הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
קראתי טיפה, אני מבין את ההתנדגות לכשרות הזאת. אבל לא ידעתי שיש אנשים שמסתמכים בכלל על הרבנות לכשרות שלהם. נשמע לי הזוי קצת.
לא הבנתי מה אמרת, תוכל לחזור על זה?
(לא מילה במילה, כמובן)

בפרשת השבוע היה כתוב "לא תבערו אש בכל מושובותיכם ביום השבת"😆
אני לא יודע אם הבנת מה אני מתכוון, התכוונתי לנורה חשמלית, היא לא הבערת אש, אבל בכל זאת אסורה בשבת

הנה לך שינוי בתורה ובמצוות.
זה שינוי בפרשנות, כי המצווה לא מתייחסת לחיים המודרניים

אי אפשר להתגרש אזרחית?(בארץ, בעולם)
אפשר להתגרש בחו"ל אני מאמין, אבל זה תהליך מסובך וארוך יותר, וקשה לי להאמין שזוג יטוס לחו"ל כדי להתגרש, זה לא פרקטי בכלל

האם יש בעיה בהכרה בארץ(לא ברבנות, כמובן)? איך זה בא לידי ביטוי?
הכרה של מה?

האם מכירים מדינית בחתונה אזרחית, וזה בא לידי ביטוי בדברים אחרים, ובגירושים דווקא לא?
ברגע שאתה נשוי, לא משנה אם התחתנת בחו"ל או לא, אז אתה מוכר כנשוי במדינה כמו כל אחד ללא הבדלים. לעומת זאת להתגרש אתה חייב דרך הרבנות בארץ, בלי קשר לאיפה התחתנת

שמעתם על ארגון השגחת הכשרות 'צהר'?
אולי שווה להתעמק בזה, ולדון.
אני בעד ארגונים כאלה, לרוע המזל אין להם מעמד חוקי בישראל וכדי להצהיר שמקום כשר רק הרבנות יכולה לעשות זאת.
זה מגוחך כי גם ככה מי שמאוד משנה לו סוג הכשרות לא בהכרח יסתמך על הרבנות ויחפש כשרות נפרדת, אז מה זה משנה מי מצהיר אם המקום כשר או לא?

ברגע שאתה נשוי, לא משנה אם התחתנת בחו"ל או לא, אז אתה מוכר כנשוי במדינה כמו כל אחד ללא הבדלים. לעומת זאת להתגרש אתה חייב דרך הרבנות בארץ, בלי קשר לאיפה התחתנת
כמו שאתה חייב להתחתן, לא? אחרת למה בכלל העלת את נושא הטיסה לחו"ל למטרת חתונה?
אני בעד ארגונים כאלה, לרוע המזל אין להם מעמד חוקי בישראל וכדי להצהיר שמקום כשר רק הרבנות יכולה לעשות זאת.
חוקי, כלומר, השימוש במילה "כשר"?
הכרה של מה?
גירושים.

כמו שאתה חייב להתחתן, לא? אחרת למה בכלל העלת את נושא הטיסה לחו"ל למטרת חתונה?
נעשה קצת סדר, יש את החוק בארץ והחוק בחו"ל.
החוק בארץ הוא יוצא דופן רק בתהליך החתונה ותהליך הגירושים, בכל שאר הזמן הוא כמו כל מקום אחר, עם רישום הנישואים והזכויות הנלוות.
ברגע שאתה רוצה או להתחתן או להתגרש בארץ, אתה חייב לעבור דרך המוסד הרבנות כיהודי, והם מחייבים אותך לעמוד בחוקים והקריטריונים שלהם, שהם דתיים לחלוטין.
לעומת זאת, אם התחתנת או התגרשת בחו"ל אז אתה לא צריך לעבור דרך הרבנות, וכל מה שנשאר זה לרשום את שינוי הסטטוס במשרד הפנים וזהו.

חוקי, כלומר, השימוש במילה "כשר"?
כן, מסעדה לא יכולה להצהיר על עצמה ככשרה ללא כשרות של הרבנות, בין אם הם מחמירים יותר או פחות

זה מוכר כמו שפירטתי קודם

את זה קל יותר להפריך אני חושב.
אקל עליך, אסור משכב בהמה.
למיטב ידיעתי הכוונה לחיות שעוזרות במשק הבית, חיות מבויתות בכללי.
למה שלא אשכב עם חזירת בר, האם מותר לי לשכב עם חזיר בר והאם מותר אך אסור להרבע אותו?

אל תנסו את זה בבית.

אז הנה לך משימה, תבדוק.
בהמה זה לא רק חיות מבוייתות.
אז כשל לוגי.
נתתי פה פרשות שאומרת שמשכב זכר כנראה טקס כנעני עתיק למה אתם פוסלים אותו ?
כי הוא פשוט לא מתאים לכם לפרשנות זה הכול

אני לא יודע אם הבנת מה אני מתכוון, התכוונתי לנורה חשמלית, היא לא הבערת אש, אבל בכל זאת אסורה בשבת

היא כן, ראה את הפסק של הרב קוק בעניין. הבערת אש היא למעשה מימוש פוטנציאל של חומר. כמו חשמל - מעבר של אלקטרונים מפוטנציאל גבוה לפוטנציאל נמוך.

היא כן, ראה את הפסק של הרב קוק בעניין. הבערת אש היא למעשה מימוש פוטנציאל של חומר. כמו חשמל - מעבר של אלקטרונים מפוטנציאל גבוה לפוטנציאל נמוך.
ומה זה אם לא פרשנות?

זה מזכיר לי בדיחה ישנה
אלוהים: אל תאכל גדי בחלב אימו
יהודי: אה כאילו לא לערבב חלב ובשר?
אלוהים: מה? לא פשוט אל תאכל גדי בחלב אמו זה-
יהודי: אהההה אז להרוג את הומואים ולכפות על נשים להתלבש צנוע!
אלוהים : לא למה לעזאזל אתה ממציא שיט שאני-
יהודי: הבנתי פשוט להכריח את אנסים להתחתן עם האישה שהם אנסו ולשעבד בתור זונות את הנשים של העמים שאני כובש!
אלוהים: זהו זה אני חותך לך את הזין

בתורה לא רשום שאסור להדליק מנורה בשבת, אבל זו ההלכה.
הרפורמים לא משנים את התורה והמצוות, אבל המצוות לא רלוונטיות מאוד לעת המודרנית, אז יש צורך בבפרשנות שלהם. האורתודוקסים הלכו בכיוון המחמיר יותר, והרפורמי במקל יותר, אבל האמונה היא באותן מצוות

חמוד שאתה חושב שיש קשר בין סמוטריץ' לדתיים לאומיים. הבנאדם פנאט דתי
זה ממש לא נכון, קצת קשה להסביר הכל דבר הודעה אבל המצוות אלו עקרונות והעקרונות האלו שייכים בכל תקופה, למשל אסור להבעיר אש- נורת להט נחשבת כהבערה זאת דוגמה אחת, ומאותה סיבה כשמישהו מבטל עיקרון אחד הוא כופר בכל שאר העקרונות

בתורה לא רשום שאסור להדליק מנורה בשבת, אבל זו ההלכה.
הרפורמים לא משנים את התורה והמצוות, אבל המצוות לא רלוונטיות מאוד לעת המודרנית, אז יש צורך בבפרשנות שלהם. האורתודוקסים הלכו בכיוון המחמיר יותר, והרפורמי במקל יותר, אבל האמונה היא באותן מצוות

נחשבת על ידי מי? על ידי מי שמפרש את המצווה הזאת לא?
תסלחו לי אם הניסוח יצא טיפה חריף, אבל אתם מביעים דעה נחרצת בנושאים שאין לכם הרבה מושג בהם, אני נמצא בפורום הזה כבר לא מעט זמן ואני מחזיק מכם מהאנשים היותר רציניים פה, אבל איכשהו כל פעם שמגיעים לנושא דתי בפורום (שזה כשלעצמו לא דבר רע) המוניטין הזה נפגע, לכל מי שיש מושג בסיסי בהלכה מבין מה הסתירה בדברי הרפורמים, אז אני מתפלא איך קובעים בנחרצות שההבדל בינינו לרפורמים זה "חומרות".
בשבילכם ובשביל תרבות הדיון פה הייתי ממליץ להתנסח בצורת שאלה ולא קביעה כשזה מגיע לנושאים בהלכה...
זאת דעתי לפחות, אם מישהו חושב אחרת אין שום בעיה, רק במקרה כזה זה יהיה סוף הדיון מבחינתי משום שלא יהיה מכנה משותף כלל...

לא הבנתי מה אמרת, תוכל לחזור על זה?
(לא מילה במילה, כמובן)
לא ידעתי שיש אנשים ברצינות סומכים על הכשר רבנות.

ובלי קשר, אני מבין מדוע אנשים מתנגדים להכשר החדש הזה שאין לה אפילו רבנות.
אנחנו לא נסיים להתפלסף האם הבערת נורה הינה הבערת אש. לכן רק אשאל אותך, רפורמים לא מבעירים אש בשבת? מנגל? או על הגז?
בהמה זה לא רק חיות מבוייתות.
אז כשל לוגי.
מה ההבדל בין בהמה לחיה?
אחי, אתה לא מדבר עם מישהו שיפתח ספר ויתעמק בנושא. אני לא יודע מתי הפעם האחרונה שהם פתחו תנ"ך אבל בכל זאת מדברים על זה בביטחון.

תסלחו לי אם הניסוח יצא טיפה חריף, אבל אתם מביעים דעה נחרצת בנושאים שאין לכם הרבה מושג בהם, אני נמצא בפורום הזה כבר לא מעט זמן ואני מחזיק מכם מהאנשים היותר רציניים פה, אבל איכשהו כל פעם שמגיעים לנושא דתי בפורום (שזה כשלעצמו לא דבר רע) המוניטין הזה נפגע, לכל מי שיש מושג בסיסי בהלכה מבין מה הסתירה בדברי הרפורמים, אז אני מתפלא איך קובעים בנחרצות שההבדל בינינו לרפורמים זה "חומרות".
בשבילכם ובשביל תרבות הדיון פה הייתי ממליץ להתנסח בצורת שאלה ולא קביעה כשזה מגיע לנושאים בהלכה...
זאת דעתי לפחות, אם מישהו חושב אחרת אין שום בעיה, רק במקרה כזה זה יהיה סוף הדיון מבחינתי משום שלא יהיה מכנה משותף כלל...
כל מילה !

אחי, תתרגל, זה המצב כאן.
אנחנו רופאים, רבנים, מאמנים מאחורי מקלדת, כולנו יודעים הכל.
אני בטוח ש @kotzer מרגיש אותו דבר בדיון על חיסונים וקורונה:sarcastic:

ציטטת אותי אז אני מבין שהתייחסת גם אליי, איפה ראית קביעה במה שציטטת ממני?
נחשבת על ידי מי? על ידי מי שמפרש את המצווה הזאת לא?

מה לגבי נורת לד?

מה ההבדל בין בהמה לחיה?
אין לכן זה הכשל הלוגי
הוא חשב שהכוונה הם רק חיה מבייות שזה לא נכון בהכרח לכן כן האיסור פה מאוד ברור לכן זאת דוגמה לא נכונה.

אין לכן זה הכשל הלוגי
הוא חשב שהכוונה הם רק חיה מבייות שזה לא נכון בהכרח לכן כן האיסור פה מאוד ברור לכן זאת דוגמה לא נכונה.
שאלתי שאלה.
מה ההבדל בין חיה לבהמה?
אני לא מצליח להבין את התשובה שלך.

שאלתי שאלה.
מה ההבדל בין חיה לבהמה?
אני לא מצליח להבין את התשובה שלך.
אז עניתה לך כבר תקרא את הודעה שוב
t:lr
הדוגמה הייתה דוגמה גרועה לטיעון שלו

אז עניתה לך כבר תקרא את הודעה שוב
t:lr
הדוגמה הייתה דוגמה גרועה לטיעון שלו
אני לא יודע מה ההבדל בינהם. חשבתי שבהמה זה מבוית וחיה זה בר. לכן שאלתי אותך מה דעתך.
היה נראה לי שגם יונתן חשב כמוני, אבל אני לא בטוח שזה ההגדרה של בהמה.

אז אולי אני סתום, תנסה לכתוב אולי את התשובה שלך קצת יותר מפורטת אולי.
מה זה בהמה? מה זה חיה?

אני לא יודע מה ההבדל בינהם. חשבתי שבהמה זה מבוית וחיה זה בר. לכן שאלתי אותך מה דעתך.
היה נראה לי שגם יונתן חשב כמוני, אבל אני לא בטוח שזה ההגדרה של בהמה.

אז אולי אני סתום, תנסה לכתוב אולי את התשובה שלך קצת יותר מפורטת אולי.
מה זה בהמה? מה זה חיה?
😣😣😣😣😣😣
יודע מה נעשה את זה יותר קל אלחנן חיים שלי מה הבדל בין מלאך לשליח?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית