתה וגם הממשלה הזאת צריכים להבין, הסגר הראשון לא עבד כל כך טוב כי מיליוני אנשים סרים למרותם, המשמעת האזרחית פשוט הייתה גבוהה ובאופן טבעי ירדה ככל שהזמן עבר לנוכח הקרקס שמתנהל על הגב שלהם, לא שזה מוצדק אבל זה מובן מאיפה זה מגיע. אין היום שום משמעות לסגר, שורה של הנחיות שכמעט ואף אחד לא ממלא, רק אלה שקל לבצע אכיפה נגדם כמו בעלי עסקים.
לדעת רופאים ומומחים שלוקחים חלק בהחלטות אי אפשר, כי אז התחלואה תעלה עוד יותר ממה שהיא שהכל סגור.
איזה רופאים ומומחים? אלה שועדת הקורונה ביקשה מהם נתונים על מקרי הדבקה בחדרי כושר ובריכות והם הודו שאין בידיהם אפילו נתונים (ראיתי את הועדה הזאת בלייב)?
חדרי הכושר והבריכות סגורים כבר חצי שנה בקרוב, איך בדיוק מישהו יודע כמה הם תורמים לתחלואה? בפעם האחרונה שהם היו פתוחים בחודשי הקיץ לא הייתה כמעט אף הדבקה בחדרי כושר וגם זה אני מניח כי לא נשמעו להנחיות ולכן הפיתרון הוא לסגור את אותם פורעי חוק באופן נקודתי ולא באופן קולקטיבי.
עזוב, זה דיון שנטחן כל כך הרבה פעמים כאן שכבר כואבות לי האצבעות מלדון עליו, אני פשוט לא מסכים כמעט עם אף מילה שאתה אומר ואתה לא מסכים עם שלי ובזה אסיים. ההיסטוריה תשפוט מה הועילה התנהלות הממשלה מהרגע שיצאנו מהסגר הראשון עם 50 מאומתים ביום ועד לרגע זה, אני רק חושב שלא סתם הפרוטוקולים של קבינט הקורונה חסויים ל-30 השנים הבאות.