הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
כשיש לתלמיד 9 שעות דת בשבוע, במיוחד כשנלמדת כעובדה ולא בצורה ביקורתית

איך 9 שעות? תרבות ישראל זה דת?

אגב, אני לומד בצורה מאוד ביקורתית, ואני דתי. אם חילונים לא לומדים בצורה ביקורתית, זה אשמתם.

איך 9 שעות? תרבות ישראל זה דת?
כן, זה נושאים ברוח דתית

אגב, אני לומד בצורה מאוד ביקורתית, ואני דתי. אם חילונים לא לומדים בצורה ביקורתית, זה אשמתם.
מה זה בכלל אומר?
גם קצת קשה לומר שאתה דתי ולומד בצורה ביקורתית מאוד, זה אוקסימורון. דת דורשת אמונה, שהיא ההפך מביקורת

מה זה בכלל אומר?
גם קצת קשה לומר שאתה דתי ולומד בצורה ביקורתית מאוד, זה אוקסימורון. דת דורשת אמונה, שהיא ההפך מביקורת

אתה חושב שדתיים לומדים, וכאשר קופצת שאלה הם מתעלמים? כי השאלה בעייתית?

כל הגמרא נכתבה על קושיות ושאלות באמונה בהשקפה בהלכה בדינים וכו

דת דורשת אמונה, אמונה היא לא ההפך מביקורת, אמונה היא ההפך כפירה.

תגדיר מה זה ביקורתי?
אנחנו למשל למדנו סיבות לסתירות לתנך( למה למשל יש שתי סיפורי בריאה,וזאת פרשות שמגמדת את התנך בכך שהיא אומרת שהיו שתי סיפורים ולא ידעו איזה מהם להכניס)
לעומת זאת למדנו גם למה אליהו הנביא הוא נביא ''רע'' משהו שחלק מין מהמגזר הדתי מקבלים עם פירוש יותר רוחני יותר

תהנו מהדיון על דת בלעדיי הפעם.
רק רציתי לציין, שלימוד חוקי התורה, והגמרא היא פעולה מאוד ביקורתית. כל המושג הוא ביקורתי.
לגבי גוף הדת, היא בשונה מהרבה דתות, מעודדת שאלות וחשיבה.
אני מבין למה אתה חושב שלאמין במשהו זה לא ביקורתי, אבל אני חייב לחלוק עליך.
אמונה זאת מסקנה שהגעתי אליה, הדרך לשם יכולה להיות מאוד ביקורתית. לא חייבת, אבל יכולה.

כן, זה נושאים ברוח דתית

E1837F12-5682-409A-9FD7-7ED881BBD4B8.png

אין בדף מילה על דת.
תגדיר מה זה ביקורתי?
אנחנו למשל למדנו סיבות לסתירות לתנך( למה למשל יש שתי סיפורי בריאה,וזאת פרשות שמגמדת את התנך בכך שהיא אומרת שהיו שתי סיפורים ולא ידעו איזה מהם להכניס)
לעומת זאת למדנו גם למה אליהו הנביא הוא נביא ''רע'' משהו שחלק מין מהמגזר הדתי מקבלים עם פירוש יותר רוחני יותר

בן אדם דתי הוא אדם ש עובד את אלוקים ומקיים את המצווה בשולחן ערוך.

אם אתה נותן פרשנות שאליהו הנביא הוא בעצם רע, אמנם זה לא בעיני, אבל זה בסדר ..

וישנם רבנים שכתבו ביקורת על סתירות בתנך, ״ביקורת המקרא״ - ישעהו לייבוביץ׳.
התנך לא נועד להיות ספר היסטוריה

כל הגמרא נכתבה על קושיות ושאלות באמונה בהשקפה בהלכה בדינים וכו

דת דורשת אמונה, אמונה היא לא ההפך מביקורת, אמונה היא ההפך כפירה.
למדתי בבתי ספר דתיים מכיתה ג' עד סוף ביה"ס, לא זכורה לי ביקורת על הדת שם.
לגבי גוף הדת, היא בשונה מהרבה דתות, מעודדת שאלות וחשיבה.
כן, מעודדת, אבל רק אם החשיבה מובילה אותך למסקנות ה"נכונות"

צפה בקובץ המצורף 63628

אין בדף מילה על דת.

זה לא מערך השיעור זה פשוט ערך על התרבות בישראל כנס לקישור שהבאתי לך

בן אדם דתי הוא אדם ש עובד את אלוקים ומקיים את המצווה בשולחן ערוך.

אם אתה נותן פרשנות שאליהו הנביא הוא בעצם רע, אמנם זה לא בעיני, אבל זה בסדר ..

וישנם רבנים שכתבו ביקורת על סתירות בתנך, ״ביקורת המקרא״ - ישעהו לייבוביץ׳.
התנך לא נועד להיות ספר היסטוריה
אז לא בקורתי כמו שקוצר אמר האמונה שלך מונעת מימך לבקר את הספר.
אני יכול לשבת ולראות את התרבויות שהיו סביבנו בתקופת התנך ולעריך שהרבה מהדברים שכתובים בתנך לקחנו מהם
זה לא עניין של ספר היסטוריה זה פשוט להבין שזה ספר לא יותר

לבקר את הספר

זה קצת כללי,
לבקר את מיהמנות הספר?
את הדמויות בו? או לבקר את מה שהוא מנסה להעביר?
זה לא עניין של ספר היסטוריה זה פשוט להבין שזה ספר לא יותר

מתוך ויקיפדיה, וניתן לראות מיד שהחלק הזה נערך ע״י חילוני.

התנ"ך מהווה מוקד מרכזי לתרבות היהודית לדורותיה, ונודעה לו השפעה עמוקה גם בדתות המערב האחרות. כמו כן התנ"ך המכונה ספר הספרים, השפיע בצורה עצומה על התרבות והיצירה האנושית, הן בנוגע לעם היהודי והן בנוגע לשאר אומות העולם. מספר רב של יצירות אמנות מספרות דרך פיסול ועד ציור ומוזיקה, מהמופתיות בהיסטוריה האנושית נוצרו באמצעות השפעה/השראה ברורה וישירה מהתנ"ך.

אני עוד לא סגור על זה ב-100% כי אני לא בטוח אם הקול שלי ילך לפח בגלל שהוא אולי לא יעבור את אחוז החסימה אבל אני כנראה אצביע לירון זליכה.

"סתם" כי פשוט נמאס לי ממשחקי הכוח הין מפלגות ביבי ו"רק לאביבי" ולמען האמת האמת כבר לא מעניין אותי קטע ביטחוני, רק כלכלי.

זה קצת כללי,
לבקר את מיהמנות הספר?
את הדמויות בו? או לבקר את מה שהוא מנסה להעביר?
תכלס הכול , שאתה בא בנקודת מבט חילונית שאתה משתמש במדע כדיי להבין משהו אתה מנסה אט אט לשבור את קונסנוס של הספר
למה? כי לחשוב למשל שהמסר ''הומאים זה איכסה'' הוא מסר טוב בלי לתת לעצמך לבקר אותו זה צעד נוראי שפוגע לא רק באחרים אלא גם בך
מתוך ויקיפדיה, וניתן לראות מיד שהחלק הזה נערך ע״י חילוני.

התנ"ך מהווה מוקד מרכזי לתרבות היהודית לדורותיה, ונודעה לו השפעה עמוקה גם בדתות המערב האחרות. כמו כן התנ"ך המכונה ספר הספרים, השפיע בצורה עצומה על התרבות והיצירה האנושית, הן בנוגע לעם היהודי והן בנוגע לשאר אומות העולם. מספר רב של יצירות אמנות מספרות דרך פיסול ועד ציור ומוזיקה, מהמופתיות בהיסטוריה האנושית נוצרו באמצעות השפעה/השראה ברורה וישירה מהתנ"ך.
גם המיתלוגיה היוונית (תכלס אפילו יותר) אז מה? זה עדיין רק סיפורים

פשוט נמאס לי ממשחקי הכוח הין מפלגות ביבי ו"רק לאביבי"
לגמרי! הבעיה של ה"רק לא ביבי" היא שכל פעם מישהו צץ משום מקום, חושב שהוא יהיה רוה"מ, לא מצליח ונעלם, אין באמת מישהו ששווה התייחסות.

אני כנראה אצביע לליברמן אגב.
למען האמת האמת כבר לא מעניין אותי קטע ביטחוני, רק כלכלי.
מסכים, אני חושב פשוט שהנושא הביטחוני לא ישתנה כאן כי זה לא משתלם לאף אחד אז לא רואה טעם לבחור על סמך זה

כן, מעודדת, אבל רק אם החשיבה מובילה אותך למסקנות ה"נכונות"
כשדנים בהיסטוריה, מי מחליט אלו מסקנות נכונות? אני? אתה?
אתה ואני צריכים להבין שאנחנו לא צודקים רק בגלל שכך נראה לנו.

כשדנים בהיסטוריה, מי מחליט אלו מסקנות נכונות? אני? אתה?
אתה ואני צריכים להבין שאנחנו לא צודקים רק בגלל שכך נראה לנו.
איך זה קשור?
אה ותנ"ך זה לא היסטוריה.

לא אבל כדי לחשוב שהרבה דברים שם הם אמת זה דורש אמונה במי שעונה לך, אין כזה דבר אמונה בסיפורי התנ"ך בלי אמונה במי שמספר לך עליהם. אין לך דרך לאמת את הדברים העצמך, אז אתה חייב אמונה

אין בדף מילה על דת.
כי זה לא אותו נושא שנלמד בבתי הספר

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית