הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
לא הבנתי מה כזה מסובך.
הליכוד - 30
ש"ס - 9
יהדות התורה - 7
הציונות הדתית - 6
יאללה בוא נזרוק פנימה גם את כל המנדטים של ימינה נהיה לארג'ים - 7

מה קיבלנו? 59. "רוב".
באחוז מסך הקולות אגב זה 48.3% מהקולות עם בנט, 42.1% מהקולות בלי בנט.

אבל אתה סופר עד 120, כשבפועל צריך לספור עד 111/110 בערך כי הרשימה המשותפת היא טאבו.

לכן, 59 קולות מתוך 111 הם 53%. (רוב יהודי;)

אבל אתה סופר עד 120, כשבפועל צריך לספור עד 111/110 בערך כי הרשימה המשותפת היא טאבו.

לפי ההיגיון הזה צריך להחסיר את המפלגות הדתיות שהמצביעים שלהם מצביעים למען החרדים עצמם ולא למען ביבי

לפי היגיון הזה צריך להחסיר את המנדטים של הליכוד
לא הבנתי מה הכוונה אולי, אבל מי שהמצביע לבנט בבחירות האחרונות הצביע לגוש של ביבי בעקיפין, או לפחות כך חשב
לפי ההיגיון הזה צריך להחסיר את המפלגות הדתיות שהמצביעים שלהם מצביעים למען החרדים עצמם ולא למען ביבי
מה? חלק מהקמפיין של הליכוד היה עידוד הצבעה למפלגות החרדיות

החלוקה שלכם לגושים מוזרה, קולות שהולכים למפלגה שמצהירה שתלך רק עם ביבי\בשום תנאי לא תלך עם הגוש השני - אלו קולות שמצביעים לגוש ביבי
בעזרת הדמקורטיה הפכו את המדינה ללא דמוקרטית .
הכל לפי חוקי המשחק. דמוקרטיה זה הרבה מעבר ל"הרוב קובע"
אין פה על מה להתלונן

אני חושב שלא הבנתי אותך. אתה משווה חרדים לערבים? במהות הם שונים בתכלית, וגם החרדים בקואליציה מספר עצום של פעמים לעומת המשותפת - 0 פעמים.

לא הבנתי מה הכוונה אולי, אבל מי שהמצביע לבנט בבחירות האחרונות הצביע לגוש של ביבי בעקיפין, או לפחות כך חשב
90 אחוז מאנשים שמכיר הצביעו לבנט תחת המחשבה שהוא לא ישב עם ביבי בנוסף בנט עצמו יצא נגד ביבי 24 שעות.
הוא אפילו אמר לפני הבחירות שהוא מודה לו אבל צריך להחליף אותו.

90 אחוז מאנשים שמכיר הצביעו לבנט תחת המחשבה שהוא לא ישב עם ביבי
אני יכול להגיד אותו דבר רק הפוך, זה לא טיעון. לא 90 אחוז מהאנשים אלא 100 אחוז מהאנשים שאני מכיר הצביעו לבנט במחשבה שישב עם ביבי
בנט הצהיר וחתם על זה שלא ישב עם יאיר לפיד כראש ממשלה לעולם בשום תנאי בשידור חי ועוד בעשרות הצהרות כאלה.
מי שלא יושב עם יאיר לפיד, יושב עם ביבי, אין פה אמצע. הוא הרי לא היה מקים קואליציה עם עצמו בלי לפיד ובלי ביבי.

פ
90 אחוז מאנשים שמכיר הצביעו לבנט תחת המחשבה שהוא לא ישב עם ביבי בנוסף בנט עצמו יצא נגד ביבי 24 שעות.

אם ככה- למה היה לו רק 4 מנדטים בסקרים (שתכלס באמת זה לא עובר, כי בנט תמיד 2-3 מנדטים פחות מהסקרים) ?

אני יכול להגיד אותו דבר רק הפוך, זה לא טיעון. לא 90 אחוז מהאנשים אלא 100 אחוז מהאנשים שאני מכיר הצביעו לבנט במחשבה שישב עם ביבי

בנט הצהיר וחתם על זה שלא ישב עם יאיר לפיד כראש ממשלה לעולם בשום תנאי בשידור חי ועוד בעשרות הצהרות כאלה.
מי שלא יושב עם יאיר לפיד, יושב עם ביבי, אין פה אמצע. הוא הרי לא היה מקים קואליציה עם עצמו בלי לפיד ובלי ביבי.
נו? ואותו דבר עם ביבי בגלל זה לפי היגיון הזה המנדטים של הליכוד צריכים לרדת לטמיון ואנשים ששמעו את שתי הטיעונים היו מודעים לשתי המקרים ועדיין הצביעו לו אז שוב מה זה משנה?
אם ככה- למה היה לו רק 4 מנדטים בסקרים (שתכלס באמת זה לא עובר, כי בנט תמיד 2-3 מנדטים פחות מהסקרים) ?
כי סקרים זה חרטא ברטא מה זה משנה?

אני חושב שלא הבנתי אותך. אתה משווה חרדים לערבים? במהות הם שונים בתכלית, וגם החרדים בקואליציה מספר עצום של פעמים לעומת המשותפת - 0 פעמים.

מה הבעיה בלהשוות חרדים לערבים? ולמה אתה מפריד בין קולות יהודיים לקולות לא יהודיים?

בשום שלב שלב הבחירות בנט לא הצהיר שלא ישב עם ביבי.

בנט הבטיח שיעשה הכל על מנת למנוע בחירות חמישיות. גם אם בנט היה יושב עם ביבי זה עדיין לא היה מגיע ל-61 ח"כים כי סער התחייב שהוא לא יישב עם ביבי והוא כנראה טירפד את כל העסק. בנוסף הציונות הדתית סירבו להכנסה של רע"ם לממשלה ככה שבנט בסופו של דבר קיים את הבטחת הבחירות ומנע בחירות חמישיות.

בתור שמאלני כבד אני לא שמח שהוא ראש ממשלה והייתי מעדיף שימינה לא תהייה בקואליציה... אבל כך יצא

בשום שלב שלב הבחירות בנט לא הצהיר שלא ישב עם ביבי.
אם הוא אמר שצריך להחליף אותו אז מה זה אומר?
בנט הבטיח שיעשה הכל על מנת למנוע בחירות חמישיות. גם אם בנט היה יושב עם ביבי זה עדיין לא היה מגיע ל-61 ח"כים כי סער התחייב שהוא לא יישב עם ביבי והוא כנראה טירפד את כל העסק. בנוסף הציונות הדתית סירבו להכנסה של רע"ם לממשלה ככה שבנט בסופו של דבר קיים את הבטחת הבחירות ומנע בחירות חמישיות.

בתור שמאלני כבד אני לא שמח שהוא ראש ממשלה והייתי מעדיף שימינה לא תהייה בקואליציה... אבל כך יצא
קח בחשבון שזה לא ישרוד הרבה זמן והתפקיד של הממשלה הזאת הוא בעיקר לתקן חורים וקרעים

אם הוא אמר שצריך להחליף אותו אז מה זה אומר?
אין לי כח להסביר מה ההבדל בין "צריך להחליף אותו, אבל אני לא פוסל אותו" לבין "לעולם בשום תנאי לא אשב עם יאיר לפיד" כל זה בשידור חי עם דף חתום. חלאס עם הטמטום הזה. אם הייתי שואל אותך לפני חודש עם מי ישב בנט הייתי עונה לי ביבי.

בנט התחייב: "לא אשב תחת לפיד, לא פוסל את נתניהו – אבל לא עובד אצלו"
בנט התחייב: "לא אשב תחת לפיד, לא פוסל את נתניהו - אבל לא עובד אצלו" | צפו - 0404

קח בחשבון שזה לא ישרוד הרבה זמן והתפקיד של הממשלה הזאת הוא בעיקר לתקן חורים וקרעים

מסכים. לא נותן לממשלה הזאת יותר מחצי שנה. אבל עדיין שמח שביבי עף כי זה יגרום לשינויים בליכוד שנחוצים על מנת להפוך את הליכוד למפלגה מתפרדת ולא למפלגה של ערסים ופרחות שלא יודעים לנהל כלטם.

אין לי כח להסביר מה ההבדל בין "צריך להחליף אותו, אבל אני לא פוסל אותו" לבין "לעולם בשום תנאי לא אשב עם יאיר לפיד" כל זה בשידור חי עם דף חתום. חלאס עם הטמטום הזה. אם הייתי שואל אותך לפני חודש עם מי ישב בנט הייתי עונה לי ביבי.

בנט התחייב: "לא אשב תחת לפיד, לא פוסל את נתניהו - אבל לא עובד אצלו" | צפו - 0404
בנט חפר לעצמו בור שהוא נתן מלא הבטחות שאפשריות רק בעולם מושלם, או לפחות אם הכל ילך כמו שהוא מקווה.
הוא היה צריך להפר הבטחת בחירות משמעותית כלשהי, או לשבת עם לפיד או בחירות חמישיות ואי החלפת נתניהו, כל אלה היו דברים חשובים במסע הבחירות שלו.
אני אמשיך לומר שבנט אפס מבחינתי ושקרן ורמאי, אבל לפחות אני מאמין שהוא כן רוצה בטובת המדינה ולדעתי ההחלטה שהוא קיבל הייתה נכונה בהתחשב בנסיבות

מבין שפגע בך שדדי ביבי כבר לא יושב על הכס אבל את צריך להבין משפטים פשוטים ואיך פוליטקה עובדת

N12 - בנט: לא סגרתי עם נתניהו, נחוש להחליף אותו
בנט: "אהיה יחד עם סער בקואליציה, נקים ממשלה שתחליף את נתניהו"
מסכים. לא נותן לממשלה הזאת יותר מחצי שנה. אבל עדיין שמח שביבי עף כי זה יגרום לשינויים בליכוד שנחוצים על מנת להפוך את הליכוד למפלגה מתפרדת ולא למפלגה של ערסים ופרחות שלא יודעים לנהל כלטם.
השאלה איזה שינוי אתה רוצה ?
אני למשל מת שהם יחזרו למצב שהם היו מפלגה בעד שוק חופשי ולא מפלגת ביבי כדיי שאני אוכל להצביע להם שוב אני יודע שזה יקח זמן

מה הבעיה בלהשוות חרדים לערבים? ולמה אתה מפריד בין קולות יהודיים לקולות לא יהודיים?

אזרחים יהודים וערבים במדינה שווים לחלוטין,(פרט לעובדה שזאת קודם מדינה יהודית, אבל ניחא)

אבל בין מפלגות כמו הרשימה המשותפת לא אשווה לעולם לכל מפלגה יהודית אחרת. אין מה להשוות. ויש המון מה להפריד

השאלה איזה שינוי אתה רוצה ?
אני למשל מת שהם יחזרו למצב שהם היו מפלגה בעד שוק חופשי ולא מפלגת ביבי כדיי שאני אוכל להצביע להם שוב אני יודע שזה יקח זמן

בדיוק. אני שמאלני ולעולם לא אצביע ליכוד. אבל לפחות שזאת תהייה מפלגה עם אידיולוגיה ולא מפלגה סמי-סטאליניסטית כמו שהיא היום. שהפוליטיקה תהייה דמוקראטית ולא פולחן אישיות כמו שהיא היום

לא, צריך לספור עד 120. אתה יכול לטעון שהמשותפת גם לא תמכה בגוש השני, אבל היא גם לא תמכה בנתניהו ולכן היא שייכת ל-68 קולות שהתנגדו להמשך כהונת נתניהו דהיינו הרוב. בוא לא נחליט למה כן להתייחס ולמה לא להתייחס לפי מה שמסדר לנו ניצחון. 68 קולות (61 בניכוי בנט) התנגדו להקמת ממשלה בראשות נתניהו ולכן רוב העם התנגד להקמת העם בראשות נתניהו. אתה רוצה להגיד שרוב העם התנגד גם להקמת ממשלה אחרת? טוב פה המציאות כבר אומרת אחרת.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית