הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם עלייה מהירה בתחילת המסה נובעת מנוזלים?

• פותח/ת השרשור Alonko
  • פורסם בתאריך

Alonko

משתמש מתחיל
14
3
נק' מוניטין:
15
14
3
שלום לכולם,

בעיצומה של 2015 התחלתי להתאמן בחדר כושר, הייתי בזמנו 1.69 על 55 קילו ומן הסתם ביצעתי עלייה במסה עד הגיוס לצה"ל שפגש אותי ב2018, שם כבר הייתי 1.77 על 75 קילו.

היו לי תקופות on-off במהלך השירות ולפני כחודשיים חזרתי למסה ולמשקלים כבדים בגדול.

כשחזרתי להתאמן לפני חודשיים אלה היו הנתונים -
1.80
71.7 ק"ג
אחוז שומן מוערך ב11-13%

השאלה שלי היא כזו -
ממעקב אחר המשקל עליתי בחודש וחצי 3.9 קילו (למרות שצריך 2 קילו בחודש) וזה למרות שצריכת הקלוריות שלי עלתה באופן הדרגתי ל3,700 ביום (כמות שפעם הייתי אוכל)

השאלה שלי היא האם השמנתי כמו דובי?
או שזיכרון שריר + עלייה בנוזלים הביאו אותי למצב שבחודש וחצי עליתי מסה של חודשיים?

אציין שיש עלייה מטורפת במשקלי העבודה

איך מדדת?

או שנוזלים או שהמאזן הקלורי שלך גבוה מידי.

זה שפעם היית אוכל כמות כזו לא אומר שכל החיים המאזן הניטרלי ישמר אותו דבר.

לא משנה כמה הכנסת וזיכרון שריר בכלל לא רלוונטי.
תישקל ותעקוב אחרי המשקל שלך, לא עולים על משקל יום אחד ומגלים עלייה של כמה קילוגרמים, זה לא רציני, צריך להיות עם יד על הדופק.

• פותח/ת השרשור
אם אתה באמת מכניס 3,700 ביום וזה לא הערכת יתר אז השמנת כמו דובי בידיוק בגלל זה

זו לא הערכת יתר, עליתי בהדרגה. על פי הBMR יספיקו לי 3,000 כדי לעלות במשקל אבל בפועל עם כמות כזו ירדתי במשקל.

איך מדדת?

או שנוזלים או שהמאזן הקלורי שלך גבוה מידי.

זה שפעם היית אוכל כמות כזו לא אומר שכל החיים המאזן הניטרלי ישמר אותו דבר.
לא משנה כמה הכנסת וזיכרון שריר בכלל לא רלוונטי.
תישקל ותעקוב אחרי המשקל שלך, לא עולים על משקל יום אחד ומגלים עלייה של כמה קילוגרמים, זה לא רציני, צריך להיות עם יד על הדופק.

לא עליתי על המשקל אחרי כמה חודשים, יש לוג מעקב (מצרף את הצילומי מסך)

זה שהעלייה הזו מהירה מידיי אני יודע, אבל השאלה שלי היא האם יכול להיות שזה נובע מהחזרה לאימונים והעלייה בנוזלים. כי במראה לא השמנתי במיוחד ומשקלי העבודה עולים בקצב שיא, bench press נהיה 95 קילו לשמונה חזרות..

קבצים מצורפים

• Screenshot_20210113-125630_1 Rep Max.jpg
    Screenshot_20210113-125630_1 Rep Max.jpg
    KB 79.8 · צפיות: 53
  • Screenshot_20210113-125625_1 Rep Max.jpg
    Screenshot_20210113-125625_1 Rep Max.jpg
    KB 81.9 · צפיות: 47
  • Screenshot_20210113-125620_1 Rep Max.jpg
    Screenshot_20210113-125620_1 Rep Max.jpg
    KB 84.1 · צפיות: 43
  • Screenshot_20210113-125616_1 Rep Max.jpg
    Screenshot_20210113-125616_1 Rep Max.jpg
    KB 78.3 · צפיות: 47
נערך לאחרונה:
זו לא הערכת יתר, עליתי בהדרגה. על פי הBMR יספיקו לי 3,000 כדי לעלות במשקל אבל בפועל עם כמות כזו ירדתי במשקל.

לא עליתי על המשקל אחרי כמה חודשים, יש לוג מעקב (מצרף את הצילומי מסך)

זה שהעלייה הזו מהירה מידיי אני יודע, אבל השאלה שלי היא האם יכול להיות שזה נובע מהחזרה לאימונים והעלייה בנוזלים. כי במראה לא השמנתי במיוחד ומשקלי העבודה עולים בקצב שיא, bench press נהיה 95 קילו לשמונה חזרות..

BMR לא מעניין.
כדי למצוא את הניטרלי (ובכך לדעת אם אתה נמצא בפלוס/מינוס קלורי) צריך לדעת את ה-RMR,
כלומר לחשב הוצאה קלורית לרבות כל פעילות שהיא, ובפרט אימוני כוח ואירובי. (לא צריך מחשבון בשביל זה, אפשר להגיע לזה ע"י שקילות)
עבדת עד עכשיו עם מספרים לא נכונים, ועל אף שניהלת מעקב אחרי המשקל שלך ויכולת לשחרר מעט את הרגל מהגז, פשוט המשכת לעלות.
המשקל הוא כלי עזר. אם אתה עוקב אחרי המשקל שלך, אין שום סיבה שתיכשל בלהגיע ליעדי המשקל שהצבת לעצמך (+2 ק"ג בחודש)

• פותח/ת השרשור
BMR לא מעניין.
כדי למצוא את הניטרלי (ובכך לדעת אם אתה נמצא בפלוס/מינוס קלורי) צריך לדעת את ה-RMR,
כלומר לחשב הוצאה קלורית לרבות כל פעילות שהיא, ובפרט אימוני כוח ואירובי. (לא צריך מחשבון בשביל זה, אפשר להגיע לזה ע"י שקילות)
עבדת עד עכשיו עם מספרים לא נכונים, ועל אף שניהלת מעקב אחרי המשקל שלך ויכולת לשחרר מעט את הרגל מהגז, פשוט המשכת לעלות.
המשקל הוא כלי עזר. אם אתה עוקב אחרי המשקל שלך, אין שום סיבה שתיכשל בלהגיע ליעדי המשקל שהצבת לעצמך (+2 ק"ג בחודש)

אני מנסה להבין למה עבדתי עם מספרים לא נכונים?
כשאמרתי שה BMR מצביע על עלייה עם 3,000 קלוריות הכוונה הייתה כמובן לאחר הכפלה ב1.2 והוספה של כל הפעילויות.
בסיסי - 1886
לאחר הכפלה - 2270
לאחר אירובי וכוח - 2700
הוספה במטרה לעלייה - 3200

עם כמות כזו של קלוריות נתקעתי לאחר בדיקה של שבוע.
הגעתי ל3700 שאותם אני צורך עכשיו

רק לסבר לך את האוזן שהעלייה שלך לגמרי בגדר הנורמל.
עם הזמן והשקילות אני מאמין שזה יהיה אפילו יותר עדין.

זה שהעלייה הזו מהירה מידיי אני יודע, אבל השאלה שלי היא האם יכול להיות שזה נובע מהחזרה לאימונים והעלייה בנוזלים

לעבוד מסודר ולעקוב זה חשוב.
אבל עובדתית, המשקל שלך קפץ פי 2 מהמתוכנן.
אז איפה הטעות?

הנקודה היא שהשקילות מציגות לך מגמה מסוימת, ובקלות ניתן להבחין אם אתה חורג, והחוכמה היא להגיב בהתאם ובזמן, ואתה פשוט התעלמת

כשחזרתי להתאמן לפני חודשיים אלה היו הנתונים -
1.80
71.7 ק"ג
אחוז שומן מוערך ב11-13%

אין שום סיכוי בעולם שאתה צריך אפילו 3000 קלוריות כדי לעלות במשקל, על אחת כמה וכמה 3200-3700.
אני בגובה שלך, שוקל 83 על אותו אחוז שומן, כלומר עם יותר שריר בוודאות, כלומר יכול לצרוך יותר קלוריות וב 3000 קלוריות אני עולה במשקל (עושה אירובי 5 פעמים בשבוע). אתה כנראה מחשב קלוריות לא נכון ואם אתה בטוח ב 100% שאתה סופר נכון אז תעלה לפה את התפריט היומי שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית