כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
אני לא מאמין לבנט, כל משרד שהוא היה בו הוא רק התעסק איך הוא יכול לעזור למתנחלים על חשבון שאר אזרחי המדינה
בתור שר הכלכלה בנט פעל להסרת חסמים בירוקרטיים ולהגברת התחרות במשק. הוביל רפורמה במכון התקנים שהקלה על ייבוא מוצרים שכבר עומדים בתקנים המקובלים בחוץ לארץ. הוא שדרג את רשות התחרות ואפשר קידום מהיר של החלטות שמטרתן פירוק מונופולים ותיקים. פירק את הקרטל של משווקי התוצרת החקלאית. קידם תחרות בענף המזון וחייב את רשתות השיווק הגדולות לפרסם באינטרנט את קובץ מחירי המוצרים העדכניים בכל אחד מהסניפים שלהן ואת זמינותם במלאי.
כשר להשכלה גבוהה הפך את הבינתחומי לאוניברסיטה הפרטית הראשונה בישראל (צעד שהוריד משמעותית את הנטל על המערכת הציבורית ואפשר התמקדות של האוניברסיטאות הציבוריות בחסרי האמצעים), ופירק את הקרטל של האוניבסיטאות הקיימות.
כמו כן בתור שר חינוך הגביר את האוטונומיה של מנהלי בתי הספר, הוריד את הצפיפות בכיתות והעלה את מספר התלמידים הלומדים 5 יחידות מתמטיקה, בעיקר בפריפריה.
אם זו נחשבת "עזרה למתנחלים על חשבון שאר האזרחים" - תנו לי עוד מזה בבקשה.

אבל בקצרה - כולם פוסלים את ביבי וביבי פוסל את כולם. מי נשאר? החרדים
החרדים הם השותפיים הקואלציונים האולטימטיבים ויש רק דרישה אחת: תנו לנו תקציבים, ואנחנו נצביע במשמעת קואלציונית בלי כאבי ראש.
לא נכון. המפלגות החרדיות לעולם לא יצביעו בעד חוקים המבטיחים זכויות ללהט"ב או המפרידים בין דת למדינה. כמו כן המפלגות החרדיות הן סוציאליסטיות באופן מסורתי ומתנגדות לליברליזם כלכלי.

למה לעצור בסינגפור? שיביא כלכלה יותר טובה מסינגפור הרי הכל אפשרי
למה רק להוריד מיסים, שיבטל וזהו לא?
סינגפור היא הכלכלה החזקה והצומחת ביותר בעולם. לא סתם בנט בחר בה בשביל לייצג את התכנית שלו.

אפילו יש לי רעיון יותר טוב: שיחלק לכל אזרח במדינה כל חודש כסף. כמו מיסים רק הפוך
נתניהו משתמש בשיטה הזו מאז 2015. ואפילו יש לזה שם: סוציאליזם פופוליסטי.

המפלגות החרדיות לעולם לא יצביעו בעד חוקים המבטיחים זכויות ללהט"ב או המפרידים בין דת למדינה
No shit...
בקואלציה שהחרדים שותפים לה כולם מצביעים נגד הדברים האלו.
סינגפור היא הכלכלה החזקה והצומחת ביותר בעולם. לא סתם בנט בחר בה בשביל לייצג את התכנית שלו.
נו, ההבנת הנקרא
למה לעצור בכלכלה החזקה בעולם, אני מציע לעבור את כלכלת סינגפור.
שם התכנית: כלכלה יותר טובה מסינגפור
נתניהו משתמש בשיטה הזו מאז 2015. ואפילו יש לזה שם: סוציאליזם פופוליסטי.
כנראה פספסתי את ההרשמה לקבלת מיסים הפוכים, תוכל להפנות אותי לזה?
בתור שר הכלכלה בנט פעל להסרת חסמים בירוקרטיים ולהגברת התחרות במשק. הוביל רפורמה במכון התקנים שהקלה על ייבוא מוצרים שכבר עומדים בתקנים המקובלים בחוץ לארץ. הוא שדרג את רשות התחרות ואפשר קידום מהיר של החלטות שמטרתן פירוק מונופולים ותיקים. פירק את הקרטל של משווקי התוצרת החקלאית
מילים יפות חסרות מתוכן
רק לעשות נעים באוזן

כנראה פספסתי את ההרשמה לקבלת מיסים הפוכים, תוכל להפנות אותי לזה?
נתניהו מתכנן להוציא 15 מיליארד שקל והוא אפילו לא התייעץ עם הנגיד

לא קיבלת את מענקי הקורונה של נתניהו? אותם כספים שמחולקים לציבור ללא צורך אמיתי ונטו בשביל תעמולת בחירות?

מילים יפות חסרות מתוכן
רק לעשות נעים באוזן
אני מבין שמעשים שאשכרה מורידים את יוקר המחיה הם "מילים יפות חסרות תוכן" בשבילך.
תלמד מבוא לכלכלה ותחזור אלינו.

...
בקואלציה שהחרדים שותפים לה כולם מצביעים נגד הדברים האלו.
שים לב מה אתה אמרת: "החרדים רק רוצים תקציבים ובתמורה יצביעו לכל דבר".
אני הראיתי לך שלמפלגות החרדיות יש גם אידיאולוגיה, ושהם לעולם לא יצביעו לחוק הסותר את השקפת העולם השמרנית שלהן.

לא קיבלת את מענקי הקורונה של נתניהו?
קיבלתי את ה200 שקל או כמה שזה לא היה פעם אחת, חוץ מזה אני אדם עובד שלא יצא לחל''ת.

אותם כספים שמחולקים לציבור ללא צורך אמיתי ונטו בשביל תעמולת בחירות?
אשמח לשמוע איך אתה היית מנטר למי לתת כסף כדי לשרוד במשבר הכלכלי החמור שאנחנו חווים ולמי לא לתת. איך היית מזהה מי בחל''ת כדי לאונן בבית ומי בחל''ת ורעב ללחם וחייב מענק כמו אוויר לנשימה.

ציינת 2015, שלחת כתבה מ2020. אשמח לדעת מה השתנה ב2015.

והכי מצחיק, "בין השורות" אני מבין שאתה תומך בבנט
אתה מכיר את ההיסטוריה של בנט-נתניהו במרוצת השנים?
אתה מכיר בזה שיש סבירות גבוהה שבנט ישב עם נתניהו לאחר הבחירות הקרובות?
אני מבין שמעשים שאשכרה מורידים את יוקר המחיה הם "מילים יפות חסרות תוכן" בשבילך
אתה מרגיש שיוקר המחייה יקר מאז נכון?
תלמד מבוא לכלכלה ותחזור אלינו.
תכף נגמרת שנה א'

שים לב מה אתה אמרת: "החרדים רק רוצים תקציבים ובתמורה יצביעו לכל דבר".
אני הראיתי לך שלמפלגות החרדיות יש גם אידיאולוגיה, ושהם לעולם לא יצביעו לחוק הסותר את השקפת העולם השמרנית שלהן.
הם לא ישבו בקואלציה שסותרת את השקפת עולמם.
לכן כל מה שניסת להוכיח הוא אוקסימרון.
שוב, הבנת הנקרא - "יצביעו במשמעת קואלציונית". לא יצביע לכל דבר. בקואלציות שהם יושבים בהם לא מעלים הצעות חוק מהקואלציה של זכויות להט''ב.

ציינת 2015, שלחת כתבה מ2020. אשמח לדעת מה השתנה ב2015.
כחלון נכנס למשרד האוצר, והתחיל עם התכניות "החברתיות" הפופוליסטיות שלו, בגיבוי מלא של נתניהו כמובן. אין צורך שאשלח לך מאמרים המבקרים את הסכנה שבכחלוניזם, הם רבים כחול אשר על שפת הים.

והכי מצחיק, "בין השורות" אני מבין שאתה תומך בבנט
אני לא תומך בבנט, למרות שלדעתי הוא שר ביצועיסט והייתי שמח לראות אותו בממשלה הבאה.

הם לא ישבו בקואלציה שסותרת את השקפת עולמם.
לכן כל מה שניסת להוכיח הוא אוקסימרון.
לא. אתה טוען שהשקפת עולמם היא "תקציבים". אני טוען שהשקפת עולמם עמוקה יותר והם לא יצביעו באופן אוטומטי לכל הצעת חוק שהקואליציה תעלה, לכן הם גם לא הולכים לשבת עם ליברמן או מרצ בקואליציה.
וכן, שותפים קואליציוניים חולקים עמדות פוליטיות זהות. זו הסיבה ש-"ממשלת האחדות" של נתניהו וגנץ לא תפקדה בכלל.

אשמח לשמוע איך אתה היית מנטר למי לתת כסף כדי לשרוד במשבר הכלכלי החמור שאנחנו חווים ולמי לא לתת. איך היית מזהה מי בחל''ת כדי לאונן בבית ומי בחל''ת ורעב ללחם וחייב מענק כמו אוויר לנשימה.
הייתי נותן כסף על פי שני קריטריונים:
לחלשים, ולאלו מתוכם שנפגעו מהמשבר.
כך לדוגמה, לא הייתי מעלה את קצבאות הנכות במשבר הקורונה, כי ההכנסה של הנכים לא נפגעה בעקבות הקורונה.
גם לא הייתי נותן כסף להייטקיסט שיושב עכשיו בחל"ת, כי הוא אמנם נפגע מהמשבר אבל הוא במצב סוציואקונומי גבוה שמאפשר לו להתקיים על החסכונות שצבר לפני הקורונה.
באופן כללי, הייתי מפעיל תכנית תעסוקה כפי שעשתה גרמניה, כך שהייתי מתמרץ את בעלי העסקים להשאיר כמה שיותר עובדים בתפקידם, ולאחר המשבר הייתי מעודד את העובדים לחזור לעבודה באמצעות מענקי עבודה, הכשרות מקצועיות והרחבת הקריטריונים לקבלה לעבודה.
דמי האבטלה היו מדורגים כך שככל שאתה נשאר יותר זמן בבית אתה מקבל פחות כסף.

התכניות "החברתיות" הפופוליסטיות שלו, בגיבוי מלא של נתניהו כמובן
בשונה לגמריי מהתוכניות הפופליסטיות בחצי שקל של בנט.
שר ביצועיסט
אין דבר כזה
לא. אתה טוען שהשקפת עולמם היא "תקציבים"
אתה אומר לי מה אני טוען? תלמד לקרוא.
אני טוען שהשקפת עולמם עמוקה יותר והם לא יצביעו באופן אוטומטי לכל הצעת חוק שהקואליציה תעלה, לכן הם גם לא הולכים לשבת עם ליברמן או מרצ בקואליציה.
ומי יעלה הצעות חוק להטביות בקאלוציות שבהם מסכימות לשבת המפלגות החרדיות?? אולי ימינה? אולי סמוטריץ'?
ההכנסה של הנכים לא נפגעה בעקבות הקורונה
מה?

להייטקיסט שיושב עכשיו בחל"ת
כמה הייטקסיטים אתה מכיר?
99,9 מהם לא יצאו לשום חל''ת

להתקיים על החסכונות שצבר לפני הקורונה.
הוא לקח 2 משכנאות ועוד מימון על הרכב, אין חסכונות.
איך אתה בודק למי יש כמה חסכונות, ואיך אתה מדרג מצב סוציו אקנומי של אנשים?
נו באמת.

אני מבין שלקחת קורס וחצי בכלכלה ועכשיו אתה בונה תכניות ותקציבים למדינה
תתקדם, ואל תטרח להגיב בבקשה

למה הם חשוכים וניצן הורוביץ לא? מרב מכאלי?
בנאדם שלא רוצה שאישתו לאחר לידה תשכב במיטה ליד יולדת ערבייה,
בנאדם שמארגן מצד אלטרנטיבי למצעד הגאווה בשם "מצעד הבהמות",
אני מגדיר כ-חושך.

מעניין שאתה בוחר דווקא בגישה הזו אחרי שכמעט כל צמרת האוצר התפטרה בעקבות המהלכים שהונהגו בידי ביבי וכץ. או שגם הם צריכים ללכת ללמוד כלכלה?

בשונה לגמריי מהתוכניות הפופליסטיות בחצי שקל של בנט.
התכניות של בנט רציניות ומקצועיות, והוא הוכיח זאת בעיקר במשבר הקורונה.
רוב הכלכלנים שביקרו את "תכנית סינגפור" שלו הסכימו שהיא תכנית טובה ומלבד הסעיף של הורדת המיסים (שמניח שאנחנו בצד היורד של עקומת לאפר) היא חפה מפופוליזם.
למשל עומר מואב כאן: פרופ' עומר מואב על תכנית סינגפור של בנט: אני מסיר את הכובע בפני בנט על החזון
גם אם היא לא פרקטית במצב הפוליטי כיום, בניגוד לשאר התכניות שלו אגב, היא עדיין הרבה יותר ליברלית ומקצועית משאר המצעים.
תזכיר לי מתי הפעם האחרונה שהליכוד פרסמו מצע?

אתה אומר לי מה אני טוען? תלמד לקרוא.
החרדים הם השותפיים הקואלציונים האולטימטיבים ויש רק דרישה אחת: תנו לנו תקציבים, ואנחנו נצביע במשמעת קואלציונית בלי כאבי ראש.

רובם לא עובדים והם מקבלים קצבת נכות מהמדינה.

הוא לקח 2 משכנאות ועוד מימון על הרכב, אין חסכונות.
איך אתה בודק למי יש כמה חסכונות, ואיך אתה מדרג מצב סוציו אקנומי של אנשים?
נו באמת.
המדינה יודעת בדיוק כמה אתה משלם לה כל חודש ואתה מחויב לדווח לה על כל הנכסים שלך, נראה לך שהיא לא תשים לב אם ההכנסה שלך ירדה?
חוץ מזה, יש מדדים רשמיים של הלמ"ס שכל הדיוט יכול לבדוק.

א. תענה ברצינות על המודל שאני מציע. בינתיים נראה שאתה מתחמק מדיון ענייני וחבל.
ב. אתה ביקשת לדעת מה אני הייתי עושה כדי להוציא את המדינה מהמשבר, ועניתי בצורה מופשטת כדי שכל הדיוט יוכל להבין. אתה רוצה תכניות רציניות יותר? תשאל את פקידי האוצר ולא אדם אקראי מ-LBS.

מעניין שאתה בוחר דווקא בגישה הזו אחרי שכמעט כל צמרת האוצר התפטרה בעקבות המהלכים שהונהגו בידי ביבי וכץ. או שגם הם צריכים ללכת ללמוד כלכלה?
באיזו גישה אני בוחר ומתי שלחתי מישהו ללמוד כלכלה?

בינתיים נראה שאתה מתחמק מדיון ענייני וחבל
אני לא מנהל דיונים עניינים עם אנשים שלפי התפיסה שלי מבינים 0 בנושא כי זה לא מעניין אותי, ומהדברים שאתה כותב זה מה שאני הסקתי.

בוא ננסה
רוב הכלכלנים שביקרו את "תכנית סינגפור" שלו הסכימו שהיא תכנית טובה
לקחת כלכלן 1 מתוך עשרות תוצאות בגוגל שאומר שהתכנית היא לא תכנית מציאותית - אלא חזון מאוד טוב.
התכניות של בנט רציניות ומקצועיות, והוא הוכיח זאת בעיקר במשבר הקורונה.
איך אפשר להוכיח תוכנית שעדיין לא יצאה לפועל?
בנט בפוליטקה הישראלית כבר שנים, איפה התכנית הייתה לפני משבר הקורונה, ב5+ שנים שבנט בפוליטיקה בתפקידי מפתח היה אפשר ליישם אותה כבר 20 פעם והיום היינו קוצרים את הפירות של כלכלת סינגפור.

גם אם היא לא פרקטית במצב הפוליטי כיום, בניגוד לשאר התכניות שלו אגב, היא עדיין הרבה יותר ליברלית ומקצועית משאר המצעים.
אני לא יודע מה להגיד על זה
ליברלית?
אתה בעצם אומר: היא לא פרקטית, אבל היא נשמעת טוב. אוקיי.

תזכיר לי מתי הפעם האחרונה שהליכוד פרסמו מצע?
מצע? זה הדבר הזה שמפלגה מפרסמת חודשיים לפני הבחירות עם רשימה של דברים לא ריאלים שהציבור רוצה לשמוע?
ולליכוד יש מצע, גם כלכלי, כמו לשאר המפלגות.
חוץ מזה, יש מדדים רשמיים של הלמ"ס שכל הדיוט יכול לבדוק.
המדדים האלו מדברים על פלחים שלמים באולכוסיה. היא לא יודעת כמה הפסיד פלוני במשבר הקורונה וכמה הפסיד אלמוני.
ע''פ התכנית שלך, באופן שרירותי וחסר כל היגיון תיהיה חלוקת כספים שתפלה מאות אלפי אנשים רק בגלל שההכנסות שלהם לפני המשבר היו בסדר. ע''פ התכנית שלך, ישב שר האוצר עם צוות של 500 איש, ויעברו על דוחות כספיים של איש איש מתוך 9 מיליון ועל פי הדוחות הכספיים יוחלט האם יעבור מענק או לא. נשמע יותר הגיוני האמת מתכנית דרום קוריאה. סינגפור***

אני לא מנהל דיונים עניינים עם אנשים שלפי התפיסה שלי מבינים 0 בנושא כי זה לא מעניין אותי, ומהדברים שאתה כותב זה מה שאני הסקתי.
מעניין אותי לדעת איך הסקת זאת.

אני לא יודע מה להגיד על זה
ליברלית?
אתה בעצם אומר: היא לא פרקטית, אבל היא נשמעת טוב. אוקיי.
היא לא פרקטית כי יש רק שתי מפלגות ליברליות. כל השאר (כולל הליכוד) הן מפלגות סוציאליסטיות שמתנגדות לרפורמות הללו (שהונחו על שולחן שר האוצר פעמים רבות).

מצע? זה הדבר הזה שמפלגה מפרסמת חודשיים לפני הבחירות עם רשימה של דברים לא ריאלים שהציבור רוצה לשמוע?
ולליכוד יש מצע, גם כלכלי, כמו לשאר המפלגות.
שפורסם בפעם האחרונה ב-2009. בכל שלושת מערכות הבחירות האחרונות הליכוד לא הציג מצע. מצע זה סופר חשוב, גם אם נוח לך לזלזל בו.

לקחת כלכלן 1 מתוך עשרות תוצאות בגוגל שאומר שהתכנית היא לא תכנית מציאותית - אלא חזון מאוד טוב.
לקחתי כלכלן אחד כדוגמה. אתה יכול לחפש באינטרנט בעצמך - אני לא אאכיל אותך בכפית.

המדדים האלו מדברים על פלחים שלמים באולכוסיה. היא לא יודעת כמה הפסיד פלוני במשבר הקורונה וכמה הפסיד אלמוני.
ע''פ התכנית שלך, באופן שרירותי וחסר כל היגיון תיהיה חלוקת כספים שתפלה מאות אלפי אנשים רק בגלל שההכנסות שלהם לפני המשבר היו בסדר. ע''פ התכנית שלך, ישב שר האוצר עם צוות של 500 איש, ויעברו על דוחות כספיים של איש איש מתוך 9 מיליון ועל פי הדוחות הכספיים יוחלט האם יעבור מענק או לא. נשמע יותר הגיוני האמת מתכנית דרום קוריאה. סינגפור***
"באופן שרירותי וחסר כל היגיון תיהיה חלוקת כספים שתפלה מאות אלפי אנשים רק בגלל שההכנסות שלהם לפני המשבר היו בסדר."
1) מתי הצעתי את זה? אם ההכנסות שלך בעת המשבר ירדו משמעותית אבל אתה עדיין בארבעת העשירונים העליונים, אתה זקוק לעזרה?
2) איך זה יפלה מאות אנשים אם הסיוע יינתן על פי הקריטריונים המובחנים שהצעתי? אתה טוען שבקריטריונים הללו נפל פגם? מה הפגם?
3) כל מדיניות רווחה בעולם היא שרירותית וחסרת הגיון? כמובן שלא. מפתיע אותך שדנמרק וסינגפור יכולות לעבור איש איש מתוך מיליוני האזרחים שלהן ולבחור למי לתת סיוע כלכלי?
4) למשרד האוצר יש את הדוחות הכספיים של כל אזרח במדינה, וזה יהיה כשל חמור אם זה לא המצב. הוא יכול להשוות בין המצב הכלכלי של כל אזרח בשנת 2019 לבין המצב בשנת 2020. אל תדאג, בשביל זה משלמים לפקידים כסף.

מעניין אותי לדעת איך הסקת זאת.
בין היתר כי אתה חושב שהסיבה לזה שלא תיהיה פה כלכלה כמו בסינגפור נעוצה בזה:
היא לא פרקטית כי יש רק שתי מפלגות ליברליות
מצע זה סופר חשוב
זה סופר חשוב לבוחר המומצע שרואה במצע משהו אמיתי מוחשי ובר ביצוע ונופל לשקרים פעם אחר פעם. לרוב זה אשליות בלבד, דוגמא קלאסית - תכנית סינגפור של בנט. תכנית "סוף לשלטון החרדים" של ליברמן.
מצע=מה שאנשים רוצים לשמוע. לא מה שאנשים צריכים לשמוע.
לקחתי כלכלן אחד כדוגמה. אתה יכול לחפש באינטרנט בעצמך - אני לא אאכיל אותך בכפית.
לקחת כלכלן 1 שסותר את מה שאתה אומר.
גם אני חושב שזה תכנית נפלאה. רק מה - היא לא ריאלית בשום צורה.

תעשה לעצמך טובה, תקרא לעומק על המדינות שאתה מעריץ ורוצה שניהיה כמותן (אני רוצה שניהיה כמותם לא פחות ממך, אל תתטעה). אחרי שתקרא לעומק על ההיסטוריה, האוכלוסיה ההומגנית שלהם, התרבות ההתפתחות, ואיך הם הגיעו לאן שהם הגיעו אולי תבין שזה לא ריאלי ותתחיל לפנטז על דברים קצת יותר ריאלים ממה שמוכר לך בנט. סינגפור עלאק.

לקחת כלכלן 1 שסותר את מה שאתה אומר.
גם אני חושב שזה תכנית נפלאה. רק מה - היא לא ריאלית בשום צורה.
אם תקרא את מה שכתבתי, תראה שאני והוא אומרים את אותו הדבר.
לא טענתי שכל התכנית תבוצע מחר בבוקר, אלא שחלק גדול ממנה ניתן לבצע בקלות וחלק קטן ממנה לא יקבל מספיק תמיכה פוליטית.

תעשה לעצמך טובה, תקרא לעומק על המדינות שאתה מעריץ ורוצה שניהיה כמותן (אני רוצה שניהיה כמותם לא פחות ממך, אל תתטעה). אחרי שתקרא לעומק על ההיסטוריה, האוכלוסיה ההומגנית שלהם, התרבות ההתפתחות, ואיך הם הגיעו לאן שהם הגיעו אולי תבין שזה לא ריאלי ותתחיל לפנטז על דברים קצת יותר ריאלים ממה שמוכר לך בנט. סינגפור עלאק.
די ברור שאי אפשר להגיע לרמה של סינגפור ב-4 שנים, ואפילו לא בעשר.
המטרה של התכנית הזו היא להוביל אותנו בדרך הנכונה - שהיא הפחתת רגולציות על פתיחת עסקים, רפורמות במגזר הציבורי והתייעלותו, פירוק רמ"י והעלאת היצע הדירות ע"י הפשרת דירות מהירה יותר, תיקון חוק התכנון והבנייה והסבת משרדים למגורים, הגדלת האוטונומיה של מנהלי בתי ספר וביזור סמכויות של משרד החינוך לרשויות המקומיות, הגבלת יכולת השביתה בשירותים ממשלתיים, החלת שקיפות מלאה על האגודות העות'ומאניות, הסדרת הזכות לעבוד, הגברת התחרותיות באיגודי העובדים, רפורמה בתקנים והתאמת ימי החופשה במערכת החינוך לימי החופשה במשק. כל אלו יעדים ריאליים שיקלו על האזרחים ויעודדו צמיחה.
ותראה, אפילו לא הגענו לנושאים נפיצים כמו הסרת חסמי יבוא, פירוק הקרטלים החקלאיים ומתן אפשרות לחרדים לצאת לעבוד בלי להכריח אותם להתגייס לצבא או להישאר בישיבות.

גם אם בנט לא יהפוך אותנו לסינגפור מחר בבוקר, זה מאוד מרענן לראות ששתי מפלגות גדולות שככל הנראה ישבו בממשלה הבאה מפרסמות מצע ליברלי כלכלית, וגם אם יש פופוליזם - זה פופוליזם ששם דגש על חירות ולא על זה שהממשלה תספק לנו "דברים בחינם".

אלא שחלק גדול ממנה ניתן לבצע בקלות
בנט בפוליטקה הישראלית כבר שנים, איפה התכנית הייתה לפני משבר הקורונה, ב5+ שנים שבנט בפוליטיקה בתפקידי מפתח היה אפשר ליישם אותה כבר 20 פעם והיום היינו קוצרים את הפירות של כלכלת סינגפור.
חלק קטן ממנה לא יקבל מספיק תמיכה פוליטית
זה לא בעיה של תמיכה פוליטית ואם יעבור בהצעת חוק או לא.
גם אם יש פופוליזם - זה פופוליזם ששם דגש על חירות
זה לא גם אם יש פופוליזם - זה פופולזים נטו. אחיזת עיניים בשביל קולות. כלי כשר ונפוץ בפוליטיקה.

אנשים משתנים ודעותיהם משתנות כידוע.
בנט נהיה יותר ליברלי בשנתיים האחרונות, לכן המצע של המפלגה שלו ליברלי בהרבה מהמצע של הבית היהודי בתקופתו + כבר אין לו לחצים פוליטיים מצד העסקנים במגזר שרוצים בעיקר תוספות תקציביות למכינות או ישיבות הסדר.

זה לא גם אם יש פופוליזם - זה פופולזים נטו. אחיזת עיניים בשביל קולות. כלי כשר ונפוץ בפוליטיקה.
אני אגיד לך מה זה פופוליזם נטו.
פופוליזם נטו זה כשנתניהו זורק על הציבור 6 מיליארד שקל בלי הצדקה כלכלית ובניגוד לדעת רוב הכלכלנים הבכירים.
פופוליזם נטו זה כשנתניהו מבטיח הורדת מיסים ובמקביל מבטיח להרעיף על הציבור עוד 15 מיליארד ש"ח בישיבת הממשלה הראשונה לאחר הבחירות.
פופוליזם נטו זה כשאריה דרעי מקדם באגרסיביות תווי קנייה למשפחות עם הרבה ילדים ולא שוכח לצרף ברכה אישית ממנו.
פופוליזם נטו זה כשכחלון מגריל דירות בחינם כשהעלות בפועל היא מס כבד על הציבור.
פופוליזם נטו זו הסובסידיה לסקטור החקלאי במשק שעברה השנה בממשלה תחת הכיסוי של "העדפת תוצרת הארץ".

אתה יודע מה ההבדל בין הפופוליזם של בנט לפופוליזם שציינתי כאן?
בעוד שה"פופוליזם" של בנט הוא בזה שהתכנית שלו לא בהכרח תבוצע במלואה, הפופוליזם המסוכן באמת הוא זה שקורה עכשיו, כשפוליטיקאים לוקחים את הכסף של הציבור בשקט ומחלקים אותו ברעש לקהל הבוחרים שלהם על מנת לקבל עוד קולות בקלפי.

שוב, אני לא תומך בבנט, אבל הוא כן מנהיג שיח מרענן שחיובי ומקצועי בהרבה מההבטחות חסרות האחריות של המפלגות הפופוליסטיות בכנסת.

הנבחרת של בנט :

159136270_4450756251617523_2178761283315577734_o.jpg

פלוס ברכה מהרב ברלנד לבן גביר :
"אתה תציל את עם ישראל מידי הערבים והערבושים שהם גלגולים של עכברושים"

הרב ברלנד לבן גביר: תציל את עם ישראל מהערבים העכברושים - וואלה! בחירות 2021 (walla.co.il)

פשוט מקסים..
אהבה מביאה אהבה!!
😍

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית