הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
חביבי ,
שהרצל חלם על המדינה ודוד בן גוריון הקים אותה..
הדבר האחרון שהם חלמו עליו זה שיהיה פה אוכלוסיה שממנת פרזיטים לומדי תורה.. שהפכו לנטל.
אז אל תדבר איתי על זיקה..

למי יש זיקה?
לנטורי קרתא שאוהבים את אותו ספר שאתה אוהב ושורפים את דגלי המדינה ושרוקדים בצפירות ביום השואה ולזכר חללי מלחמות ישראל!

דויד בן גוריון הוא זה שנתן פטור משירות צבאי לתלמידי ישיבות ככה שאין לי מושג על מה אתה מדבר. אני גם חושב שזאת טעות פטאלית אז אני שוב לא מבין למה אתה תמיד מושך את הדיון לכיוון של "חרדים" ו"לימוד תורה". כמה פעמים אני עוד אצטרך להגיד שאני לא מדבר על החרדים או נטורי קרתא ועל לימוד תורה שאלה בעיות בפני עצמן ואין לי שמץ של ספק בזה אלא על לימוד תכנים היסטוריים כמו תנ"ך ומורשת שהצעת להחליף אותם בתכנות וכלכלה? תפסיק להוציא את דבריי מהקשרם בבקשה.

ממש לא וזו הכללה. המון יהודים באים לארץ משלל סיבות, אנטישמיות, משפחה שעלתה לפניהם, אופציות טובות יותר בארץ, סל קליטה (כן כן).
בנוסף בנוגע לאדמה הפיזית, אדמות נכבשות ומתחלפות (כמעט כל מלחמה?), אתה מרגיש זיקה לג'נין? סיני?

אין ספק שזיקה לארץ זאת לא הסיבה הבלעדית ולא אמרתי שרק בגלל זה עולים לכאן אנשים, כמובן שיש עוד סיבות אבל רובם המוחלט של העולים עושים את זה מסיבות אידיאולוגיות והמעט שעושים את זה בעיקר בגלל כל הסיבות מסביב שמנית לא באמת נוטעים את חייהם כאן ושוב, אין בזה שום דבר פסול.
גנים או ג'נין כפי שקוראים לה היום הוא יישוב יהודי מימי יוסף בן מתיתיהו ומוזכרת עוד בתנ"ך כחלק מנחלת שבט יששכר, למה שלא ארגיש זיקה למקום הזה? הוא חלק מההיסטוריה של העם היהודי, הרבה לפני שהיה דבר כזה אסלאם או מקום בשם פלשתינה.
בסיני מעולם לא הייתה התיישבות יהודית, מבחינה היסטורית זה מדבר שנכבש במלחמת יום הכיפורים כשטח אסטרטגי והוחזר לבעליה כחלק מהסכם שלום.

לידע כללי, דוד בן גוריון התחיל את תופעת הפרזיטים בארץ
ולAvanti, הדבר היחיד שמשאיר אותך על האדמה הזו הוא כוח צבאי ותמיכת ארה''ב. אף אחד לא שם קצוץ עלינו ועל התביעה הדתית שלנו על הארץ, גם לברה''מ בזמנו וגם לארה''ב היו אינטרסים לאפשר לנו להקים מדינה.

אל תשכח את הכספים מגרמניה...
תזכורת : 6 מיליון יהודים מתו , עונו ונשרפו בשואה..

וגם יש תשובה למה זה קרה.. צריך להעביר עוד כספים לממן את זה!!
לרב עובדיה יוסף ז"ל יש תשובה למה הייתה השואה, זה בגלל גילגול נשמות, אנשים שחטאו בעבר. - YouTube

הדבר היחיד שמשאיר אותך על האדמה הזו הוא כוח צבאי ותמיכת ארה''ב. אף אחד לא שם קצוץ עלינו ועל התביעה הדתית שלנו על הארץ, גם לברה''מ בזמנו וגם לארה''ב היו אינטרסים לאפשר לנו להקים מדינה.

כבר התייחסתי לטענה הזאת, אנחנו חיים על החרב ונחיה עליה לנצח ואין לתביעה ההיסטורית שלנו (לא דתית, היסטורית. מתי יהיה כאן מישהו שיצליח לעשות את ההפרדה?) קשר לזה.
התביעה ההיסטורית שלנו על הארץ הזאת נותנת לנו את הלגיטימציה להקים כאן מדינה ולהילחם במי שלא מכיר בזכות שלנו לחיות כאן, ובלעדיה כל אחד מאיתנו היה חוזר למדינה שממנה הגיעו הסבים והסבתות שלו. בלעדיה אין ציונות.

כבר התייחסתי לטענה הזאת, אנחנו חיים על החרב ונחיה עליה לנצח ואין לתביעה ההיסטורית שלנו (לא דתית, היסטורית. מתי יהיה כאן מישהו שיצליח לעשות את ההפרדה?) קשר לזה.
התביעה ההיסטורית שלנו על הארץ הזאת נותנת לנו את הלגיטימציה להקים כאן מדינה ולהילחם במי שלא מכיר בזכות שלנו לחיות כאן, ובלעדיה כל אחד מאיתנו היה חוזר למדינה שממנה הגיעו הסבים והסבתות שלו. בלעדיה אין ציונות.
לא אתה ואני קובעים את זה, המעצמות יקבעו ע''פ האינטרסים שלהן.
גם לאינדיאנים באמריקה הייתה תביעה היסטורית ותראה מה קרה להם.

לא אתה ואני קובעים את זה, המעצמות יקבעו ע''פ האינטרסים שלהן.
גם לאינדיאנים באמריקה הייתה תביעה היסטורית ותראה מה קרה להם.

זה כבר דיון פוליטי שאני לא מסכים איתו במאה אחוז אבל הוא לא קשור בכלום למה שאנחנו מדברים.
בשורה התחתונה ישראל היא מדינת היהודים בגלל הזיקה ההיסטורית שלנו אליה, לא כי ארצות הברית החליטה.
אגב, אתם כל הזמן טוענים לקשר בין הציונות לבין שמירת שבת ולימוד תורה. אתם יודעים מי הם האנטי ציונים הכי גדולים בעולם? נטורי קרתא ודומיהם, אלה שאתם טוענים שלי ולהם יש שביב של אידיאולוגיה משותפת.

זה כבר דיון פוליטי שאני לא מסכים איתו במאה אחוז אבל הוא לא קשור בכלום למה שאנחנו מדברים.
בשורה התחתונה ישראל היא מדינת היהודים בגלל הזיקה ההיסטורית שלנו אליה, לא כי ארצות הברית החליטה.
אגב, אתם כל הזמן טוענים לקשר בין הציונות לבין שמירת שבת ולימוד תורה. אתם יודעים מי הם האנטי ציונים הכי גדולים בעולם? נטורי קרתא ודומיהם, אלה שאתם טוענים שלי ולהם יש שביב של אידיאולוגיה משותפת.
אני לא נכנסתי לדיון הזה, הטענה היחידה שלי היא שלכל אחד יכולה להיות זיקה לארץ, מדינה, מקום, חברה (תבחר אחד מהם) בלי קשר לזיקה לאדמה הפיזית ולכן אין שום בעיה להישאר בארץ ולגדל כאן את הילדים, מאשר לשלוח מישהו לאירופה או לכל מדינה אחרת

אני לא נכנסתי לדיון הזה, הטענה היחידה שלי היא שלכל אחד יכולה להיות זיקה לארץ, מדינה, מקום, חברה (תבחר אחד מהם) בלי קשר לזיקה לאדמה הפיזית ולכן אין שום בעיה להישאר בארץ ולגדל כאן את הילדים, מאשר לשלוח מישהו לאירופה או לכל מדינה אחרת

א. לא שלחתי אף אחד לשום מדינה. איש הישר בעיניו יעשה. אני רק מתקן כשלים לוגים בהודעות של אנשים.

ב. ארץ = אדמה. יש הבדל בין ארץ לבין מדינה, ארץ ישראל ומדינת ישראל זה לא אותו דבר. מי שאין לו זיקה לאדמה אין לו זיקה לארץ.
לא שלחתי אף אחד לאירופה או לשום מדינה אחרת, שאלתי בכנות מה מחזיק פה אנשים שאין להם שום זיקה אפילו הכי קטנה לארץ למרות כל הקשיים שיש כאן כי אני באמת לא מבין. משפחה? חברים? אלה דברים שאפשר לקחת למקום עם רמת חיים הרבה יותר גבוהה מישראל, שלא חייבים לסכן את החיים שלך בשירות צבאי ולחיות בשקט וגם לא מלמדים שם "סיפורי אגדות כמו האחים גרים" כמו שאמרו כאן. אם לא הייתה לי זיקה לארץ מזמן הייתי לוקח את המשפחה שלי ומהגר למקום טוב יותר, ויש לי את כל הכלים והמסמכים החוקיים כדי לעשות את זה בזה הרגע.
אתה לא חייב להיות בקיא בהיסטוריה של העם היהודי ולנשק את החול שאתה דורך עליו אבל לומר שלא אכפת לך אם המדינה הייתה קמה באוגנדה ובו בזמן שיש לך זיקה למקום ולמדינה זה פשוט לא הגיוני.

הנה עוד שנייה ביידן מחזיר את הגולן לסורים..
והאום פותח בחקירה נגד פשעי מלחמה בעזה ובגדה המערבית...
רק חסר שהאום גם יחליטו על ביטול החלטה 181 - על סיום המנדט הבריטי ותוכנית החלוקה.. 🤣
כל עוד לא מחזירים את י''וש אני רגוע

אתה לא מבין את ההבדל בין כתב אישום שהוגש נגדו ע"י כל הגורמים שהבנאדם בעצמו מינה (אנשים מתוך המחנה שאותו הוא מתיימר להנהיג), לבין אפילו לא להיחקר?
דווקא כי לא חקרו אותו זה פי 3 בערך יותר מחשיד? כמה אנשים הוא שיחד בשביל לצאת מזה שלא נדע

אתה סתם מקטין ראש
שלושה חברים טובים שלי ירדו מהארץ.. אנשים שעשו פה קרבי , התחתנו פה!
זוגות נשואים עם ילדים , עזבו כי הם לא מאמינים בעתיד המדינה , במנהיגים..
הם חושבים על העתיד של הילדים שלהם ועל העומס הכלכלי שיהיה על אותם ילדים שיצטרכו לממן אוכלוסיה דמוגרפית שרק גדולה!!

אני לא אשקר , יש תקופות שגם המחשבה לעזוב את הארץ חולפת גם במוחי ,
אבל אני נשאר בגלל המשפחה , בגלל החברים..
איך בכלל עוזבים את הארץ? רק אשכנזים ואלו שרכבו על הדרכון פורטוגלי יכולים לא?

רק אשכנזים ואלו שרכבו על הדרכון פורטוגלי יכולים לא
חחחחחחחחחחחחחח התמימות הרגה אותי (הכל בסדר, אתה חושב בהיגיון)
הפורטוגלי זה למזרחים (=צאצאי אנוסי ספרד) וכן זה גם דרך

איך בכלל עוזבים את הארץ?
ה"דרך" הפופולארית ביותר היא הצעת עבודה בחול

אבל לומר שלא אכפת לך אם המדינה הייתה קמה באוגנדה ובו בזמן שיש לך זיקה למקום ולמדינה זה פשוט לא הגיוני.

זה כן, הסתירה הלוגית היא בתוך הראש שלך.
מה שאני מנסה להסביר על פני 5 עמודים, זה העובדה שבאותה מידה יש אנשים שבראש שלהם זה שאתה לא שומר שבת זה כמו מבחינתך החוסר זיקה שלי לחול ואבנים ואין לך זכות\אתה לא אמור\צריך\רוצה\חייב להיות פה.

זה כן, הסתירה הלוגית היא בתוך הראש שלך.
מה שאני מנסה להסביר על פני 5 עמודים, זה העובדה שבאותה מידה יש אנשים שבראש שלהם זה שאתה לא שומר שבת זה כמו מבחינתך החוסר זיקה שלי לחול ואבנים ואין לך זכות\אתה לא אמור\צריך\רוצה\חייב להיות פה.

זה ממש לא אותו דבר, מי שטוען שבגלל שאין לי או למישהו אחר זיקה לאורח חיים דתי אז אין לי זכות או שאני לא אמור לחיות פה הוא אידיוט, זה לא דומה בכלל למה שאמרתי אבל אני לא מתפלא שאתה שוב מכניס לי מילים לפה ומבין מה שאתה רוצה להבין. אני לא אמרתי למי יש או אין זכות לחיות כאן ומי אמור או לא אמור לחיות כאן, אמרתי שמי שאין לו זיקה לארץ הזאת ולא אכפת לו איפה היא נמצאת וקורא לה ביצה סרוחה לא יכול להגיד שיש לו זיקה למדינת ישראל כי זה כשל לוגי, מדינת ישראל קמה פה בגלל הזיקה של היהודים לארץ ישראל ומי שלא מכיר בזה או שזה לא חשוב לו לא יכול להגיד שיש לו זיקה למדינת ישראל כי על הדברים האלה היא קמה.
יש לך זיקה למשפחה שלך, לחברים שלך, לסביבה שאתה מכיר ולאורח החיים שלך, כשאת כל אלה אתה תמצא במדינה אחרת אתה תעבור אליה ולכן אין לך באמת זיקה למדינה אלא למה שסביב לה. לא בכדי אתם מדברים פה על איך יורדים מהארץ, הזיקה למדינת ישראל נוטפת מכם.
אגב, מה אכפת לך אם ימסרו את יו"ש? זה סתם ערימה של חול ואבנים שאין לה משמעות, מה זה כל כך חשוב לך אם ימסרו אותה או לא? לפני רגע אמרת שלא אכפת לך איפה מדינת ישראל נמצאת בכלל.

נערך לאחרונה:
ניצחת.
אגב, מה אכפת לך אם ימסרו את יו"ש
כי אני גר שם
וזה היה בצחוק (לפני שאתה אומר "אההה לא אכפת לך שיעקרו אנשים מהצפון אבל מאיפה שאתה גר כן יא סוציופט")
"איך אתה גר ביו''ש ולא בעל זיקה לארץ הזאת" בעוד 3..2..1

ניצחת.

כי אני גר שם
וזה היה בצחוק (לפני שאתה אומר "אההה לא אכפת לך שיעקרו אנשים מהצפון אבל מאיפה שאתה גר כן יא סוציופט")
"איך אתה גר ביו''ש ולא בעל זיקה לארץ הזאת" בעוד 3..2..1

מדהים בעיניי שבנאדם שלא מעניינת אותו הזיקה ההיסטורית של העם היהודי לארץ ישראל גר בשטח שלא נחשב פורמלית לחלק ממדינת ישראל ויש לו אולי את הזיקה הכי חזקה לעם היהודי להוציא את ירושלים. אם יש מישהו שצריך להכיר בחשיבות הזיקה ההיסטורית של העם היהודי לארץ ישראל אלה תושבי יהודה ושומרון.
אם ידעת שזה מה שאגיב כנראה שגם אתה בתת מודע שלך יודע שזה נכון אתה לא חושב?

מדהים בעיניי שבנאדם שלא מעניינת אותו הזיקה ההיסטורית של העם היהודי לארץ ישראל גר בשטח שלא נחשב פורמלית לחלק ממדינת ישראל ויש לו אולי את הזיקה הכי חזקה לעם היהודי להוציא את ירושלים. אם יש מישהו שצריך להכיר בחשיבות הזיקה ההיסטורית של העם היהודי לארץ ישראל אלה תושבי יהודה ושומרון.
אם ידעת שזה מה שאגיב כנראה שגם אתה בתת מודע שלך יודע שזה נכון אתה לא חושב?
איך אתה גר ביו''ש ולא בעל זיקה לארץ הזאת" בעוד 3..2..1

🤣🤣🤣🤣🤣

מעניין למה כל מה שיש לך להגיד זה סמיילי. כנראה שגם אתה כבר לא יודע איך להתחמק מהשאלות.
מה תעשה כשימסרו את יהודה ושומרון כחלק מהסכם שלום ויחזרו לקווי 67'? תישאר לגור בפלסטין? גם ככה אין לך זיקה לארץ אז מה זה משנה בתכלס?

הרבה גרים ביו"ש כי פשוט זול שם.. בלי שום סיבה אידיאולוגית.

הרבה גרים ביו"ש כי פשוט זול שם.. בלי שום סיבה אידיאולוגית.

וכשירצו לפנות אותם כחלק מהחזרה לקווי 67' מה הם יגידו? פתאום הזיקה ההיסטורית של העם היהודי ליהודה ושומרון כן תהיה חשובה?
אז בסופו של דבר אין אידיאולוגיה ואין זיקה לא לארץ ולא למדינה, הכול זה אינטרס. כי זול שם או כי זה קרוב למשפחה או אני לא יודע מה. מחר יהיה זול יותר במקום אחר או שקרובי משפחה יעזבו למקום אחר וכך גם אותו אחד שטוען שיש לו זיקה למדינה אבל לא מעניין אותו איפה היא נמצאת.
זה בדיוק מה שאני אומר אם לא שמת לב. לא שזה לא בסדר אבל זה רק מחזק את הטענה שלי.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית