הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
השטח הגאוגרפי שבו נמצאת המדינה שלי מעניין לי את אשך ימין. לא הייתי פוצה פה אם המדינה הייתה קמה באוגנדה הולנד או ארה''ב. הבחירה לשבת דווקא בין כל החברים שלנו במזרח התיכון לא הייתה הכי חכמה בדיעבד, אבל לא נורא

העיקר שאתה "אוהב את המדינה ורואה בה בית" כלשונך. הספקת לקרוא לה ביצה סרוחה, לקבוע שזה לא היה הכי חכם להתיישב פה ושלא היית מצטער אם המדינה הייתה קמה במקום אחר, אבל העיקר שאתה אוהב את המדינה:wub:

תשאיר פה טלפון אני אצלצל אליך לקבל אישור להגיב בפעם הבאה

תגיב מה שאתה רוצה רק אל תבכה כשעונים לך, אם היית מדבר בצורה יותר מכבדת עניינית ולא מתנשאת אולי גם היית מקבל תשובה מכובדת בהתאם.

סירייסלי אחי סירייסלי

אז סירייסלי אומרים אינקוויזיציה ולא אידוויזיציה, לפני שאתה נכנס למועצה הפדגוגית ומחליט מה ללמד ומה לא אולי תלמד בעצמך קודם.

העיקר שאתה "אוהב את המדינה ורואה בה בית" כלשונך.
במאה 21 אני צריך לאהוב אדמה\מיקום בגלובוס בשביל להגיד שאני אוהב את המדינה שלי?
מיקום שנקבע רק גלל סיפור שעבר מדור לדור מלפני 5000 שנה?
האמריקאים חלקם מאוד פטריוטים, והפטריוטיות לא נובעת מאהבתם למרכז יבשת אמריקה.

אתה חוזר על אותה טעות שהביאה לי את הג'ננה מההתחלה - אתה תקבע רק לעצמך מה הפרמטרים לאהבת המולדת\מדינה שלך.

אומרים אינקוויזיציה ולא אידוויזיציה
זה טעות הקלדה מהמקלדת בטלפון, דלביוב

אם היית מדבר בצורה יותר מכבדת עניינית
אמר הבחור שבערב שבת הקדושה לעם ולמורשת היהודית קילל אותי בשלל קללות ושלח עוד לCT ראש לחפש נזק מוחי.
וכן, קראתי לך גם חמור אל תקפוץ עכשיו מאושר שתפסת אותי על עוד נפילה, אינדיווציה בלאט.

במאה 21 אני צריך לאהוב אדמה\מיקום בגלובוס בשביל להגיד שאני אוהב את המדינה שלי?
מיקום שנקבע רק גלל סיפור שעבר מדור לדור מלפני 5000 שנה?
האמריקאים חלקם מאוד פטריוטים, והפטריוטיות לא נובעת מאהבתם למרכז יבשת אמריקה.

אתה חוזר על אותה טעות שהביאה לי את הג'ננה מההתחלה - אתה תקבע רק לעצמך מה הפרמטרים לאהבת המולדת\מדינה שלך.

אתה לא חייב לאהוב שום דבר אבל אם אין לך תחושת שייכות למיקום הפיזי של המדינה שלך אז מה אתה בדיוק אוהב בה? מדהים שעדיין לא הבנת שאתה רק מחזק את הנקודה שלי, שאם אתה לא מרגיש שום שייכות לארץ ישראל (שזה בסדר, אף אחד לא חייב) איזה סיבה יש לך לגדל פה ילדים? יש מקומות בעולם שהחינוך ורמת החיים יותר טובה בהם, שלא מלמדים שם "סיפורי אגדות", שמים יותר דגש על כלכלה ותכנות, אז איזה סיבה יש למי שלא מרגיש שום זיקה למקום הזה להישאר פה? יש לא מעט יהודים שלא נשארו פה בגלל זה וזאת זכותם. זה עדיין לא אומר שסיפורי האגדות האלה הם חסרי ערך חינוכי, כל מהות הקיום של מדינת היהודים מושתתת עליו אם לא שמת לב, ואת זה אמרו גם ה"חילויינים" הגמורים של התנועה הציונית שהקימו את המדינה הזאת.

אמר הבחור שבערב שבת הקדושה לעם ולמורשת היהודית קילל אותי בשלל קללות ושלח עוד לCT ראש לחפש נזק מוחי.
וכן, קראתי לך גם חמור אל תקפוץ עכשיו מאושר שתפסת אותי על עוד נפילה, אינדיווציה בלאט.

לא קיללתי אותך בשום הודעה וגם יום אחרי אתה עדיין לא מסוגל להבדיל בין קיום אורח חיים דתי לבין זהות ומורשת יהודית. פשוט מדהים.
מזל שמדינת ישראל כן מבדילה.

אם אין לך תחושת שייכות למיקום הפיזי של המדינה שלך אז מה אתה בדיוק אוהב בה?
מספיק דברים חוץ ממיקום פיזי. הייתי אוהב אותה גם אם היא הייתה על הירח.

שאם אתה לא מרגיש שום שייכות לארץ ישראל
אפשר להרגיש שייכות בלי אהבה לאבנים וחול

אל תשאל כמה מדינת ישראל מבדילה, תנסה לנסוע היום באוטובוס לים.

אל תשאל כמה מדינת ישראל מבדילה, תנסה לנסוע היום באוטובוס לים.

לא מפרידה מספיק בין דת ומדינה אבל לפחות היא לא כמוך, לפי נקודת המבט שלך זה או לשמור שבת ולחיות כמו חרדי או לבטל את לימודי התנ"ך ולהעביר את מדינת ישראל להולנד. יש גם אמצע.

האבנים והחול האלה מייצגים משהו עבור העם היהודי ששום מקום אחר לא מייצג, כמו שחלקת האדמה של כל עם בעולם מייצגת עבורם מה ששום מקום אחר בעולם לא מייצג. משהו שאתה כנראה לעולם לא תבין ומזל שיש בהיסטוריה של העם היהודי אנשים שכן הבינו, והם היו חילונים גמורים אם אתה שוב חושב למשוך את הדיון לפן הדתי.

לפי נקודת המבט שלך זה או לשמור שבת ולחיות כמו חרדי או לבטל את לימודי התנ"ך ולהעביר את מדינת ישראל להולנד. יש גם אמצע.
i dare you להביא ציטוט שלי אומר דבר כזה.

האבנים והחול האלה מייצגים משהו עבור העם היהודי
אני חלק מהעם היהודי והם לא מייצגים עבורי שום דבר. חול ואבנים, יש כזה גם במצרים.

כמו שחלקת האדמה של כל עם בעולם מייצגת עבורם מה ששום מקום אחר בעולם לא מייצג.
אהאה

פה נפסיק את הדיון הפורה

נחכה לצאת שבת, אולי מישהו יבוא וישאל אותך איזה שייכות לעזאזל אתה מרגיש בלי לשמור שבת. אולי אז יפול לך האסימון.

i dare you להביא ציטוט שלי אומר דבר כזה.

בבקשה

הבחירה לשבת דווקא בין כל החברים שלנו במזרח התיכון לא הייתה הכי חכמה בדיעבד.לא הייתי פוצה פה אם המדינה הייתה קמה באוגנדה הולנד או ארה''ב.

אני חלק מהעם היהודי והם לא מייצגים עבורי שום דבר. חול ואבנים, יש כזה גם במצרים.

אין בעיה, כמו שאמרתי יש המון כאלה בעולם והם פשוט לא חיים בישראל. אני פשוט לא מצליח להבין מה גורם לבנאדם שרואה במקום הזה חול ואבנים להישאר פה, אם הייתי חושב ככה הייתי מהגר למדינה עם מערכת חינוך טובה יותר ורמת חיים גבוהה יותר ואין ספק שיש כאלה מחוץ לישראל.
הפרדוקס הוא שאם ראשי התנועה הציונית היו חושבים כמוך לא הייתה היום מדינת ישראל, זה מה שאתה פשוט לא מצליח להבין וכנראה שלעולם גם לא תצליח.
אם המקום הזה זה רק חול ואבנים בשבילך אז באיזה זכות אתה מתיישב בה? יבואו הירדנים שקוראים לעצמם פלסטינים ויגידו לך שהם היו פה לפנייך ואתה צריך לחזור למקום שסבא וסבתא שלך באו ממנו, מה תגיד להם? מה הקשר שלך למקום הזה שפתאום באת להם על הראש?

אהאה

פה נפסיק את הדיון הפורה

נחכה לצאת שבת, אולי מישהו יבוא וישאל אותך איזה שייכות לעזאזל אתה מרגיש בלי לשמור שבת. אולי אז יפול לך האסימון.

אותה שייכות שדויד בן גוריון הרגיש ולא זכור לי שהוא שמר שבת, אותה שייכות שהרגיש הרצל שבכלל בא ממשפחה מתבוללת, ועוד המון אחרים לאורך ההיסטוריה.
באמת שזה מדהים בעיניי שאחרי כל המלל שנשפך פה אתה עדיין לא מצליח להבין את ההבדל בין דת לבין זהות, זה פשוט בלתי נתפס.

🤣🤣🤣🤣🤣

עד כמה שהדיון הזה מצחיק אותי זה מזכיר לי משפט ששמעתי פעם ממישהו שדיבר על השטות הזאת של ''אני מגדיר לך מה זה להיות יהודי''
'''אני חיים בעולם שבו אני: אדם אשר שנרדף על ידי היותו יהודי, נחשב לפי רבים לפחות יהודי מאשר רב אנטי ציוני שלוחץ יד עם ראש הממשלה האירני''

🤣🤣🤣🤣🤣

עד כמה שהדיון הזה מצחיק אותי זה מזכיר לי משפט ששמעתי פעם ממישהו שדיבר על השטות הזאת של ''אני מגדיר לך מה זה להיות יהודי''
'''אני חיים בעולם שבו אני: אדם אשר שנרדף על ידי היותו יהודי, נחשב לפי רבים לפחות יהודי מאשר רב אנטי ציוני שלוחץ יד עם ראש הממשלה האירני''

נו. הנה עוד כוכב.
אני מבקש שתראה לי איפה הגדרתי למישהו מה זה להיות יהודי. אני אפילו אגדיל ואומר שאני מבקש ממך שתראה לי איפה הגדרתי למישהו מה זה להיות ישראלי או כל משהו אחר.
גם התגובה שלך מזכירה לי משפט של אחד בשם גתה אם אתה מכיר, הוא אמר פעם "בני אדם שומעים רק את מה שהם מבינים".

הציטוטים שהבאת מוכיחים שהשקפת עולמי זה שזה או להיות חרדי או להעביר את ישראל להולנד. אין ספק.

אותה שייכות שדויד בן גוריון הרגיש ולא זכור לי שהוא שמר שבת, אותה שייכות שהרגיש הרצל שבכלל בא ממשפחה מתבוללת, ועוד המון אחרים לאורך ההיסטוריה.
יופי. ואני מרגיש את אותה השייכות בלי לשמור שבת כמו בן גוריון ומבלי להרגיש אהבה לאבנים וחול שהתהלכו בהם לפני 5000 שנה.
למה זה בסדר וזה לא בסדר?

אתה לא מבין שהגדרה לאהבת מדינה משתנה מאדם לאדם?
מה זה עניינך למה אני אוהב את המדינה?
מי אתה שתפקפק באהבה שלי למדינה?
אין בעיה, כמו שאמרתי יש המון כאלה בעולם והם פשוט לא חיים בישראל. אני פשוט לא מצליח להבין מה גורם לבנאדם שרואה במקום הזה חול ואבנים להישאר פה, אם הייתי חושב ככה הייתי מהגר למדינה עם מערכת חינוך טובה

האם אחריי שעשיתי צבא, שילמתי מיסים, תרמתי ועבדתי אין לי הזכות להגר למדינה מתקדמת יותר ולאהוב את מולדתי משם? זה פשע? זה מעיד על זה שאני לא אוהב את המדינה? אתה אוהב אותה יותר ממני?

שחרר אותי בבקשה

אתה לא חייב לאהוב שום דבר אבל אם אין לך תחושת שייכות למיקום הפיזי של המדינה שלך אז מה אתה בדיוק אוהב בה? מדהים שעדיין לא הבנת שאתה רק מחזק את הנקודה שלי, שאם אתה לא מרגיש שום שייכות לארץ ישראל (שזה בסדר, אף אחד לא חייב) איזה סיבה יש לך לגדל פה ילדים? יש מקומות בעולם שהחינוך ורמת החיים יותר טובה בהם, שלא מלמדים שם "סיפורי אגדות", שמים יותר דגש על כלכלה ותכנות, אז איזה סיבה יש למי שלא מרגיש שום זיקה למקום הזה להישאר פה? יש לא מעט יהודים שלא נשארו פה בגלל זה וזאת זכותם. זה עדיין לא אומר שסיפורי האגדות האלה הם חסרי ערך חינוכי, כל מהות הקיום של מדינת היהודים מושתתת עליו אם לא שמת לב, ואת זה אמרו גם ה"חילויינים" הגמורים של התנועה הציונית שהקימו את המדינה הזאת.

לא קיללתי אותך בשום הודעה וגם יום אחרי אתה עדיין לא מסוגל להבדיל בין קיום אורח חיים דתי לבין זהות ומורשת יהודית. פשוט מדהים.
ממתי טריטוריה דמיונית מייצגת מדינה wtf

זה שהוא לא מרגיש זיקה לאדמה הפיזית אומר שהוא צריך לגדל את הילדים שלו במקום אחר? גם אני לא מאמין ואני מרגיש שייך למדינה (או למקום עצמו - תגדיר איך שתרצה), כל המשפחה שלי נמצאת פה, החברים, העברית זאת שפת האם שלי, התרבות הישראלית מושרשת בי. למה אני צריך ללכת למקום אחר במקום לטפל בבעיות שנמצאות כאן?
אני מגדיר את עצמי ישראלי ולא יהודי, הזהות היהודית הולכת יד ביד עם הדת

ו. הנה עוד כוכב.
אני מבקש שתראה לי איפה הגדרתי למישהו מה זה להיות יהודי. אני אפילו אגדיל ואומר שאני מבקש ממך שתראה לי איפה הגדרתי למישהו מה זה להיות ישראלי או כל משהו אחר.
גם התגובה שלך מזכירה לי משפט של אחד בשם גתה אם אתה מכיר, הוא אמר פעם "בני אדם שומעים רק את מה שהם מבינים".
שאתה בא ואומר שחייבים ללמוד את המסורת בארץ ישראל כי זאת מדינה יהודית אתה בעצם מגדיר מה זה להיות יהודי במיוחד שיש בו הרבה אנשים שאומרים שזה לא חשוב להם ולא צריך ללמוד את זה . למען השם אתה מדווח כאן עם בן אדם למשך דיון שלם על איזה בושליט עם קשר לאדמה

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית