הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Weak point בסקוואט

• פותח/ת השרשור Sn0wyXD
  • פורסם בתאריך

Sn0wyXD

משתמש מתחיל
41
45
נק' מוניטין:
358
41
45
היי, היום עשיתי PR בסקוואט עם 180 קילו וזה היה גריינדי במיוחד, הייתי שמח אם מישהו שיותר מנוסה ממני היה מזהה מה הweak point שלי ועל מה להתמקד מבחינת אקססוריז/ווליום בבלוק הבא

כמה דגשים: העמידה שלי דיי רחבה וקצת קשה לראות מהצד, הייתי אומר שהעמידה שלי זה בערך כפול 1.5-2 מרוחב כתפיים. התקיעה הייתה ממש באמצע של הסקוואט לקראת הלוקאווט אז אני מניח שהקוואדז שלי הם חלשים, אבל מצד שני בגלל העמידה הרחבה אני הרבה יותר דומיננטי עם הposterior chain.

תתעלמו מהצעקה בסוף הייתי על 400 מג קפאין

תודה מראש על העזרה

נערך לאחרונה:
לא רואה משהו חלש במיוחד, נראה פצצה.
אני לא חושב שהקוואדס חלשים, יש לך תקיעה די נורמלית.

אם תעשה תרגילי עזר, תעבוד על הכל, כי זה נראה די מאוזן כרגע.

היי, היום עשיתי PR בסקוואט עם 180 קילו וזה היה גריינדי במיוחד, הייתי שמח אם מישהו שיותר מנוסה ממני היה מזהה מה הweak point שלי ועל מה להתמקד מבחינת אקססוריז/ווליום בבלוק הבא

כמה דגשים: העמידה שלי דיי רחבה וקצת קשה לראות מהצד, הייתי אומר שהעמידה שלי זה בערך כפול 1.5-2 מרוחב כתפיים. התקיעה הייתה ממש באמצע של הסקוואט לקראת הלוקאווט אז אני מניח שהקוואדז שלי הם חלשים, אבל מצד שני בגלל העמידה הרחבה אני הרבה יותר דומיננטי עם הposterior chain.

תתעלמו מהצעקה בסוף הייתי על 400 מג קפאין

תודה מראש על העזרה

נראה מעולה, כל הכבוד!

הבעיות שאני רואה בסקוואט שלך הן לא של חוסר כח ספציפי אלא של מספר בעיות טכניקה:
1. כיווץ בגב העליון. הוא פשוט לא קיים אצלך. המוט מונח על השכמות ואתה לא עושה עם זה שום דבר. תנסה לחשוב על להצמיד את המרפקים אחד לשני לאורך כל התנועה. בהתחלה יהיה לך מאד קשה להתרגל לזה ויהיה לך קשה להחזיק את זה ברצף ליותר מחזרה אחת. תנסה לעבוד על זה. כשאתה מסתכל על הסרטון אתה רוצה לראות את המרפקים נשארים באותה נקודה בדיוק ולא זזים לאורך התנועה.
2. חוסר בשליטה בירידה - הדרך שרואים את זה היא בעיקר בכניסה שלך לבור. אתה "קורס" בסוף התנועה ולא יורד. דרך מעולה לשפר את זה (וטכניקה באופן כללי) היא לעבוד עם טמפו סקוואט. תנסה להכניס טמפו של 4-2-0 (כלומר 4 שניות ירידה, 2 שניות עצירה בבור ועליה ללא הגבלת מהירות). זה יעזור לך לעבוד על זה.
אלה הדברים שאני רואה מהסרטון הזה. כמובן שמבט מזווית נוספת כנראה יניב דברים נוספים שכדאי לעבוד עליהם.

• פותח/ת השרשור
הבעיות שאני רואה בסקוואט שלך הן לא של חוסר כח ספציפי אלא של מספר בעיות טכניקה:
1. כיווץ בגב העליון. הוא פשוט לא קיים אצלך. המוט מונח על השכמות ואתה לא עושה עם זה שום דבר. תנסה לחשוב על להצמיד את המרפקים אחד לשני לאורך כל התנועה. בהתחלה יהיה לך מאד קשה להתרגל לזה ויהיה לך קשה להחזיק את זה ברצף ליותר מחזרה אחת. תנסה לעבוד על זה. כשאתה מסתכל על הסרטון אתה רוצה לראות את המרפקים נשארים באותה נקודה בדיוק ולא זזים לאורך התנועה.
2. חוסר בשליטה בירידה - הדרך שרואים את זה היא בעיקר בכניסה שלך לבור. אתה "קורס" בסוף התנועה ולא יורד. דרך מעולה לשפר את זה (וטכניקה באופן כללי) היא לעבוד עם טמפו סקוואט. תנסה להכניס טמפו של 4-2-0 (כלומר 4 שניות ירידה, 2 שניות עצירה בבור ועליה ללא הגבלת מהירות). זה יעזור לך לעבוד על זה.
אלה הדברים שאני רואה מהסרטון הזה. כמובן שמבט מזווית נוספת כנראה יניב דברים נוספים שכדאי לעבוד עליהם.
תודה רבה על הביקורת!
אני כן משתדל לכווץ את השכמות לפני שאני מוציא את המוט מהראק, התזוזה של המרפקים זה בגלל שאני מנסה להשיג כמה שיותר elbow drive, לא יודע אם זה עוזר בפועל אבל אני כן מרגיש יותר חזק שכשאני מרים את המרפקים בעלייה בסקוואט בהשוואה לכשאני לא עושה את זה, אני אשתדל לשים יותר דגש על כיווץ.
לגבי הירידה, אני מסכים, ירידה יותר חלקה זה באמת משהו שאני צריך לעבוד עליו.

תודה רבה!

תודה רבה על הביקורת!
אני כן משתדל לכווץ את השכמות לפני שאני מוציא את המוט מהראק, התזוזה של המרפקים זה בגלל שאני מנסה להשיג כמה שיותר elbow drive, לא יודע אם זה עוזר בפועל אבל אני כן מרגיש יותר חזק שכשאני מרים את המרפקים בעלייה בסקוואט בהשוואה לכשאני לא עושה את זה, אני אשתדל לשים יותר דגש על כיווץ.
לגבי הירידה, אני מסכים, ירידה יותר חלקה זה באמת משהו שאני צריך לעבוד עליו.

תודה רבה!
הכיווץ של השכמות לא צריך להתבצע רק לפני היציאה מהראק. ולהחזיק את המוט באחיזה קרובה זה לא לכווץ את השכמות. הכיווץ מגיע ממאמץ אקטיבי להצמיד את המרפקים אחד לכיוון השני. אני לא יודע איפה שמעת את המושג elbow drive אבל זה לא אומר שום דבר ואין לו משמעות. הבעיה היא לא זה שהמרפקים עולים למעלה אלא עצם העובדה שהם לא שם מלכתכילה. ברור שזה מרגיש טוב יותר כי כשאין ברירה במאמץ קשה הגוף הולך לנקודה החזקה ואתה מכווץ את השכמות. הפואנטה היא במקום לתת לגוף לעשות לך את זה בsticking point לעשות את זה בעצמך מהסט אפ לאורך כל הסט. ככה מראש המרפקים יהיו איפה שהם צריכים להיות ולא יזוזו לאורך התנועה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית