הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך לחזור לרגליים( ירכיים יותר נכון) הרזות שלי?

Tehila15

משתמש מתחיל
7
2
נק' מוניטין:
2
7
2
שלום לכולם, אני. בת 28.
לא יודעת אם הנושא של ההודעה מתאים לפה.
אני מתאמנת בסטודיו 3 פעמים בשבוע כבר שלוש שנים והורדתי 10 קילו בשילוב של תזונאי..
כשירדתי אותם בפעם הראשונה הרגליים שלי היו ממש דקות) כי המבנה שלי הוא באמת דק(. לאחר מכן ללא שינוי משמעותי בתזונה בשילוב של אימונים בסטודיו שמתי לב שהירכיים שלי ממש גדלו. אני לא אוהבת את זה בכלל
לאחרונה נרשמתי למכון כושר+ לקחתי תזונאית ספורט שמתאימה לי גם תוכנית אימונים וגם תפריט.
אני מאוד רוצה להקטין את הירכיים, כמעט לגודל המקורי שלהם למרות שאני יודעת שסה כמעט בלתי אפשרי אם אני עדין מתאמנת.. מה אתם חושבים שאני צריכה לעשות? להפסיק להתאמן בכלל? האם הורדה בנפח של התרגילים ברגליים יכולה להקטין משמעותית את גודל הירכיים?
אני חא רוצה להפסיק את האימונים כי אני אוהבת את ההרגשה וגם רוצה להמשיך להתחטב בבטן ובישבן.

קבצים מצורפים

• 20210330_171450.jpg
    20210330_171450.jpg
    KB 79.7 · צפיות: 168
  • 20210330_171439.jpg
    20210330_171439.jpg
    KB 58 · צפיות: 146
נערך לאחרונה:
תורידי נפח מהאזור שאתה רוצה עד לגודל המתאים בזמן שאת מעלה את הנפח באזורים שאתה רוצה:
"איך שומרים על פרופורציות

כדי לשמור על הפרופורציות נצטרך לתת לכל שריר מנה מדויקת של נפח ביחס לשאר השרירים כדי שכל שריר גם יגדל תוך כדי שהוא לא "משתלט" על השרירים שלידו, כלומר כאשר שריר גדול במידה רבה מהשרירים שלידו הם יראו קטנים, דוגמה לכך כתפיים-חזה, כתפיים טרפזים, עובי מותן- רחב גבי, אז איך מוצאים את המינון המדויק של הנפח? וכן לא מוצאים, תמיד יהיו שרירים שיגדלו יותר משרירים אחרים, ולכן אנחנו תמיד נשחק עם קבוצות השרירים, למשל שמת לב שהחזה קטן מאוד ביחס לכתפיים, מה שאתה עושה זה "להקפיא" את הכתפיים, ומעכשיו אתה נותן להם את הנפח המינימלי כדי להשאיר אותם באותו גודל, הסיבה שאנחנו משאירים אותם באותו גודל ולא ממשיכים להתקדם היא שמה שמעניין אותנו קודם כל זה הפרופורציות, אם ההבדל הוא מינורי, אז אפשר להמשיך להתקדם בכתפיים אבל עם יותר נפח לחזה, כלומר באופן כללי השריר שיקבל הכי הרבה נפח זה השריר שהכי קטן, והשריר הכי גדול יקבל הכי מעט נפח, אני בהחלט יכול לראות אדם שמאמן חזה פעם בשבוע לעומת כתפיים של שלוש פעמים בשבוע.

הבעיה היא שכאשר אנחנו עושים תנועה שמורכבת ממספר שרירים תמיד יהיו שרירים שיגדלו מהר יותר, למשל לחיצת חזה, יהיה אדם שהשריר שיגדל זה יד אחורית ויכול להיות אדם שהחזה יגדל יותר, אז יכול להיות אדם שמה שמפגר אצלו זה החזה ובלחיצת חזה החזה עובד הכי קשה, אבל מה יעשה אדם שמה שעובד זה היד אחורית?, לכאורה הפתרון – בידוד, והמון!, אבל אין כמעט אפשרות לבודד שריר אחד בלבד, ולכן הפתרון שלנו הוא מה שנקרא "חיבור מוח שריר (2)", כאשר אנחנו מרוויחים שני יתרונות מזה:

הראשון- לגרום לשריר לסבול יותר, אפשר לבנות שריר גם אם RM5 וגם עם RM15 כאשר המשותף לשניהם זה מאמץ, בניית מסת שריר דורש הרבה משאבים מהגוף לא יבזבז אותם סתם, כאשר השריר מתאמץ הוא מסמן לגוף – "שווה/צריך להשקיע בי", קמ"ש (קשר מוח שריר) עוזר לנו לגרום לשריר להתאמץ יותר.

השני- הוא עוזר לנו "לברור (3)" את השריר שאנחנו מעוניינים שיעבוד, אם אדם הוא דומיננטי בבנץ ביד אחורית והוא מבצע את התרגיל עם קמ"ש לחזה, ככל שהקמ"ש יתבצע טוב יותר כך החזה יעבוד יותר ביחס ליד האחורית."
זה נלקח מכאן
לכל מי שמעוניין לבנות לעצמו תכנית אימונים 2

להפסיק להתאמן בכלל?
חלילה וחס

האם הורדה בנפח של התרגילים ברגליים יכולה להקטין משמעותית את גודל הירכיים?
כן
וכתבת שאת רוצה להמשיך להתחטב בבטן ובישבן אז הייתי נגיד מחפש תרגילים לישבן שמבודדים נטו את השריר בלי להשתמש בשרירי הירכיים (למשל כמו hip thrust וכל מיני מכשירים במכון)
בסופו של דבר כל התרגילים האלו לפלג גוף תחתון בצורה כזאת או אחרת ישתמשו גם בשרירים בירכיים אבל אפשר לצמצם את השימוש על ידי בחירה בתרגילים מבודדים יותר (יהיה טוב אם תכתבי את התכנית פלג גוף תחתון שלך שאת עושה)

תזכרי גם שמבחינת פרופורציה זה יראה מוזר שהישבן נניח מחוטב אבל הירכיים ממש רזות ובלי שריר, מה גם שלדעתי בתמונה של ה"אחריי" הירכיים בפרופורציות הרבה יותר טובות אבל מה שמשנה בסוף זה המטרות שלך ומה שאת רוצה

• פותח/ת השרשור
חלילה וחס

כן
וכתבת שאת רוצה להמשיך להתחטב בבטן ובישבן אז הייתי נגיד מחפש תרגילים לישבן שמבודדים נטו את השריר בלי להשתמש בשרירי הירכיים (למשל כמו hip thrust וכל מיני מכשירים במכון)
בסופו של דבר כל התרגילים האלו לפלג גוף תחתון בצורה כזאת או אחרת ישתמשו גם בשרירים בירכיים אבל אפשר לצמצם את השימוש על ידי בחירה בתרגילים מבודדים יותר (יהיה טוב אם תכתבי את התכנית פלג גוף תחתון שלך שאת עושה)

תזכרי גם שמבחינת פרופורציה זה יראה מוזר שהישבן נניח מחוטב אבל הירכיים ממש רזות ובלי שריר, מה גם שלדעתי בתמונה של ה"אחריי" הירכיים בפרופורציות הרבה יותר טובות אבל מה שמשנה בסוף זה המטרות שלך ומה שאת רוצה
לא נראה לי שזה רלוונטי לתכנית אימונים הנוכחית כי אני איתה רק חודש . הירכיים גדלו מהאימונים שהתאמנתי לפני בסטודיו..
לגבי עניין הפרןםןרציות אתה צודק שזה יכול להיראות מוזר.
ולגבי איזה תמונה התכוונת שהפרופורציות של הירכיים יותר טובות? עם החצאית הורודה?
תודה בכל אופו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית