הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לשלב אירובי ?

Amit201298

משתמש מתחיל
197
20
נק' מוניטין:
42
197
20
שוקל 97-96 רוצה להגיע ל 80

אוכל 1850 קל ביום ועושה 2-3 אימוני fbw כבדים בשבוע

שומר על פי 2 חלבון שומן בערך כמו המשקל והשאר פחמימה

שונא אירובי שונא אבל אין לי בעיה לשלב

הבנתי שזה מיותר ולא חייב וגם ככה הלוז שלי צפןף כדי להכניס אימןני כןח

אין לי מאמר / מחקר בשלוף, אבל בהחלט אחפש ואתייג אותך.
תודה, מעריך.
אני כרגע קורא ספר Run faster from the 5k to the marathon ועושה אירובי יומי (אפילו האימון משקולות שלי נהפך לאירובי).
אני עושה את זה בשביל המיומנות, אשמח לשמוע על תועלת בריאותית מעבר למה שאימונים בכלל נותנים. אני מודה, שאהיה מעט מופתע אם כן.

תודה, מעריך.
אני כרגע קורא ספר Run faster from the 5k to the marathon ועושה אירובי יומי (אפילו האימון משקולות שלי נהפך לאירובי).
אני עושה את זה בשביל המיומנות, אשמח לשמוע על תועלת בריאותית מעבר למה שאימונים בכלל נותנים. אני מודה, שאהיה מעט מופתע אם כן.

אירובי עוזר עם הורדת לחץ הדם וכמובן מחזק את כל מערכת הקרדיווסקולרית שלך, שזה בפניי עצמו ״שווה״.

אני חושב שזה נפלא שאתה עושה אירובי, גם אם לא לשם שריפת קלוריות נוספות אלא נטו כי יש לאירובי עוד הרבה יתרונות. תרשום בגוגל את צמד המילים cardio benefits ואתה תמצא אנשי רפואה ומחקר שממליצים ומסבירים ביתר דיוק את היתרונות.

אירובי עוזר עם הורדת לחץ הדם וכמובן מחזק את כל מערכת הקרדיווסקולרית שלך, שזה בפניי עצמו ״שווה״.

אני חושב שזה נפלא שאתה עושה אירובי, גם אם לא לשם שריפת קלוריות נוספות אלא נטו כי יש לאירובי עוד הרבה יתרונות. תרשום בגוגל את צמד המילים cardio benefits ואתה תמצא אנשי רפואה ומחקר שממליצים ומסבירים ביתר דיוק את היתרונות.
כן, אני מתחיל לאהוב את זה.

Cardio benefits נותן לי את כל היתרונות שיש לכושר על הבריאות שלי, ולא אירובי בלבד, כמו עוזרת לרדת במשקל, עוזרת לישון, לחשוב, למניעת מחלות. כל אלו הם לכושר בכללי, אין כאן משהו ספציפי לאירובי.

נכון, אימון שכל מטרתה אירובי עוזרת לריאות מעט יותר מאימוני כוח. ואימוני כוח עוזרים לשלד מעט יותר. אבל אירובי גם עוזרת לשלד מעט, וכוח לריאות מעט.
קשה לי לראות את היתרונות הריאותיות לאדם שבין כה וכה מתאמן כוח, מאירובי. אם כן, זה לא נראה משמעותי בכלל.

זה לא על סמך נסיון אישי. נסיון אישי זה הוכחה בלבד לטענה שלי.

תסביר לי הגיונית למה אירובי זה כל כך קריטי לחיטוב.

לך אולי לא קריטי, לשמעון שם בדוי שזה עתה חגג 32 אביבים ועובד בעבודה משרדית ושןקל 88 ק"ג על 1.72 שרוב המשקל מגיע משומן אז חיטובצזה קריטי,
אבל היי, שמעתי על דיאטת אבטיחים נפלאה.

ואם אתה מתכוון ברמה העקרונית, אז באופן ישיר לא יהיה הבדל, באופן עקיף ולטווח הארוך כן יהיה הבדל.

לך אולי לא קריטי, לשמעון שם בדוי שזה עתה חגג 32 אביבים ועובד בעבודה משרדית ושןקל 88 ק"ג על 1.72 שרוב המשקל מגיע משומן אז חיטובצזה קריטי,
אבל היי, שמעתי על דיאטת אבטיחים נפלאה.
מכיוון שפותח האשכול מתאמן כבר, והוא לא כבד במיוחד, ושאל האם חובה אירובי. לזה אני מנסה להתיחס.

האם אירובי תורמת לבריאות של אדם במשקל סביר שכבר עושה אימוני כוח מעבר לעוד אימוני כוח?

ללא ספק
ולא,איו לי מחקר שיתמוך (אולי יש).
לי מאוד עזר ועוזר מעבר לאימוני כוח
לתחושה הכללית והפן המנטלי
תמיד תמיד מרגישה טוב יותר אחרי הליכה קצרה/ארוכה
ובלי קשר לשריפת קלוריות, נטו לנשום ולהרגיש טוב

כן, אני מתחיל לאהוב את זה.

Cardio benefits נותן לי את כל היתרונות שיש לכושר על הבריאות שלי, ולא אירובי בלבד, כמו עוזרת לרדת במשקל, עוזרת לישון, לחשוב, למניעת מחלות. כל אלו הם לכושר בכללי, אין כאן משהו ספציפי לאירובי.

נכון, אימון שכל מטרתה אירובי עוזרת לריאות מעט יותר מאימוני כוח. ואימוני כוח עוזרים לשלד מעט יותר. אבל אירובי גם עוזרת לשלד מעט, וכוח לריאות מעט.
קשה לי לראות את היתרונות הריאותיות לאדם שבין כה וכה מתאמן כוח, מאירובי. אם כן, זה לא נראה משמעותי בכלל.

להרמת משקולות יש יתרונות מסויימים ואילו לאירובי יש יתרונות אחרים (מסכים שחלק מהיתרונות חופפים), אבל אם אתה עובד 1-5RM אני בספק כמה עבודה קרדיו-וסקולרית (לב) יש שם. עוד משהו חשוב מאוד- ככל שהדיאטה נכנסת לשלבים מתקדמים יותר ככה קשה יותר ויותר לשמור על גרעון קלורי (רעב, חולשה, עייפות...רק תבחר) היופי באירובי הוא שאתה יכול לאכול יותר ובוא, שעה של הרמת משקולות לא שווה לשעה של הליכה בקצב של סבתא מבחינת שריפת קלוריות. רוב המתאמנים בקושי ישרפו משהו בשעה של אימון משקולות (אימון של שעה ברוטו).

להרמת משקולות יש יתרונות מסויימים ואילו לאירובי יש יתרונות אחרים (מסכים שחלק מהיתרונות חופפים), אבל אם אתה עובד 1-5RM אני בספק כמה עבודה קרדיו-וסקולרית (לב) יש שם. עוד משהו חשוב מאוד- ככל שהדיאטה נכנסת לשלבים מתקדמים יותר ככה קשה יותר ויותר לשמור על גרעון קלורי (רעב, חולשה, עייפות...רק תבחר) היופי באירובי הוא שאתה יכול לאכול יותר ובוא, שעה של הרמת משקולות לא שווה לשעה של הליכה בקצב של סבתא מבחינת שריפת קלוריות. רוב המתאמנים בקושי ישרפו משהו בשעה של אימון משקולות (אימון של שעה ברוטו).
אני לא מדבר על מי שרק עובד RM1 כל הזמן, אני מדבר על תוכנית כוח קלאסית, נגיד כדוגמת קנדיטו.
אכן אירובי יעזור לך שתוכל לאכול יותר קלוריות, אך מנגד, גם אימון כוח יותר ארוך יאפשר לך אותו דבר.

אני מסוגל להתאמן משקולות שעות, אירובי משעמם אותי, הייתי מעדיף להוסיף שעה של סקוואט על פני הליכה. לא צריך אירובי להתחטב מהר יותר, אפשר להוסיף אימוני כוח.

ראיתי שממליצים לשלב בין השניים לצורכי בריאות, אבל אני עדיין לא מבין מדוע. זה דבר די ידוע בפאוורליפטינג אירובי מפריע לכוח (למעט אצל וואסטסייד).

באופן אישי, אני עושה אירובי כי מתחשק לי יותר סיבולת, אני מנסה ללמוד לאהוב את זה יותר. אני פשוט לא מבין מה בריא בזה יותר מאימוני כוח, ולמה שמישהו יעשה את זה להתחטב במידה ויותר כיף לו אימוני כוח.

לא צריך אירובי להתחטב מהר יותר, אפשר להוסיף אימוני כוח
הנקודה היא שעם אירובי הרבה יותר קל (לך לא, להרבה אנשים כן)
אנשים שהם לא gym rats כמונו שהדאגה שלהם זה לרדת אחרי מסה מ20 אחוז ל10 ויש להם כבר משמעת והרגלים טובים וכושר לפחות סביר. רוב האנשים שיורדים במשקל הגיעו למשקל גבוה בגלל שאין להם משמעת והרגלים בריאים והכושר שלהם ברצפה. להכנס לכושר גם תבנה להם קצת הרגלים טובים גם תעזור להם לרדת במשקל וגם הבריאות שלהם תשתפר מאוד.
ראיתי שממליצים לשלב בין השניים לצורכי בריאות, אבל אני עדיין לא מבין מדוע. זה דבר די ידוע בפאוורליפטינג אירובי מפריע לכוח (למעט אצל וואסטסייד).
תלוי איזה אירובי
הליכה או פעילות מתונה כזאת שלא תפגע לך בהתאוששות. ברור שבתור ליפטר לרוץ 10 ק"צ יפריע בכוח

הנקודה היא שעם אירובי הרבה יותר קל (לך לא, להרבה אנשים כן)
אנשים שהם לא gym rats כמונו שהדאגה שלהם זה לרדת אחרי מסה מ20 אחוז ל10 ויש להם כבר משמעת והרגלים טובים וכושר לפחות סביר. רוב האנשים שיורדים במשקל הגיעו למשקל גבוה בגלל שאין להם משמעת והרגלים בריאים והכושר שלהם ברצפה. להכנס לכושר גם תבנה להם קצת הרגלים טובים גם תעזור להם לרדת במשקל וגם הבריאות שלהם תשתפר מאוד.

תלוי איזה אירובי
הליכה או פעילות מתונה כזאת שלא תפגע לך בהתאוששות. ברור שבתור ליפטר לרוץ 10 ק"צ יפריע בכוח
אני מסכים איתך. אם כי הלואי ואצליח לרוץ מרתון. אני מוכן לוותר על מעט כוח לזמן קצר עבור זה.
עד שזה יקרה..
יקרה חביבי.

giphy.gif

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית