הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עלייה לא מוסברת במשקל בשבועיים.

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
היי, כרגע במסה, צורך 2700 קלוריות, התחלתי בין 70.5-71קג מתחילת אוקטובר עד היום. מצרף את השקילות האחרונות של השבוע - שבועיים האחרונים (שני שקילות בשבוע - יום רביעי ויום שבת). אני חושב שלאחרונה הקצב מאוד עלה לאחר מגמה מאוד מאוד רציפה של בקושי שינוי. בטווח זמן כזה בעבר (חודשים קודמים) היו עליות מאוד קטנות וירידות. יכול להיות שבחלק מן הימים (נגיד 4-5?) חרגתי ב200 קל' לכאן ללא כוונה אך עשיתי אימון כוח בהתאם. בכללי, לא חושב שהמסת שריר עלתה בצורה יוצאת דופן אם זה בכלל אמור לקרות לאחר רק 5 ק"ג, בכל מקרה אני ממתין. מה דעתכם על העלייה הזו? עצות?

9.1 - 74קג
13.1 - 74.3קג
16.1 - 73.9קג
20.1 - 74.5קג
23.1 - 74.8קג
27.1 - 75-2קג
30.1 - 75.4קג

אני הייתי עושה ממוצעים שבועיים, לפי כמה שיותר שקילות במהלך השבוע, אידאלית כל יום.
אי אפשר לשפוט לפי ימים בודדים, כי הרבה יכול לגרום לשינויים מיום ליום

אני הייתי עושה ממוצעים שבועיים, לפי כמה שיותר שקילות במהלך השבוע, אידאלית כל יום.
אי אפשר לשפוט לפי ימים בודדים, כי הרבה יכול לגרום לשינויים מיום ליום
לא עדיף לשקול כל שבוע ביום מסויים ישר על הבוקר אחרי שירותים?

ככל שתבצע יותר שקילות במשך השבוע כך האינדיקציה תהיה חזקה יותר, ולהיפך
האמתי לא ניסיתי זאת עדיין אז אין לי מה להגיד על זה אבל ברגע שאתחיל חיטוב אנסה את הדרך הזאת או שבחיטוב זה שונה?

לא עדיף לשקול כל שבוע ביום מסויים ישר על הבוקר אחרי שירותים?
לא, כי הרבה יכול להשתנות מיום ליום, איך תדע על איזה יום נפלת?
ממוצע שבועי ייתן לך אינדיקציה טובה יותר להתקדמות

האמתי לא ניסיתי זאת עדיין אז אין לי מה להגיד על זה אבל ברגע שאתחיל חיטוב אנסה את הדרך הזאת או שבחיטוב זה שונה?
זהה בחיטוב ומסה, רק קצב השינוי במשקל שונה

לא, כי הרבה יכול להשתנות מיום ליום, איך תדע על איזה יום נפלת?
ממוצע שבועי ייתן לך אינדיקציה טובה יותר להתקדמות

זהה בחיטוב ומסה, רק קצב השינוי במשקל שונה
אוקיי תודה רבה על התשובה!

אני מעדיף לעשות חציון על פניי ממוצע.
ממוצע זה מדד שמושפע מאוד מתוצאות קיצון ולכן לפעמים יתן תוצאות לא מדוייקות. לדוגמה יום אחריי ששתיתם אלכוהול יכול להתבטא שירידה חדה במשקל (התייבשות) או לחילופין צ׳יט שיצא מכלל שליטה יוביל לעלייה חדה במשקל (אגירת נוזלים וכו). שתי הדוגמאות הנ״ל אינן מייצגות את המשקל האמיתי במהלך השבוע, אבל ישפיעו משמעותית על המשקל הממוצע. כאשר עושים חציון אנו פוסלים את השקילות הגבוהות והנמוכות ונשארים עם משקל אחד שנמצא בין לבין ואת המשקל הזה אנחנו נשווה כל שבוע באותו האופן. לטעמי זו דרך יעילה בהרבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית