הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תחליף לבנץ בss בגלל טניס אלבו

DUKER11

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
איזה תרגיל יהווה את התחליף הכי טוב?
בכל אופן, מישהו יכול לתת קצת מידע לגבי הפציעה הזאת?
תודה

לא מכיר את הפציעה, הבעיה שלך זה בישור וקיפול המרפקים?
אם כן זה chest flys יכול אולי להיות תחליף

• פותח/ת השרשור
הכאב קורה בזמן שאני לוחץ (בעלייה)... מרגיש תכאבים גם בפרס.
Chest flys זאת מכניקה אחרת לגמרי ולא נראה לי שהוא יכול לשמש כתחליף. חשבתי על לחיצה עם דאמבלים או אולי מקבילים.

הכאב קורה בזמן שאני לוחץ (בעלייה)... מרגיש תכאבים גם בפרס.
Chest flys זאת מכניקה אחרת לגמרי ולא נראה לי שהוא יכול לשמש כתחליף. חשבתי על לחיצה עם דאמבלים או אולי מקבילים.
אבל לחיצה עם דאמבלים זה אותה מכניקה של bench או מאוד דומה זה לא יכאב לך גם? הרי העלייה והתנועה שלך המפרק דומה בשניהם
מקבילים זה גם מכניקה שונה לגמרי מבנץ, ץ לדעתי flys יותר מתמקד בחזה שלא כמו מקבילים שיש התערבות גם של היד אחורית, מנגד יש גם הרבה כתף קדמית מעורב בflys

• פותח/ת השרשור
אבל לחיצה עם דאמבלים זה אותה מכניקה של bench או מאוד דומה זה לא יכאב לך גם? הרי העלייה והתנועה שלך המפרק דומה בשניהם
מקבילים זה גם מכניקה שונה לגמרי מבנץ, ץ לדעתי flys יותר מתמקד בחזה שלא כמו מקבילים שיש התערבות גם של היד אחורית, מנגד יש גם הרבה כתף קדמית מעורב בflys
העובדה שהוא מערב פחות מסת שריר דווקא הופכת אותו לאופציה פחות יעילה.
ואני חושב שהכאב נובע מהדרך שבה אני אוחז תמוט ( עם האגודל למטה כדי להימנע מדלקת במפרק ובסוף מקבל טניס אלבו... על הפנים). אימון הבא אני כנראה אנסה לחיצה עם דאמבלים נראה אם יש כאבים. יכול להיות שאתה צודק וגם במקבילים ובדאמבלים סיכוי טוב שארגיש תכאבים.

ואני חושב שהכאב נובע מהדרך שבה אני אוחז תמוט ( עם האגודל למטה כדי להימנע מדלקת במפרק
אני לא חושב שכל עוד תשמור על מפרק ישר אם תאחוז בצורה רגילה יהיה דלקת במפרק..

סתם בלי קשר, איבחנת את עצמך בפציעה או שהלכת לרופא?

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שכל עוד תשמור על מפרק ישר אם תאחוז בצורה רגילה יהיה דלקת במפרק..

סתם בלי קשר, איבחנת את עצמך בפציעה או שהלכת לרופא?
איבחנתי את עצמי חח
ואני גם לא באמת לא יודע איך התחילה הפציעה. יכול להיות גם שזה התחיל מתפיסה רחבה בבנץ, לא באמת יודע.

איבחנתי את עצמי חח
ואני גם לא באמת לא יודע איך התחילה הפציעה. יכול להיות גם שזה התחיל מתפיסה רחבה בבנץ, לא באמת יודע.

לך לרופא / פיזיותרפיסט.

גם תקבל מידע על איך ומה לעשות כדי להימנע מכאב.

וגם תקבל אבחנה אמיתית.

• פותח/ת השרשור
לך לרופא / פיזיותרפיסט.

גם תקבל מידע על איך ומה לעשות כדי להימנע מכאב.

וגם תקבל אבחנה אמיתית.
מניח שאנסה לעשות באימון סטים של חימום בבנץ עם אחיזה ״רגילה״ כמו שאמרתם ונראה איך זה עובד.
מהמעט שקראתי ראיתי שזאת פציעה לא דלקתית והדבר הכי יעיל זה ניתוח. בגלל זה אני כרגע קצת סולד מללכת לרופא שיגיד לי לנוח/ ייתן לי תרגילים כאלה ואחרים שבמקרה הטוב יועילו לטווח הקצר. אולי בסוף לא תהיה ברירה ללכת לרופא נראה כבר

לרוב זה קורה מאחיזה לא נכונה בסקוואט ואת זה חשוב לתקן כי רוב הפעמים פה הבעיה וזה מה שגורם לכאב. תעלה סרטון של הסקוואט שלך בדגש על האחיזה.

אתה יכול לנסות לבצע בנץ קודם באימון ואז סקוואט, לפעמים בתחילת האימון הכאב עדיין סביל ואפשר ללחוץ, ולבצע את הבנץ אחרי הסקוואט כבר כואב ובלתי אפשרי.

מבחינת טיפול, אפשר ללכת לרופא ולבקש איבופרופן לדלקת וזה יכול להעביר את זה, ואפשר לבצע המון המון צין אפס כדי להדליק את המקום, הרבה פעמים זה גם עוזר. אבל בגדול, הכי חשוב זה לאבחן מה גורם הפציעה ולתקן את זה. פציעה דיי נפוצה סך הכל.

• פותח/ת השרשור
לרוב זה קורה מאחיזה לא נכונה בסקוואט ואת זה חשוב לתקן כי רוב הפעמים פה הבעיה וזה מה שגורם לכאב. תעלה סרטון של הסקוואט שלך בדגש על האחיזה.

אתה יכול לנסות לבצע בנץ קודם באימון ואז סקוואט, לפעמים בתחילת האימון הכאב עדיין סביל ואפשר ללחוץ, ולבצע את הבנץ אחרי הסקוואט כבר כואב ובלתי אפשרי.

מבחינת טיפול, אפשר ללכת לרופא ולבקש איבופרופן לדלקת וזה יכול להעביר את זה, ואפשר לבצע המון המון צין אפס כדי להדליק את המקום, הרבה פעמים זה גם עוזר. אבל בגדול, הכי חשוב זה לאבחן מה גורם הפציעה ולתקן את זה. פציעה דיי נפוצה סך הכל.
תודה רבה!
השאלה אם זה סביר שהפציעה קורית מהסקוואט למרות שבסקוואט אני בכלל לא מרגיש את הכאב אלא רק בלחיצות.
בכל אופן, אתה יכול להניח (במידה והפציעה קורית בגלל האחיזה בסקוואט) שאחיזה רחבה יותר בסקוואט (שעדיין תשמור על כיווץ אופטימלי) תפתור את הבעיה?

תודה רבה!
השאלה אם זה סביר שהפציעה קורית מהסקוואט למרות שבסקוואט אני בכלל לא מרגיש את הכאב אלא רק בלחיצות.
בכל אופן, אתה יכול להניח (במידה והפציעה קורית בגלל האחיזה בסקוואט) שאחיזה רחבה יותר בסקוואט (שעדיין תשמור על כיווץ אופטימלי) תפתור את הבעיה?

צלם את האחיזה שלך

בתור אחד שחווה לא טניס אלבו אבל גולף אלבו (החלק הפנימי) ושום דבר לא עזר, לא מנוחה, לא פיזוטרפיה וזה כאב/שורף תוך כדי עבודה...מה שלשמחתי עזר זה פגישה אצל אורטופד ספורט נורמאלי (היו כמה מפגרים שהמליצו על מנוחה שלא עזרה) והיה אחד נורמאלי ששלח אותי עם מרשם ב 18 שח ל"בטאמטסון" (מקווה שרשמתי נכון) ותוך 2-3 ימים באורך פלא הדלקת עברה והחיים שלי חזרו למסלולם, מצטער על השנה שבזבזתי ולא הלכתי למשהו מקצועי שהמליץ על הפיתרון קודם...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית