נק' מוניטין:
17
- 17
- 3
היי,
מתחיל במכון, רוצה להתחיל בתוכנית fbw (התלבטתי בינה לבין SS ופרסמתי גם אשכול פה בפורום),
הסתכלתי על הרבה תוכניות באינטרנט ועל דגשים שאמרו, שילבתי בין כמה דברים עד שסיימתי עם תוכנית מלאה. אשמח לשמוע את חוות דעתכם מכל הבחינות (נפח, איכות תרגילים, מספר חזרות/סטים, שילוב מספיק קבוצות שריר, סדר...).
רגליים
low bar squat: 3 x 8-12
חזה
bench press: 3 x 8-12
גב
deadlift: 3 x 8-12
pull ups: 3 x 8-12
כתפיים
standing dumbells overhead press: 3 x 8-12
יד אחורית
skull crushers/lying triceps extension, with W barbell: 3 x 8-12
יד קדמית
dumbells biceps curls: 3 × 8-12
כמה הערות:
מתחיל במכון, רוצה להתחיל בתוכנית fbw (התלבטתי בינה לבין SS ופרסמתי גם אשכול פה בפורום),
הסתכלתי על הרבה תוכניות באינטרנט ועל דגשים שאמרו, שילבתי בין כמה דברים עד שסיימתי עם תוכנית מלאה. אשמח לשמוע את חוות דעתכם מכל הבחינות (נפח, איכות תרגילים, מספר חזרות/סטים, שילוב מספיק קבוצות שריר, סדר...).
רגליים
low bar squat: 3 x 8-12
חזה
bench press: 3 x 8-12
גב
deadlift: 3 x 8-12
pull ups: 3 x 8-12
כתפיים
standing dumbells overhead press: 3 x 8-12
יד אחורית
skull crushers/lying triceps extension, with W barbell: 3 x 8-12
יד קדמית
dumbells biceps curls: 3 × 8-12
כמה הערות:
- המטרה העיקרית שלי היא היפרטרופיה, לכן הבנתי שעדיף 3-4 סטים עם טווח של 8-12 חזרות. לא סגור אם גם למורכבים (סקוואט/דדליפט/בנץ') זה תקף או שעדיף פחות חזרות.
- כמו כן הבנתי שעדיף בfbw לעבוד על כל קבוצת שריר פעם אחת כדי לא להגזים עם הנפח. יש 2 בקבוצת גב כי הבנתי שהדדליפט הוא תרגיל מורכב שעובד על הרבה שרירים, בעיקר על הגב תחתון אבל לא רק עליו
- מבחינת התקדמות, אני מתכוון להתחיל עם 8 חזרות במשקל מסוים, להעלות ל12 חזרות באימונים הבאים, ואז לחזור ל8 חזרות אבל עם עוד משקל. בכל התרגילים. (בתור התחלה הבנתי שההתקדמות גדולה יותר, לכן אולי ישר אעלה במשקל)
- אני כנראה לא אצליח לעשות 3 סטים של 8-12 חזרות של מתח עם טכניקה טובה, לכן התכנון שלי הוא להתחיל עם המתח, וכשאני רואה שאני לא מצליח יותר, להשלים את הסטים עם פולי עליון. ככה בכל אימון עד שאצליח להשלים את כל המתח (ומשם ההתקדמות תהיה להוסיף משקל). אשמח לשמוע את דעתכם על זה
- את הצורות עבודה על התרגילים (מוט או דאמבלים או כבל, עמידה או ישיבה או שכיבה) קבעתי לפי המלצות שראיתי באינטרנט, אשמח לשמוע גם שינויים על זה אם אתם חושבים שעדיף