הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מרגיש גב

• פותח/ת השרשור Yoti
  • פורסם בתאריך

Yoti

משתמש מתחיל
134
14
נק' מוניטין:
127
134
14
מה הולך אנשים התחלתי כמה תרגילים חדשים כמו חתירה צרה עם משענת לחזה ופולי עליון בסופינציה אבל מה אף פעם לא מרגיש את הגב כמו שצריך בתרגילים אלו ואין לי מושג למה חתירה עם משענת לחזה פשוט מרגיש כאילו כלום

גב זה איזור גדול מאוד בגוף וקשה מאוד "להרגיש" אותו אחרי התרגילים שציינת, ככלל תרגילים מורכבים תמיד עדיפים אבל אולי אתה פשוט צריך להוסיף יותר התנגדות כדי להרגיש את הגב.
בלי קשר כדאי לעבוד על תרגילים באופן חופשי, אתה יכול לעשות חתירה עם דאמבל או פנדליי רואו ובמקום פולי עליון לעשות מתח, ויש עוד מגוון אפשרויות אחרות חוץ מזה.

גב זה שריר שקל מאוד לרמות את הגוף בלי לשים לב ולעשות תרגיל בלי טכניקה נכונה ולערב שרירים אחרים שיעזרו יתר על המידה .
תעשה לדוגמא פולי עליון רחב שים לב החזה בחוץ קח קצת את הגב אחורה ושיהיה ישר , אפילו לא משקל כבד חשים ישים לב שאתה מושך שהכתפיים לא הולכות קדימה וה שיותר לנסות למשוך שהכוח בא מהגב ולא מהידיים עם עזרה של הכתפיים

וואלה לא משנה מה אני עושה לא מרגיש תגב לא מבין כבר למה
יעזור אם תוכל לשלוח סרטוני טכניקה
תעשה למחוץ את המוט באחיזה וכמו שאמרתי להתרכז למשוך את המרפקים אחורה ואחד אל השני
תשתדל לא לקפל את המרפקים יתר על המידה
אולי יעזור לתרגל לפני סט עבודה גם סטים חימום במשקל קל כדי לתרגל את התנועה

תנסה פרפר הפוך עם משקולות.
הרבה פעמים שלא מרגישים את הגב בחתירות, זה בגלל שאו רוב התנועה היא במרפק(בייספס) או שיש INTERNAL ROTATION בכתף ואז העומס עובר למקומות אחרים. בפרפר שניהם בדרך כלל לא קורים וככה גם תלמד איך להקרב שכמות יותר טוב ולהפעיל את הגב יותר טוב בחתירות, אם זאת הבעיה.
בפרפר תחשוב תוך כדי התנועה להביא את הכתפיים אחורה ולכווץ את הטרפזים התחתונים והאמצעיים.

• פותח/ת השרשור
יעזור אם תוכל לשלוח סרטוני טכניקה
תעשה למחוץ את המוט באחיזה וכמו שאמרתי להתרכז למשוך את המרפקים אחורה ואחד אל השני
תשתדל לא לקפל את המרפקים יתר על המידה
אולי יעזור לתרגל לפני סט עבודה גם סטים חימום במשקל קל כדי לתרגל את התנועה
ניסיתי לדמיין את זה אני עושה חתירה משענת לחזה ושם מאוד קשה לי להרגיש

ניסיתי לדמיין את זה אני עושה חתירה משענת לחזה ושם מאוד קשה לי להרגיש
כמה חזרוץ אתה עושה? אתה מגיע קרוב לכשל?
אולי חזרות יותר גבוהות 10-30 יכול לעזור לך תהשיג את הקשר מוח שריר. או כמו שאמרתי כמה סטי חימום קלים לפני.
יכול להיות גם שפשוט המכונה הזאת לא בשבילך, ותרגיל אחר יספק לך סטימיולציה הרבה יותר טובה.

• פותח/ת השרשור
עוד משהו לא קשור לזה שכחתי שבשבת חג אז החדרי כושר סגורים ואמור להיות לי שם אימון לא בא לי לפספס מה עושים במצב כזה? לא אירגנתי זמנים נכון

תיקח את הכתפיים אחורה ולמטה כשאתה עובד גב, ותשאיר את המרפקים צמודים לגוף כשאתה מושך. מעבר לזה גם אם אתה לא מרגיש זה בסדר, הגב עדיין עובד חזק. וככל שהשריר יהיה יותר מפותח ככה אתה תצליח להרגיש אותו יותר, אז יכול להיות שעכשיו פשוט השריר לא מפותח מספיק.

למרות שעזרו לך פה אנסה גם.
לפני כל תרגיל גב אתה צריך לעשות כמה פעולות.
1.שכמות אחוררה ולמטה.
2,למשוך עם המפרקים,הידיים הן רק מתלה.
3.שאתה מושך (לדוגמא פולי) תוציא חזה ותשאיר את המוט כמה שניות על מנת להגיע לכיווץ מקסימלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית