- פותח/ת השרשור
כשיש לתלמיד 9 שעות דת בשבוע, במיוחד כשנלמדת כעובדה ולא בצורה ביקורתית
איך 9 שעות? תרבות ישראל זה דת?
אגב, אני לומד בצורה מאוד ביקורתית, ואני דתי. אם חילונים לא לומדים בצורה ביקורתית, זה אשמתם.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כשיש לתלמיד 9 שעות דת בשבוע, במיוחד כשנלמדת כעובדה ולא בצורה ביקורתית
כן, זה נושאים ברוח דתיתאיך 9 שעות? תרבות ישראל זה דת?
מה זה בכלל אומר?אגב, אני לומד בצורה מאוד ביקורתית, ואני דתי. אם חילונים לא לומדים בצורה ביקורתית, זה אשמתם.
מה זה בכלל אומר?
גם קצת קשה לומר שאתה דתי ולומד בצורה ביקורתית מאוד, זה אוקסימורון. דת דורשת אמונה, שהיא ההפך מביקורת
תגדיר מה זה ביקורתי?אגב, אני לומד בצורה מאוד ביקורתית, ואני דתי. אם חילונים לא לומדים בצורה ביקורתית, זה אשמתם.
תהנו מהדיון על דת בלעדיי הפעם.גם קצת קשה לומר שאתה דתי ולומד בצורה ביקורתית מאוד, זה אוקסימורון. דת דורשת אמונה, שהיא ההפך מביקורת
כן, זה נושאים ברוח דתית
תגדיר מה זה ביקורתי?
אנחנו למשל למדנו סיבות לסתירות לתנך( למה למשל יש שתי סיפורי בריאה,וזאת פרשות שמגמדת את התנך בכך שהיא אומרת שהיו שתי סיפורים ולא ידעו איזה מהם להכניס)
לעומת זאת למדנו גם למה אליהו הנביא הוא נביא ''רע'' משהו שחלק מין מהמגזר הדתי מקבלים עם פירוש יותר רוחני יותר
למדתי בבתי ספר דתיים מכיתה ג' עד סוף ביה"ס, לא זכורה לי ביקורת על הדת שם.אתה חושב שדתיים לומדים, וכאשר קופצת שאלה הם מתעלמים? כי השאלה בעייתית?
כל הגמרא נכתבה על קושיות ושאלות באמונה בהשקפה בהלכה בדינים וכו
דת דורשת אמונה, אמונה היא לא ההפך מביקורת, אמונה היא ההפך כפירה.
כן, מעודדת, אבל רק אם החשיבה מובילה אותך למסקנות ה"נכונות"לגבי גוף הדת, היא בשונה מהרבה דתות, מעודדת שאלות וחשיבה.
למדתי בבתי ספר דתיים מכיתה ג' עד סוף ביה"ס, לא זכורה לי ביקורת על הדת שם.
אז לא בקורתי כמו שקוצר אמר האמונה שלך מונעת מימך לבקר את הספר.צפה בקובץ המצורף 63628
אין בדף מילה על דת.
זה לא מערך השיעור זה פשוט ערך על התרבות בישראל כנס לקישור שהבאתי לך
בן אדם דתי הוא אדם ש עובד את אלוקים ומקיים את המצווה בשולחן ערוך.
אם אתה נותן פרשנות שאליהו הנביא הוא בעצם רע, אמנם זה לא בעיני, אבל זה בסדר ..
וישנם רבנים שכתבו ביקורת על סתירות בתנך, ״ביקורת המקרא״ - ישעהו לייבוביץ׳.
התנך לא נועד להיות ספר היסטוריה
נכון באמת חבלחבל.
לבקר את הספר
זה לא עניין של ספר היסטוריה זה פשוט להבין שזה ספר לא יותר
תכלס הכול , שאתה בא בנקודת מבט חילונית שאתה משתמש במדע כדיי להבין משהו אתה מנסה אט אט לשבור את קונסנוס של הספרזה קצת כללי,
לבקר את מיהמנות הספר?
את הדמויות בו? או לבקר את מה שהוא מנסה להעביר?
גם המיתלוגיה היוונית (תכלס אפילו יותר) אז מה? זה עדיין רק סיפוריםמתוך ויקיפדיה, וניתן לראות מיד שהחלק הזה נערך ע״י חילוני.
התנ"ך מהווה מוקד מרכזי לתרבות היהודית לדורותיה, ונודעה לו השפעה עמוקה גם בדתות המערב האחרות. כמו כן התנ"ך המכונה ספר הספרים, השפיע בצורה עצומה על התרבות והיצירה האנושית, הן בנוגע לעם היהודי והן בנוגע לשאר אומות העולם. מספר רב של יצירות אמנות מספרות דרך פיסול ועד ציור ומוזיקה, מהמופתיות בהיסטוריה האנושית נוצרו באמצעות השפעה/השראה ברורה וישירה מהתנ"ך.
לגמרי! הבעיה של ה"רק לא ביבי" היא שכל פעם מישהו צץ משום מקום, חושב שהוא יהיה רוה"מ, לא מצליח ונעלם, אין באמת מישהו ששווה התייחסות.פשוט נמאס לי ממשחקי הכוח הין מפלגות ביבי ו"רק לאביבי"
מסכים, אני חושב פשוט שהנושא הביטחוני לא ישתנה כאן כי זה לא משתלם לאף אחד אז לא רואה טעם לבחור על סמך זהלמען האמת האמת כבר לא מעניין אותי קטע ביטחוני, רק כלכלי.
כשדנים בהיסטוריה, מי מחליט אלו מסקנות נכונות? אני? אתה?כן, מעודדת, אבל רק אם החשיבה מובילה אותך למסקנות ה"נכונות"
איך זה קשור?כשדנים בהיסטוריה, מי מחליט אלו מסקנות נכונות? אני? אתה?
אתה ואני צריכים להבין שאנחנו לא צודקים רק בגלל שכך נראה לנו.
אה ותנ"ך זה לא היסטוריה.
כתבת שאם החשיבה שלך מוביל למסקנות נכונות...איך זה קשור?
אה ותנ"ך זה לא היסטוריה.
מה זה לדעתך?אה ותנ"ך זה לא היסטוריה.
לא אבל כדי לחשוב שהרבה דברים שם הם אמת זה דורש אמונה במי שעונה לך, אין כזה דבר אמונה בסיפורי התנ"ך בלי אמונה במי שמספר לך עליהם. אין לך דרך לאמת את הדברים העצמך, אז אתה חייב אמונהאתה חושב שדתיים לומדים, וכאשר קופצת שאלה הם מתעלמים? כי השאלה בעייתית?
כי זה לא אותו נושא שנלמד בבתי הספראין בדף מילה על דת.