הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
מצטט לך התכתבות ביני לבינך לפני תוצאות הבחירות -- זה ארוך אבל שווה לקרוא : P
בתאריך 10.5

בכלל לדעתי צריך שיטת בחירות , שהבוחר יודע מראש למי הוא מצביע ומה הנבחר יתן לו , מי יהיה שר האוצר / הכלכלה / ביטחון וכדו' , ושכל אחד יפרוש את צורת העבודה שהוא הולך לתת וגם יקבלו שכר לפי ביצוע הפעולות .

אני כתבתי ---
הבחירות פה זה בלוף של העולמות לא משנה מה יגידו ולא מה יעשו אין להם מחויבות לכלום , אם אני מזמין מחנות מסויימת מוצר X ושולחים לי מוצר Y אני יכול להתקשר להחליף בבחירות אדם מצביע X מקבל Y ואין לו למי להתקשר ואיפה להתלוננן . נכון ביבי עבד על שותפים פוליטקאים אבל כנראה שלצערי זאת פולטיקה(לא בעד השיטה והדרך הזאת) אבל לעבוד על הבוחרים שלך ? זה רמאות על הבוחר שהוא לא בתוך המשחק אין לו איך להתנגד ולהחזיר אחרי דבר כזה ... מה יעשה יחכה לבחירות הבאות 4 שנים / מתי שיהיו ?
מה שהפולטיקאים עשו בשנתיים האחרונות זה דברים שצריך לחוקק חוקים שלא יאפשרו להם לעשות , בעיקר לרמות את הבוחר !

אתה ענית --

לא הבנתי, אתה מתאר פה תופעה שכל המצביעים מודעים אליה ואומר שזו ה-בעיה. אבל אם כל המצביעים מודעים לבעיה הגדולה הזו, ועדיין מצביעים כמו שמצביעים, אז כנראה שזו לא בעיה כזו גדולה כמו שאתה עצמך חושב.
בנוסף, אם חושבים קצת על הרעיון של לחייב בחוק נבחרי ציבור לעמוד בהבטחות שלהם, מהר מאוד מבינים שלמרות שזה לכאורה סוגר איזו פרצה, מדובר באלטרנטיבה גרועה בהרבה כי היא נותנת הרבה יותר מדי כח בידי הרשות השופטת - הגוף שאחראי לקבוע מי עובר על החוק. בשורה התחתונה, כוח לא נעלם הוא רק עובר ידיים ואם חייב שלגוף אחד יהיה יותר כוח/חופש מהשאר - עדיף שזו תהיה הכנסת.

אתה יכול להסביר בבקשה מה הרוב קבע, למה אכן מדובר ברוב, ובמה זה שונה מהממשלה הקודמת שהוקמה? כי די קל להוכיח שלא נעשה שום דבר חדש בבחירות האלה (בטח אחרי הקודמות).

הרוב קבע שהוא רוצה ממשלת ימין - לדוגמא עכשיו יש את החוק לגבי המשפחות הערביות וכבר ימינה מבקשת מהשותפים האמיתים שלה כביכול לתמוך בחוק (שרובם באופזיציה)
עצם זה שבלי בנט לא הייתה ממשלת לשמאל זה אומר שהרוב בחר בימין , תוסיף לכך את גדעון סער שהוא ימין (נכון התחייב לא ללכת עם נתניהו אבל אני לא חושב שהבוחרים שלו חשבו שהוא ילך לקאוליציה כזאת, בנוסף אני לא בטוח שכל הבייס של ליברמן שמח מהממשלה שקמה עם הערבים ומרץ . )
דרך אגב גם לגבי מצביעי גנץ אני לא בטוח , זה אמר שיש 2 צדדים , צד ימין וצד שמאל . בישראל המציאו צד חדש , צד רק לא ביבי .
הבוחרים של המפלגות האלה אולי רצו שביבי לא יהיה בראש אבל גם הם יודעים שיש רק 2 צדדים והם התכוונו להישאר בצד ימין רק שביבי לא בראש , ולא להמציא צד חדש .
בדיוק. אני שמאלני ולעולם לא אצביע ליכוד. אבל לפחות שזאת תהייה מפלגה עם אידיולוגיה ולא מפלגה סמי-סטאליניסטית כמו שהיא היום. שהפוליטיקה תהייה דמוקראטית ולא פולחן אישיות כמו שהיא היום
ובתור שמאלני - לא הפכתם להיות חסרי אידיאולוגיה ומפלגה שהיא רק נגד "פלחן אישיות" ?
אם אפשר לשאול למי הצבעת , ומה דעתך על ממשלה עם ליברמן , גדעון סער ובנט בראש ?
לא, צריך לספור עד 120. אתה יכול לטעון שהמשותפת גם לא תמכה בגוש השני, אבל היא גם לא תמכה בנתניהו ולכן היא שייכת ל-68 קולות שהתנגדו להמשך כהונת נתניהו דהיינו הרוב. בוא לא נחליט למה כן להתייחס ולמה לא להתייחס לפי מה שמסדר לנו ניצחון. 68 קולות (61 בניכוי בנט) התנגדו להקמת ממשלה בראשות נתניהו ולכן רוב העם התנגד להקמת העם בראשות נתניהו. אתה רוצה להגיד שרוב העם התנגד גם להקמת ממשלה אחרת? טוב פה המציאות כבר אומרת אחרת.
לא נכון ! לא אמרו לעם שזאת המטרה ובכוונה כי ידעו מה רוב העם רוצה , אם ליברמן סער ובנט היו אומרים שהם הולכים לממשלה ספק אם כל אלה עוברים את אחוז החסימה .
בהחלט הלוואי שיעשו 2 מפלגות ושככה ירוצו לבחירות .

אתה שוב פעם טוען דבר שהוא לא טענה , הרוב החליט שלא רוצים את ביבי בראש , (זה לא באמת הרוב , זה רוב חברי הכנסת שעבדו על הבוחרים , לא הרוב שזה העם !) אבל עדיין ביבי לא בראש זה לא אומר שרצו ממשלת שמאל , כל אלה שציינתי הבוחרים שלהם וגם הם היו מעדיפים ממשלת ימין עם ראש ממשלה אחר , אבל לא ממשלת שמאל !

אתה מתבלבל בין לא לרצות בנאדם מסוים לבין להפוך מימני לשמאלני .

[QUOTE="בתי ---
ה

ובתור שמאלני - לא הפכתם להיות חסרי אידיאולוגיה ומפלגה שהיא רק נגד "פלחן אישיות" ?
אם אפשר לשאול למי הצבעת , ומה דעתך על ממשלה עם ליברמן , גדעון סער ובנט בראש ?
[ .[/QUOTE]

אני לא חושב שכל מי שנגד ביבי שמאלני. והייתי מעדיף ממשלה אחרת אבל מעדיף לבלוע את העצם ולהמתין שההשפעות ההרסניות של ביבי על הפוליטיקה הישראלית יחלפו (לדעתי יקח שנה שניים).

iamnewatthegym
אתה כתבת ---- אבל לפחות שזאת תהייה מפלגה עם אידיולוגיה ולא מפלגה סמי-סטאליניסטית כמו שהיא היום. שהפוליטיקה תהייה דמוקראטית ולא פולחן אישיות כמו שהיא היום

אני לא חושב שכל מי שנגד ביבי שמאלני. והייתי מעדיף ממשלה אחרת אבל מעדיף לבלוע את העצם ולהמתין שההשפעות ההרסניות של ביבי על הפוליטיקה הישראלית יחלפו (לדעתי יקח שנה שניים).[/QUOTE]

זה לא קצת סותר אחד את השני ?

אז מה העיקר אידיאולוגיה / להעריץ אדם או להיות אנטי נגד אדם ?

iamnewatthegym
אתה כתבת ---- אבל לפחות שזאת תהייה מפלגה עם אידיולוגיה ולא מפלגה סמי-סטאליניסטית כמו שהיא היום. שהפוליטיקה תהייה דמוקראטית ולא פולחן אישיות כמו שהיא היום

אני לא חושב שכל מי שנגד ביבי שמאלני. והייתי מעדיף ממשלה אחרת אבל מעדיף לבלוע את העצם ולהמתין שההשפעות ההרסניות של ביבי על הפוליטיקה הישראלית יחלפו (לדעתי יקח שנה שניים).

אז מה העיקר אידיאולוגיה / להעריץ אדם או להיות אנטי נגד אדם ?[/QUOTE]

הבנאדם לא איפשר לשום אידיולוגיה ימנית או שמאלנית להתקיים. הוא היה בעצמו סוג של אידיולוגיה כי הוא האמין בשימור המצב הקיים. ימנים נגד זה וכך גם שמאלנים. האיש המציא דרך עשייה חדשה והקים מפלגת בובות על ידי סילוק אנשים מוכשרים אחרים מהליכוד.
טוב שהלך וטוב ששוב יהיה אפשר לנהל וויכוחים אידיולוגים אמיתיים במדינה

אז מה העיקר אידיאולוגיה / להעריץ אדם או להיות אנטי נגד אדם ?

הבנאדם לא איפשר לשום אידיולוגיה ימנית או שמאלנית להתקיים. הוא היה בעצמו סוג של אידיולוגיה כי הוא האמין בשימור המצב הקיים. ימנים נגד זה וכך גם שמאלנים. האיש המציא דרך עשייה חדשה והקים מפלגת בובות על ידי סילוק אנשים מוכשרים אחרים מהליכוד.
טוב שהלך וטוב ששוב יהיה אפשר לנהל וויכוחים אידיולוגים אמיתיים במדינה[/QUOTE]
אם הוא היה בעצמו אידיאולוגיה מה הבעיה באנשים שבחרו באידיאולוגית ביבי ? לפי מה שאתה אומר לא צריך להיות ימין או שמאל יש עוד צד שזה ביבי , אז מה הבעיה באלה שבחרו להיות ביבי ? קצת סותר את מה שכתבת מקודם .

אתם קצת הולכים על קו שאם זה אנשים שבעד ביבי (ודרך אגב אני לא מתומכיו ולא ממתנגדיו) אז הם סוגדים לפולחן , כאילו אין להם דיעה והם לא מבינים מה טוב להם , אבל אם זה אנשים שהם רק נגד ביבי ולא מעניין אותם ימין / שמאל , אז כן יש להם דיעה והם יודעים בדיוק מה הם רוצים ועושים .

זה גם מאוד תואם לדוגמא עכשיו עם הנושא של איחוד משפחות , היה להם מטרה העיקר לא ביבי , עכשיו לאופוזיציה יש מטרה העיקר להפיל את הקואליציה , הגיוני שבגלל שהם רוצים לשבת בכיסאות הם לא יתנגדו למהלך הזה ויגרמו לאופציה של רוב ערבי שהם לא תושבי המדינה ? זה פשוט מטורף מה שקורה פה בפוליטיקה , כאילו לקחו חבורת ילדים עם אגו מטורף בלי אידיאולוגיה בלי כלום ונתנו להם להיות אחראים ולקבל החלטות על המדינה ועתידה .

היחידי עם אידיאולוגיה זה בן גביר וסמוטריץ , הייתי בטוח שהשמאלנים יש להם אידיאולוגיה ולא סתם בעד הנגד לא משנה מה , אבל פתאום אני רואה שגם הם רק עניין של כיסא תפקיד וכבוד.

טוב שהלך וטוב ששוב יהיה אפשר לנהל וויכוחים אידיולוגים אמיתיים במדינה
אם הוא היה בעצמו אידיאולוגיה מה הבעיה באנשים שבחרו באידיאולוגית ביבי ? לפי מה שאתה אומר לא צריך להיות ימין או שמאל יש עוד צד שזה ביבי , אז מה הבעיה באלה שבחרו להיות ביבי ? קצת סותר את מה שכתבת מקודם .

אתם קצת הולכים על קו שאם זה אנשים שבעד ביבי (ודרך אגב אני לא מתומכיו ולא ממתנגדיו) אז הם סוגדים לפולחן , כאילו אין להם דיעה והם לא מבינים מה טוב להם , אבל אם זה אנשים שהם רק נגד ביבי ולא מעניין אותם ימין / שמאל , אז כן יש להם דיעה והם יודעים בדיוק מה הם רוצים ועושים .

זה גם מאוד תואם לדוגמא עכשיו עם הנושא של איחוד משפחות , היה להם מטרה העיקר לא ביבי , עכשיו לאופוזיציה יש מטרה העיקר להפיל את הקואליציה , הגיוני שבגלל שהם רוצים לשבת בכיסאות הם לא יתנגדו למהלך הזה ויגרמו לאופציה של רוב ערבי שהם לא תושבי המדינה ? זה פשוט מטורף מה שקורה פה בפוליטיקה , כאילו לקחו חבורת ילדים עם אגו מטורף בלי אידיאולוגיה בלי כלום ונתנו להם להיות אחראים ולקבל החלטות על המדינה ועתידה .

היחידי עם אידיאולוגיה זה בן גביר וסמוטריץ , הייתי בטוח שהשמאלנים יש להם אידיאולוגיה ולא סתם בעד הנגד לא משנה מה , אבל פתאום אני רואה שגם הם רק עניין של כיסא תפקיד וכבוד.[/QUOTE]

יש לי אידיולוגיה. פשוט יש מה שנקרא שעדיף להיות חכם על פני צודק.
ויש אנשים שאני מסכים עם דעותיהם במפלגות השמאל שכרגע מתוך אינטרנס גדול יותר, מצנזרים אותן.
אני לא רואה שום סיבה למה צריך להיות קיים חוק נגד איחוד משפחות. אם אני מתחתן עם גויה אז אסור לי לבוא לגור איתה בארץ?

יש לי אידיולוגיה. פשוט יש מה שנקרא שעדיף להיות חכם על פני צודק.
ויש אנשים שאני מסכים עם דעותיהם במפלגות השמאל שכרגע מתוך אינטרנס גדול יותר, מצנזרים אותן.
אני לא רואה שום סיבה למה צריך להיות קיים חוק נגד איחוד משפחות. אם אני מתחתן עם גויה אז אסור לי לבוא לגור איתה בארץ?

אתה מודע לחוק? (אני מתקן את עצמי - רושם מה החוק אומר לפי חיפוש מקווה שלא טועה)

"חוק האזרחות והכניסה לישראל" הוא הוראת שעה שנחקקה בשנת 2003 בימי האינתיפאדה השנייה. מטרתו היא שלילת מתן אזרחות או תושבות בישראל לפלסטינים תושבי יו"ש או עזה, שנשואים לערבים ישראלים. במסגרת החוק, נכתבו הוראות המגבילות את שר הפנים במתן אזרחות ורישיונות לישיבה בישראל במקרים של איחוד משפחות, וכן מגבלות על מתן היתרי שהייה בישראל במקרים של איחוד משפחות והיתרים הניתנים בסמכות המפקד הצבאי.

אלו נכתבו נוכח עמדת גורמי הביטחון, לפיה בעשרות פיגועי התאבדות שהתרחשו באותם ימים הסתמנה מעורבות גוברת והולכת של פלסטינים שהם במקור תושבי איו"ש ועזה, הנושאים, בעקבות הליכי איחוד משפחות, תעודות זהות ישראליות המאפשרות להם תנועה חופשית בין שטחי הרשות לישראל.

מה דעתך על החוק ?

ולגבי אדם שיש לו אידיאולוגיה אבל יש משהו יותר חשוב מכך , לדעתי זה סותר מאוד .
הרי יכלו פשוט לא להקים ממשלה וללכת שוב לבחירות , בחרו מרצונם להקים ממשלה ולשבת עם ליברמן , גדעון סער ועוד בראשם נפתלי בנט .

איפה האידיאולוגיה באה לידי ביטוי ? אם הם נכנסים לממשלה בידיעה שלא יכולים לעשות כלום , לא היה עדיף לא להיכנס ? מעניין אם זה היה תפקיד ללא משכורת בלי פרסום וכבוד אם גם אז הם היו נכנסים ...

נערך לאחרונה:
אתה מודע לחוק? (אני מתקן את עצמי - רושם מה החוק אומר לפי חיפוש מקווה שלא טועה)

"חוק האזרחות והכניסה לישראל" הוא הוראת שעה שנחקקה בשנת 2003 בימי האינתיפאדה השנייה. מטרתו היא שלילת מתן אזרחות או תושבות בישראל לפלסטינים תושבי יו"ש או עזה, שנשואים לערבים ישראלים. במסגרת החוק, נכתבו הוראות המגבילות את שר הפנים במתן אזרחות ורישיונות לישיבה בישראל במקרים של איחוד משפחות, וכן מגבלות על מתן היתרי שהייה בישראל במקרים של איחוד משפחות והיתרים הניתנים בסמכות המפקד הצבאי.

אלו נכתבו נוכח עמדת גורמי הביטחון, לפיה בעשרות פיגועי התאבדות שהתרחשו באותם ימים הסתמנה מעורבות גוברת והולכת של פלסטינים שהם במקור תושבי איו"ש ועזה, הנושאים, בעקבות הליכי איחוד משפחות, תעודות זהות ישראליות המאפשרות להם תנועה חופשית בין שטחי הרשות לישראל.

מה דעתך על החוק ?

ולגבי אדם שיש לו אידיאולוגיה אבל יש משהו יותר חשוב מכך , לדעתי זה סותר מאוד .
הרי יכלו פשוט לא להקים ממשלה וללכת שוב לבחירות , בחרו מרצונם להקים ממשלה ולשבת עם ליברמן , גדעון סער ועוד בראשם נפתלי בנט .

איפה האידיאולוגיה באה לידי ביטוי ? אם הם נכנסים לממשלה בידיעה שלא יכולים לעשות כלום , לא היה עדיף לא להיכנס ? מעניין אם זה היה תפקיד ללא משכורת בלי פרסום וכבוד אם גם אז הם היו נכנסים ...

אני חושב שלא צריך חוק גורף אלא לבדוק כל מקרה לגופו. כנ"ל למשל שאני בתור שר הפנים הייתי מסרב לתת תושבות או אזרחות לשוודית/שוודי שנשוי לישראלי/ת אם הוא שונא ישראל.

אני חושב שטוב שלא הלכו לבחירות כי המחיר של זה למדינה גבוה (לא רק הוצאות בחירות אלא גם העובדה שלא עובר תקציב ולכן המדינה לא מתפקדת).
אני לא מאמין שהממשלה תחזיק מעמד הרבה זמן ואני מאמין שהשמאל נכנס כי הוא רצה בפרק הזמן הקצר שניתן לו לבצע כמה שינויים הכרחיים.

אני חושב שלא צריך חוק גורף אלא לבדוק כל מקרה לגופו. כנ"ל למשל שאני בתור שר הפנים הייתי מסרב לתת תושבות או אזרחות לשוודית/שוודי שנשוי לישראלי/ת אם הוא שונא ישראל.

אני חושב שטוב שלא הלכו לבחירות כי המחיר של זה למדינה גבוה (לא רק הוצאות בחירות אלא גם העובדה שלא עובר תקציב ולכן המדינה לא מתפקדת).
אני לא מאמין שהממשלה תחזיק מעמד הרבה זמן ואני מאמין שהשמאל נכנס כי הוא רצה בפרק הזמן הקצר שניתן לו לבצע כמה שינויים הכרחיים.
זה מה שהחוק אומר , הוא נועד אבל במיקרה חירום כי הבינו שזו פירצה למחבלים להיכנס לארץ.
אז אתה בעניין החוק הזה ימני ולא שמלאני כמו שהצהרת.

איזה "שינויים הכרחיים" לדעתך השמאל יבצע בפרק הזמן הקצר שניתן לו שבשביל זה הוא נכנס?
מה גם שהוא לא יכול לבצע כי אין לו רוב .

זה מה שהחוק אומר , הוא נועד אבל במיקרה חירום כי הבינו שזו פירצה למחבלים להיכנס לארץ.
אז אתה בעניין החוק הזה ימני ולא שמלאני כמו שהצהרת.

איזה "שינויים הכרחיים" לדעתך השמאל יבצע בפרק הזמן הקצר שניתן לו שבשביל זה הוא נכנס?
מה גם שהוא לא יכול לבצע כי אין לו רוב .

מקווה שהשמאל יבצע דברים שיאפשרו הפרדת דת ומדינה. לצערי בכל הנוגע לכיבוש לא ישתנה דבר כי אין לשמאל רוב בממשלה.
אם החוק בוחן כל מקרה לגופו אז הוא לא ימני וגם לא שמאלני. הוא פשוט הגיוני. אבל ממה שאני הבנתי, מדובר בחוק שלא בוחן כל מקרה לגופו אלא מכליל את כל תושבי השטחים הכבושים

מקווה שהשמאל יבצע דברים שיאפשרו הפרדת דת ומדינה. לצערי בכל הנוגע לכיבוש לא ישתנה דבר כי אין לשמאל רוב בממשלה.
אם החוק בוחן כל מקרה לגופו אז הוא לא ימני וגם לא שמאלני. הוא פשוט הגיוני. אבל ממה שאני הבנתי, מדובר בחוק שלא בוחן כל מקרה לגופו אלא מכליל את כל תושבי השטחים הכבושים
מאיפה שהעתקתי היה רשום שיש דיונים על חריגים וזה לא דבר גורף לכולם .

ואם אתה בעד להפריד דת ממדינה אז זה לא בדיוק שמאל , זה פשוט חילוני .
לגבי לסיים את הכיבוש , אני לא יודע איפה אתה גר , אין איזור בארץ שהוא לא כבוש . אם אתה לא הולך על פי התורה אז עובדתית הם היו פה לפנינו ואנחנו באנו וכבשנו את האיזור.
אנשים חושבים שרק ה"התנחלויות" זה איזורים שהערבים היו , הם היו גם בחיפה , תל אביב ועוד ועוד .

מאיפה שהעתקתי היה רשום שיש דיונים על חריגים וזה לא דבר גורף לכולם .

ואם אתה בעד להפריד דת ממדינה אז זה לא בדיוק שמאל , זה פשוט חילוני .
לגבי לסיים את הכיבוש , אני לא יודע איפה אתה גר , אין איזור בארץ שהוא לא כבוש . אם אתה לא הולך על פי התורה אז עובדתית הם היו פה לפנינו ואנחנו באנו וכבשנו את האיזור.
אנשים חושבים שרק ה"התנחלויות" זה איזורים שהערבים היו , הם היו גם בחיפה , תל אביב ועוד ועוד .

אני הולך לפי החוק הבינלאומי ולא לפי ספר דתי כזה או אחר.
ו"חילוניות" היא משהו שמאלני בעיקרון ולא ימני

אני הולך לפי החוק הבינלאומי ולא לפי ספר דתי כזה או אחר.
ו"חילוניות" היא משהו שמאלני בעיקרון ולא ימני
אוקי לפי החוק הבינלאומי , כבשנו את כל השטחים ב48 ,אתה כנראה מתכוון ל67 . אז אם כבשנו לפי החוק ב48 זה בסדר , אבל אם כבשנו לפי החוק ב67 זה לא בסדר ?

בכלל דרך אגב הנושא הזה של הפרדת דת ומדינה , זאת סיבה לבחירות? יש חופש ביטוי מטורף בארץ לכל צד , אין הגבלה כמעט על אף אחד , הקהילה היחידה אולי שיש לה בעיה עם הנושא הזה זה הקהילה הלהט"ב עם הנושא של אימוץ ילדים , משכנתא , שאר הדברים להגיד שאין אוטובסים שטויות כאלה לא כלכך חושב שזה נכון , נראלי סתם כמו פרסומת שהתקשורת עשתה ואנשים קנו.
הרי הנהגים עצמם טענו שהם רוצים יום חופש אבל חוץ מיזה זה לא ששללו את הדרכים , יש מוניות ויש מכוניות , מעטים האנשים שכל השבוע נוסעים באוטובוס ובשבת הם בבית רק בגלל שאין אוטובסים .

בכל מיקרה אתה אומר שהשמאל נכנס לממשלה כי בזמן קצר הוא יצליח להעביר חוקים שמפרידים את הדת מהמדינה . אם תקרא את המשפט הזה כמה פעמים נראלי שגם אתה תבין שאין להם אידיאולוגיה ונכנסו בשביל משכורת וכבוד .

אבל תמיד מעניין לשמוע עוד דיעות . לצערי כל מי שדיברתי איתו אחרי הבחירות שניסה להסביר את הרכבת הממשלה נשמע לי כמו מישהו ללא אידיאולוגיה וללא דיעה וכאילו הוא אוהד קבוצה מסויימת שלא משנה מה הוא איתה בטוב וברע.

אוקי לפי החוק הבינלאומי , כבשנו את כל השטחים ב48 ,אתה כנראה מתכוון ל67 . אז אם כבשנו לפי החוק ב48 זה בסדר , אבל אם כבשנו לפי החוק ב67 זה לא בסדר ?

בכלל דרך אגב הנושא הזה של הפרדת דת ומדינה , זאת סיבה לבחירות? יש חופש ביטוי מטורף בארץ לכל צד , אין הגבלה כמעט על אף אחד , הקהילה היחידה אולי שיש לה בעיה עם הנושא הזה זה הקהילה הלהט"ב עם הנושא של אימוץ ילדים , משכנתא , שאר הדברים להגיד שאין אוטובסים שטויות כאלה לא כלכך חושב שזה נכון , נראלי סתם כמו פרסומת שהתקשורת עשתה ואנשים קנו.
הרי הנהגים עצמם טענו שהם רוצים יום חופש אבל חוץ מיזה זה לא ששללו את הדרכים , יש מוניות ויש מכוניות , מעטים האנשים שכל השבוע נוסעים באוטובוס ובשבת הם בבית רק בגלל שאין אוטובסים .

בכל מיקרה אתה אומר שהשמאל נכנס לממשלה כי בזמן קצר הוא יצליח להעביר חוקים שמפרידים את הדת מהמדינה . אם תקרא את המשפט הזה כמה פעמים נראלי שגם אתה תבין שאין להם אידיאולוגיה ונכנסו בשביל משכורת וכבוד .

אבל תמיד מעניין לשמוע עוד דיעות . לצערי כל מי שדיברתי איתו אחרי הבחירות שניסה להסביר את הרכבת הממשלה נשמע לי כמו מישהו ללא אידיאולוגיה וללא דיעה וכאילו הוא אוהד קבוצה מסויימת שלא משנה מה הוא איתה בטוב וברע.

אין תחבור ציבורית בשבת וחגים, אסור להכניס אוכל לא כשר לבתי חולים, חובת סגירה על עסקים בערים יהודיות בזמן צום, אין קיום של נישואים אזרחיים ועוד ועוד. להבדיל ממדינות אירופה, בארץ אין הפרדת דת ממדינה.
לפי החוק הבינלאומי ב-48 הותקפנו ראשונים ולכן מותר לנו לכבוש שטחים. ב-67 אנחנו תקפנו ראשונים ולכן אסור לנו לכבוש שטחים ובטח שלא ליישב בהם אזרחים (פשע מלחמה).
אני יכול להיכנס איתך לכל מה שאני חושב על הצבא/כיבוש/אפרטהייד בשטחים אבל זה לא הנושא.
יש לי אידיולוגיה ואני יודע במה אני מאמין. לגבי המפלגות, מרצ תמיד עמדו על העקרונות שלהם וכך גם חד"ש. לעומת זאת מפלגות "מרכז" כמו יש עתיד וכחול לבן אלו באמת אנשים ללא אידיולוגיה שהולכים רק לפי מה שמגניב כרגע. מקווה שהם יעלמו ונחזור להיות ימין ושמאל

להבדיל ממדינות אירופה, בארץ אין הפרדת דת ממדינה.
אין ספק שזה מסכם הכל - יש פה אנשים (דרך אגב הם לא הרוב למיטב ידיעתי) שהיו רוצים לראות את המדינה הזאת כמו שאר מדינות אירופה , בלי הבדל בין הולנד , גרמניה , ישראל .
לבין אנשים שמבינים שהשייכות לפה ובכלל החיים פה צריכים להיראות "קצת" אחרת מהגויים .

אני לא מביע דיעה , אבל יש משהו בזה שאותה קבוצה טוענת אז למה אותם אנשים לא עוברים לגור בחו"ל יש להם כלכך הרבה אופציות , לעומת אלה שפה שרוצים לחיות "קצת" אחרת מהגויים שאין להם לאיפה ללכת.

אבל בכל מיקרה לנושא שלנו חבל לי שאף ממשלה לא מייצגת כמעט אף ציבור ....

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית