הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה, חיטוב, או נטרלי?

George Costanza

משתמש מתחיל
20
2
נק' מוניטין:
2
20
2
אהלן LBS,
לאחר תקופה ארוכה של אימונים ותזונה ON וOFF, עכשיו אני יותר רציני ומקפיד. בלי הפסקות ארוכות, בלי טיסות ארוכות ללא אימונים ותזונה בהן, וחדרי כושר פתוחים.

qgQ5Bvg.jpeg

לפי המחשבון אני באיזור ה17-18 אחוז שומן שזה נראה לי הגיוני.
upload_2021-3-20_17-0-12.png

הייתי בסוג של חיטוב, ואז כשנפתחו החדכים התחלתי להתאמן בלי לשנות את התוכנית - מה שהגדיל מאוד את המינוס, אז חזרתי לנטרלי/מינוס יותר נורמאלי.
בנתיים המשכתי להעלות משקלים ולחזור למה שהייתי לפני שנסגר:
82.5 סקוואט
70 בנץ'
32.5 כתפיים
מתח עם 10 קילו
מקבילים עם 5
דדליפט אני לא עושה.

יש עוד הרבה לאן להתקדם עם המשקלים האלה, והייתי רוצה להגיע ל110-120 סקוואט השנה, ול100 בנץ', וכו', מה שיהיה פחות אפשרי עם המשך החיטוב (הגעתי בהכל לטופ שהייתי אז, שבוע הבא אחזור ל85 סקוואט ו72.5 בנץ', אבל זה נראה לי יתקע ללא מסה)
מצד שני, זה נראה כאילו זה קרוב לריבועים, ועוד כמה אחוזי שומן אני כבר שם.
מצד שלישי, אני אקטן עוד יותר ויאבד עוד שריר, וישאר תקוע במשקלי עבודה הנמוכים האלה.

אז השאלה היא, האם לעשות נטרלי או מסה? ואם כן, איזה פלוס? 500? או 200 נגיד? (כדי לא להשמין יותר מידי? נראה לי הגיוני סוף מרץ - תחילת מאי לעשות מסה ואז חיטוב אינטנסיבי ליוני "לקיץ").

והאם זה הגיוני בתור הנטרלי שלי?
upload_2021-3-20_17-12-34.png

במקרה שאני עושה פיצול של 6 שאני עושה עכשיו (רגליים כתפיים, חזה יד אחורית, גב יד קדמית)
או שעדיף להגיד שהנטרלי שלי הוא 2500 וזהו?
upload_2021-3-20_17-13-16.png

אשמח לשמוע את דעתכם, וארצה אפילו ממחר כבר להתחיל. (נטרלי שבוע, ואז +100, ואז +200?, לחודש~+-?)

מה המטרה שלך כרגע? להעלות משקלי עבודה או להיראות חטוב "ולעמוד במקום"?
אני אישית הייתי מבצע חיטוב.
חיטוב מבצעים מכמה סיבות,
אם אתה רוצה מראה אסתטי יותר, או שהגעת לסוף המטרה במסה שהצבת לעצמך.
אם אתה רוצה לעלות במשקלי עבודה אז פלוס של 300 יכול להספיק.

חיטוב עם גירעון קטן יתאים לדעתי.

יש עוד הרבה לאן להתקדם עם המשקלים האלה, והייתי רוצה להגיע ל110-120 סקוואט השנה, ול100 בנץ', וכו', מה שיהיה פחות אפשרי עם המשך החיטוב

ההנחה הזו לא נכונה בהכרח.

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך כרגע? להעלות משקלי עבודה או להיראות חטוב "ולעמוד במקום"?
אני אישית הייתי מבצע חיטוב.
חיטוב מבצעים מכמה סיבות,
אם אתה רוצה מראה אסתטי יותר, או שהגעת לסוף המטרה במסה שהצבת לעצמך.
אם אתה רוצה לעלות במשקלי עבודה אז פלוס של 300 יכול להספיק.

אני חושב שאני יכול לחכות טיפה עם הלהיראות חטוב בשביל לא להיתקע במקום, אבל באמת פלוס קטן ונקי.

חיטוב עם גירעון קטן יתאים לדעתי.

ההנחה הזו לא נכונה בהכרח.

כן אבל כבר ניהיה קשה להתקדם.

אני חושב שלבנתיים אעשה שבוע של 2000 קלוריות ו-150ג חלבון, כדי להבין בערך מה הנטרלי שלי עם ה6 אימונים בשבוע, אני משער שהוא אמור להיות 2500.
ומשבוע אחרי לעשות בהדרגה פלוס של 100 כל יום עד שאני מגיע ל100-300 מעל הנטרלי.

לא הבנתי למה לעשות 6 אימונים עם פיצולים כאלה . המטרה שלך כוח ולעלות משקלים , אני לא חושב שבחרת תוכנית נכונה תשקול את זה שוב

שמע 6 אימונים בשבוע לא חושב שתצליח לעלות במשקלי עבודה כ"כ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית