הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עד כמה זה נורא ברגליים?

Daniel557

משתמש מתחיל
30
2
נק' מוניטין:
2
30
2
בחדר כושר הייתי עושה ab וברגליים הייתי עושה 4 סטים סקוואט ו3 סטים כפיפת ברכיים. עכשיו לי מגיל קטן הייתה בעיית שיווי משקל וזה לא הפריע במשך כמה חודשים שעשיתי סקוואט עד שנפלתי ומאז נפלתי עוד כמה פעמים כניראה פסיכולוגית ויש לי קצת טראומה ואיך שהייתי נכנס למוט הייתי מסוחרר ורועד לכן גם הסקוואט שלי נמוך בהרבה מהבנץ.
עכשיו השאלה אם יהיה בסדר להוריד סקוואט ולעשות לג פרס, לאנצים וכפיפות ברכיים ברגליים הכל 3 סטים ואני גם עושה כבר דדליפט בגב ורגליים וגב אצלי באותו יום. האם לטווח הארוך הרגליים שלי יגדלו פחות אם אני יעשה את זה?

• פותח/ת השרשור
במקום להתגבר על הבעיה אתה מעדיף להתחמק ממנה? אם כבר אתה צריך לעשות יותר סקוואט.
הייתי עושה גם חודשים אחרי ומאימון לאימון גדל והפחד והורדתי משקלי עבודה
אני במשקל ממש קל ולא מצליח אני רק חושב על לצאת מהמוט ישר
איך לגעתך אפשר להתמודד עם בעיה כזאת? לא יעזור רופא הוא יגיד אל תעשה סקוואט

השאלה מה המטרה שלך.

אתחיל ככה, אם המטרה שלך זה מסה היפרטרופיה בלבד, אתה בכלל לא צריך סקוואט, תהנה מהמכשירים המבודדים כדוגמת הלג פרס. רק תזכור להמשיך לכווץ בטן כמו בסקוואט, ולעבוד עם חזרות גבוהות כדי שהמשקל יהיה נמוך, כי אני חושש מפציעות בכל פרס כשעושים ממש כבד, נעזרים בידיים, ושוכחים שכיווץ חשוב גם שם.

אם המטרה שלך היא כוח, אפשר לפתח כוח גם במכשירים כמו הלג פרס. אך מכיוון שכוח הוא כמה שרירים העובדים יחד, במכשירים מבודדים זה יותר קשה ויכול לקחת יותר זמן, לכן הייתי ממליץ בד בבד לעבוד עם דדליפט כבד, וטראפ באר אם יש.

לגבי הסקוואט, אם תרצה להיות טוב בסקוואט, תצטרך לעשות סקוואט, אין מנוס. הייתי ממליץ לבדוק אם יש הסבר פיזי לסחרחורת עם רופא, אולי יש מה לעשות.

אם זה נפשי, יש לי כמה עיצות. דבר ראשון לעבוד עם המגינים גבוה, בדיוק איפה שאתה רוצה להגיע בתחתית הסקוואט, ובתחתית תוכל להיות בטוח שגם אם תיפול אתה תהיה בטוח שכלום לא יקרה.

בנוסף, הייתי עובד עם משקל קל בווריאציה קשה, משהו שתעזור לך להשיג שליטה. אולי פאוז סקוואט, טמפו סקוואט או פין סקוואט.
מכיוון שגם פאוז סקוואט וטמפו סקוואט גורמים סחרחורת גם אצל אנשים נורמלים, אולי הפין סקוואט תהיה האופציה הטובה ביותר.

הייתי גם ממליץ להעביר את המוט ללאו באר, מהחשש שבהיי באר המוט לוחץ על עורקים שגורמים סחרחורת.

הייתי גם מציע מנוחות ארוכות מאוד בין הסטים.

אבל זה דורש הרבה ניסוי ותהיה, אולי מאמן טוב יכול לעזור הרבה בזה.

הייתי עושה גם חודשים אחרי ומאימון לאימון גדל והפחד והורדתי משקלי עבודה
אני במשקל ממש קל ולא מצליח אני רק חושב על לצאת מהמוט ישר
איך לגעתך אפשר להתמודד עם בעיה כזאת? לא יעזור רופא הוא יגיד אל תעשה סקוואט
תתחיל ממוט ריק ותקפוץ ב5 קילו כל פעם עד שתרגיש יותר בטוח בעצמך לאט לאט, מה שאלחנן אמר מעליי תתרגל אפילו פין סקוואט כשהמוטות ביטחון ממוקמים בגובה חזה בערך, ואז כל פעם שתיכנס מתחת למוט גם אם תרגיש שאתה רוצה ליפול אתה פשוט תצטרך להתכופף בקטנה ולהניח את המוט על המוטות ביטחון.

האם לטווח הארוך הרגליים שלי יגדלו פחות אם אני יעשה את זה?
Effects of Training With Free Weights Versus Machines on Muscle Mass, Strength, Free Testosterone, and Free Cortisol Levels - PubMed
המחקר הזה בדק מה ההבדל באימון במשקל חופשי נגד במכונות במסת שריר,כוח,טסטרון,רמות הקורטיזול
שתי הקבוצות התאמנו נפח ועצימות זהה.
1.רמות הקורטיזול נשארו זהות אצל 2 הקבוצות
2. שתי הקבוצות עלו באותה כמות שריר ביד הקדמית ובקוואדס.
3. רמת הכוח בסקוואט נשארה זהה אצל 2 הקבוצות ואפילו רמת הכוח אצל קבוצות המכונות עלתה על המשקל חופשי בבנץ פרס.
4. רמת הטסטרון עלתה יותר בקבוצה שהתאמנה במשקל חופשי.
ואפשר להבין שבהנחה והעצימות והנפח זהים תתרחש אותה ההיפרטרופיה.
בגדול אתה פשוט יכול לעשות סקוואט בסמית משין' ותקבל את אותן תוצאות כמו בסקוואט חופשי גם מבחינת כוח וגם מבחינת מסה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
השאלה מה המטרה שלך.

אתחיל ככה, אם המטרה שלך זה מסה היפרטרופיה בלבד, אתה בכלל לא צריך סקוואט, תהנה מהמכשירים המבודדים כדוגמת הלג פרס. רק תזכור להמשיך לכווץ בטן כמו בסקוואט, ולעבוד עם חזרות גבוהות כדי שהמשקל יהיה נמוך, כי אני חושש מפציעות בכל פרס כשעושים ממש כבד, נעזרים בידיים, ושוכחים שכיווץ חשוב גם שם.

אם המטרה שלך היא כוח, אפשר לפתח כוח גם במכשירים כמו הלג פרס. אך מכיוון שכוח הוא כמה שרירים העובדים יחד, במכשירים מבודדים זה יותר קשה ויכול לקחת יותר זמן, לכן הייתי ממליץ בד בבד לעבוד עם דדליפט כבד, וטראפ באר אם יש.

לגבי הסקוואט, אם תרצה להיות טוב בסקוואט, תצטרך לעשות סקוואט, אין מנוס. הייתי ממליץ לבדוק אם יש הסבר פיזי לסחרחורת עם רופא, אולי יש מה לעשות.

אם זה נפשי, יש לי כמה עיצות. דבר ראשון לעבוד עם המגינים גבוה, בדיוק איפה שאתה רוצה להגיע בתחתית הסקוואט, ובתחתית תוכל להיות בטוח שגם אם תיפול אתה תהיה בטוח שכלום לא יקרה.

בנוסף, הייתי עובד עם משקל קל בווריאציה קשה, משהו שתעזור לך להשיג שליטה. אולי פאוז סקוואט, טמפו סקוואט או פין סקוואט.
מכיוון שגם פאוז סקוואט וטמפו סקוואט גורמים סחרחורת גם אצל אנשים נורמלים, אולי הפין סקוואט תהיה האופציה הטובה ביותר.

הייתי גם ממליץ להעביר את המוט ללאו באר, מהחשש שבהיי באר המוט לוחץ על עורקים שגורמים סחרחורת.

הייתי גם מציע מנוחות ארוכות מאוד בין הסטים.

אבל זה דורש הרבה ניסוי ותהיה, אולי מאמן טוב יכול לעזור הרבה בזה.
מטרה עיקרית מבת שריר ברגל שהיא תגדל כמו שאר הגוף ובכלחי מאוד אוהב רגליים גדולות ,דבר שני הכלוב במכון ישן אין אופציה להרים מגינים וכל זה

מטרה עיקרית מבת שריר ברגל שהיא תגדל כמו שאר הגוף ובכלחי מאוד אוהב רגליים גדולות ,דבר שני הכלוב במכון ישן אין אופציה להרים מגינים וכל זה
בשביל רגליים גדולות, אתה לא צריך סקוואט.

אז מה הסיבה שזה נחשב למלך התרגילים? הרי מן הסתם שאני רוצה שהמסת שריר ברגל תגדל ולא יהיה לי ציקן לגס
סקוואט זה מלך התרגילים כי זה תרגיל הכוח כנראה הכי פונקציונאלי לכל ספורט אחר.
אבל אם אתה לא מחפש מיומנות כמו וויטליפטינג, פוטבול, או סתם פאוורליפטינג, הסקוואט הוא בסך הכל תרגיל לרגליים. תרגיל מעולה ומורכב להרבה שרירי רגליים יחד, אבל בסופו של דבר, כולה תרגיל. אם לא מסתדר,לך לעבוד איתו, ובין כה וכה המטרה שלך זה מסה, תדלג עליו ותחליף אותו במכשירים.

• פותח/ת השרשור
סקוואט זה מלך התרגילים כי זה תרגיל הכוח כנראה הכי פונקציונאלי לכל ספורט אחר.
אבל אם אתה לא מחפש מיומנות כמו וויטליפטינג, פוטבול, או סתם פאוורליפטינג, הסקוואט הוא בסך הכל תרגיל לרגליים. תרגיל מעולה ומורכב להרבה שרירי רגליים יחד, אבל בסופו של דבר, כולה תרגיל. אם לא מסתדר,לך לעבוד איתו, ובין כה וכה המטרה שלך זה מסה, תדלג עליו ותחליף אותו במכשירים.
אחלה
אולי אפילו אני אתקדם יותר כי אוכל להשקיע יותר בדדליפט כי זה באותו יוםולא הכל מכונות אני גם עודה לאנצים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית