חביבי ,
שהרצל חלם על המדינה ודוד בן גוריון הקים אותה..
הדבר האחרון שהם חלמו עליו זה שיהיה פה אוכלוסיה שממנת פרזיטים לומדי תורה.. שהפכו לנטל.
אז אל תדבר איתי על זיקה..
למי יש זיקה?
לנטורי קרתא שאוהבים את אותו ספר שאתה אוהב ושורפים את דגלי המדינה ושרוקדים בצפירות ביום השואה ולזכר חללי מלחמות ישראל!
דויד בן גוריון הוא זה שנתן פטור משירות צבאי לתלמידי ישיבות ככה שאין לי מושג על מה אתה מדבר. אני גם חושב שזאת טעות פטאלית אז אני שוב לא מבין למה אתה תמיד מושך את הדיון לכיוון של "חרדים" ו"לימוד תורה". כמה פעמים אני עוד אצטרך להגיד שאני לא מדבר על החרדים או נטורי קרתא ועל לימוד תורה שאלה בעיות בפני עצמן ואין לי שמץ של ספק בזה אלא על לימוד תכנים היסטוריים כמו תנ"ך ומורשת שהצעת להחליף אותם בתכנות וכלכלה? תפסיק להוציא את דבריי מהקשרם בבקשה.
ממש לא וזו הכללה. המון יהודים באים לארץ משלל סיבות, אנטישמיות, משפחה שעלתה לפניהם, אופציות טובות יותר בארץ, סל קליטה (כן כן).
בנוסף בנוגע לאדמה הפיזית, אדמות נכבשות ומתחלפות (כמעט כל מלחמה?), אתה מרגיש זיקה לג'נין? סיני?
אין ספק שזיקה לארץ זאת לא הסיבה הבלעדית ולא אמרתי שרק בגלל זה עולים לכאן אנשים, כמובן שיש עוד סיבות אבל רובם המוחלט של העולים עושים את זה מסיבות אידיאולוגיות והמעט שעושים את זה בעיקר בגלל כל הסיבות מסביב שמנית לא באמת נוטעים את חייהם כאן ושוב, אין בזה שום דבר פסול.
גנים או ג'נין כפי שקוראים לה היום הוא יישוב יהודי מימי יוסף בן מתיתיהו ומוזכרת עוד בתנ"ך כחלק מנחלת שבט יששכר, למה שלא ארגיש זיקה למקום הזה? הוא חלק מההיסטוריה של העם היהודי, הרבה לפני שהיה דבר כזה אסלאם או מקום בשם פלשתינה.
בסיני מעולם לא הייתה התיישבות יהודית, מבחינה היסטורית זה מדבר שנכבש במלחמת יום הכיפורים כשטח אסטרטגי והוחזר לבעליה כחלק מהסכם שלום.