הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פיתוח כושר ועל הדרך כוח

דברים1

משתמש קבוע
1,819
746
נק' מוניטין:
1,255
1,819
746
אשמח לאנשים שיודעים / עברו קורונה .

עברתי קורונה ולא הייתי פעיל כמה חודשים , הקורונה השפיע לי על הלב והכושר גופני ברמה הזויה , נאמר לי לא להתאמן עכשיו אחרי תקופה נאמר לי שאני יכול לחזור לפעילות .
אני רוצה לעשות אימון כוח + להוסיף אירובי בתקווה שאצליח לסיים אימון .

מה עדיף קודם כוח ואז ריצה או להפך , מישהו שעבר קורונה יש לו המלצה על תוכנית אימונים איך לעלות שלב שלב ?
כוח אני יעשה FBW או AB תלוי איך יסתדר לי עם הזמן . לא אוהב יותר מידי סטים ותרגילים , בגדול אני אוהב אימונים קצרים .
מאמין שזה יהיה משהו כמו
פולי עליון 3 סטים
חתירה 2 סטים .
בנץ 3 סטים
בנץ בשיפוע כנגד דמבלים 2 סטים
כתפיים לחיצה 3 סטים
כפיפת ידיים 2 סטים
פשיטת מרפקים 2 סטים

בטן ורגליים אני אוותר : )

שוקל 64 , אני 1.67 פעם רציתי רק מסה , בתקופת הקורונה אני עדיין לא שוקל הרבה אבל יצאה לי הבטן , אז קשה לי להגיד חיטוב , אז אני יותר אלך על כיוון ניטרלי אולי מאזן קלורי חיובי קטן מאוד .

כוח או אירובי?
מה שיותר חשוב לך לפתי- ראשון
לגבי אימון אחרי קורונה אין לי מושג, אתה כבר החלמת? אם כן מאמין שתתחיל עם אימון קל ולאט לאט תתקדם...
ממליץ לך לאמן גם רגליים, ואז הסקוואט/דדליפט/סקוואט ודדליפט פותרים אותך מזה אלא אם כן אתה עושה סקוואט עם מיקום גבוה של המוט.
לכל מי שמעוניין לבנות לעצמו תכנית אימונים
לכל מי שמעוניין לבנות לעצמו תכנית אימונים 2

• פותח/ת השרשור
אני לא אצליח לעשות סקוואט אחרי ריצה ולא ריצה אחרי סקוואט אז מעדיף לתת כמה חודשים ללא אימון רגליים .
כעיקרון זה לא מה יותר חושב , הכושר גופני שלי הוא כמו בן 80 מרים את הילד ואחרי 5 דקות אני רוצה שהוא ירים אותי , השאלה איך זה יהיה יעיל יותר לאימון , האם הכוח יפגע בריצה או שזה גם מפתח כושר גופני ? לא חושב שאצליח לעשות כוח אחרי ריצה

כעיקרון זה לא מה יותר חושב
זה כן, משום שכל אחד פוגע בשני, מה שיהיה ראשון הוא מה שיפריע לשני ולכן השני יתקדם פחות מהראשון.
אתה כן יכול לעשות סקוואט אחרי ריצה וריצה אחרי סקוואט פשוט מי שיגיע שני אתה תעשה בו תוצאה פחות טובה.
נ.ב. אם אתה רוצה התייחסות אתה צריך בדר"כ או לתייג את מי שאתה רוצה שיסתכל או לצטט את ההודעה שלו...

• פותח/ת השרשור
זה כן, משום שכל אחד פוגע בשני, מה שיהיה ראשון הוא מה שיפריע לשני ולכן השני יתקדם פחות מהראשון.
אתה כן יכול לעשות סקוואט אחרי ריצה וריצה אחרי סקוואט פשוט מי שיגיע שני אתה תעשה בו תוצאה פחות טובה.
נ.ב. אם אתה רוצה התייחסות אתה צריך בדר"כ או לתייג את מי שאתה רוצה שיסתכל או לצטט את ההודעה שלו...
אוקי בוא נשאל אחרת , איך אדם מפתח כושר גופני ממש מ0 , יש לך עצה לתוכנית אימונים כזאת ?

אוקי בוא נשאל אחרת , איך אדם מפתח כושר גופני ממש מ0 , יש לך עצה לתוכנית אימונים כזאת ?
אם זה באמת מ0, אז סביר להניח שכל תכנית.

הגדר נקודת פתיחה, רצונות, מטרות ואז אולי יוכלו לעזור לך.

אני לא הייתי עושה שום דבר ללא פיזיותרפיסט או מאמן מוסמך עם ניסיון, כי זה לא סתם להתחיל מאפס, זה שיקום, ואתה צריך ליווי של איש מקצוע כדי לא לפגוע בעצמך

אתה לא צריך כוח ואירובי כדי להיות בכושר, אתה יכול לבחור אחד.
גם אירובי מפתח מינימום כוח, וכן להיפך.

הייתי ממליץ לך לקרוא את Starting strength של מארק ריפטו ופשוט מתחיל להתאמן כוח.

אתה יכול לפנות למאמן שיתחיל איתך תוכנית, או לאסוף מידע ממקומות אחרים כיצד להרכיב תוכנית.

אני אעשה לך חיים פשוטים, אם תתחיל מאירובי, כנראה תעשה יותר נזק, כנ"ל כוח. לכן אמליץ לך על תוכנית בסיסית ופשוטה ומתונה.

תתחיל 10 דקות הליכה כל יום, תעלה 5 דקות כל שבוע, עד שתגיע לחצי שעה, שעה כל יום. משם נתחיל לדבר על תוכנית מסודרת אם תרצה.

בנוסף, תעשה אימון כוח בסיסי. הייתי ממליץ על אימון 3 פעמים בשבוע. סקוואט 5 סטים, 5 חזרות. דדליפט גם כן 5×5. ופרס גם כן 5×5.
יוצא שתעשה 16 סטים לכל תרגיל בשבוע, כי זה 5 סטים כל תרגיל 3 פעמים בשבוע.

אני לא רואה צורך בבנץ' כרגע, במיוחד בגלל שזה שולי לכוח כללי.

כל השאר מיותר לך כרגע.

תתחיל עם מוט ריק, בכל התרגילים למשך שבוע שלם, ותעלה 5 ק"ג בכל תרגיל כל שבוע עד שמתחיל להיות קשה, ואז נדבר על תוכנית.

התפקיד שלך, זה ללמוד את הטכניקה בצורה טובה, טכניקה גרועה תהיה קשה לשנות בעתיד.

אתה תחשוב שזה קל מידי, אבל תאמין לי שזה הדרך הטובה ביותר כדי להשריש טכניקה נכונה ולהתקדם לאורך זמן.

הנה קיבלת תוכנית שתפסיק לך לפחות לחודש וחצי. בהצלחה.

היית מוותר בגלל מצבו כרגע,או בכללי אתה חושב שזה תרגיל שולי?
בכללי אני חושב שזה תרגיל שולי.
זה שימושי רק לפאוורליפטינג, או לפיתוח גוף.
פרס הוא תרגיל הרבה יותר מורכב מבנץ', וגם חשוב יותר לאדם בלי מספיק כוח.

• פותח/ת השרשור
בן כמה אתה?
בן 29 . יש לי עבר של אימונים גם הייתי רשום בפורום בכינוי דברים עד לפני הקורונה (שכחתי את הסיסמא) , עשיתי בעבר SS ויש לי קצת נסיון בתחום האימונים . העניין שאני ממש לא יודע איך להגיב לגוף אחרי המחלה ולצערי גם הרופאים לא , בהתחלה אסרו עליי להתאמן ולהתאמץ בכלל גם דברים הכי פשוטים של היום יום , עכשיו אמרו לי לחזור להתאמן רגיל בלי חשש רציתי לדעת איך כדאי לחזור אחרי קורונה אם מישהו יודע . וכוח הכוונה לפיתוח גוף בקטנה לא לכוח בלבד

בשיא הרצינות, לא הייתי מתייחס לחולה קורונה בן 29 כמו משהו מיוחד מידי.
מוצא נקודת פתיחה שהיא נוחה מאוד בתור התחלה, ומתקדם משם. האימונים הראשונים של כל מתחיל בין כה וכה אמורים להיות מאוד קלים, גם אם אתה בן 21 וגם אתה בן 70.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית