הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנחיות ללימוד בנץ פרס

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
אני מנסה ללמד את אח שלי בנץ פרס (הוא בחטיבה) ויש לו אפס יכולת להרגיש את הגוף כלומר ההנחיה "לכווץ שכמות" לא מועילה בכלום, גם לנסות לשבור את המוט לא עוזר, ובכל פעם שהוא עושה בנץ הוא מרגיש רק את הכתפיים, מישהו פה נתקל במתאמנים כאלה? מה עשית באותה סיטואציה?

כל מתאמן הוא מיוחד, כל אחד מגיב לques אחרת ומפרש אותם אחרת.

וכל que הוא תלוי במה שאתה רואה שצריך לעשות..

בכל מקרה - אם אח שלך מתאמן מתחיל, הייתי נמנע מלהתעסק בטכניקה ברמת המיקרו הזו של כיווץ שכמות ודברים כאלו. תן לילד להתאמן ולהנות מזה- הכי חשוב לייצר הנאה והתמדה, בכך שאתה לא גורם לו לחשוב שהוא לא מסוגל לעשות תרגיל כמו בנץ בצורה מושלמת ביום א, שבוא א או חודש א'. אם טכניקה תהפוך להיות גורם מגביל להתקמות אז יש מקום לעבוד על זה, או במקביל להתקדמות אבל לא על חשבונה.

אגב תמנע מלהגיד דברים כמו "יש לו אפס יכולת לעשות X" וכו'. במיוחד במיוחד לידו.

לגבי מרגיש כתפיים או לא יש מספר סיבות לכך, שוב תלוי מתאמן. ותאכלס זה משנה? אנטומית כל עוד יש בתרגיל פעולת קירוב אופקי החזה יפעל - לא חייב להרגיש אותו יותר.

• פותח/ת השרשור
כל מתאמן הוא מיוחד, כל אחד מגיב לques אחרת ומפרש אותם אחרת.

וכל que הוא תלוי במה שאתה רואה שצריך לעשות..

בכל מקרה - אם אח שלך מתאמן מתחיל, הייתי נמנע מלהתעסק בטכניקה ברמת המיקרו הזו של כיווץ שכמות ודברים כאלו. תן לילד להתאמן ולהנות מזה- הכי חשוב לייצר הנאה והתמדה, בכך שאתה לא גורם לו לחשוב שהוא לא מסוגל לעשות תרגיל כמו בנץ בצורה מושלמת ביום א, שבוא א או חודש א'. אם טכניקה תהפוך להיות גורם מגביל להתקמות אז יש מקום לעבוד על זה, או במקביל להתקדמות אבל לא על חשבונה.

אגב תמנע מלהגיד דברים כמו "יש לו אפס יכולת לעשות X" וכו'. במיוחד במיוחד לידו.

לגבי מרגיש כתפיים או לא יש מספר סיבות לכך, שוב תלוי מתאמן. ותאכלס זה משנה? אנטומית כל עוד יש בתרגיל פעולת קירוב אופקי החזה יפעל - לא חייב להרגיש אותו יותר.
הבעיה היא לא בו אלא בי, המאמן הוא זה שצריך לגשר על הפער של ההבנה לא המתאמן...
אני חושב שמתאמן שמרגיש את הכתפיים בבנץ (או כל תרגיל לחיצה) ולא את החזה או יד אחורית זה סימן אזהרה...

הבעיה היא לא בו אלא בי, המאמן הוא זה שצריך לגשר על הפער של ההבנה לא המתאמן...
אני חושב שמתאמן שמרגיש את הכתפיים בבנץ (או כל תרגיל לחיצה) ולא את החזה או יד אחורית זה סימן אזהרה...

אתה מאמן?

כיווץ שכמות זה הרבה קוארדינציה ושליטה בגוף וזה מתפתח עם הזמן. אתה יכול להדגים לו איך זה נראה ולנסות לתת לו לבצע את זה בעמידה (תרגיש כאילו יש פה עיפרון שאסור שיפול וכו..) ולאט לאט הוא ישתפר בזה. מעבר לזה, זה בנץ פרס, כמה מסובך זה יכול להיות. שיתחיל עם משקל קל מאוד פשוט.

• פותח/ת השרשור
שלו...
כיווץ שכמות זה הרבה קוארדינציה ושליטה בגוף וזה מתפתח עם הזמן. אתה יכול להדגים לו איך זה נראה ולנסות לתת לו לבצע את זה בעמידה (תרגיש כאילו יש פה עיפרון שאסור שיפול וכו..) ולאט לאט הוא ישתפר בזה. מעבר לזה, זה בנץ פרס, כמה מסובך זה יכול להיות. שיתחיל עם משקל קל מאוד פשוט.
יש רק מוט של 20 קילו...
נתתי לו לתרגל את זה עם מוט פלסטיק, לגבי העיפרון אין לו מספיק מסת שריר...

כמה קשה זה לכווץ שכמות? כמו שאמרו תראה לו איך ושהוא יחקה את זה
שיעשה באוויר על הספה ותראה עד שהוא מצליח
ובכל פעם שהוא עושה בנץ הוא מרגיש רק את הכתפיים
יש לו דומס בחזה?
לדעתי נטו עניין של קשר מוח שריר שכמובן עדיין אין לו.

גיל חטיבה...

אז הוא לא אמור להרגיש כלום לא?

שאלתי ברצינות, כי אם 20 קג קל לו, אפשר לעבוד עם זה גם אם הוא לא מצליח ממש להיות מכווץ. אם 20 קג כבד לו, תצטרך למצוא משהו קל יותר, כמו דאמבלים או עבודת משקל גוף עד שיפתח מספיק כוח.

• פותח/ת השרשור
שאלתי ברצינות, כי אם 20 קג קל לו, אפשר לעבוד עם זה גם אם הוא לא מצליח ממש להיות מכווץ. אם 20 קג כבד לו, תצטרך למצוא משהו קל יותר, כמו דאמבלים או עבודת משקל גוף עד שיפתח מספיק כוח.
התכוונתי לתת לו התקדמות לינארית בבנץ כדי שאחרי זמן מסיים הוא יצליח שכיבות סמיכה....

התכוונתי לתת לו התקדמות לינארית בבנץ כדי שאחרי זמן מסיים הוא יצליח שכיבות סמיכה....
אבל אם 20 קילו כבד לו שיתחיל בשכיבות שמיכה ואם הוא לא מצליח שכיבות שמיכה שיעשה שכיבות שמיכה על קיר בעמידה(שיהיה קצת קושי) ואולי הוא יוכל להתקדם משם

אם הוא מתקשה בלחיצות חזה עם 20 קילו תנסה לעבוד איתו על שכיבות סמיכה על הברכיים עד שיצליח, אם הוא מתקשה ללחוץ 20 דג או בכלל לא מצליח אז הכיווץ שכמות זה לא מה שישנה.
אם אתה רוצה למדת אותו טכניקה נכונה אתה יכול לקחת מקל של מטאטא (כדי שלא ירגיש משקל) ולעבוד איתו בעזרתו על תרגול טכניקה נכונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית