הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אצליח להתקדם במשקלי עבודה

עמיחי כץ

משתמש פעיל
455
604
נק' מוניטין:
630
455
604
ערב טוב
כרגע אני נמצא בצהל בתקופת הכשרות ואין לי אופציה להשתמש בחדר כושר, כן עושה אימוני משקל גוף, מתח מקבילים וגומיות, ויחסית מצליח לשמור על שיפור.

אחת לשבועיים כשאני חוזר הביתה יש לי אפשרות לעשות אימונים בחדכ, השאלה שלי האם זה אפשרי להמשיך להתקדם במשקלי העבודה (מהאימון שעשיתי שבועיים לפני), או שבגלל ההפסקה מאימון חדכ לאימון חדכ אני לא אצליח?

אם היה לך אפשרות לאימון פעם בשבוע בחדר כושר, זה אפשרי, קצת מורכב, אבל אפשרי.

פעם בשבועיים זה כבר מיותר החדר כושר, הייתי מתמקד בתוכנית משקל גוף וזהו, בלי כושר.

למשקולות אין איזה אפקט קסם שאין לכל מקור התנגדות חיצונית, במקום לחפש איך להתאמן מסביב לצבא תנצל את הצבא להתאמן.

יש מסע? תעמיס משקל, תשחיר אלונקה.

בזמן פנוי תקח ברוסים מלאים בחול להליכות , קח פקל כבד ותעלה איתו במדרגות או משהו.

קח קיטבג ב' ישן מהסמל שלך ותגיד לו שאתה רוצה לשים בו חול להתאמן איתו (לבקש יפה אבל עם וי בין הרגלים). עם שק חול כבד אתה יכול לעבוד על כל הגוף בקלות.

לא חסר חרא כבד להרים בצבא. תהיה יצירתי

• פותח/ת השרשור
למשקולות אין איזה אפקט קסם שאין לכל מקור התנגדות חיצונית, במקום לחפש איך להתאמן מסביב לצבא תנצל את הצבא להתאמן.

בזמן פנוי תקח ברוסים מלאים בחול להליכות , קח פקל כבד ותעלה איתו במדרגות או משהו.

קח קיטבג ב' ישן מהסמל שלך ותגיד לו שאתה רוצה לשים בו חול להתאמן איתו (לבקש יפה אבל עם וי בין הרגלים). עם שק חול כבד אתה יכול לעבוד על כל הגוף בקלות.

לא ביקשתי פתרונות לאיך להתאמן בצבא, יש לי סט גומיות שאני עובד איתם הרבה זמן, ורואה התקדמות, דווקא מהבחינה הזאת הכל סבבה, פשוט השאלה שלי היתה האם החדר כושר יהיה לגיטימי במתכונת הזאת של שני אימונים אחת לשבועיים

לא ביקשתי פתרונות לאיך להתאמן בצבא, יש לי סט גומיות שאני עובד איתם הרבה זמן, ורואה התקדמות, דווקא מהבחינה הזאת הכל סבבה, פשוט השאלה שלי היתה האם החדר כושר יהיה לגיטימי במתכונת הזאת של שני אימונים אחת לשבועיים
אם ככה פשוט תנסה, אולי אתה תראה התקדמות מסויימת אולי לא. אי אפשר לדעת עד שלא תנסה

מה שכן למשל אם אתה עובד רק חזה בחדר כושר, ובבסיס לא תעשה כלום - אתה תקטין משמעותית את היכולת שלך לראות שיפור מהאימונים בחדכ.

תקפיד לשמור על גירוי מספק לאורך השבוע-שבועיים שאתה בבסיס לאותם השרירים שאתה מתאמן עלהם בבית

אני לא חושב שאם אתה משחיר אלונקה אתה מפתח שריר, אם כבר אתה מאבד את המסת שריר בגלל כל העומס...
והנה מישהו טיפה יותר חכם ממני
טירונות צנחנים ואבקה

אני לא חושב שאם אתה משחיר אלונקה אתה מפתח שריר, אם כבר אתה מאבד את המסת שריר בגלל כל העומס...
טירונות צנחנים ואבקה

גם לא בעד הרעיון של להשחיר אלונקה מניסיון, יצאתי למזלי בלי פציעות מהצבא אבל כל מי שאני מכיר עם פציעות כתף בצבא זה בגלל השחרת אלונקות, עומס מיותר על הכתף

גם לא בעד הרעיון של להשחיר אלונקה מניסיון, יצאתי למזלי בלי פציעות מהצבא אבל כל מי שאני מכיר עם פציעות כתף בצבא זה בגלל השחרת אלונקות, עומס מיותר על הכתף

עומס מיותר כי לרוב מה שקורה הוא דבר כזה - צ'ונג חותף ראבק אחרי כמה חודשים של זריקת זין בטירונות ומחליט להשחיר אלונקה במסע כומתה.

כמו כל עומס - חשיפה הדרגתית והתאוששות מספקת תיצור אדפטציה.

ועם כל הכבוד להגיד שכל מי שאתה מכיר עם פציעות כתף בצבא בגלל השחרת אלונקות זה ממש לא רלוונטי - יש כל כך הרבה משתנים אחרים שיכולים לגרום לפציעות כתף בצבא, שוואלה - את רובם ניתן למנוע בעזרת אימוני התנגדות (מעבר לכך שאי אפשר לקבוע במפורש שפעולה X גרמה לY, אפילו אם הפציעה הייתה במהלך נשיאת אלונקה למשל) . אין הרבה הבדל בין yoke לבין סחיבת פצוע, מעבר לדרישה ליציבות חד צידית שאפשר גם לפתח בעזרת הליכות מזוודה ועבודה חד צדדית למניהם.
טירונות צנחנים ואבקה

לא מסכים פשוט מאוד.

תלוי אדם, תלוי מסלול, תלוי הכל. אי אפשר להכליל, ומעבר לכך - אין ביסוס לטענה שלו.

עומס מיותר כי לרוב מה שקורה הוא דבר כזה - צ'ונג חותף ראבק אחרי כמה חודשים של זריקת זין בטירונות ומחליט להשחיר אלונקה במסע כומתה.

כמו כל עומס - חשיפה הדרגתית והתאוששות מספקת תיצור אדפטציה.

ועם כל הכבוד להגיד שכל מי שאתה מכיר עם פציעות כתף בצבא בגלל השחרת אלונקות זה ממש לא רלוונטי - יש כל כך הרבה משתנים אחרים שיכולים לגרום לפציעות כתף בצבא, שוואלה - את רובם ניתן למנוע בעזרת אימוני התנגדות (מעבר לכך שאי אפשר לקבוע במפורש שפעולה X גרמה לY, אפילו אם הפציעה הייתה במהלך נשיאת אלונקה למשל) . אין הרבה הבדל בין yoke לבין סחיבת פצוע, מעבר לדרישה ליציבות חד צידית שאפשר גם לפתח בעזרת הליכות מזוודה ועבודה חד צדדית למניהם.

לא מסכים פשוט מאוד.

תלוי אדם, תלוי מסלול, תלוי הכל. אי אפשר להכליל, ומעבר לכך - אין ביסוס לטענה שלו.
הסרגל מאמצים בצהל לא מספיק טוב, בעיקר כי בגדודים לפחות רוב הלוחמים אלה אנשים שלא התאמנו בחייהם לפני צבא ואין מספיק השקעה בסרגל מאמצים, שלא נדבר על התזונה שלא מספקת, חוסר בשעות שינה ורפואה שעוד יותר בפח. כמות גדולה של לוחמים עולים לגדוד אחרי טירונות ואימון מתקדם שהם כבר עם לפחות פציעה אחת, ואגב האימונים בגדוד קופצים ברמת הקושי שלהם בפי עשר ממה שעושים בהכשרה. ורוב הלוחמים בגדודים לא מתאמנים גם הם סתם זורקים זין על הדברים האלה, אבל שוב התזונה והרפואה לא מספיק טובים כדי לגבות את המקרים האלה גם.

בין אם תצליח לעלות משקלים ובין אם לא , אני חושב שזה יכול לעשות לך רק טוב הגיוון של אימון פעם בשבועיים כנגד משקולות ולא כנגד משקל גוף שהמשחק שם זה רק החזרות וזמן המנוחה , שזה הרבה מאוד וזה אימונים מעולים .
דבר שני אם יש לך זמן ובא לך להשקיע אתה יכול ממש להשקיע בחימום בחדכ מבחינת כל תרגיל ממש לעלות בהדרגה את המשקל לפי החימום ואז לעשות סט אחד כבד שאמור לעלות על המשקל שהיה בפעם שעברה אפילו בקטנה ב2 קילו , בהצלחה ותודה לך על זה שאתה עושה את תפקידך שם גם בשבילנו : )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית