עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני מניח שזה תלוי במגמה,
אם למדת הנדסת תוכנה כמעט בטוח שתשובץ ביחידה שמתעסקת בתחום אז קשה ליפול, אולי עם מגמת הנדסת חשמל אפשר ליפול אבל גם בזה לדעתי הסיכוי לא גבוה
אני לא חושב שיש בוגר פסגות שלא מבסוט מהקריירה שלו, וגם במערכת חסרת היגיון כמו צהל אפשר להתעקש לעבוד יחידה וכו'אני האמת מתכנן הנדסת חשמל, גם לעבוד בזה בחיים בכללי. נראה לי ממש מעניין.
האמת שהחלטתי שלא ללכת על זה, גם אם 9/10 משובצים ליחידות שהן באמת מצוינות. יהיה בחור עם ממוצע ציונים גבוה מאוד שנתקע ביחידה פח בגיל 24-30 במערכת חסרת היגיון, ישכח את מה שהוא למד וכו׳.
זה מרגיש קצת כמו לשחק רולטה רוסית עם הקריירה שלך, מה גם שלא בטוח שתושבץ בתחום ההתמחות שבחרת, לדוגמא מי שבוחר אותות, יוכל להשתבץ במחשבים וכן ההפך, זה מאוד מתסכל..
אני לא חושב שיש בוגר פסגות שלא מבסוט מהקריירה שלו, וגם במערכת חסרת היגיון כמו צהל אפשר להתעקש לעבוד יחידה וכו'
תצליח
מרוצים מהשיבוץ? בטוח שלא כולם. אבל צריך להסתכל על זה בפרספקטיבה שלא הכל תכנית כבקשתך, מביאים לך כלים ומקצוע לחיים ששווים הרבה יותר משיבוץ כזה או אחר. ושוב, תמיד אפשר להתעקש לעבור, זה לא תמיד יעבוד אבל זה תלוי בכמה תתעקשאתה בטוח שמתוך כל 10 בוגרים של התוכנית - כולם מרוצים?
שלא הכל תכנית כבקשתך
מקצוע לחיים הכוונה לימודים באונ׳? אני הרי בעזה אוכל ללמוד אחרי הצבא..מביאים לך כלים ומקצוע לחיים ששווים הרבה יותר משיבוץ כזה או אחר
זה לא תמיד נכון. קח לדוגמא את בוגרי 8200 שחתמו קבע בגיוס - כל שנת קבע נחשבת להם כניסיון תעסוקתי. חבר טוב שלי השתחרר עם 5 שנות ניסיון כאלה והוא שווה בחוץ 5 ספרות.נכון, לכן מבחינת קריירה עדיף להיות במערכת כמה שפחות זמן אם אפשרי.
זה לא תמיד נכון. קח לדוגמא את בוגרי 8200 שחתמו קבע בגיוס - כל שנת קבע נחשבת להם כניסיון תעסוקתי. חבר טוב שלי השתחרר עם 5 שנות ניסיון כאלה והוא שווה בחוץ 5 ספרות.
אני לא מכיר עד כדי כך את תכנית פסגות כדי לענות יותר ממה שעניתי, אני רק יודע שזה מצויין.
אם יש לך ידע ואהבה למחשבים תשאף לגאמא, יותר רציניים שם מתקשובמסכים לגמרי.8200 ביחידות טכנולוגיות טובות זה באמת הכי טוב שאפשר לבקש. גם שירות משמעותי שתורם למדינה, גם מעניין, גם תורם לאזרחות, גם חברים רציניים להמשך, והכי חשוב - אתה יודע לאן אתה נכנס.
בסוף השנה בעזה אעשה מיונים לחיל התקשוב בתקווה להיות תוכניתן או מגן סייבר וכו׳..
נשמע כמו תפקידים מאוד מעניינים.
אם יש לך ידע ואהבה למחשבים תשאף לגאמא, יותר רציניים שם מתקשוב
אגב מאיפה אתה יודע שיהיו לך ציונים גבוהים מאוד? אתה לא יכול לדעת את זה עדייןהיה בחור עם ממוצע ציונים גבוה מאוד
אגב מאיפה אתה יודע שיהיו לך ציונים גבוהים מאוד?
עדיין
באופן כללי בתחום החומרה בארץ מאוד קשה למצוא עבודה בלי ניסיון ובלי מוסד לימודים מכובד בממוצע מאוד גבוה ( בניגוד לתוכנה)
יש ביקוש למהנדסים טובים ומנוסים , אם אין לך ניסיון אז יש ביקוש למצטיינים מהטכניון/תל אביב . אנשים שהם בדרך כלל בינוניים בתואר בהנדסת חשמל גם אם לומדים בתא/טכניון יחסית מתקשים להיכנס לשוק החומרה אז הרבה הולכים לתוכנה (הכללה גסה) או שגם יש כאלה שבמהלך התואר מבינים שיותר מעניין אותם תכנות, בכל מקרה אם אתה רוצה להיות מתכנת עדיף בהרבה שתלמד מדעי המחשבחבר טוב של קרוב משפחה, לא ראיתי את הדיפלומה, אבל אין סיבה שלא יאמר את האמת
חבל, הייתי בטוח שבתחום בהנדסת חשמל יש ביקוש למהנדסים, בכל אופן אם זה תחום נרמאלי, ואני אוהב אותו אני מאמין שיהיה לי טוב. בכל אופן אני לא צריך לחשוב עכשיו, כאשר ארחיב בעזה את הידע בתכנות אולי יהיה לי התלבטות משמעותית..
מה זה קשור לענקיות הענן ? רוב החומרה לא מפותחת בארץ זה תחום שרק מת משנה לשנה... אני מדבר על פיתוח חומרה טהור שזו השאיפה כנראה של מי שלומד הנדסת חשמל כי לכל שאר התחומים שחופפים לחומרה ותכנות אפשר להיכנס עם תואר במדמ"חפעם אולי היה קשה להכנס לחומרה, היום זה אחד התחומים הכי חמים, הביקוש למהנדסי חשמל גבוה וצפוי לעלות משמעותית בשנים הקרובות. בעיקר בגלל הכניסה של ענקיות הענן לתחום.
מה זה קשור לענקיות הענן ? רוב החומרה לא מפותחת בארץ זה תחום שרק מת משנה לשנה... אני מדבר על פיתוח חומרה טהור שזו השאיפה כנראה של מי שלומד הנדסת חשמל כי לכל שאר התחומים שחופפים לחומרה ותכנות אפשר להיכנס עם תואר במדמ"ח
מוזמן לבדוק איזה בוגרים/סטודנטים מתקבלים לשם למעט המשרות שמוצעות לג'וניורים/סטודנטים ללא ניסיון ותראה שצדקתי, אני מבין שאתה סטודנט להנדסת חשמל ?שאפל, מייקרוסופט, גוגל ואמזון
מוזמן לבדוק איזה בוגרים/סטודנטים מתקבלים לשם למעט המשרות שמוצעות לג'וניורים/סטודנטים ללא ניסיון ותראה שצדקתי, אני מבין שאתה סטודנט להנדסת חשמל ?
אתה מדבר שטויות מצטער, אנשים מהתחום פה יכולים לחזק אותי