הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם קורונה ללא תסמינים גורמת לנזק קוגניטיבי ? או לחילופין הידבקות בנגיף לאחר התחסנות

אני לא חושב שיש אוכלסייה בעולם שיש אצלה את הנושא של גמ"חים שאתה בא ונותן סכום כסף ענק לבנאדם בלי כמעט רישומים בלי כלום במטרה שזה יעזור למישהו אחר לקחת הלוואה ללא ריבית .
אני חושב שיש פער עצום בהיכרות עם התרבות ב"עולם" הזה לבין ה"עולם" הזה
הרי מחקרים מבוססים על עובדות, מספרים ומדע, אז למה אתה מוכן להתפשר על כל אלה רק כי יש קבוצה של אנשים שבמידה מסוימת אתה סומך עליהם? היית שם עליהם גם את הכסף שלך?

באמת נראה לך שאנשים מעדיפים כסף מבריאות ?
אני לא חושב הבנת את השאלה, השאלה הייתה למי היית מעדיף לשלם בשביל לקבל מידע

לא מסכים.
אני חושב שאם אני מחפש מקור מדעי מבוסס, אם הם חרדים או לא, לא ישנה לי. אתמקד בדברים יותר חשובים.
סליחה, אבל ארגון שלא עובד בשיטה מדעית ולא מפרסם שום דבר הוא לא מקור אמין למידע רפואי מבוסס ראיות בשום צורה, תאמין למי שאתה רוצה, אבל בוא נגדיר את הדברים כמו שהם. ארגון דתי זה לא מקור מדעי ואין על זה אפילו ויכוח. שיהיו ארגון חרדי, ארגון מוסלמי, או ארגון נוצרי, באמת שלא משנה לי, אבל ארגון דתי הוא לא מקור מבוסס ראיות. אם הם לא עובדים לפי פרוטוקולים מסודרים, ולא עוסקים במחקר בצורה רצינית, אי אפשר להגדיר אותם כמקור ידע מבוסס ראיות

אין נזק מספיק מוכח מזה, וכל מחקר מציין את זה.
לפי המטא אנליזה שפרסמתי פה הסיכון לאבני כליות משמעותית גבוה יותר בתיסוף בויטמין סי

הרי מחקרים מבוססים על עובדות, מספרים ומדע, אז למה אתה מוכן להתפשר על כל אלה רק כי יש קבוצה של אנשים שבמידה מסוימת אתה סומך עליהם? היית שם עליהם גם את הכסף שלך?
עזוב אחי, הוא הבין משהו אחר לחלוטין.

איזה מקורות מדעיים מבוססים יש לחברה החרדית ?
אותם מקורות שיש לציבור הכללי.
ולפעמים גם מחקרים פרטיים.
סליחה, אבל ארגון שלא עובד בשיטה מדעית ולא מפרסם שום דבר הוא לא מקור אמין למידע רפואי מבוסס ראיות בשום צורה, תאמין למי שאתה רוצה, אבל בוא נגדיר את הדברים כמו שהם. ארגון דתי זה לא מקור מדעי ואין על זה אפילו ויכוח. שיהיו ארגון חרדי, ארגון מוסלמי, או ארגון נוצרי, באמת שלא משנה לי, אבל ארגון דתי הוא לא מקור מבוסס ראיות. אם הם לא עובדים לפי פרוטוקולים מסודרים, ולא עוסקים במחקר בצורה רצינית, אי אפשר להגדיר אותם כמקור ידע מבוסס ראיות
חוקרים פרטיים שלא מפרסים את הממצאים שלהם לציבור הרחב, ורק לחוקרים אחרים בתחום שלהם, תמיד היו ותמיד יהיו.
אם זה בגלל שהם חוששים שיגנבו את הממצאים שלהם, או בגלל סיבות אחרות.

גם בציבור החרדי, יכול להיות אנשים כאלו.
או לפעמים הם מתיחסים אחרת לממצאים, מחוקרים אחרים.

אשמח לדעת על אילו מקורות מבוססים חרדים אתה מדבר.
תדבר איתם, זה לא המקצוע שלי, וכאן בפורום לא משלמים לי מספיק.

תעשה מה שעשיתי עם הגרעינים, תתקשר לאנשים עד שתמצא את המקור.
במקרה שלי לא הלכתי עד למדען, רק עד מי שהתחיל את המכירה הזאת.

חוקרים פרטיים שלא מפרסים את הממצאים שלהם לציבור הרחב, ורק לחוקרים אחרים בתחום שלהם, תמיד היו ותמיד יהיו.
והם נחשבים שרלטנים בתחום המחקר.
האקדמיה לא לוקחת ברצינות אף חוקר שלא מפרסם, אנשים כאלה אפילו לא מוגדרים חוקרים, הם סופרים לצורך העניין

אם זה בגלל שהם חוששים שיגנבו את הממצאים שלהם, או בגלל סיבות אחרות.
ברגע שפרסמת משהו זה שלך, אי אפשר לגנוב את העבודה שלך, השם שלך חתום על זה.
דווקא מי שלא מפרסם אפשר לגנוב את העבודה שלו כי עדיין אף אחד לא חתום על זה

גם בציבור החרדי, יכול להיות אנשים כאלו.
או לפעמים הם מתיחסים אחרת לממצאים, מחוקרים אחרים.
יכול להיות, בכלל לא שולל, אבל ארגון שלא חרט על דגלו ידע מבוסס ראיות הוא פשוט לא יהיה ארגון שמתעסק בזה. אני לא מדבר על אינדיבידואלים, אני מדבר על ארגונים. אתה תלך ליד שרה כדי שיחשבו לך את המיסים? יכול להיות שיש שם מישהו שמבין בזה, אבל לא תלך במיוחד לשם בשביל אותה מטרה

כי התרגלת לדברים שנעשים רק במקום שנקרא מכון מחקר רשמי / אוניברסיטה , אני אישית מכיר את האנשים וסומך עליהם ומעדיף לשמוע להם מאשר מקור מחקר / אוניברסיטה . (לא שזה סותר או פוסל אגב , פשוט הם עבורי מקור אמין)

אתה מנסה לקחת את זה לכיוון חברתי אבל זה פשוט לא נכון. כל משמעות שיש לזהות החוקרים או למקום הפרסום רלוונטית רק אחרי שכל שאר הדברים עומדים בסטנדרט. לדוגמה, בשנים האחרונות גם חברות פרטיות החלו לפרסם מחקרים, מחוץ לאקדמיה. הסטנדרט בחלק מהמאמרים האלה כל כך גבוה שלאקדמיה אין ברירה אלא לקבל אותם כחלק מהספרות ולהסתמך עליהם במחקרים. עם זאת, הרבה מהמאמרים האלה גם הולכים לפח בגלל טעויות שמתגלות לאחר הפרסום בגלל שאין ביקורת עמיתים מסודרת. במילים אחרות, מי שמבצע מחקר טוב, יזכה להכרה ומוניטין בלי קשר לזהות שלו.

אבל ההבדל האמיתי בין המחקר שאתה מדבר עליו למחקר אקדמי הוא בכלל בתהליך המחקר עצמו. הרי אתה בא ומספר ב-2-3 משפטים על איזה מחקר שבוצע וזה כל המידע שיש לנו עליו בעולם. אנחנו לא יודעים איזה בדיקות דם עשו, לא יודעים מה התפלגות המאפיינים של הנבדקים (גיל, מצב רפואי וכו', לא צריך את השמות שלהם אז לא רלוונטי אם הם מסתתרים מהמדינה או לא), לא יודעים כמה מהם נדבקו, לא יודעים מה המינונים שנלקחו בפועל, לא יודעים זמני מדידות, לא יודעים באיזה ציוד השתמשו, לא יודעים מה החישובים הסטטסיטיים, לא יודעים אם היתה קבוצת ביקורת. כל אחד מהדברים האלה שציינתי שלא יודעים זה דחיה על הסף בסטנדרט אקדמי גם אם כל הקבוצה לובשת חלוקים ובאמת שזה רק קצה הקרחון.

לדוגמה, זה המאמר על מחקר חיסון הקורונה של פייזר
לא קשה להתרשם מרמת הדיוק והיסודיות של המאמר. לכאורה כל שאלה שיכולה להיות על המחקר ונענתה ע"י האנושות אפשר למצוא לה תשובה במאמר, בחומרי העזר או בספרות המצוטטת. אתה יכול לא לסמוך עליהם, זכותך, אבל בוודאי תסכים שגם "חסד אברהם", אם היו מפרסמים כזה מאמר, היה הרבה יותר קל לקבל את הטענות שלהם וגם הרבה יותר קל להפריך אותן אם הן שגויות.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית